Pozdrav,
evo istražujem specifikacije miševa prije kupovine i nakon hrpe članaka koje sam pročitao zanima me samo nekoliko stvari za koje vjerujem da mi netko na ovom forumu može objasiniti. Unaprijed hvala.
Zanima me koja je razlika između polling rate-a miša i njegovog FPS (frame per second), te koje su vrijednosti tih dvaju veličina prihvatljive za 'gamerski' miš.
Ispravite me ako je netočno, ali koliko sam shvatio polling rate je broj signala u vremenu koje miš šalje kompjuteru, a FPS je broj "slika" koje senzor obradi u vremenu. Nadalje, znam da je za polling rate optimalna vrijednost oko 1000 Hz što rezultira odazivom od 1ms što je, koliko sam shvatio za gamerski miš OK. Ono što me stvarno muči je potrebna vrijednost FPS-a za normalni gejmerski miš. Naišao sam na dva miša etiketirana kao gejmerski, a jedan ima FPS od 3000, a drugi čak 12000. Koliko je bitna i uočljiva ta razlika zapravo?
Ukoliko smijem u istoj temi, zamolio bih da mi netko preporuči miš sa ebaya za igranje Starcrafta i LoL-a do 10US$. Rezolucija ekrana mi je 1680x1050, pa vjerujem da mi nije potreban miš kojem je (C)DPI veći od ~ 3000. Poželjna je mogućnost promjene DPI-a u što manjim intervalima radi boljeg uštimavanja.
Hvala