EPSON - printer ne radi na novom kompu

poruka: 12
|
čitano: 3.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Bok svima! Na novi komp sam instalirao printer EPSON- XP 205 i neće printati. u Device menageru postoji i piše mi da je najnoviji driver instaliran. Vratio sam ga na stari komp i tamo sve radi. Na starom kompu je Win. XP, a na novom Sedmica. U Control panelu na njegovoj ikoni je žuti uskličnik, odem na Troubleshooting, fix problem i nekako dobijem da se na njegovoj ikoni zazeleni kvačica, ali kad pokušam printati ništa se ne događa i opet je žuti uskličnik. Any idea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: EPSON - printer ne radi na novom kompu
žoss-2 kaže...

Bok svima! Na novi komp sam instalirao printer EPSON- XP 205 i neće printati. u Device menageru postoji i piše mi da je najnoviji driver instaliran.

To bi značilo da nisi skinuo drivere s Epsonove stranice i instalirao ih, zar ne? Skini, instaliraj.

10 godina
neaktivan

Ma, ne šljivi me ni pet posto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
žoss-2 kaže...

Ma, ne šljivi me ni pet posto.

tko/što... skini driver, instaliraj driver, opiši problem.. ili stisni power button, spoji usb kabel itd..

-stariji uređaji možda nemaju odgovarajući driver za noviji OS, pogotovo je problem s XP-32bit na 7-8 x64. Na 32bitnom bi mogao raditi stari...

-progooglati, možda i win ima driver ili autoupdate sam pronađe... ili XPmode.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 1:11 (ihush).
10 godina
neaktivan

Win XP su bili na starom kompu. Na novom je sedmica i sve je iznova instalirano. U device menageru , kada kliknem update driver napiše da je instaliran najnoviji driver. Do sada nisam imao problema ni sa jednim printerom. Već sam dva puta deinstalirao software od printera i nanovo instalirao i ništa. Ne bih ni skužio da nisam klincu morao printati nešto za školu. Pomagajte...

Scaner i kopirka rade.

Evo novih podataka. Stranice u Wordu i PDF sa slikama printa bez problema. A kada hoću printati slike otvara, valjda, program od sedmice, obilježim sve što mislim da treba, ali ni makac. Očito nešto krivo radim. Help...

Sada sam instalirao stari ACDSee 5.0 i pomoću njega isprintao slike bez problema. Gdje je problemo???

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 10:14 (žoss-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

očigledno print slika (aplikacija) pokušavaš na pogrešan printer, npr defaultni.. podesi.

.. npr možeš imati 100 printera, tad moraš odabrati na koji želiš ispis, logično? Po opisu ne može biti ništa drugo, jer iz drugih app radi.

11 godina
protjeran

Ukoliko imaš piratsku verziju OS

onda je to to.

Microsoft verificira draivere. i s DLL ove

https://www.facebook.com/adriatix.hr
16 godina
odjavljen

Zanimljivo {#}

OnT - drivera koliko hoćeš. Pobriši sve što si instalirao (možda najbolje da sysrestore napraviš na dan prije instalacije) i prvo instaliraj drivere. Kad to obaviš, tek onda spoji printer.

My name is Legion... For we are many!
16 godina

-obojici iznad.. driveri nisu problem, printer radi, printa.. (ne čitate update.. mada je i autor kriv jer uopće ne spominje drivere i problem do sad).

1 0 hvala 0
14 godina

Mislim da znam u ćemu je problem.

Kad ide se printat onda u tom programu pod MENU ili ti datoteka ili FILE tako nekako, nemogu se sjetit a navrh jezika mi je. Klikne se i ode na printer setup ili printer, nakon toga skače prozor gdje je korigira kako i šta se printa i po kojim specifikacijama.

Prikazat ću na foxit readeru za pdf. Možda pomogne, možda ne, al da otprilike se dobije putanja kuda da se ide.To se meni dešavalo na starom printeru pa nisam mogao isprintat glupi word a ostalo je radilo normalno.

Neki programi automatski učitaju postavke za korištenje printera dok kod nekih mora se ručno.

Tu se odabire koji izlaz da se koristi za tu datoteku Tu se odabire koji izlaz da se koristi za tu datoteku
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nisam se stigao javiti do sada. Moj printer je postavljen kao defaultni. Skinuo sam sa gonjeg linka zadnji drajver i kada sam ga htio instalirati komp kaže da je najbolji drajver za printer već instaliran. A sada najbolje. Htio sam ponoviti postupak printanja da Vam mogu bolje objasniti i seronja printa k'o veliki. Zaista neznam što je tome uzrok tako da ne mogu dati rješenje problema za nekog drugoga. Anyway, svima hvala. Puno savjeta i uvijek se nešto iskopa.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-'popravio' se sam od sebe, nakon što si postavio kao defaultni printer. To je i razlika između ''Print...'' i QuickPrint-a, print... -te pita, ponudi sve.. quick ide na defaultni, jedna kopija itd. Dodatno, neke app pamte korisničku promjenu neovisno o defaultu kojeg uzmu samo prvi put do promjene.

-da izbjegneš traženje po (ponekad skrivenijim) menijima, kratica (u svim win app) je CTRL+P

-btw, 'najbolji driver' su već sami win povukli, tj isti taj koji si skinuo, pošto je datum-verzija ista, win pametno zaključuje... drugi razlog, certificirani driver, najnoviji ponekda nije certificiran (trošak + vrijeme), tad se (ako je potrebno i ako si 100% siguran da je driver OK) može win natjerati.. ovisno o win npr 8 moraš promijeniti kroz msconfig-boot ili forsirati ... let me.. ručno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 15:33 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice