Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.408
|
čitano: 1.504.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Uzeo Philips BT, dve klase iznad ovih Pioneer kaj sam uzeo prve. 

Očito je najveći problem u samom nasjedanju slušalica na uši pošto niti jedne over ear Pioneer nisu zadihtale dok ove on ear stisnu kak treba i bas me fino iznenadio. 

Spojio sam ih iz prve na Z3 i isprobao standardnu playlistu koju imam za testiranje i nisam ostao razočaran. 

Srednji i visoki tonovi su također malo slabiji ali ne kao kod prva dva modela. 

Ne bih dao baš 400kn koliko im je redovna cijena ali pošto su na akciji za 320, odličan izbor za BT slušalice. 

Materijal na čašicama je full mekani sky, sumnjam da će preživjeti ljeto al vidjet ćemo. 

8/10

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze preporuka bezicnih slusalica do 700 kn za glazbu vecinom slusam techno.Prosle slusalice sto sam imao su akg k518 ali bile su mi nezgodne zbog kabla i nakon duzeg koristenja su postajale jako neudobne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 19:11 (pilip88).

0 0 hvala 0
12 godina

Bio sam uvjeren da ću moći sluške spojiti na TV ili receiver ali pušiona. 

Potreban mi je nekakav bluetooth transmiter, sa što nižom latencijom. 

Al neću ih vraćati, još će mi zabranit ulaz u Emezettu 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ima li itko ove slušalice, šta mislite o njima.

https://www.numark.com/images/product_large/HF350_angle_1200x750_web.jpg

FEATURES

• Studio-grade acoustics with stunning detail for DJ use
  • Around-the-ear cups provide long-term wearing comfort
  • Exceptional handling power for use with pro-grade mixers and controllers
  • Rotating earcup provides hands-free, single-ear monitoring
  • 40mm driver delivers deep, defined bass for beatmatching
  • 20 Hz - 20 kHz frequency response lets you hear every nuance
  • Immediate, up-front sound signature gets you closer to the mix
  • Aggressive isolation for use in noisy environments
  • Leatherette earcups provide a cushy, custom fit
  • 32 ohm impedance works well with low-output devices
  • 4ft (1.2m) cable with 1/8-inch (3.5mm) stereo plug
  • 1/8-inch to 1/4-inch (6.3mm) adapter included

INCLUDES

• HF350 Headphones
  • 4 foot headphone cable
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 21:56 (soniman).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
soniman kaže...

Prije nego što se zaletiš, imaj na umu da DJ slušalice imaju jaki pritisak, da naprave čim bolju izolaciju, i generalno nisu baš najudobnije. Ono par modela koje sam slušao imale su izražen U frekventni profil, bitan za beatmatching.
no ja sam ih slušao prije nekoliko godina, možda su se stvari promijenile, mada sumnjam...

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
17 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
soniman kaže...

Prije nego što se zaletiš, imaj na umu da DJ slušalice imaju jaki pritisak, da naprave čim bolju izolaciju, i generalno nisu baš najudobnije. Ono par modela koje sam slušao imale su izražen U frekventni profil, bitan za beatmatching.
no ja sam ih slušao prije nekoliko godina, možda su se stvari promijenile, mada sumnjam...

Nope , nista se nije promijenilo . Pofil je i dalje slican , clamp force je i dalje izrazeniji iako one malo skuplje nisu toliko neudobne ali zvuk im je nesto kvalitetniji...bar kod onih koje sam probao . Iako imaju izrazenije niske nisu toliko muffled . 

Trenutno imam samo jedan model ...ali te sto se kvalitete zvuka i udobnosti bitno iskacu ..

Numark sam imao samo jedan model ( Red Wave ..stariji , ne ovaj noviji Carbon ) i za te novce koliko sam ih platio ( mislim oko 500 kn ) su bile zvucno sasvim pristojne . Ali i ogromne te prilicno teske .

People who boast about their IQ are losers - Stephen Hawking
15 godina
neaktivan

pozz ljudi,

trazim slusalice , za veliku glavu i usi. Naime, sad imam superlux hd 681 evo i nakon neznam kolko modifikacija, nemogu ih smjesitit na glavu da me ne stiscu ili da mi ne pritiscu donji dio uha, ogranicene su onim samo podesavajucim headbandom, cak sam ga maknuo al opet su mi prekratke. Jako mi je zao zbog toga jer zvuk na njima je predobar , jos kad znam kolko sam ih platio, al bas se mucim s njima ali neide.

koristim trenutno posuđene phillips shp 8900 e to je koda vozis cruiser naspram sportskog auta, pre udobne i predobre, al nema ih vise za kupit nigdje.

dakle , za uhatog glavonju neke slusalice, do 200 eura, ako ima i do 100 bilo bi super.

bit ce spajane na fiio e10k.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 10:46 (Djozaa).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čitao sam po reviewsima za ove slušalica i mnogi ih hvale da su udobne i da imaju dobar zvuk.Kupio sam neke Samson SR950 koje su poprilično udobne i dobrog zvuka,ali po malo pretihe ,neznam je li to do slušalica i može li se nekako pojačati,ali mi po prilično smeta jer sam navikao na slušalice sa malo jačim zvukom.

15 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

pozz ljudi,

trazim slusalice , za veliku glavu i usi. Naime, sad imam superlux hd 681 evo i nakon neznam kolko modifikacija, nemogu ih smjesitit na glavu da me ne stiscu ili da mi ne pritiscu donji dio uha, ogranicene su onim samo podesavajucim headbandom, cak sam ga maknuo al opet su mi prekratke. Jako mi je zao zbog toga jer zvuk na njima je predobar , jos kad znam kolko sam ih platio, al bas se mucim s njima ali neide.

koristim trenutno posuđene phillips shp 8900 e to je koda vozis cruiser naspram sportskog auta, pre udobne i predobre, al nema ih vise za kupit nigdje.

dakle , za uhatog glavonju neke slusalice, do 200 eura, ako ima i do 100 bilo bi super.

beyerdynamic dt 770 od 80 ohma ili dt 990 ako zelis open back(~1.1k kn) , audio technica m40x (~100eur,ima i skuplji m50x ali je m40x bolji)

btw di mogu najjeftinije nabavit fidelio x2? znate neki eu shop? amazon de je skup a amazon uk ne dostavlja

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr
17 godina
odjavljen
soniman kaže...

Čitao sam po reviewsima za ove slušalica i mnogi ih hvale da su udobne i da imaju dobar zvuk.Kupio sam neke Samson SR950 koje su poprilično udobne i dobrog zvuka,ali po malo pretihe ,neznam je li to do slušalica i može li se nekako pojačati,ali mi po prilično smeta jer sam navikao na slušalice sa malo jačim zvukom.

Vidim da te Samson imaju nesto nizi SPL ..96 dB ... Nikako ne vidim koliki je tim Numark ..

17 godina
odjavljen
kurt kaže...
Djozaa kaže...

pozz ljudi,

beyerdynamic dt 770 od 80 ohma ili dt 990 ako zelis open back(~1.1k kn) , audio technica m40x (~100eur,ima i skuplji m50x ali je m40x bolji)

btw di mogu najjeftinije nabavit fidelio x2? znate neki eu shop? amazon de je skup a amazon uk ne dostavlja

Ja sam kupio u dva navrata od ovoga . Original ...odlican seller ( sto se i vidi po feedback-u )

http://www.ebay.ie/itm/Philips-X2-Fidelio-Premium-Headphones-High-fidelity-sound-Black-/262880409621?hash=item3d34e4b815:g:-xMAAOSwv9hW4cVj

Pih...sad tek vidim da ne dostavlja u Hr ...bas bezveze . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 12:33 (unimatrix001).
15 godina
neaktivan
kurt kaže...
Djozaa kaže...

pozz ljudi,

Hvala na preporuci, al sad su me zaintrigrirale ove koje ti trazis, mogao bi se protegnut do njih. ako nadje se di ima za kupit

ili jeftinije shp 9500 , sta bi trebale bit nasljednik shp 8900

http://www.philips.com.hk/en/c-p/SHP9500_00/hifi-stereo-headphones/specifications

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 13:04 (Djozaa).
15 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

pozz ljudi...

...dakle , za uhatog glavonju neke slusalice, do 200 eura, ako ima i do 100 bilo bi super.

kurt kaže...

posjedujem dt770 80 ohma i fiio e10k

odlična kombinacija, s obzirom da su 80 ohma, fiio ih gura jako lijepo i pojačan do kraja bolno jako, na low gainu, high gain nisam pokušavao jer stvarno nema potrebe jer je i low gain dovoljno glasan

ako misliš njih kupovati, ili bilo što od beyerdynamica, preporuka je euro unit trgovina, tj online music shop, službeni dobavaljač za beyerdynamic u hrvatskoj, servis u čakovcu

što se tiče preporuka, ath m40x jer su bolje zvukom od m50x, dt770, dt880, dt990 ovisno o preferenciji, sennheiser 558 i 598 ovisno kako se nađu i po kojoj cijeni, makar i polovne, shure shr840 sa hm5 brainwavz jastučićima (bolje rade sa njima nego li sa stock padovima), uglavnom imaš dosta izbora do 200 eura, što kod nas, što vani, samo je pitanje koje su ti preferencije

i ako možeš imat open back, ja bih radije išao na dt880 nego li na dt990

dt990 ima malo jači treble spike nego li niža dva modela, a dt880 je semi open dizajn, i zvuk je ujednačeniji, tj balansiraniji, i više ljudi preferira dt880 od dt990

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
15 godina
neaktivan

Hvala, puno informacija, dao si mi na razmisljanje sad, svidja mi se sta dt770 i fiio dobro rade kao sta kazes, mislio sam da mozda fiio je pre slab.

dođu 950kn u euro unit.

Jos jednom kazem, jako mi je zao sta hd 681 evo nemogu namjestit na glavi, zvuk je jako dobar.

15 godina
neaktivan

unimatrix001 koji dac/amp da uzmem uz fidelio x2? jel fiio e10k dost dobar za njih? 

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
kurt kaže...

unimatrix001 koji dac/amp da uzmem uz fidelio x2? jel fiio e10k dost dobar za njih? 

Yup...sasvim dovoljan . A ima i hi-low gain i bass boost . 

16 godina
odjavljen

Numark HF350 imaju SPL max. 103 dB/mW, to je razlika 7dB/mW, nemam baš neku predožbu je li to neka razlika u glasnoći slušalica.

17 godina
odjavljen
soniman kaže...

Numark HF350 imaju SPL max. 103 dB/mW, to je razlika 7dB/mW, nemam baš neku predožbu je li to neka razlika u glasnoći slušalica.

Sasvim solidna razlika . DJ slusalice u principu i moraju biti nesto glasnije ( uz bolju izolaciju /pritisak na usi ) . Zamisli da nista ne cujes u klubu dok radis svoj posao :)

16 godina
neaktivan
pilip88 kaže...

Moze preporuka bezicnih slusalica do 700 kn za glazbu vecinom slusam techno.Prosle slusalice sto sam imao su akg k518 ali bile su mi nezgodne zbog kabla i nakon duzeg koristenja su postajale jako neudobne...

????

16 godina
odjavljen
16 godina
neaktivan

Oce se osjetiti velika razlika u kvaliteti zvuka zato sto su bezicne?

16 godina
odjavljen

Ne znam nisam nikad koristio bežične slušalice,ali mislim da ne bi trebalo biti ako nije u pitanju neka veća udaljenost ili neka veća prepreka od predajnika.

17 godina
odjavljen
soniman kaže...

Ne znam nisam nikad koristio bežične slušalice,ali mislim da ne bi trebalo biti ako nije u pitanju neka veća udaljenost ili neka veća prepreka od predajnika.

Ako podrzavaju bar BT 4 ili APTX ( https://www.aptx.com ) razlike u kvaliteti toliko i nema.  Dakako ovisi o kvaliteti slusalica sveukupno . Vecina novijih podrzava i jedno i drugo . 

16 godina
neaktivan

Ne mogu  nigdje pronaci jel podrzavaju,jel ima mozda sta bolje za te novce ? 

17 godina
odjavljen
pilip88 kaže...

Ove sto ti je Soniman pokazao na linku podrzavaju BT4 i udaljenost do 9 metara ( 30 feet )

Ima li bolje ..ima , za malo vise love ( ne puno )

https://www.amazon.com/JBL-E45BT-Wireless-Headphones-Black/dp/B01MZZWYLQ/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1499060462&sr=1-3&keywords=jbl+wireless+headphones

12 godina
pilip88 kaže...

Bija je b stock m40x na muzikeru ispod 700(nove su oko 750 s 45 kuna popusta), kasnije uzmeš BL reciver koji ti paše.

Mislim da će ti neki manji bez problema stat na unutarnju stranu obruca kako ima dosta lufta do glave. 

Od jeftinih BL ne znam šta bi preporucio. T2S eventualno za cca 150 kn da nisu toliko sjebani visoki, inače šta se tiče samog bluetootha i baterije odlicne za te pare.

11 godina
neaktivan

Ekipa moze mala pomoc. Trazim (odma da napomenem da je ovo BUDGET edition shopping) nekakav DAC/preamp(monitor kontroler).

Trenutno na listi:
Schiit SYS

Schiit Modi 2

Problem je taj da nemam blage veze di to kupit. Ako netko zna di kako doc do Schiita ili mozda preporuku za nesto drugo...

Brain.exe has stopped working!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZeroC00l kaže...

Ekipa moze mala pomoc. Trazim (odma da napomenem da je ovo BUDGET edition shopping) nekakav DAC/preamp(monitor kontroler).

Trenutno na listi:
Schiit SYS

Schiit Modi 2

Problem je taj da nemam blage veze di to kupit. Ako netko zna di kako doc do Schiita ili mozda preporuku za nesto drugo...

pogledaj ovdje - http://www.schiit-europe.com/ , i ovdje - https://schiit.eu.com/

možda se tu nađe, ali mislim da je dostava oko 20 eura

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
9 godina
ZeroC00l kaže...

Trenutno na listi:
Schiit SYS

Schiit Modi 2

nemoj uzimat taj schiit bez obzira na dobre revjuve po internetu, hardver im je prosjećan, i na carini će te plesnit još 30% ili tako nešto.
ima sam modi1 pa sam ga vratia nakon kvara na garanciju i poslali mi modi2 zapakiran u kutiju od modi1 ,oba dvije ploćice su prosjećne ,ništa specijalno i oba dva su mi se pokvarila u roku od par mjeseci korištenja jer ja to koristim 5-6 sati dnevno.

lipo preskoći te hifi gluposti i uzmi u domaćoj trgovini neki dac tipa focusrite scarlett 2i2 ili nešto slićno šta je za "pro" namjenu. ako ti triba nešto baš jeftino javi mi se na pp imam nešto iz kućne radinosti samo je 3.5mm izlaz.

11 godina
neaktivan

To mi je ono, za prvu ruku tek tolko da ne moram alt-tabat...fino izgleda, nije nesto skupo. Nije mi tolko za DAC koliko mi je za kontroler. Da ne tipkam PP, trebam za 3,5mm-3,5mm.

matija656 bio sam na tim stranicama i na jos par UK stranica, bog pomozi 

Brain.exe has stopped working!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 9:55 (ZeroC00l).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice