Starfield

poruka: 780
|
čitano: 263.106
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
protjeran
Starfield

Nakon valjda 24 sata sam konačno izašao iz Alpha Centauri sustava i krenuo dalje. I naravno da me uvijek pozovu neki brodovi koji traže materijal koji ja nemam, da bih ga 3 minute nakon toga našao na planeti u čijoj su orbiti ovi bili. U igri nema nikakav skill reset, je li tako? Level 20 sam i htio bih isprobati neke stvari. Modofikaciju broda baš i ne, ali modiikaciju oružja i spacesuita da. 

Pro tip: nemojte nikad ulaziti u špilju ako ste na planetu ili mjesecu koji ima gravitaciju 1.8

BTW, naletio sam na mjesec na kojem jedan sat sna = 33 lokalnih sati. Naravno da sam se lansirao u orbitu pa tamo to odradio.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Starfield
Jelash13 kaže...

Nakon valjda 24 sata sam konačno izašao iz Alpha Centauri sustava i krenuo dalje. I naravno da me uvijek pozovu neki brodovi koji traže materijal koji ja nemam, da bih ga 3 minute nakon toga našao na planeti u čijoj su orbiti ovi bili. U igri nema nikakav skill reset, je li tako? Level 20 sam i htio bih isprobati neke stvari. Modofikaciju broda baš i ne, ali modiikaciju oružja i spacesuita da. 

Pro tip: nemojte nikad ulaziti u špilju ako ste na planetu ili mjesecu koji ima gravitaciju 1.8

BTW, naletio sam na mjesec na kojem jedan sat sna = 33 lokalnih sati. Naravno da sam se lansirao u orbitu pa tamo to odradio.

Kakve su to gluposti, kako 1 sat u orbiti i na planeti može biti toliko razlike :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
2 godine
protjeran
Bitanga kaže...
Jelash13 kaže...

Kakve su to gluposti, kako 1 sat u orbiti i na planeti može biti toliko razlike :-)

U znanstveno najtočnijem SF filmu svih vremena, Interstellar, gdje lik na kraju filma putuje u 18. dimenziju i kroz vrijeme, ekipa sleti na planet gdje je 1 sat na planeti = 7 Zemaljskih godina, dok na brodu koji je u orbiti tog planeta vrijeme teče sporije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 16:56 (Jelash13).
16 godina
Jelash13 kaže...

U znanstveno najtočnijem SF filmu svih vremena, Interstellar, gdje lik na kraju filma putuje u 18. dimenziju i kroz vrijeme, ekipa sleti na planet gdje je 1 sat na planeti = 7 Zemaljskih godina, dok na brodu koji je u orbiti tog planeta vrijeme teče sporije.

Da, ali oni su pokraj crne rupe, a pokraj crne rupe je malo drugačija priča. I ne vjerujem da bi moglo biti 33 puta razlike u vremenu na planeti i orbiti... da se samo launchaš u bilo kakvu orbitu i da se to anulira.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
2 godine
protjeran

E sad i ti mene zajebavaš.

Ajde kad dođem doma, znači oko 23 h, budem baš sletio na svaki planet na kojem sam dosad bio i priložio dokaz ako ne vjeruješ.

10 godina
Bitanga kaže...
Jelash13 kaže...

Da, ali oni su pokraj crne rupe, a pokraj crne rupe je malo drugačija priča. I ne vjerujem da bi moglo biti 33 puta razlike u vremenu na planeti i orbiti... da se samo launchaš u bilo kakvu orbitu i da se to anulira.

u Interstellaru su oni bili na planeti oko 2-3 sata, kad su se vratili na brod vidjeli su da je ovom što ih je čekao prošlo oko 25 godina. 

Nisam neki stručan, ali znam da sam gledao nekoliko videa na youtubeu koji su tvrdili da je to sve stoposto točno, odnosno moguće, realno, kako god

16 godina
Cansee kaže...
Bitanga kaže...
Jelash13 kaže...

u Interstellaru su oni bili na planeti oko 2-3 sata, kad su se vratili na brod vidjeli su da je ovom što ih je čekao prošlo oko 25 godina. 

Nisam neki stručan, ali znam da sam gledao nekoliko videa na youtubeu koji su tvrdili da je to sve stoposto točno, odnosno moguće, realno, kako god

Opet kažem, U Interstellaru pričamo o crnoj rupi. Crne rupe imaju masu 3-10 puta mase Sunca, a radijus par kilometara. U njihovoj blizini vrijeme teče drastično sporije, po teoriji relativnosti naravno. Ovdje nema crne rupe. A i teško da može vrijeme prolaziti 33 puta sporije na planeti nego u nekoj normalnoj orbiti oko te planete. 

Kužim da na planeti može vrijeme teći nešto sporije radi puno veće mase/gravitacije te planete od Zemlje, ali baš da je u orbiti normalno vrijeme... A u Starfieldu bi ti trebalo hrpa real-life sati/dana da odeš dovoljno daleko od tog gravitacijskog "polja" da bi ti se taj faktor dovoljno promijenio da bude takva razlika u vremenu. Sigurno ne bi "poletio malo u svemir da ti se satovi izjednače". Razlike između vremena na planeti i u nekoj normalnoj orbiti (čak tipa mjesečeva orbita) su poprilično zanemarive u odnosu na ovo što se priča. Masa te planete bi morala biti gigantska.

Npr, da imaš masu takvu da ti vrijeme teče 33 x sporije trebao bi imati masu planeta istog radijusa kao Zemlja 10mil puta veću od Zemljine mase i na njoj bi imao 100G "silu". Da je radijus takve planete kao Jupiter, ona bi morala imati par tisuća puta veću masu od Jupitera. Postoje realni razlozi zašto su planeti takvi, a ne veći ili manji s većim masama.

Npr, gravitacijski dilatacijski faktor Zemlje i Jupitera je 0.999999999999965, što znači da vrijeme na Jupiteru prolazi jako zanemarivo sporije od onog na Zemlji.

A najveći planeti otkriveni u svemiru nemaju takve mase i nešto su veći dimenzijama i masom (red veličine) od Jupitera, a kamoli da bi čovjek sletao na njih raketnim pogonom. Ima jedan sa 13 puta većom masom od Jupitera, a veličine Jupitera, on bi imao faktor 0.865. To je još jako daleko od 0.03 koliko bi trebalo da je 1h = 33h.

Nalupao sam svašta, ali you get the point. Volio bih vidjeti kako bi izgledao planet na kojem čovjek može preživjeti i vozikati se svemirskim brodom sa 33h sporijim vremenom od Zemljinog.

A Jelash još priča o "mjesecu", a ne niti o planetu. Kakav je onda tek planet oko kojeg taj mjesec kruži 

Ali ok, ipak pričamo o igri gdje se letucka i skače svemirom, ne mora biti sve realno 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 18:49 (Bitanga).
2 godine
protjeran
Starfield

Ajde konačno da zbog mog laprdanja malo pričamo o igri, a ne o specifikacijama i fremrejtu. 

Nisam doma pa ne mogu potvrditi sa stopostotnom sigurnošču, ali znam da mi (u statistikama) piše da je prošlo 23 dana u igri, a resting time mi je oko 30 sati možda. Bolje to nego stimpak. Jedan sat sna obnovi sav HP. Sad, koliko je realno da je u 23 (Zemaljskih?) dana moj lik spavao samo 30ak sati a nakon svakog spavanca u trajanju od 1 sata je well rested i ima +10% na EXP u narednih 20 minuta, je rasprava za drugu temu. Možda tu ulogu igra time dilation, koji meni sam po sebi zvuči bedasto pa neću time glavu razbijati. Uostalom, vidjeli smo već skrinšot sa dekicom na 400+ Celzija, a ja još ne znam od kojeg je to materijala napravljeno.

Na planeti sa manjom gravitacijom lik sporije pada, ali se kreće istom brzinom kao i na ''težem'' planetu. Jedino mi se čini da je potrošnja kisika manja kada se sprinta na planetu s manjom gravitacijom, ali ok. Je li realno da lik na planetu ili mjesecu sa manjom gravitacijom hoda istom brzinom? Ako ću suditi po studijskoj snimci spuštanja na Mjesec rekao bih da ne, ali opet, tko bi igrao igru u kojoj se lik kreće k'o puž? Nitko. A bogme, ja bih više kritizirao igru da svaki planet ima 1G, ovako mi je samo...šašavo?

Jedino mi fali neko vozilo, tipa Mako iz Mass Effecta. Ili nekakav svemirski skuter. Spuštanje niz planinu bi dao jako lijep skrinšot, pogotovo ako je Bethesda u igru ubacila Marosv Olympus. (nisam još bio tamo, i nisam gledao spoilere na netu pa ne znam)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 18:46 (Jelash13).

1 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Starfield

Nije bilo upitno da će implementirati DLSS, prevelik je to market share da bi ga mogli ignorirati, a uz to sami su sebe doveli u tu situaciju kad su rekli da imamo preslabu konfu, a upscaling tehnologija je najjednostavniji cheat za povećati performanse, i taj potez im je dobar damage control: https://wccftech.com/starfield-getting-dlss-fov-slider-ultrawide-first-hotfix-patch-notes/

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 18:55 (Trilogija).

0 0 hvala 1
17 godina
Starfield

Baš štetra za DLSS...

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
Starfield

ekipa, kako se može povećati cargo space? logično bi mi bilo da jednostavno kupim taj veći prostor, ali nema ga nigdje pod upgrade ship. Nisam baš još skužio sam ship builder, ne znam jel bi u tome mogao nekako staviti 2 ili 3, cargo space dijela. 

A ovaj brod koji sam sad kupio je odličan, ima mjesta za 4 člana posade, ali ima 200 cargo space a onaj prvi Frontier je imao 450. A i 450 mi je bilo malo. 

Ili su jednostavno napravili da ne možeš ozbiljnije povećati cargo space, nego da moraš kupiti brod prilagođen tome ako hoćeš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Cansee kaže...

ekipa, kako se može povećati cargo space? logično bi mi bilo da jednostavno kupim taj veći prostor, ali nema ga nigdje pod upgrade ship. Nisam baš još skužio sam ship builder, ne znam jel bi u tome mogao nekako staviti 2 ili 3, cargo space dijela. 

A ovaj brod koji sam sad kupio je odličan, ima mjesta za 4 člana posade, ali ima 200 cargo space a onaj prvi Frontier je imao 450. A i 450 mi je bilo malo. 

Ili su jednostavno napravili da ne možeš ozbiljnije povećati cargo space, nego da moraš kupiti brod prilagođen tome ako hoćeš?

Ovdje mozes naučiti osnove gradnje i kako napraviti odličan starter ship

10 godina
Starfield

hvala, još jedno pitanje ako znaju nvidijaši, kako uključiti dlss? nigdje ne pronađem to u Display settingsima, a instalirao sam patch naravski

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Ovo će biti jako loše objašnjeno, ali odi u neki grad gdje je ship technician, ili kako se zove. On uvijek ima opciju popravka broda, apgrejda, i modify. Pod modify mislim da treba ići; nisam previše prčkao oko troga i nisam nabacao cargo hold na cargo hold, ali znam da sam na svom brodu (Va'Ruun) izbacio 2 postojeća carga i zamijenio sa druga (veća) dva koja sam od njega kupio.

Plus što sam uzeo skill koji mi diže cargo za 10% tako da mi je zasad na nekih 1100.

11 godina
Cansee kaže...

ekipa, kako se može povećati cargo space?

Nakon sedam dan otkako je igra vani ovo pitanje? Neće tebi cargo spejs pomoć.

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
16 godina
Cansee kaže...

hvala, još jedno pitanje ako znaju nvidijaši, kako uključiti dlss? nigdje ne pronađem to u Display settingsima, a instalirao sam patch naravski

To je tek na TODO listi za budućnost kolko sam ja skužio.

10 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

To je tek na TODO listi za budućnost kolko sam ja skužio.

je, u pravu si. Ja vidio piše update i popis ranih stvari, među njima i dlss, mislio danas izašlo. Hvala 

16 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...
Bitanga kaže...
Jelash13 kaže...

Opet kažem, U Interstellaru pričamo o crnoj rupi. Crne rupe imaju masu 3-10 puta mase Sunca, a radijus par kilometara. U njihovoj blizini vrijeme teče drastično sporije, po teoriji relativnosti naravno. Ovdje nema crne rupe. A i teško da može vrijeme prolaziti 33 puta sporije na planeti nego u nekoj normalnoj orbiti oko te planete. 

Kužim da na planeti može vrijeme teći nešto sporije radi puno veće mase/gravitacije te planete od Zemlje, ali baš da je u orbiti normalno vrijeme... A u Starfieldu bi ti trebalo hrpa real-life sati/dana da odeš dovoljno daleko od tog gravitacijskog "polja" da bi ti se taj faktor dovoljno promijenio da bude takva razlika u vremenu. Sigurno ne bi "poletio malo u svemir da ti se satovi izjednače". Razlike između vremena na planeti i u nekoj normalnoj orbiti (čak tipa mjesečeva orbita) su poprilično zanemarive u odnosu na ovo što se priča. Masa te planete bi morala biti gigantska.

Npr, da imaš masu takvu da ti vrijeme teče 33 x sporije trebao bi imati masu planeta istog radijusa kao Zemlja 10mil puta veću od Zemljine mase i na njoj bi imao 100G "silu". Da je radijus takve planete kao Jupiter, ona bi morala imati par tisuća puta veću masu od Jupitera. Postoje realni razlozi zašto su planeti takvi, a ne veći ili manji s većim masama.

Npr, gravitacijski dilatacijski faktor Zemlje i Jupitera je 0.999999999999965, što znači da vrijeme na Jupiteru prolazi jako zanemarivo sporije od onog na Zemlji.

A najveći planeti otkriveni u svemiru nemaju takve mase i nešto su veći dimenzijama i masom (red veličine) od Jupitera, a kamoli da bi čovjek sletao na njih raketnim pogonom. Ima jedan sa 13 puta većom masom od Jupitera, a veličine Jupitera, on bi imao faktor 0.865. To je još jako daleko od 0.03 koliko bi trebalo da je 1h = 33h.

Nalupao sam svašta, ali you get the point. Volio bih vidjeti kako bi izgledao planet na kojem čovjek može preživjeti i vozikati se svemirskim brodom sa 33h sporijim vremenom od Zemljinog.

A Jelash još priča o "mjesecu", a ne niti o planetu. Kakav je onda tek planet oko kojeg taj mjesec kruži 

Ali ok, ipak pričamo o igri gdje se letucka i skače svemirom, ne mora biti sve realno 

U igri je stvar malo jednostavnija. Wait time se odnosi na lokalno vrijeme odnosno 24 sata je jedan okrataj planeta oko svoje osi. Neki planeti se okreću brže oko osi nego zemlja, a neki sporije. Standardno time je vrijeme okretaja zemlje oko osi. Zato se lokalno vrijeme i standardno vrijeme razlikuju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 22:43 (Drago127).
17 godina
Super64 kaže...
Cansee kaže...

Nakon sedam dana, ovako debilan komentar.

Možda da uzmeš u obzir da čovjek nije istu minutu kada je igra izašla instalirao i ubio osam sati? Možda je, zamisli, pred sat vremena poečo igrati igru!?

I da nije, opet ti je komentar malouman

2 godine
protjeran
Starfield

@Bitanga

Evo, na ovo sam mislio. Sori što si dugo čekao, ali nisam našao planet sa 33 već 16 sati. 

1 local hour = 16 hours UT

watafak

Odspavao sam 4 sata. Obrati pozornost na dane koji su prošli - 23 dana prije spavanja, 26 dana nakon 4 sata drijemanja. To me muči, koji je to vrag?

I odmah nakon toga sam poletio (i naišao na pirate), ali kad sam to riješio pogledaj koliko je 1 sat lokalnog spavanja preračunat u UT. Točno 1 sat.

1 0 hvala 1
16 godina
Drago127 kaže...

U igri je stvar malo jednostavnija. Wait time se odnosi na lokalno vrijeme odnosno 24 sata je jedan okrataj planeta oko svoje osi. Neki planeti se okreću brže oko osi nego zemlja, a neki sporije. Standardno time je vrijeme okretaja zemlje oko osi. Zato se lokalno vrijeme i standardno vrijeme razlikuju.

Da, znači jedna rotacija planeta oko osi je na svakom planetu podijeljena u 24 dijela bez obzira koliko se brzo okreće, pa 1 taj dio na svakom planetu nije isti kao i 1h na Zemlji (universal time).

Onaj koji se duplo brže okreće će se okrenuti za 12h, pa će njemu lokalno 1h trajati ustvari 30 minuta na Zemlji.

Pa onda čim se otisneš od planeta dalje mjeriš u zemaljskim satima.

Valjda je to normalno u astronautičkim krugovima, ne znam.

9 godina
Starfield
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Starfield

Mali savijet za one koji nisu skužili, isključite si pod grafičkim postavkama film grain effect igra če izgledati puno bolje bez tog nepotrebnog govneta!

2 0 hvala 0
10 godina
doktor1 kaže...
Super64 kaže...
Cansee kaže...

Možda da uzmeš u obzir da čovjek nije istu minutu kada je igra izašla instalirao i ubio osam sati? Možda je, zamisli, pred sat vremena poečo igrati igru!?

Ma ja nisam htio udostojiti taj debilizam odgovorom. Inače, ja sam imao pristup igri od 2.9., dakle i ranije, ali nemam ni blizu vremena koliko bi htio za igranje, a igra je ogromna, tek sam sad počeo zapravo razmišljati o kustomizaciji broda i cargo spaceu. Prva opcija mi je bila uzeti drugi brod jer ima baš odličnih.

Nego doktore jel ti isto igraš? Mislim da nas većina iščekuje tvoj vodič za modove i screenshotove 

13 godina
Jelash13 kaže...
Bitanga kaže...
Jelash13 kaže...

ahahahhahahahaaa

11 godina
doktor1 kaže...

Možda da uzmeš u obzir puno bolje mjesto gdje će naći odgovor https://www.youtube.com/results?search_query=starfield+how+to+build+a+ship&sp=EgIIBA%253D%253D Nisam te za zdravlje pitao, nit dal si živ jel me zaboli k jesi li.

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
16 godina
Streetpunk kaže...

Mali savijet za one koji nisu skužili, isključite si pod grafičkim postavkama film grain effect igra če izgledati puno bolje bez tog nepotrebnog govneta!

To isključim u svim igrma+ DOF efekt koji zamuti sliku iza glavnog kadra+ motion bloor.

Od modova sam jedino stavio micanje kolor filtra, puno je bolja grafika, ne izgleda više isprano.

Neutral LUTs - No Color Filters at Starfield Nexus - Mods and Community (nexusmods.com)

13 godina
Starfield

Slažem se forumaš blue color filter je smeće isto kak su u Fallout 3 stavili green ili u NV orange katastrofa!

0 0 hvala 0
10 godina
Super64 kaže...
doktor1 kaže...

Možda da uzmeš u obzir puno bolje mjesto gdje će naći odgovor https://www.youtube.com/results?search_query=starfield+how+to+build+a+ship&sp=EgIIBA%253D%253D Nisam te za zdravlje pitao, nit dal si živ jel me zaboli k jesi li.

ma naravski, puno je bolje o igri istraživati po googleu i youtubeu, a ovu temu fino ostaviti za pljuvače i hejtere, zašto bi ovdje pričali o igri? 

namjerno sam stavio tu pitanje jer kvalitetni forumaši redovito daju bolje odgovore što treba raditi uz razne dobre savjete. A možda mi se i laprda o igri.

13 godina
Starfield

https://ibb.co/FJ2Yg03

Evo kak kod mene izgleda po noći igra.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice