The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.024.425
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: The Witcher 3
doktor1 kaže...
Wizo kaže...

Kod mene praktički sve na ultra na 1080p i nikad ne pada ispod 40 fps, uglavnom je od 45-50 - sve je super glatko; isključen je hairworks, foliage draw distance high, shadows high. Svi blurovi, depth of field i aberacije na off (tko li je samo izmislio ovo za gaming, grozota).

Samo su dvije opcije od gomile njih stavljene na "high", a jedna na off, pa ne znam što je toliko smiješno ;) I HBAO+ je on i antialiasing, i na ultra je 5x više opcija od ovog što sam naveo gore. A zadnje tri opcije praktički uopće ne utječu na performanse, samo pogoršavaju izgled igre (bar meni - to mi uvijek ide na off). Sa foliage i shadows na ultra izgubim još 5-6 fpsa - ali razlika u izgledu igre mi toga nije vrijedna. A pogotovo nije hairworks, on po defaultu ide na off. Doduše, možda probam onaj schauma efekt naveden iznad...

13 godina
Alex Mercer kaže...

Pošto vidim da igru svi samo hvalite u svakom pogledu (osim lika sa cutscenama, ali to nije baš objektivno) moram reći da sam očekivao da će malo više ispolirati taj open-world.

Manja zamjerka mi je što nema apsolutno nikakve interakcije sa seljacima i random NPC-evima. Malo mi je čudno jer je to rijetkost u open-worldovima, a pogotovo u igri koja se diči amoralnim protagonistom i općenitim sivilom u tom pogledu. Osim što je moguć samo nekakav taunt (koji pokreće istu reakciju kao kad im prilaze čudovišta), fond rečenica je jako siromašan. Ništa strašno, ali malo ubija imerziju.

Druga, malo veća zamjerka je činjenica da se AI zna nerijetko zblesirati ili neprikladno reagirati (npr. divljač koji trči prema tebi, umjesto od tebe). Još sam u području iz prologa, a već sam primijetio hrpu grešaka:

1. situacija

Napadnu me tri lika kod jezera, ja se popnem na uzvisinu od cca 1.5 metar, nakon čega se sva trojica potpuno zbune i krenu se trzati i trčati u krugovima

2. situacija

Napadnu me na konju, siđem s konja i udaljim se par metara, a oni se usredotoče na konja (koji isto trči u krugovima radijusa par metara) i stalno ga promašuju

3. situacija

Borim se protiv vojnika i skliznem niz stijenu nakon čega se instantno vrate u unaware stanje i idle animacije iako sam metar ispod njih

Da se razumijemo, igra je i dalje odlična, ali samo želim ukazati na neke sitnice koje bi se trebale popraviti u narednim patchevima.

A.I se vjerojatno nece nikad popraviti. Kako je,tako je.

Previše posla je i nemoguće je očekivati da poprave,A.I je najkompliciraniji za odradit

14 godina
Alex Mercer kaže...

Da se razumijemo, igra je i dalje odlična, ali samo želim ukazati na neke sitnice koje bi se trebale popraviti u narednim patchevima.

Ili sitnica da se igra smrzava kad si u inventoriju 

6 sati igranja, 4. lvl, još sam u prvom dijelu (orchard). Stavio sam Main quest na hold i polako "čistim" mapu. Igra ima manjih bugova, uglavnom sa A.I.-om ali ništa drastično. Vizualno, neznam, ne izgleda mi extra, ali opet nije ni tako loše. Ali to mi je iskreno najmanje bitno. 

Ono što me impresioniralo jest kako se sva ta sela čine živima, kako je šuma stvarno za izgubit se u njoj, kako moraš biti stalno na oprezu. Vrlo sam zadovoljan igrom do sada. 

I onaj story i sword koji bi trebao biti medium mi se čini prelagan. Sjećam se da je combat u dvojci bio dosta teži. Morat ću povećati to malo. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
14 godina
neaktivan

igram sa patchom witchera na 1920x1080 nesto na high nesto na ultra :)

a gta V na 1444x900 jer imam 1gb memorije na grafickoj,taj gta uvijek me zeza,osim san andreasa

ali njega na pc nisam puno vise sam na PS2

tvrdim:da bilo koja graficka sa 2gb memorije bi mogla witchera 3 na ultra vrtiti u fullHD 1920x1080

meni je igra ljepa ljudi,mozda smo previse ocekivali kao npr sa diablom III,al nekak mi je ljepsi witcher 3 na x1 i ps4,vidjeh uzivo uvjerih se uzivo,

igra ide gladje na konzolama

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 10:56 (igor1311).
13 godina

Neznam šta ljdui pričaju za grafiku,ja dosada nisam ljepšu igru igrao tj. s boljom grafikom.

Sve izgleda predivno

17 godina
igor1311 kaže...

igram sa patchom witchera na 1920x1080 nesto na high nesto na ultra :)

a gta V na 1444x900 jer imam 1gb memorije na grafickoj,taj gta uvijek me zeza,osim san andreasa

ali njega na pc nisam puno vise sam na PS2

tvrdim:da bilo koja graficka sa 2gb memorije bi mogla witchera 3 na ultra vrtiti u fullHD 1920x1080

Jesi ozbiljan ili je zahebancija? Jer vidim da  je igra zathjevnija od gta masu, baš ću testirati na svom kompu kada dođem s posla, nekako ne vjerujem da će mi raditi dobro na detaljima većim od low s obzirom da sam vidio kako igra ne radi bajno na znatno jačim grafama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 10:57 (lobotomac90).
14 godina
neaktivan

to i ja kazem,valjda trazenje dlake u jajetu,ali na konzolama je super graficki i fluidnija igra duplo bolje nego na pc

~^iGoR~
14 godina
neaktivan

ozbiljno ti kazem,ali vidit cu kad budem imao scene fajtova i to

da smanjim ak mi bude stekala npr na 1680x1090 ali onda se drasticno poruzni igra,dok ima igrara di smanjis rezu i ostane lijepa

sa 2gb mem na grafi ju mogu igrati svi,jedino ne oni koji pate sto namjeste u igri graficke postave i jos u amd nvidia control panelu i zele 100 fps ili vise

za mene takvima treba psihijatar,bez uvrede ne mislim nikoga vrijedjati,samo iznosim misljenje

~^iGoR~
12 godina
igor1311 kaže...

to i ja kazem,valjda trazenje dlake u jajetu,ali na konzolama je super graficki i fluidnija igra duplo bolje nego na pc

igor1311 kaže...

da smanjim ak mi bude stekala npr na 1680x1090 ali onda se drasticno poruzni igra,dok ima igrara di smanjis rezu i ostane lijepa

sa 2gb mem na grafi ju mogu igrati svi,jedino ne oni koji pate sto namjeste u igri graficke postave i jos u amd nvidia control panelu i zele 100 fps ili vise

za mene takvima treba psihijatar,bez uvrede ne mislim nikoga vrijedjati,samo iznosim misljenje

Pređi na tamnu stranu. Pridruži se nama konzolašima. 

Mi imamo stabilan framerate.

Inače, danas ide prvi DLC.

"On May 20th we will release the first bundle of DLCs (2 of the planned 16) -- the Temerian Armor Set (horse armor included) and a Beard and Hairstyle Set for Geralt, the game’s protagonist. After this date, a DLC bundle consisting of two DLCs will be published every week, entirely for free."

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 11:09 (DeniZg).
14 godina
neaktivan
The Witcher 3

Ta 2 dlca su bila izbacena uru prije samog prvog patcha.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
igor1311 kaže...

Igore, ako dodam AMD 7770 1 GB DDR5 i jos 2 GB rama, hoce li moci to na High, makar teksture, na rezoluciji 1366x768. Il trolujes da tako dobro radi, ili nas zajebavas 

14 godina
neaktivan

na toj rezoluciji hoce,ugasi brade osim geralta ,glupi blur samo zamuti igru ,foliage jednu ispod max,antialiasing stavu na ssao,postprocesing ostavi.

uglavnom dr sve ostavi,texture i texture detail stavi na ultra i to je to,ali na toj rezoluciji koju si naveo stavi prvo sve na ultra pa vidi osim blura to g+vno ugasi svakako,pa vidi onda,i smanjuj nesto na high nesto ostavi na ultra,i ono sto sam ti naveo probaj tako ak ne ide na ultrap

na 1366x768 trebo bi na high bez beda,a vidi i kombinaciju ultra high,to ti dodje onda custom postavke grafike

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 11:51 (igor1311).
13 godina
odjavljen
igor1311 kaže...

na toj rezoluciji hoce,ugasi brade osim geralta ,glupi blur samo zamuti igru ,foliage jednu ispod max,antialiasing stavu na ssao,postprocesing ostavi.

uglavnom dr sve ostavi,texture i texture detail stavi na ultra i to je to,ali na toj rezoluciji koju si naveo stavi prvo sve na ultra pa vidi osim blura to g+vno ugasi svakako,pa vidi onda,i smanjuj nesto na high nesto ostavi na ultra,i ono sto sam ti naveo probaj tako ak ne ide na ultrap

na 1366x768 trebo bi na high bez beda,a vidi i kombinaciju ultra high,to ti dodje onda custom postavke grafike

Hvala na brzom odgovoru, nego da nije malo 1 GB na AMD 7770 za High teksture? Ali kao sto rekoh 1366x768 je mala rezolucija.

13 godina
Comi123 kaže...

Il trolujes da tako dobro radi, ili nas zajebavas 

Čovjek samo malo drukčije mjeri performanse. Nisu sličice u sekundi, nego on broji sekunde za jednu sličicu. Sve ispod 10 je igrivo.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
12 godina
DeniZg kaže..
Mi (konzolaši) imamo stabilan framerate.

Osim što u svakoj drugoj igri dropa ispod 30.

12 godina
igor1311 kaže...

Znači kupim http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gainward-geforce-gt-610-ddr3-2gb64bit-810mhz535mhz-pcie-20-x16-hdmi-dvi-vga-cooler-retail/58123 za 300kn i igram witcher 3 ? daj ne pričaj gluposti, meni na gtx 970 sa 4gb ne radi ni na 40 fps kad staviom sve na max, na gtx 770 mi radi na 15fps-a kad stavim sve na max, na 6870 mi uopće ne radi.

10 godina
neaktivan
The Witcher 3

Kakva igretina,možda najbolji rpg koji sam igrao

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Witcher 3

Još nisam odabrao verziju, ali danas-sutra zasigurno kupujem. Zasad skupljam informacije po internetu.

Negdje sam pročitao da PlayStation 4 verzija ima filmskih 30 FPS-ova (prema NTSC standardu) i to je vrlo ugodno za igranje.

Imam jak kompjuter i bojim se da bi mi računalna verzija išla u 60 FPS-ova s uključenim vsyncom, a onda to stvori onaj neugodni soap opera efekt ubrzane i neprirodne slike. Ne želim da mi The Witcher izgleda kao Vatre Ivanjske.

11 0 hvala 1
13 godina

lol

12 godina
kenan.M kaže...
DeniZg kaže..
Mi (konzolaši) imamo stabilan framerate.

Osim što u svakoj drugoj igri dropa ispod 30.

Zato mi igramo svaku prvu. 

PSN - DeniZg80
16 godina
Sinatra kaže...

Još nisam odabrao verziju, ali danas-sutra zasigurno kupujem. Zasad skupljam informacije po internetu.

Negdje sam pročitao da PlayStation 4 verzija ima filmskih 30 FPS-ova (prema NTSC standardu) i to je vrlo ugodno za igranje.

Imam jak kompjuter i bojim se da bi mi računalna verzija išla u 60 FPS-ova s uključenim vsyncom, a onda to stvori onaj neugodni soap opera efekt ubrzane i neprirodne slike. Ne želim da mi The Witcher izgleda kao Vatre Ivanjske.

Nadmašio si sam sebe.

15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Kakav si ti Bog

PSN ID : Eraserhead_981
17 godina
The Witcher 3

Preko 1000 pogleda na galeriju i preko 800 downloada preseta za SweetFX od jučer...

Mnogi žele promjenit vanilla izgled igre

___

Prošao početni dio, rješio grifina i došao u No Mans Land; predivno..., (još se moram vratit tamo rješit neke stvari)

Ubrzo je počela padat noć i stizat olujni oblaci uz vjetar, kišu i grmljavinu... Atmosfera je tada nešto fantastično!

Slažem se sa kolegom Alex Mercerom da igra ima mušica, ali totalno su mi u "trećem" planu... Moj najveći problem su bile kontrole/kretanje lika no već sam se naviko tako da je sada potpuna uživancija...

Skill sustav, napredovanje, mutageni, napitci, ulja, mačevi + Dark Mode... 200 sati mi ne gine u ovoj igri...

Još lvl 50 je maksimalni... Ima se šta za radit čini se...

Nadam se da ću kasnije još sresti Eskela i Lamberta i da nisu bili samo ukras u Khaer Morhenu...

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
Sinatra kaže...

Ja bi ti preporučio da uzmes za pc i lockaš si 24fps za maksimum filmski ugođaj.

16 godina
Sinatra kaže...

Ma zaboravi igru, tebi to ne bi bilo dovoljno.

Trebaš kupiti jedan željezni, jedan srebrbi mač, te ostatak opreme da što više ličiš na Witcher-a. Nemoj zaboraviti mačje oči leće, bez toga ugođaj nije potpun.

Nakon toga slobodno odeš u Liku/Gorski Kotar, čuo sam da tamo ima puno toga za istražiti, a uz malo sreće, možda naletiš i na medvjeda!

Sretno!

16 godina
The Witcher 3

ako kome treba informacija,na mojoj konfi - grafickoj - ide sve na minimum, bez stekanja - ali da moram zamjeniti graficku, dala je dosta u svojih 5 godina .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Preko 1000 pogleda na galeriju i preko 800 downloada preseta za SweetFX od jučer...

___

Prošao početni dio, rješio grifina i došao u No Mans Land; predivno..., (još se moram vratit tamo rješit neke stvari)

Ubrzo je počela padat noć i stizat olujni oblaci uz vjetar, kišu i grmljavinu... Atmosfera je tada nešto fantastično!

Slažem se sa kolegom Alex Mercerom da igra ima mušica, ali totalno su mi u "trećem" planu... Moj najveći problem su bile kontrole/kretanje lika no već sam se naviko tako da je sada potpuna uživancija...

Skill sustav, napredovanje, mutageni, napitci, ulja, mačevi + Dark Mode... 200 sati mi ne gine u ovoj igri...

Još lvl 50 je maksimalni... Ima se šta za radit čini se...

Nadam se da ću kasnije još sresti Eskela i Lamberta i da nisu bili samo ukras u Khaer Morhenu...

Ja sam isto skinuo i impletirao SweetFX, ali su mi se dešavali neki čudni crashevi(npr kada sam uzimao load) pa sam se vratio na staro, btw lijepše je sa sweetFX-om.

btw. onaj hairworks ne valja, barem kada gledam to na Geraldu, nekako je zbugirano i kosa mu se ponaša sve samo ne prirodno. Na ostalim bičima je okej, ali njih ionako ne gledam cijelo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 13:30 (Đapa club).
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Doktore, ja sam poslao na par foruma link od tvog fixa za boje i galeriju, pa pretpostavljam da je to uticalo na broj pregleda, nadam se da se ne ljutis  Neka vide ljudi kako igra lepo izgleda!

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Comi123 kaže...

Doktore, ja sam poslao na par foruma link od tvog fixa za boje i galeriju, pa pretpostavljam da je to uticalo na broj pregleda, nadam se da se ne ljutis  Neka vide ljudi kako igra lepo izgleda!

Di?

Reko bi da ke utjecalo to šta sam stavio na službni Witcher 3 forum te guru3D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice