Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.385.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
andreas11 kaže...

Uzeti AKG K240 MKII za 300kn ili ne?

Obzirom da su nove oko soma kuna, vrlo mi je sumnjivo... provjeri koja je verzija i na koliko oma, i u kojem su stanju.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
17 godina
Father_Dougal kaže...
Obzirom da su nove oko soma kuna, vrlo mi je sumnjivo... provjeri koja je verzija i na koliko oma, i u kojem su stanju.

Sad sam pitao lika, cekam odgovor..

Ohne Audi geht es nicht..
17 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Sad mi lik poslao slike. 55ohma su.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
andreas11 kaže...

Pitaj ga još samo gdje ih je kupio. "Plave" postoje u službenoj ponudi, ima još srebrnih i zlatnih (logo).
Ako su ispravne, to je vrlo dobra cijena. Vodi samo računa o tome da su to analitičke, monitorske slušalice, i da basa neće biti ako nije snimljen. 

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
17 godina
Father_Dougal kaže...
andreas11 kaže...

Pitaj ga još samo gdje ih je kupio. "Plave" postoje u službenoj ponudi, ima još srebrnih i zlatnih (logo).
Ako su ispravne, to je vrlo dobra cijena. Vodi samo računa o tome da su to analitičke, monitorske slušalice, i da basa neće biti ako nije snimljen

Daj pojasni malo ovo. Nisam neki strucnjak u tim vodama.

17 godina
andreas11 kaže...

Daj pojasni malo ovo. Nisam neki strucnjak u tim vodama.

Hifi i monitorske slušalice (a i zvučnici) se razlikuju u jednoj osnovnoj stvari a to je da monitorski sustavi teže čim linearnijoj reprodukciji zvuka kroz cijeli spektar, dok hifi uvijek malo koloriraju zvuk; ako želiš slušati d'n'b/dubstep/slično na njima, zaboravi na bas koji će razbijati glavu; one će odsvirati bas koliko ga ima na snimci, možda nećeš biti zadovoljan količinom.

S druge strane, lako ih je ganjati, idu i na komp i na mobitel bez beda.

17 godina
Father_Dougal kaže...
Hifi i monitorske slušalice (a i zvučnici) se razlikuju u jednoj osnovnoj stvari a to je da monitorski sustavi teže čim linearnijoj reprodukciji zvuka kroz cijeli spektar, dok hifi uvijek malo koloriraju zvuk; ako želiš slušati d'n'b/dubstep/slično na njima, zaboravi na bas koji će razbijati glavu; one će odsvirati bas koliko ga ima na snimci, možda nećeš biti zadovoljan količinom.

S druge strane, lako ih je ganjati, idu i na komp i na mobitel bez beda.

Hvala na odgovoru. Ako je tako onda otpadaju jer volim da ima malo vise basa. Steta..

11 godina
neaktivan

Ljudi pozdrav jel moze savjet. Htio bih slusalice one koje sjedaju u uho iskljucivo za mobitel jer za kompjuter vec imam. Maksimalni iznos bi bio od 200-300kn ali ako je bas velika razlika u zvuku onda bih mogao i povuci malo dalje. Unaprijed hvala. 

EDIT: po mogućnosti s malo jacim bassom posto volim skrillexa i elektronicku glazbu

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 16:23 (svenac20).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Treba im bar 20+ sati da dodju do izrazaja . A i ne znam zasto je L jack minus . S vremenom ces vidjeti da je to ipak plus . Ne stradava tako lako kao ravni :) 

Ako nemas volje cekati ostavi ih par puta preko noci neka rade na umjerenoj glasnoci . Bit ce bolje 

Head.Fi-er
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
wkoner1 kaže...

Zašto je L plus?

Pa odgovorio sam vec . Slusalice vrlo cesto stradaju upravo kod jack-a i to upravo zbog stalnog presavijanja na ravnima . L shape je vec sigurniji po tom pitanju . Ali cuj , ako ti se i dalje ne budu svidjale lako se zamjenimo. Soundmagic e10 ili e30 ... biraj :)

Head.Fi-er
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima li gdje u Zagrebu kupiti držać / stand za slušalice?

You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 16:21 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Trebal bi neke over ear slušalice sa puno basa za oko 100 eura.

Gledam ovak nekaj, Sennheiser 449 ili 429s. Koje od tih uzeti da imaju dosta basa, jer sam pred nedugo uzel in ear AKG q350, međutim to je slabo. Ili možda neki drugi brend, ne znam, ja se ne kužim u to.

Hvala

A ti sa TD jedi govna. Ako nemaš namjeru pomoći, nemoj kvariti temu.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 21:40 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
bruno03 kaže...

Ima li gdje u Zagrebu kupiti držać / stand za slušalice?

Samostojeci nema ... imas jedino ovako nesto u Ronis-u 

http://www.ronis.hr/sennheiser/191/drzac-za-slusalice-sennheiser-hh-10/HH-10/

Ili puno maslinovo drvo ovdje : ( cijena mi je koliko sam informiran 300 kn )

https://www.facebook.com/Maslinovo.drvo

Za sve ostalo tu je ebay :)

Edit : ili nabavi komad inoxa duzine cca 65 cm  , sirine 10-12 cm  , 4 silikonska protuklizna podloska i rijesi to kao na slici 3 :)

Ronis Ronis
Maslina Maslina
inox inox
Head.Fi-er
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 10:46 (unimatrix001).
17 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Trebal bi neke over ear slušalice sa puno basa za oko 100 eura.

Gledam ovak nekaj, Sennheiser 449 ili 429s. Koje od tih uzeti da imaju dosta basa, jer sam pred nedugo uzel in ear AKG q350, međutim to je slabo. Ili možda neki drugi brend, ne znam, ja se ne kužim u to.

Hvala

Ako si blizu Zg odi u Media Audio i probaj ove :

http://www.ronis.hr/jbl/2039/slusalice-jbl-j88-crne/JBL-J88-B/

Link je iz Ronis-a ali su u M/A jeftinije za 10% ako ces platiti gotovinom 

Imao sam J55 verziju ( on ear ) i bass-a za moj ukus malo i previse 

U svakom slucaju mislim da ces ih moci i isprobati 

Head.Fi-er
16 godina
You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Head.Fi-er
14 godina
protjeran

Nisam u mogućnosti da ih poslušam, ali ima ih u Svijetu media (gde budem najvjerovatnije naručival pouzećem), pa budem uzel u obzir. 

Naravno, nadam se da bas ne ofarba ostale tonove? Slušam rock, blues, funk i ambient.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Nisam u mogućnosti da ih poslušam, ali ima ih u Svijetu media (gde budem najvjerovatnije naručival pouzećem), pa budem uzel u obzir. 

Naravno, nadam se da bas ne ofarba ostale tonove? Slušam rock, blues, funk i ambient.

Bez mogucnosti probavanja ih onda nemoj uzimati u prvi plan . Ne toliko zbog zvuka vec same udobnosti jer nekome su dobre dok drugima i nisu . 

Ne bi htio da ih narucis pa nakon tjedan- dva prodajes jer shvatis da nije to to 

Ovo bi bila jos bolja opcija cak i bez probavanja 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR2.TRC1.A0.H0&_nkw=ATH-PRO500MK2+&_sacat=0&_from=R40

Mozda nisu full over ear ali za tih 100 i nesto usd neces naci bolje. Kod nas su precjenjene i kostaju vise nego dvostruko 

Jedno od misljenja korisnika :

http://www.head-fi.org/products/audio-technica-ath-pro500mk2-bk-black-dj-monitor-headphones-japan-import/reviews/8967

Head.Fi-er
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 11:17 (unimatrix001).
13 godina

Moze preporuka in ear slusalica,izvor zvuka je galaxy s3 cije sam dosad slusalice i koristija i za moje potrebe su bile odlicne.

Cijena do nekih 400kn moze i koja vise ako ima ikakva razlika.

Od ducana moze bilo koji ili po hrv ili vanka narudzba svejedno.

Bitno mi je samo da ima volume control na kabelu i mikrofon,da relativno dobro izolira vanjski zvuk kao sto su mi ove samsungove dobro odradivale taj dio a sta se tice basa netriba nista da mi mozak poskakuje al opet da je pristuan nekon dubinom.

17 godina
odjavljen
Smretko kaže...

Moze preporuka in ear slusalica,izvor zvuka je galaxy s3 cije sam dosad slusalice i koristija i za moje potrebe su bile odlicne.

Cijena do nekih 400kn moze i koja vise ako ima ikakva razlika.

Od ducana moze bilo koji ili po hrv ili vanka narudzba svejedno.

Bitno mi je samo da ima volume control na kabelu i mikrofon,da relativno dobro izolira vanjski zvuk kao sto su mi ove samsungove dobro odradivale taj dio a sta se tice basa netriba nista da mi mozak poskakuje al opet da je pristuan nekon dubinom.

Volume control na kabelu za android uredjaje nemaju niti jedne ( osim nekih Sennheiser , ali one imaju iskljucivo volume bez mikrofona ) . Cak i one koje su certificirane za Android su single button . Znaci sve kontrole ( play , pause..... ) su na jednom gumbu , imaju mic ali ne i volume +/- . 

Znaci , ili kupi opet original Samsung ili razmisli zelis li bez volume +/- pa kupiti nesto . 

Head.Fi-er
14 godina
protjeran
Smretko kaže...

Ja sam uzel AKG q350 baš zato jer su mi se ove od S3 potrgale kod konektora. 400 kuna kolko dođu se ne isplati, jer je razlika jako mala i to samo u višim frekvencijama.

Prije nego daš pare isprobaj slušalice, jer su ove od mobitela čisto solidne za njegov DAC, a na njuškalu se daju naći za 5 banki.

16 godina
neaktivan

Koju vrstu slušalica biste preporučili da se najbolje drži na glavi?

Ja sam nabavio slične ovima, i nakon mjsec dana su se olabavile i počinju da mi ispadaju. Jer dok sam na poslu (fizikalac), kako se okrečem one mi iskoče ili mi izađu iz ušne školjke ili spadnu sa uha potpuno.

Znači dali bi trebao kupiti ovaj oblik samo kvalitetnije (ove su bile 50 kn), ili ima neki drugi oblik koji se bolje drži, samo nebi da budu prevelike (da mogu staviti kapu na glavu).

Hvala na pomoči {#}.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nice to know, amo onda izbacit volume control to mi je bilo cisto dodatna opcija znaci samo preporuka necega onda sta ima mic.

Ako buden u prilici sigurno cu ih isprobat.

17 godina
odjavljen
Smretko kaže...

Nice to know, amo onda izbacit volume control to mi je bilo cisto dodatna opcija znaci samo preporuka necega onda sta ima mic.

Ako buden u prilici sigurno cu ih isprobat.

Evo nesto sa ebay-a 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR3.TRC1.A0.H0.Xsoundmagic+e10m&_nkw=soundmagic+e10m&_sacat=0&_from=R40

Head.Fi-er
17 godina
odjavljen
ivan262 kaže...

Ja sam nabavio slične ovima, i nakon mjsec dana su se olabavile i počinju da mi ispadaju. Jer dok sam na poslu (fizikalac), kako se okrečem one mi iskoče ili mi izađu iz ušne školjke ili spadnu sa uha potpuno.

Znači dali bi trebao kupiti ovaj oblik samo kvalitetnije (ove su bile 50 kn), ili ima neki drugi oblik koji se bolje drži, samo nebi da budu prevelike (da mogu staviti kapu na glavu).

Hvala na pomoči {#}.

Ovako nesto ako ti nije previsoka cijena ?

http://www.sonusart.hr/product.aspx?c=35&p=803

ili ebay 

Head.Fi-er
12 godina
ivan262 kaže...

Hvala na pomoči {#}.

Sve ovisi o tvome buđetu.

I za sta ti treba za snimanje,slusanje ili nesto trece!

Kresimir
13 godina
neaktivan

Pozz .zanima me gdje mogu nabaviti zasebno odvojive kukice za slusalice kao na ovima     ,  (ili mozda jel ima itko visak za prodat)  .Hvala

http://www.ronis.hr/sony/190/slusalice-sony-mdr-ex52lpb/MDR-EX52LPB/7/

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 13:56 (ineedmoney).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
keki kaže...
ivan262 kaže...

Hvala na pomoči {#}.

Mislio sam do nekih 100-150 kn, trebaju mi za slušanje, bas nije važan perviše samo čistoča glasa, jer 95% slučajeva na poslu slušam audio knjige, a možda 5% vremena glazbu na radiju ili dok vježbam.

Najvažnije je da se drže na uhu i da ne ispadaju.

Zanimljive su ove sonyeve što je kolega preporučio, ali kada mi lipe PDV koštaju oko 200 kn, dali se isplate ili ima neke bolje?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina
odjavljen
ivan262 kaže...
keki kaže...
ivan262 kaže...

Hvala na pomoči {#}.

Mislio sam do nekih 100-150 kn, trebaju mi za slušanje, bas nije važan perviše samo čistoča glasa, jer 95% slučajeva na poslu slušam audio knjige, a možda 5% vremena glazbu na radiju ili dok vježbam.

Najvažnije je da se drže na uhu i da ne ispadaju.

Zanimljive su ove sonyeve što je kolega preporučio, ali kada mi lipe PDV koštaju oko 200 kn, dali se isplate ili ima neke bolje?

Nece ti udariti ni pdv ni carinu jer nece gledati toliku nisku cjenu . Kod kupnje se dogovori s prodavacem da ti stavi manji racun u posiljku i miran si. Sve ispod 160 kn ne podlijeze carinjenju ni pdv-u . 

Head.Fi-er
16 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...

Nece ti udariti ni pdv ni carinu jer nece gledati toliku nisku cjenu . Kod kupnje se dogovori s prodavacem da ti stavi manji racun u posiljku i miran si. Sve ispod 160 kn ne podlijeze carinjenju ni pdv-u . 

One su 25 $ to je nekih 140 kn, ali problem je što je poštarina još 50 kn, pa na kraju prelazi cifru od 160kn, ali pitat ču da mi smanje cijenu ili nešto da se izkemija. Hvala na savjetu {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice