Genius SW-HF5.1 5000 crko subwoofer

poruka: 15
|
čitano: 13.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima, 

Imam već godinama navedeni sustav Genius SW-HF5.1 5000 i evo prije par dana je i on skončao. To me malo šokiralo i pogodilo jer mi je taj sustav skroz legendaran, i čak sam se nekako vezao za njega kroz sve ove godine.

Garancije sustav više nema ali svejedno sam ga odnio u lokalni servis da probaju nešto napraviti. Dijagnoza je sljedeća, raspao se glavni potenciometar za volumen na kojem su svi sateliti i tamo radi kratki spoj pa zvučnici šume i kanali su skroz pobrkani i neki kanali niti ne rade. I da oni u servisu taj potenciometar ne mogu nabaviti.

Ok, moja pitanja su sljedeća:

1. Dali je možda netko imao slična iskustva/probleme sa tim setom i možda našao nekakvo odgovarajuće rješenje?

2. Dali se možda može negdje naći i kupiti polovan samo taj SUBWOOFER?

3. Dali bi imalo smisla u oglas stavljati satelite koji su svi ispravni i u odličnom stanju (par slika imam)? Neznam kome to može služiti?

4. Dali se možda može kupiti nekakav drugačiji sub koji ima izlaze za 5 satelita koji bi odgovarao setu?

5. Dali netko zna tko je uvoznik za GENIUS u hrvatskoj pa da njih pitam za rezervne dijelove? 

EDIT: Poslao sam i službi od Geniusa mail, možda mi oni mogu poslati neke rezervne dijelove ili na neki drugi način pomoći? Javim kakav bude njihov odgovor, ako ga uopće bude Izlanuo se .

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 19:46 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To je aktivni Sub prek kojeg je sve spojeno, a kak ti je ta tonska kontrola na njemu krepala onda i drugo nist ne radi normalno. E sad kak bi se to moglo popravit i ko bi to mogel,  nisam siguran baš osim da imas originalni dio ili neki takav drugi SUB mozda neko prodaje isti sistem ispravan. Zvucnici sateliti i ostali su po 15W, pa se mogu isporistit na nekom AV Reciveru bez problema ak ih prodajes nekom. No ak ti recimo kupis samo AV Reciver, pa na njega spojiš te zvucnike onda opet nemas SUB pa ga moras kupovat posebno.Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Genius SW-HF5.1 5000 crko subwoofer

Subwooferu nema spasa jer je taj 6 kanalni potenciometar pokvaren, a ne može se nabaviti drugi čak niti od Geniusa (kontaktirao sam ih).

Tako da, ako nekog možda zanimaju skroz ispravni sateliti, prodao bi ih za male pare.

17 godina

Možda ti netreba 6 kanalni potenciometar, možda bi ti bio dovoljan dvokanalni...

Vjerojatno bi se dalo na jedan kanal potenciometra spojit samo woofer, a na drugi samo satelite, oni su tak ionak maleni pa vjerojatno svi zajedno nemaju snage ko sam woofer...

Al pitanje kako bi to onda zvučalo??

Ako pojačalo nije riknulo sve se može iskombinirat...

PC RULES!!!
17 godina
mika2210 kaže...

Možda ti netreba 6 kanalni potenciometar, možda bi ti bio dovoljan dvokanalni...

Vjerojatno bi se dalo na jedan kanal potenciometra spojit samo woofer, a na drugi samo satelite, oni su tak ionak maleni pa vjerojatno svi zajedno nemaju snage ko sam woofer...

Ne bi li onda izgubil dolby digital surround efekt ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 18:47 (Batista).
17 godina
mika2210 kaže...

Evo slike od tog potenciometra.

To je česta pojava na tom setu zvučnika.

Prvo je bio popravljan tako što je taj potenciometar razmontiran i očišćen i nazad složen.

Ali pošto su neki plastični krugovi unutra popucali, i ljepljeni, mislim da nema šanse da se to još jednom ponovi.

Normalno ako itko ima kakav savjet da se ovaj problem nekako zaobiđe, bilo bi odlino.

inače to je Soundwell B503 50 kOhm Bx6 potenciometar

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 19:05 (Bladepu).
17 godina

To sam i napisao, vjerojatno nebi ni stereo radio...

Ako bi htio i stereo, morao bi biti trokanalni potenciometar...

Al onda je opet problem kamo spojit centralni zvučnik...

Da se to meni dogodilo, ja bi probao sljedeće:

kupit jedan jači potenciometar (za woofer )

kupit 5 manjih (za satelite)

posložit ih i učvrstit jednog do drugog, i nekako izvesti da se okretanjem jednog potenciometra okreću svi ( pomoću nekakvih gumica ili tako nešto )

Spojit kanale na potenciometre i probat dal radi, ovako bi svi efekti (stereo i surround ) trebali funkcionirati...

U biti, šesterokanalni potenciometar je 6 potenciometara koji se reguliraju 1 "kotačem"

PC RULES!!!
17 godina

Hm... Da u servisu nemaju sesterokanalni potencimetar ? Kaj je to za servis ? 95% sam siguran da ih ja imam doma, sutra provjerim pa javim.

2 0 hvala 0
17 godina

Ma ovdje nije problem samo u 6- kanalnom potenciometru, već i u tome što je taj potenciometar iza spojen na elektromotor koji ga okreće uz pomoć daljinskog.

A to je ipak teže naći da se može uklopiti na pravo mjesto

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 18:57 (Bladepu).
17 godina
Bladepu kaže...

Ma ovdje nije problem samo u 6- kanalnom potenciometru, već i u tome što je taj potenciometar iza spojen na elektromotor koji ga okreće uz pomoć daljinskog.

A to je ipak teže naći da se može uklopiti na pravo mjesto

Aha, opce zaboravil da imas daljinski...

17 godina

Ma da, palo mi je na pamet da si napravim neku vrstu eksterne kontrole, da unutra postavim novih 6 potenciometara i da to nekako isfusarim.

Makar bi zbog toga morao žrtvovati daljinski. 

17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,413
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 19:03 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
17 godina

Hvala, ali ovaj moj je 50kOhm a ovaj na ebayu je 10kOhm, ne znam dali bi se to moglo nekako kompenzirati

17 godina
Bladepu kaže...

Ma da, palo mi je na pamet da si napravim neku vrstu eksterne kontrole, da unutra postavim novih 6 potenciometara i da to nekako isfusarim.

Makar bi zbog toga morao žrtvovati daljinski. 

Bitno da zvucnici rade i SUB isto tak, kaj se moze daljinski nece radit ko da ga nemas ali barem bus mogel onda opet koristit sve zvucnike.Nevinašce

17 godina

Ma čak nešto razmišljam da izvučem linije od zvučnika vani i da izvučem liniju od motora isto tako, i da nekako spojim 6 pot i jedan motor.

Ali to neće biti baš lako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice