The Witcher 2

poruka: 1.997
|
čitano: 365.970
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: The Witcher 2

igra patchirana. al to nije bitno kad sam ja sam stavija sve na low pa opet nista

edit: ako nista ne upali probat cu ponovo instalirat i drivere i sve ostalo....

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 20:47 (Obi Wan).
15 godina
The Witcher 2

38 sati zabave koja je neopisiva je zavrsila (Witcher 1). Skuzio sam da je na kraju napao neki Witcher ali ga nisam prepoznao, valjda se to sazna u drugom djelu. Pa moram vidjeti to remek djelo :-).

E da, kam stavljam save-ove od jedinice i jel moram staviti sve save-ove ili? može malo objašnjenje. hvala

jos jedan EDIT: To mi je jedna od rijetki igri koja me nije pusti da se dignem iz stolice, držala me i rekla dalje dalje... to je rijetko i takve su THE BEST. nadam se da ce takva i dvojka biti.

LoL Nick (EU): hRay
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 21:39 (null).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina

Imam pitanje vezano uz quest o Vergenu.Dakle,innkeeper je onaj mali dwarf  u crvenom obučeni?Gdje je Cecil?

HTC Desire Android
15 godina
protjeran
null kaže...

E da, kam stavljam save-ove od jedinice i jel moram staviti sve save-ove ili? može malo objašnjenje. hvala

ja sam uzeo zadnji save iz jedinice i kopirao ga u save game folder od Wicthera 2, u igri mi je ponudilo da ga odaberem pa pretpostavljam da sam napravio dobro, ako netko može nek potvrdi ;)

14 godina
null kaže...

38 sati zabave koja je neopisiva je zavrsila (Witcher 1). Skuzio sam da je na kraju napao neki Witcher ali ga nisam prepoznao, valjda se to sazna u drugom djelu. Pa moram vidjeti to remek djelo :-).

jos jedan EDIT: To mi je jedna od rijetki igri koja me nije pusti da se dignem iz stolice, držala me i rekla dalje dalje... to je rijetko i takve su THE BEST. nadam se da ce takva i dvojka biti.

Jesi igrao Extended edition ili samo Witcher 1?
Što se stvarno može save 1ice integrirati u 2icu?

o.O prvo ćemo onda opet šetati jedinicom :)

Torrent {#}

** Live 4 Music **
15 godina
protjeran
The Witcher 2

Može netko reći za što služe ovi mutageni? I također ako može, koji su potioni zapravo najvredniji, tj koji se najčešće troše? Nemogu nigdje u Flotsamu naći diagram za drugi armor da si nađem

Dinamo živi vječno

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Moja 5850 vrti između 30 i 60 fps-a, na 1920x1080 samo sa uberom ugašenim.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kora kaže...

Može netko reći za što služe ovi mutageni? I također ako može, koji su potioni zapravo najvredniji, tj koji se najčešće troše? Nemogu nigdje u Flotsamu naći diagram za drugi armor da si nađem

Mutageni ti dodaju statse.

Moci ces ih koristiti tek na nekim kasnijim skillovima, slicno kao sto se koriste i armor i weapon enhancements.

Znaci, ako neki skill ima onaj kruzic uz sebe, mozes ga mutirati.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Neznam jeste li primjetili ovo u zadnjem patchu:

CD Projekt RED announces the release of Patch 1.1, which brings important improvements to The Witcher 2, the highly acclaimed game released a week ago.

The most noticeable change is the removal of the DRM protection world-wide. This gives players the freedom to install and play the game on any number of computers, and no activation code is required.

Je li ovo dobro ili loše za CD Projekt?

=CBC= Team | www.crobadcompany.com | http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
thesekiman kaže...

Neznam jeste li primjetili ovo u zadnjem patchu:

CD Projekt RED announces the release of Patch 1.1, which brings important improvements to The Witcher 2, the highly acclaimed game released a week ago.

The most noticeable change is the removal of the DRM protection world-wide. This gives players the freedom to install and play the game on any number of computers, and no activation code is required.

Je li ovo dobro ili loše za CD Projekt?

Ovisi o prodajnim rezultatima.

Nekima se ovo pokazao kao odlican potez, dok je za neke bio koban...

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Iako smatram da neće utjecati na prodaju, kao ni bilo koji DRM ili njegovo nepostojanje. Tko želi kupiti igru - kupit će, tko ne - skinut će, neovisno o DRM-u.
Ovo će biti samo jedan adut u rukavu u slučaju da jednog dana odluče izdati ekskluzivu za konzole.

Moći će se pozvati na to da PC tržište jednostavno nije dovoljno isplativo.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Iako smatram da neće utjecati na prodaju, kao ni bilo koji DRM ili njegovo nepostojanje. Tko želi kupiti igru - kupit će, tko ne - skinut će, neovisno o DRM-u.
Ovo će biti samo jedan adut u rukavu u slučaju da jednog dana odluče izdati ekskluzivu za konzole.

Moći će se pozvati na to da PC tržište jednostavno nije dovoljno isplativo.

Što naravno nije istina, jer je zapravo najisplativije, samo što je nejasno kak to oni ne shvaćaju

Dinamo živi vječno
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
Kora kaže...

Mutageni ti dodaju statse.

Moci ces ih koristiti tek na nekim kasnijim skillovima, slicno kao sto se koriste i armor i weapon enhancements.

Znaci, ako neki skill ima onaj kruzic uz sebe, mozes ga mutirati.

A drugi dio mog pitanja?

Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan
Kora kaže...

A drugi dio mog pitanja?

Swallow, ubrzano regenerira vitality, obavezan prije svakog težeg fajta.

Tawny Owl, ubrzano regenerira vigor, koristan ako puno koristiš znakove.

Rook, povećava štetu s mačevima, bolje nego aplicirati ulja jer ti djeluje na oba mača (u slučaju da se izmjenjuju ljudi i čudovišta).

Ja ostale rijetko koristim. Kad sam u mraku jednosavno pojačam svjetlinu monitora, smeta me lupanje srca kad popijem Cat.

U biti svaki potion je dobar koji nema negativne efekte.

15 godina
sudy_freak kaže...
null kaže...

Jesi igrao Extended edition ili samo Witcher 1?
Što se stvarno može save 1ice integrirati u 2icu?

o.O prvo ćemo onda opet šetati jedinicom :)

Torrent {#}

EE. Da. Netreba nista stavljati nikamo, bar ja nisam trebao jer sam vidio u dvojki kad sam pokrenuo i isao new game da su mi izlistani neki save-ovi.

15 godina
The Witcher 2

Previše promjena, tj. sve je izmjenjeno sto mi se baš i ne sviđa, ili se trebam priviknuti ili neznam ( nisam se baš oduševio).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Dobro ima li igdje u hrvatskoj uzeti Witcher 2 Collectors Uncut edition, nigdje živo nema. Pa čak ni vanka sve out of stock

(p) & (c) Dario - 2011

0 0 hvala 0
15 godina
The Witcher 2

Duboko razočaranje.

1. Combat System mi je grozan. Ta kombinacija fast, strong style, block, lock target itd. me totalno ubija u pojam, i nemogu se uopce snači u fajtu i samo bezveze klikčem tipke. U jedinici je bio predobro, i neznam zasto su to mijenjali.

2. Inventory je bezvezan, ali nikako mi ne utječe nesto previše.

3. Camera. Over the shoulder je glupa kamera, najgore kad je negdje neko raslinje ili nesto i kad kamera u to uđe, poludim. 5 puta mi je bolja ona udaljena kamera. Jako mi nedostaje klikanje po podu, pa da se on miče i klikanje po ekranu općenito.

4. Drop. Paketići ili kako da ih nazovem me iritiraju, jer najgore mi je kad nemogu pogoditi na njega, pa se vrtim oko njega. U jedinici sam lijepo stisnuo ALT, i samo klikao, a ovo je užas za mene.

Ove sve promjene me ubijaju i nekak ima osjećaj da to nije witcher, kao da se izgubila bit njega, jer vise nemam neki osjećaj da igram dalje i dalje ko jedinicu, nego se samo živciram i živciram.

Predomišljam se dali da to nekom mukom odigram ili da pošaljem u 3 p*zde materine i prodam jer sam tako čekao igru a onda takav šok. Još k tome da je Normal, jer Hard nemrem nikak, a i ovako nemrem nikako ništa.

Moj PC  
6 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
null kaže...

Duboko razočaranje.

1. Combat System mi je grozan. Ta kombinacija fast, strong style, block, lock target itd. me totalno ubija u pojam, i nemogu se uopce snači u fajtu i samo bezveze klikčem tipke. U jedinici je bio predobro, i neznam zasto su to mijenjali.

2. Inventory je bezvezan, ali nikako mi ne utječe nesto previše.

3. Camera. Over the shoulder je glupa kamera, najgore kad je negdje neko raslinje ili nesto i kad kamera u to uđe, poludim. 5 puta mi je bolja ona udaljena kamera. Jako mi nedostaje klikanje po podu, pa da se on miče i klikanje po ekranu općenito.

4. Drop. Paketići ili kako da ih nazovem me iritiraju, jer najgore mi je kad nemogu pogoditi na njega, pa se vrtim oko njega. U jedinici sam lijepo stisnuo ALT, i samo klikao, a ovo je užas za mene.

Ove sve promjene me ubijaju i nekak ima osjećaj da to nije witcher, kao da se izgubila bit njega, jer vise nemam neki osjećaj da igram dalje i dalje ko jedinicu, nego se samo živciram i živciram.

Predomišljam se dali da to nekom mukom odigram ili da pošaljem u 3 p*zde materine i prodam jer sam tako čekao igru a onda takav šok. Još k tome da je Normal, jer Hard nemrem nikak, a i ovako nemrem nikako ništa.

1. Meni je combat system super. Napokon imam potpunu kontrolu nad time što radim. Prije je samo bilo suhoparno klikanje po neprijateljima.

2. Inventory je i meni korak nazad, ali mi ne smeta.

3. Ionako sam uvijek imao OSt kameru tak da me ne smeta.

4. To i meni ide na živce.

Ne kužim ovo za težinu. Kažeš da ne možeš na normal, niti na hard. Imaš i težinu easy. Samo imam dojam da je ispod časti mnogim igračima staviti na tu težinu. I neznam što se svi žale, meni je normal težina super. Ako paziš tokom borbe i kombiniraš sve, a ne klikćeš bezveze, ne umireš (skoro) nikad.

15 godina
The Witcher 2

easy nikad, to je gubljenje vremena :-). Ali stvarno mi je težak taj Combat.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

moram se slozit u nekim stvarima sa ray-om

inventory, kamera i loot.

uvijek je u rpg-u bilo da mozes nakrcat masu stvari, sad oni napravili nekakav item weight, citam u manualy da 200 je najveca optimalna tezina, preko toga utjece na combat, a limit ingame je 250. je da ima neki fix na internetu za to, to cu mozda probat, al ako su vec tili stavljat neko ogranicenja , pa barem nek bude 500 maksimalno. isti tako kad knjige kupujes ne vidi se koje si procita, a koje nisi (ne znam mozda grijesim neka neko ispravi)

pogled preko ramena u nekim situacijama je ok, al ovo je ipak rpg, pogled odozgo je must.

loot su unistili, jer covjek se nađe spamajuci amulet da osvijetli sta mozes lootat, pa onda cekaj dok se recharga itd, kad nekog ubijes moras se mislit jel on nesto bacije ili ne i takve stvari.

da jos nesto dodam. meditacija je ok, mozes kad hoces (osim u combatu) ali nije mi jasno zasto potion ne mozes koristiti as u go, nego moras meditirat. bez veze i totalno nepotrebno. to je po meni bila okosnica u witcheru, sad vise manje ispada sa moras spammat quick save svako malo da slucajno ne naletis na hrpu mobova pa te siluju u roku naglo, a ti nisi moga iskoristiti, npr swallow.

sto se tice combat systema, meni se osobno sviđa, kako je neko prije reka, tjera te da razmisljas, a ne da uletis ko rambo i sve pobijes. dosta realisticno. quick menu i isto odlican potez, jako mi se sviđa.

uz to mini games su odlicno redizajnirane, osim dice, jer zbog seljackog nacina bacanja kocki ili zavrse izvan ploce ili ih baci totalno bezveze.

famozna F5 tipka, iliti quick save je normalna stvar, al sta se desilo sa quick load? ne mozes stavit jedno, a onda izostavit drugo. prije sam moga odma na brzinu loadat last save, sad trebam ic u main menu, smijeh.

također, grafika je odlicna, ali nacin na koji se to provodi je grozan. igram na monitoru koji najbolje funkcionira na 1600x900, ali zbog prevelikog laga prisiljen sam igrat na manjoj rezoluciji. jos pritom sama igra namjesti optimalne postavke (sve na ultra/high) sta moj pc realno moze pokrenuti, ali sjajni developeri su kreirali igru po nvidia grafickim karticama pa stoga korisnik ati gcarda (ja) ima tolike probleme sa lagom i fps da je nemoguce igrat. project red se ispricava i kaze da je to do atija, momci, sto prije niste mislili na te stvari. po meni veliki minus.

vec sam prije napravio komentar o tome sta se tice velikog laga, nazalost nakon sto sam igru opet instalirao i sve drivere ponovno, poboljsanje se jedino ocituje kad igram na manjoj rezoluciji.

realno gledajuci igra je dobra, neke stvari su jako poboljsali grafika, talent tree, armor slots i armor upgrades i dodatni pocket slot, ali dosta su i zasr*li, stvari koje sam gore naveo, al ponovno naglasavam graficke probleme (iliti options) koji mi je trn u oku.

ja osobno sam skinuo kako vi zovete jogurt verziju (mada mi je taj naziv osobno jako glup), jer prije nego sto kupim volim vidit oce li to zaista funkcionirat, nazalost u mom slucaju ne funkcionira. 

kad je izasa patch 1.1 po meni narugali su se ljudima koji su kupili oriđiđi igru, jer dovoljno je skinit piratsku verziju, patchirat i svi sretni i zadovoljni. ne razumijem njihov potez, mogli su to napraviti nakon misec dana najvise, ili u slucaju witcher 1 patch 1.5 ako se ne varam, ovako se zapitas, jos pogotovo tko ima situaciju kao ja da li je dao 350 kn za igru koja mu ''stuca'' na high end racunalu u vitar.

ovaj malo poduzi komentar je napravljen na osnovu iskustva prelaska uvodnog dijela igre i jako malog dijela u prvom gradu tako da ako sam sta krivo reka slobodno ispravite, jer jednostavno igranje igre sa lagom i preniskim fps-om ne pruza mi uzitak tako da mi se bas i ne igra, ali vise-manje cu igru pric na silu da vidim cijelu pricu i ostale stvari.

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
The Witcher 2

Koment na gornji komentar.

Da, vidim u inventory-u 4 swallow-a imam i ono samo gledam koji K**** ga nece use-at, bezveze. Grafički Engine koji im je valjda bio primarni cilj je po meni nepoterban jer mene uopce ne zanima grafika, u jedinici mi je bila sasvim OK. I da kod loot-a, udjem u kuću i ja moram doc do svakog jeb*nog stolića, regala ili kutije pa da vidim dali u njemu ima što, omg. I da ovaj endurance bar je ono wtf, sičušan. Jednostavno, nisam uživao u igru kao u jedinici, ali ću joj dati drugu priliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 2

Je bolje u 2. chapteru ubiti Stennisa ili ga ostaviti na životu?

HTC Desire Android
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 8:57 (emerik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Potione sada moraš piti prije borbe, meditacija pa drink potion. (sjeti se uvodnog filmića iz jedinice)

Malo je teže za ufurati se u novi combat sistem i težinu jer smo svi navikli na trčkaranje i slashanje, ovdje to ne pali.

Kad sam se prvi put zaletio na king assasina izginuo sam u roku par sekundi, bez da sam njega jedva ogrebao. Nakon 10-ak loadova, pižđenja i vikanja kako nema šanse da ga ubijem i koji sadist je ovo smislio, uzeo sam pauzu i razmislio o borbi. Počeo kombinirati znakove, kretanje, trapove, bombe, sve, i dobio sam lika bez problema. Samo trebaš skužiti koja strategija pali za kojeg protivnika, s obzirom na level tvog lika i skillove koje si uzeo.

Kad se samo sjetim kolko sam puta znao loadati fajt u Baldurs Gateu... Kao što rekoh, nove igre su nas razmazile i navikle da možemo igrat na autopilotu, brain off, slash, slash i trči kroz igru.

Witcher 2 je rekao zajebi to, i hvala qurcu da je! 

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
null kaže...

easy nikad, to je gubljenje vremena :-). Ali stvarno mi je težak taj Combat.

Veći ti je gubitak vremena živcirati se jer ti je teško na normal.

Easy je razina težine kao svaka druga, nije sramota koristiti ju.

Mislim da puno propuštaš ako igru ne odigraš onako kako možeš, neovisno o težini.

Stvaraš sam sebi barijeru da na easy ne vrijedi igrati i na kraju ispaštaš samo i isključivo ti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
The Witcher 2

Neznam zašto ljudi toliko placu oko borbe. Ja krenuo igrat i odmah stavio na hard, istina odmah sam crko par puta ali kad se skuži princip borbe stvarno nije teško. Kljuc u borbi je dodge, nikad se nemoj zaletjeti naprijed na neprijatelje, probaj se izmaknut udarcima i onda counter napad s boka. Istina lako se napravi greška i fatalno plačaš jednu malu greškicu ali to je čar igre.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Witcher 2

kome je pretesko igrat na normal reci cu samo jedno...

upotrijebi taj mozak sta imas u svojoj glavi ili se ostavi ove igre...

smc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
besi kaže...

kome je pretesko igrat na normal reci cu samo jedno...

upotrijebi taj mozak sta imas u svojoj glavi ili se ostavi ove igre...

stvarno je cudno koliko su nas danasnje igre razmazile. sve nam je pretesko, prekomplicirano, nepregledno... no opet se sa nekom sjetom sjecamo starih igara i tvrdimo da su bile bolje. a kad se covijek malo zamisli, shvati da su stare igre bile brutalno komplicirane i teske (na nekim normal i hard tezinama). da sad ne ulazim u neke analize staro vs novo..

Mene se osobno na prvu witcher2 nije dojmio (igrao pirata) no kad je stigla kutijica sa svim onim goodiesima i kad sam igri dao drugu sansu, sad mi je toliko dobra da mi ju je zao igrat jer znam da uskoro nece bit neceg sto ce uopce bit vrijedno instalirat na moje racunalo.

jokaCRO ingame
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Meni je igra prelaka na normal samo dodge , hit dodge  , hit   a kod boss fightova uvijek trebas neku odredenu taktiku koristit . 

haris771 (eu) LOL account im OP ,your mum is OP (Brolaf )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Witcher 2

S obzirom da sam pred kraj 1. chaptera, red je da napisem pokoju i o Witcheru 2. :)

Prvo da krenem s pakiranjem igre, koje mi se jako svidjelo za razliku od ostalih generickih konzola-like pakiranja. Game guide i karta su korisni, novcic je fini dodatak. Ostalo mi je iskreno beskorisno, ali ajd, poklonjenom konju se ne gleda u zube (dosada su me jeftinije izasli samo DA:O i BG1 i 2 + ekspanzije).

Ono što me jako zblenulo poslije instalacije je da ni pod razno, ali doslovce, nisam mogao registrirati igru jer onaj njihov automatski sustav (v1.0) nije nikako radio. Tek patchanjem igre sam uspio izvrsiti aktivaciju, s time da i dalje nemam pristup do svojih DLC-ova. Time sam start igranja odgodio za 2 dana dok nije izasao patch. Ovo je iskreno kretenarija teze kategorije. Pa barem su servere mogli pripremiti za peak load i urediti to kako spada. Ovako su ispali izrazito neozbiljni. Nije da utjece na samu igru, ali iritira. Imas original (!!) proizvod koji ne mozes igrati zbog ultra mutavog DRM-a.

Generalno, nemam neku pretjerano jaku masinu (x2 7750+, 4 GB Ram, HD4850) pa na rezoluciji 1920x1080 vrtim igru negdje na pola puta izmedju low i medium. Jbg, nadam se da ce neki iduci prolaz biti na high. S druge strane, kad se sjetim DA2 i takodjer vucem-se-ko-krepana-macka engine-a, nije mi jasno kako to da moderni RPG-ovi doslovce pojedu moju kantu, a vecina FPS-ova (koji bi u pravilu trebali biti benchmark za snagu konfiguracije) vrlo pristojno radi na medium, s povremenim koketiranjem sa high postavkama. Nije da niti Witcher 2 niti DA2 imaju ljepsi engine od FPS-ova tako da mi je iznad glave veliki ŠKK (ako se netko pita što je to ŠKK, to je balkanska verzija WTF-a :D).

Witcher svijet mi je jako zanimljiv. Zao mi je sto nisam imao priliku procitati neku od knjiga tako da na dio prica i spomenutih osoba se zblenem u kontekstu ko su sad pa ovi. D&D, a pogotovo Forgotten Realms setting mi je puno blizi i imam, da se tako izrazim, puno bolji lore u tom kontekstu. Ipak, upravo taj neki odmak od pretjerano fantasticnog cini Witchera toliko zanimljivim i drugacijim.

Borba zahtijeva navikavanje, pogotovo na pocetku kad ste ocito slabiji od protivnika i kad vas nekkeri imaju potrebu overwhelmati. :) Doduse, to se promijeni u kasnijoj fazi igre strateskim odabirom atributa, ali je na pocetku jbn tesko. Potrebno je svaku borbu planirati, intenzivno koristiti signove, dodge, kombinaciju napada (da ne spoilam bzvz, ali vece monstere se dosta efikasno moze sprjecavati da napadnu ako udjete u seriju s brzim napadom i aard znakom; da, borba traje dulje, ali sprjecavate ga da kontrira). Volio bi da mogu vise eksperimentirati s borbom, ali u ogranicenom slobodnom vremenu i prvom prolazu nazalost nemam niti zelju niti volju (niti igra to na pocetku dopusta) isto i raditi. Strasno su zabavne borbe sa vecim monsterima kao sto su Endrega Queen, Kayran i slicnima. Ne smaraju, razbijaju monotoniju i daju dodatnu car.

Tako da, borba veliki plus, pretjerano strma krivulja ucenja minus.

Na pocetku igre sam mislio da su pokvarili pricu i bio sam zgrozen odmakom od prvog Witchera i sive price pretjeranim naglasavanjem crnog i bijelog. Razvojem price, otkrivanjem sitnih detalja, pronalazanjem razlicitih pisama, dopisa, komununikacijom sa likovima se otvara ta Witcherovska sivost i podize pricu na novu razinu i cini cijeli svijet izrazito privlacnim. Jako je dobro sto za svaku situaciju postoji barem 2 razlicita nacina kako se ista moze rijesiti i kako joj se pristupa. Nadam se samo da ce kasnije odluke biti vidljive i da ce ciniti razliku.

Isto tako, za razliku od jedinice, Witcher 2 po meni ima daleko veci replayability. Nisam gotov ni sa prvim poglavljem, a vec kontam o odlukama koje imam zelju raditi kod drugog prelaska. :)

Kao sto je vec bilo receno, inventar los. Ma zapravo jos gore, ocajan. U pravilu ne znam uopce sto imam kod sebe, zasto mi je cijelo vrijeme inventar toliko tezak i svasta. Igra nudi dosta lijep sustav craftinga i izrade potiona, sto znaci da cete tegliti dosta sirovog materijala sa sobom, cime pregledniji i dostupniji inventar dobiva na smislu. Ovakav pristup mi se cini kao da su razmisljali u ovom smjeru: OK, ova igra je PC ekskluziva no i mi bi pare, ajmo se pripremiti za izdavanje igre na PS3 i Xbox360. E jbg drugari, ne moze i ovce i novce. Hocu klasicni RPG inventar, gdje vidim koliko je item velik i koliko je tezak (kao sto sam rekao prilikom opisivanja DA2, nije isto nositi u inventaru 5 oklopa koji imaju 200 kila i 200 sitnarija koje svaka imaju po kilu). Isto tako (vec netko rekao), volio bih vidjeti da li sam neku knjigu procitao ili ne i slicno.

Amulet je losiji nego u prvom dijelu. Bilo je strasno fora kako se poceo tresti, pogotovo kako je zivcanio prilikom razgovora sa onim privatnim detektivom, sad sam zaboravio kak se zove. :) Ovdje samo vidis kak mu okice zabljeste (ako to uspijes uhvatiti s obzirom na velicinu istog) i onda freneticno lupas po ipsilonu.

Vrecice na podu su bezveze. Ili nek ostane monster (ili neka od 3 rase) na podu pa da fino lootam ili mi dajte mogucnost da oznacim sve sto mi je klikabilno u blizini. Ovako silujem ipsilon svakih 10 koraka a bilo kakvo istrazivanje brzo postane guzna bol.

Skill tree je dobar i dubok. Dodaje na replayability jer ni pod razno ne mozes isprobati vise kombinacija u samo par prelazaka. Primjena mutagena na odredjenim skillovima je takodjer zanimljiv i koristan dodatak.

Voice over dobar, Geralt iz jedinice malkice bolji (ovaj mi je malo prepiskutav :) ). Dizajn karaktera likova dobar, iako donekle ocekivan (Triss FTW!). Vidjet cemo kako ce se razvijati kroz dolazeca poglavlja.

Vizualno, svidja mi se sto je igra raznolika po pitanju dizajna likova, okolisa, interijera. Nedostaje mi sloboda istrazivanja i osjecaj prostora, nekako su mi Flotsam i okolica mali. Prolazeci kroz game guide, cini mi se da ce i ostatak igre biti takav, sto mi je minus, od RPG-a nekako ocekujem monumentalnost, prostore i barem djelomicnu slobodu u smislu istrazivanja i povrsine same igre.

Ono sto me jako iritira je to da ljudima upadnes u kucu, oni tamo sjede, odneses sta ja znam, 50ak orena, nesto crafting materijala, eventualno pokoji mac, a oni i dalje stoje ili sjede i cesu dupe. :-/ Jel to kao neki respekt prema Geraltu ili se na takav nacin odnose prema lopovima u Witcher svijetu ili se Projektu Red jednostavno nije dalo programirati sto ce se dogoditi ako krenes krast. U svakom slucaju bezveze.

Za mini igre nemam bas neko misljenje. Kockanje losije nego u prvom dijelu (koja im je to fora da tako lako izlijecu s ploce?) plus su kocke dosta nejasne (sta je falilo obicnim kockama iz Covjece ne ljuti se), tucnjava nista posebno (vise bi volio da su to izveli slicnije normalnoj borbi s macem, ali sta je tu je - btw. ne znam koliko ste u borilackim vjestinama, ali ono sto Geralt izvodi jako baca na Krav Magu), obaranje ruku fora, ali isto nista spektakularno. Ove mini igre obicno nisu bas najsretnije rjesenje za RPGove. S druge strane, u D&D-u takve stvari lako zamijenis mozgalicama no nekako mi to nije Geraltov djir tako da ovo prihvacam kao alternativu.

Sve u svemu, i ponovno, uz sve kritike, jako lijepa nadogradnja na prvi Witcher, s par manjih, ja bi cak rekao i estetskih omaski (minus kradja po kucama, koja je zbilja veliki promasaj) koje se lako korigiraju (u slucaju nastavka) i ne utjecu toliko na samo odvijanje igre vec na dojam. Igra doslovce vristi igraj me opet. I opet. I opet. I opet. Pretpostavljam da shvacate. Onako, bas je jedan fini slatkis zbog kojeg razmisljam o nadogradnji hardvera (uzas, znam) i zbog koje sam strgan ujutro na poslu i zbog koje zadnjih 5 dana bas i nemam social life. :D

Sjedi, 4+ (ili da zaokruzimo, 9/10).

Moj PC  
14 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice