Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 723.284
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
dado2202 kaže...
4ucker kaže...

@baba, sve ja shvaćam, ali ako sam ja došao da igram, došao sam uživati... Primjer čak nije ni bio kad primjera radi main base rušim - nego u prokletim bitkama PRED MOJOM BAZOM!!!1111 Ispuši cijelu vojsku, i onda izađe iz igre, ma daj gdje je tu fair play...

Ma to ti je super, bar možeš na drugi match.

Šta bi sad on tu morao gledati kako mu ti uništavaš cijelu bazu, a zna da ne može pobjediti. Inače fair play je dok protivnik ode van, jer vidi da više ne može pobjediti (ili misli da ne može pobjediti), dok je BM (bad manner) dok ostane u igri i troši ti vrijeme koje si ti mogao potrošiti igrajući drugu partiju.

Koji sam ja n00b, igram SC2 dosta dugo (sad možda u zadnje vrijeme manje, tj. nikako zbog škole i kraja polugodišta), i još nisam skont'o da to rade zbog toga...

Inače, mijenjate li Vi rase s kojim igrate? Ja skoro pa isključivo Protoss.

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Ja uvijek ladderam sa tossom, od prvog dana kada sam kupio igru. Kada igram 2v2, 3v3 ili neki casual 1v1 protiv prijatelja često zaigram sa zergom ili random. Terran mi nikako ne odgovara.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
14 godina
4ucker kaže...

Igram samo zerga. Terrana sam igrao samo za vrijeme još nepređene kampanje, a tossa sam igrao u onih početnih 50 matcheva sa usporenim vremenom.

Ne znam zašto ne igram ostale, zerg mi je jednostavno najbolji, volim tu rasu. Probao sam igrati prije par dana s tossom i terranom i odustao nakon jednog matcha.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest.
17 godina
Starcraft 2

Betu igrao sa toss-om (1vs1 i 2vs2). Nakon toga sam s frendom igrao jako puno 2vs2, gdje sam igrao random (odigrali tako preko 3000 partija, dok nismo dobili hybrid-a, skoro pa oba istovremeno :P).

Nakon toss-a (1vs1) prešao sam na Zerg i sad zadnjih 6 mjeseci se frustriram sa zergom (iako mi ide sve bolje i bolje, pa sam zadnje vrijeme sve više i više zadovoljan :P)

Od match-upa, najlakši mi je ZvZ, najteži ZvP, dok kod ZvT ovisi.

Kad sam ranije igrao 2vs2, 3vs3, 4vs4 igrao sam uvijek random, sada igram samo zerg-a, to mi je sad main rasa, pa želim biti što bolji :P

P.S.

mata, kada ćemo opet odigrati par partija (imam novi build protiv toss-a, opet{#}), u zadnje vrijeme te baš nema na sc-u (mislim na petak,znaš da je to jedini dan kad ja mogu igrat){#}

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ja sam igrao Zerga, onda Terrana, onda Random,  a sad kad sam prešao na totalni casual (igram 3-4 partije tjedno) vratio sam se na Zerga.

ZvT i ZvP su mi daleko najzabavniji i najzahtjevniji mečevi. Jedino mi ZvZ opako ide na živce - 2 od 3 partije su totalna kocka. Ima tri openera koji se kružno hard-counteraju pa sve ovisi kak te sreća posluži. Još sam najsretniji kad me cheesaju, onda barem skill ima utjecaja (a i nema većeg gušta od kršenja filthy cheesera), ali ako obojica idemo na normalnu igru onda igra postaje čisti rock-paper-scissors.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 16:04 (baba).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

P.S.

mata, kada ćemo opet odigrati par partija (imam novi build protiv toss-a, opet{#}), u zadnje vrijeme te baš nema na sc-u (mislim na petak,znaš da je to jedini dan kad ja mogu igrat){#}

Eh, ti bi sada besplatni coaching  {#}. Kada god me vidiš ingame možemo igrati, ali nema bo5 dok nam sponzor (a znamo tko je to {#}) ne osigura neke nagrade (za tebe naravno utješna nagrada {#}) .  Ostavi mi poruku na skype kad ti odgovara, baš bi i ja trebao malo vježbati timing pusheve u pvz.

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mene kod Tossa najviše pale tehnologije i njihova korisnost i ne znam ja do čega je, ali dosta mečeva kad igram imam osjećaj da ljudi imaju više strahopoštovanja kad igraju protiv Protossa i Zerga nego Ljudova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Ja sam igrao Zerga, onda Terrana, onda Random,  a sad kad sam prešao na totalni casual (igram 3-4 partije tjedno) vratio sam se na Zerga.

ZvT i ZvP su mi daleko najzabavniji i najzahtjevniji mečevi. Jedino mi ZvZ opako ide na živce - 2 od 3 partije su totalna kocka. Ima tri openera koji se kružno hard-counteraju pa sve ovisi kak te sreća posluži. Još sam najsretniji kad me cheesaju, onda barem skill ima utjecaja (a i nema većeg gušta od kršenja filthy cheesera), ali ako obojica idemo na normalnu igru onda igra postaje čisti rock-paper-scissors.... {#}

ZvZ mi je najbolji je uvijek točno znam što protivnik radi i na što ide.

Kod ZvZ-a je skauting lakši nego protiv drugih rasa i još bitniji nego kod drugih rasa. Kod ZvZ je jako bitno imati dobre "fake" pusheve. Recimo da isto dronate i injectate, ako ti fakaš push (dođeš mu malo pred bazu), a on ima manje od tebe, sigurno će radit trupe kod lud. Isto to vrijeme ti dronaš (expandaš). Malo pokazuješ nos naprijed i nakon toga se odšećeš doma.

U 90% slučajeva si ispred s dronama i u 90% slučajeva niti jedan zerg u tom trenutku ne napravi counter (iako ima više od tebe). Nakon toga ako on počinje massati trupe, radiš ih i ti, pukneš par spine-a, ako pak drona, dronaš i ti (uvijek ćeš biti ispred). Kad si na oko 3 baze i 80 drona napraviš push i to je to.

Problemi naravno mogu biti mass bainle na početku (ja to većinom rješavam sa dvije kraljice i spine), mass lingovi (isto 2 kraljice i spine), roachevi (gube od mass lingova, a i lagano napraviš run by ako krene u napad i još se stigneš vratiti doma u obranu), nakon toga uzmeš roach warren, expandaš, fake push i ispred njega si.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan

Sorry kompa, pričaš gluposti...

po prici ti se vidi da si gold liga u najboljem slučaju!

zvz scouting? lakši nego u ostalim matchupovima? lol frende... jednako je to sve, drone scout na pocetku, jedina razlika je sta imas overlorde po cijeloj mapi pa vidis kad protivnik izlazi sa vojskom (govorim za ZvZ). Ako ti protivnik dozvoli da si mu u bazi sa overlordom cijelo vrijeme onda je totalni idiot (no qeeen). Fake pushevi ocito prolaze na tvojoj razini jer ocito tvoj protivnik nema overlordove po mapi i nevidi kad se ti vracas. A obicno su low igraci u strahu od pusheva pa makar i imali jacu vojsku ce defendat main/natural.  

ZvZ je najodvratniji matchup u cijeloj igri, odvratniji je čak i od PvPa. Nekakvo dronanje je glupost, uvijek si na minimalnom broju droni ostalo je samo vojska, 3 roacha razliek su velika stvar. Iako čak ni nisam zerg, kuzim matchup puno bolje od tebe, na kraju krajeva, master terran sam...... :)

btw koliko sam skuzio po izjavama, ovdje su svi max platinum?! Dajem coaching ako kome treba (keš naravno :)

13 godina
neaktivan
Starcraft 2

kolko bodova trea za silver cijeli dan sam skoro prvi u bronze i nist{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trabant601 kaže...

Unaprijeđenje ne ovisi izravno o bodovima nego o tvome skrivenom mmr. Da ne pišem po neznam koji puta isto pogledaj kako sustav funkcionira ovdje. Ukratko kada budeš imao win rate oko 50% sa igračima koji imaju mmr za silver ligu i kad ti se mmr tamo stabilizira prebacit će te automatski u višu ligu. Samo trebaš biti strpljiv.

13 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Trabant601 kaže...

Unaprijeđenje ne ovisi izravno o bodovima nego o tvome skrivenom mmr. Da ne pišem po neznam koji puta isto pogledaj kako sustav funkcionira ovdje. Ukratko kada budeš imao win rate oko 50% sa igračima koji imaju mmr za silver ligu i kad ti se mmr tamo stabilizira prebacit će te automatski u višu ligu. Samo trebaš biti strpljiv.

a gdi vidim mmr

16 godina
neaktivan
Trabant601 kaže...
mata_87 kaže...
Trabant601 kaže...

a gdi vidim mmr

Nažalost ne možeš ga nigdje vidjeti, odnosno skriven je. To zna samo blizzard  {#}. Pročitaj na linku što sam stavio u prošlom postu thread u kojem je objašnjeno kako funkcionira. Malo je dugo za čitati ali stvarno je sve pokriveno oko liga, mmr, bonus poola i sl.

17 godina
KiloOne kaže...

Sorry kompa, pričaš gluposti...

po prici ti se vidi da si gold liga u najboljem slučaju!

zvz scouting? lakši nego u ostalim matchupovima? lol frende... jednako je to sve, drone scout na pocetku, jedina razlika je sta imas overlorde po cijeloj mapi pa vidis kad protivnik izlazi sa vojskom (govorim za ZvZ). Ako ti protivnik dozvoli da si mu u bazi sa overlordom cijelo vrijeme onda je totalni idiot (no qeeen). Fake pushevi ocito prolaze na tvojoj razini jer ocito tvoj protivnik nema overlordove po mapi i nevidi kad se ti vracas. A obicno su low igraci u strahu od pusheva pa makar i imali jacu vojsku ce defendat main/natural.  

ZvZ je najodvratniji matchup u cijeloj igri, odvratniji je čak i od PvPa. Nekakvo dronanje je glupost, uvijek si na minimalnom broju droni ostalo je samo vojska, 3 roacha razliek su velika stvar. Iako čak ni nisam zerg, kuzim matchup puno bolje od tebe, na kraju krajeva, master terran sam...... :)

btw koliko sam skuzio po izjavama, ovdje su svi max platinum?! Dajem coaching ako kome treba (keš naravno :)

Hahaha,

Ja vjerojatno sa jednom rukom i čipsom sa strane mogu sa siege marine taktikom doći do master lige (micro not needed), pretpostavljam da je to tvoja taktika.

Kao prvo, nisi zerg igrač, pa ne znaš, pa da te malo poučim (ako mi ne vjeruješ pogledaj bilo kojeg high tier zerg igrača). Overload-ovima se u ZvZ skauta samo do protivnikove baze, rijetko tko će ti (osim početnog overload-a) skautati sa overload-om kroz protivnikovu bazu. Većinom se u ZvZ skauta sa zerglinzima (ili overseer-ima), kojima se lagano možeš šetati kroz protivnikovu bazu (budući da se zerg ne wall in-a). Uz postojanje creep-a i kraljica na natural-u i glavnoj bazi, niti jedan overlord (spori naravno) ne bi niti stigao to tech-a

A i zbog ne postojanja wall in-a 90% zergova drži svu svoju vojsku na ulazu, pa naravno možeš sve vidjeti, ako ne drži na ulazu, onda sa zerglingom lagano poskautaš cijelu bazu.

Dok već kreću pushevi svaki malo pametniji zerg će imati nešto za skidanje overload-a, kod mene najčešće hydre, budući da već idem na +1 ranged, hydra-roach je najbolja početna kombinacija protiv zerg, brani te od muta (koje se prakticiraju dosta), infestori u malim količinama ne mogu prevagnuti naspram mass roach hydra.

BTW. najodvratniji je TvT. Nevjerojatno dugi matchevi, bez akcije, micanje tenka 2 cm ulijevo, scan, offensive mule, pa 2 cm desno, scan i tako ukrug. Ako si kad gledao ZvZ (jer ne igraš zerga, što se vidi po blezgariji koju si nabljezgario gore) onda bi znao da su to najbolje "action packed" partije.

I da kako da te uopće ozbiljno shvatim kada igraš rasu kojoj je ujedno najniže rangirana jedinica ustvari najjača jedinica. Znaš mi zerg igrači moramo i malo razmišljati koju jedinicu napraviti, kod terrana je to jednostavno, ako ne znaš što radi samo marince i to je to.

I da idemo se sad k... sa rankingom u ligi. Iskreno najviše igram 2v2, u zadnje vrijeme sam se malo bolje aktivirao u 1v1, ali budući da imam vremena igrati samo petkom i to 2-3 sata ne stignem grindati bodove na ladder-u kao neki. Kako je već milijun puta dokazano ranking ništa ne znači jer ga se može dobiti običnim "abuse" taktikama. Igrati svaku partiju jednu te istu cheese taktiku, recimo (da govorim o terran taktikama jer očito druge rase nisi probao) : 5 racks push, 7 racks push, 111 (koji je predobar protiv tossa i zerga)...

P.S. Ako si tako jako "močan" možemo odigrati koju, ne bi bio prvi master liga igrač koji misli da je najbolji, pa ga onda pobjedi jedan jadan zergić kao ja.

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Zna možda netko kakav dobar TvT replay? Možda više njih?

Odgledao sam nekoliko i čak naučio par trikova ^^

Ali htio bih barem naučiti igrati da se ne osramotim ako kupim igru :D

Hvala lijepo!

Vrijeme je za promjene...

0 0 hvala 0
16 godina
BenjamiX kaže...

Zna možda netko kakav dobar TvT replay? Možda više njih?

Odgledao sam nekoliko i čak naučio par trikova ^^

Ali htio bih barem naučiti igrati da se ne osramotim ako kupim igru :D

Hvala lijepo!

Bok Ben, kak si? ;) 

Predlažem ti 'doktora SCa za početak - day9 

Ovdje imaš baš veliki broj TvT stilova koje je pokrio u jednom videu. 

Također, predlažem ti i ostale njegove komentare,,, 

Evo malo i HDa.

On nije toliko 'stručan' ali je jako zabavan i ide više na dramu :)

Meni je i to ok :) 

Ovdje je jedan netipičan ali zabavan TvT 

https://www.youtube.com/user/HDstarcraft#p/search/0/0zNUq-6ifOk 

I za kraj: NE MOŽEŠ se osramotiti kada počinješ igru,,,

Samo se zezaj, probavaj stvari, pobijedi koliko možeš, izgubi koliko hoćeš.

I da, gledaj svoje replayeve poslije svake igre,,,

Znam da je to dosadno, ali to je ono što te najviše poboljšava. 

14 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Bok Ben, kak si? ;) 

Evo malo i HDa.

Bolestan i ne slušam nastavu, ali starcraft je starcraft :D
Rekao mi je prijatelj da day9 priča 90% videa o sebi ili svojim naočalama, i da nikad nesmijem gledati ponedjeljak ili utorak xD
Ali ok, ako predlažeš pogledat ću čim više :)
Da znam, počeo sam gledati di griješim i što sam mogao učiniti da to spriječim, valjda će to pomoći u sljedećim situacijama :S
I opet, hvala :)

Vrijeme je za promjene...
16 godina
BenjamiX kaže...
Tomo Yoda kaže...

Bok Ben, kak si? ;) 

Evo malo i HDa.

Bolestan i ne slušam nastavu, ali starcraft je starcraft :D
Rekao mi je prijatelj da day9 priča 90% videa o sebi ili svojim naočalama, i da nikad nesmijem gledati ponedjeljak ili utorak xD
Ali ok, ako predlažeš pogledat ću čim više :)
Da znam, počeo sam gledati di griješim i što sam mogao učiniti da to spriječim, valjda će to pomoći u sljedećim situacijama :S
I opet, hvala :)

Pa u principu ti je frend dobro rekao: day9 ima veliki ego i voli pričati o sebi.

Ali,,,

Kada se konačno dotakne i SCa onda stvarno zna što priča,,, 

I da, nemoj gledati funday monday i slične njegove emisije ako želiš napredovati, jer je to samo za zabavu. 

Kasnije ćeš i sam skužiti od koga ti je najbolje učiti i što ti je najbolje.

Nek samo idu na team liquid forum (jer tamo ima SVE što je ikad postojalo u SCu). 

E bravo, kada dođeš u fazu da osvjetiš svoje pogreške - tu počinje pravo učenje! 

Nema na čemu.

Sc zajednica zna biti zeznuta (BM, flejmanje, kompetitivnost bez granica - pogledaj samo zadnjih par postova na ovoj temi :P ), ali također ljudi znaju biti predobri.

Meni su mnogi pomogli kada sam počinjao, jednom ćeš i ti tako ;) 

Btw, kakva su vaša iskustva u SC zajednici? 

1 Preprepreloše
1 Previše BM njubara
5 Kako koji dan,,,
2 Ljudi su stvarno super
1 Ne zanima me 'SC zajednica'
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
baba kaže...

Kod ZvZ-a je skauting lakši nego protiv drugih rasa i još bitniji nego kod drugih rasa. Kod ZvZ je jako bitno imati dobre "fake" pusheve. Recimo da isto dronate i injectate, ako ti fakaš push (dođeš mu malo pred bazu), a on ima manje od tebe, sigurno će radit trupe kod lud. Isto to vrijeme ti dronaš (expandaš). Malo pokazuješ nos naprijed i nakon toga se odšećeš doma.

Ne bih se složio da je kod ZvZ-a scouting najlakši. Možda da kad se dođe do mid-gamea, ali u ranim fazama igre je često nemoguće vidjeti kako protivnik otvara. Ako npr. obojica odemo na fexp, on nema šanse skužiti da li sam ja odlučio na heavy ling ili na dronanje, i ako je on taman kresnuo rundu dronova u trenutku kad je uočio hrpetinu lingova kako izlaze iz moje baze, to je gg. S druge strane, ako je on spustio baneling nest (kojeg ja nisam imao kad skautat), onda sam ja u banani jer više nemam ekonomiju a lingovi su mi hard-counterani.

Fake pushevi jesu mid-game taktika, ali ne znam baš da bih rekao da su toliko bitni. Da bi radio fake push moraš imat vojsku, a da bi radio tu vojsku moraš žrtvovat dronove, tako da time možda samo nadoknađuješ zaostatak, ne postižeš prednost. Ako sam ja samo dronao dok si ti radio 10 roacheva da bi me išao plašit, onda sam ja 15-ak dronova ispred tebe u trenutku kad ti meni ideš pokazivat nos - ako i pretjerano reagiram i napravim kojeg roacha ili linga viška, i dalje nisi puno postigao. Meni se čini bitnije fake-ati tech, npr. otići na mute, napraviti samo par njih i kad ovaj vidi da mu OL-ovi počinju umirat, krene sporat i štancat hidre ili svoje mute prebaciti se na heavy roach/infestor. Takve partije su mi najzabavnije, ali rijetko kad ih vidim jer kao što sam rekao - većina ZvZ-a mi završi prije nego što je i počela.

Tomo Yoda kaže...

Pa u principu ti je frend dobro rekao: day9 ima veliki ego i voli pričati o sebi.

Ali,,,

Kada se konačno dotakne i SCa onda stvarno zna što priča,,, 

Meni kod Day9-a smeta što on nikad ne kaže nešto u pet riječi ako može reći pedeset i pet. OK, čovjek zna šta priča, i možeš od njega pokupit štošta korisno, ali on je super samo za ljude koji imaju fakat sate i sate slobodnog vremena pa im se da gledati te beskrajne Day9 dailies.

U zadnje vrijeme ja jedino tu i tamo pogledam Psy Starcraftove castove. Njegov Zerg je više nego solidan (ukrao sam njegov ZvP build i jako me dobro služi), relativno je zabavan a ne prakticira content overload kao Day9.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:34 (baba).
16 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Btw, kakva su vaša iskustva u SC zajednici?

Zajednica u globalu je odlična, nažalost dojam kvare razni balans stručnjaci, whineri, i sl. Mislim da je glavni problem taj što puno igrača misli da je njihova rasa najslabija (zašto igrati sa "najslabijom rasom" mi nije jasno). S druge strane postoje i oni koji žele pomoći drugima, npr. tl forum, stoga ću dati glas za "Kako koji dan...".

17 godina
baba kaže...

Ne bih se složio da je kod ZvZ-a scouting najlakši. Možda da kad se dođe do mid-gamea, ali u ranim fazama igre je često nemoguće vidjeti kako protivnik otvara. Ako npr. obojica odemo na fexp, on nema šanse skužiti da li sam ja odlučio na heavy ling ili na dronanje, i ako je on taman kresnuo rundu dronova u trenutku kad je uočio hrpetinu lingova kako izlaze iz moje baze, to je gg. S druge strane, ako je on spustio baneling nest (kojeg ja nisam imao kad skautat), onda sam ja u banani jer više nemam ekonomiju a lingovi su mi hard-counterani.

Fake pushevi jesu mid-game taktika, ali ne znam baš da bih rekao da su toliko bitni. Da bi radio fake push moraš imat vojsku, a da bi radio tu vojsku moraš žrtvovat dronove, tako da time možda samo nadoknađuješ zaostatak, ne postižeš prednost. Ako sam ja samo dronao dok si ti radio 10 roacheva da bi me išao plašit, onda sam ja 15-ak dronova ispred tebe u trenutku kad ti meni ideš pokazivat nos - ako i pretjerano reagiram i napravim kojeg roacha ili linga viška, i dalje nisi puno postigao. Meni se čini bitnije fake-ati tech, npr. otići na mute, napraviti samo par njih i kad ovaj vidi da mu OL-ovi počinju umirat, krene sporat i štancat hidre ili svoje mute prebaciti se na heavy roach/infestor. Takve partije su mi najzabavnije, ali rijetko kad ih vidim jer kao što sam rekao - većina ZvZ-a mi završi prije nego što je i počela.

Kako npr nije moguće vidjeti što pritivnik radi ?? Nije mi jasno. Ako igraš standarno, poslat ćeš jedan overload da statira iza njegovog natural expo-a (sa njime, kad prolazi kroz glavnu bazu, vidiš većinu početnog tech-a), a kasnije vidiš saturation na expo.

Pošalješ jedan/dva lingova na ulaz, ako se direktno ne zaletiš u bainle ili masu roacheva imaš šanse pretrčati dalje. Nakon toga lagano poskautaš cijelu bazu, sa laganim izbjegavanjem spineva i kraljica. Ako slučajno ne možeš proći, pošalješ overload-a koji statira iza i to direktno u sredinu njegove glavne baze, jer znaš da se tech mora nalaziti tamo negjde zbog creep-a. Istina, gubiš overload-a (nekad čak niti ne moraš, ako vidiš tech koji prije nije bio, samo ga vratiš na statiranje), ali bar napraviš scouting.

Da ako si dronao dok sam ja napravio 10 roacheva, kada dođem do tvoje baze i vidim da nemaš ništa, sigurno neću samo doma otići, nego ću probati i napraviti nekakav damage. Jer tvojih 10 drona je mojih 10 roacheva. Ako si napravio par spine-ova, treba ti minimalno 4 + 2 kraljice da te obrane od 10 roacheva (uz to da ja uopće ne micro-am roacheve), opet po računici smo tu negdje, uz to da ja slijedeći krug samo dronam, a kod tebe ovisi kako ide bitka. Recimo da ja mogu samo roach-eve povući (kasnije ih ne moram raditi), a ti moraš raditi jedinice za napad.

Ako napraviš umjesto 10 drona 20 zerglinga, onda možeš ubiti 10 roacheva (samo ako ih u dobroj poziciji uloviš, ako su uz zid, onda većinom gubiš, treba ti više zerglinga dok ja opet dronam). Možda i najbolje bi bilo da se onda ide u counter, ali onda bi bio sigurno base race.

Kako god da bilo, postoji puno opcija, ovisi o skillu protivnika i naravno tvome. Fake tech je isto dosta dobra opcija.

Ja pokušavam samo izbjeći bainling wars, pa mi i zato većina ZvZ partija završi sa 3 baze.

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Pošalješ jedan/dva lingova na ulaz, ako se direktno ne zaletiš u bainle ili masu roacheva imaš šanse pretrčati dalje. Nakon toga lagano poskautaš cijelu bazu, sa laganim izbjegavanjem spineva i kraljica.

Pa da.. ali ja pričam o openerima, znači tamo negdje 2-3 minuta. U trenutku kad već imaš linga koji trčkara po bazi to je već prelazak u mid-game, i da si umjesto tog jednog linga poslao 16 lingova već bi imao igru.

Recimo moj tipičan ZvZ je 15h 14p na velikoj mapi, 14g 14p na maloj. Ak sam cheesan, odbijem cheese, imam macro prednost koju iskoristim i dobijem. Ak nisam cheesan e sad je tu kocka - imam izbor da prestanem radit dronove, maknem gas, krenem na agresiju i idem na heavy speedling, isto to ali da idem na slow ling/bling, ili da igram na macro i klasičnu roach/muta progresiju. Moj protivnik ima iste te izbore. Ako odaberemo isto, prelazimo u mid-game i sve pet. Ako odaberemo različito, jedna opcija će hard-counterat drugu. U tom trenutku igre ni jedan ni drugi ne možemo saznati što ovaj drugi radi jer OL scout (ili dron scout, ali ko još dron scouta) nam je pobjegao iz baze, a prerano je da imamo linga trčuljka. I to je ta kocka koja meni ide na živce, a koju vidim u dvije od tri partije.

14 godina
neaktivan
baba kaže...
dado2202 kaže...

Pošalješ jedan/dva lingova na ulaz, ako se direktno ne zaletiš u bainle ili masu roacheva imaš šanse pretrčati dalje. Nakon toga lagano poskautaš cijelu bazu, sa laganim izbjegavanjem spineva i kraljica.

Pa da.. ali ja pričam o openerima, znači tamo negdje 2-3 minuta. U trenutku kad već imaš linga koji trčkara po bazi to je već prelazak u mid-game, i da si umjesto tog jednog linga poslao 16 lingova već bi imao igru.

Recimo moj tipičan ZvZ je 15h 14p na velikoj mapi, 14g 14p na maloj. Ak sam cheesan, odbijem cheese, imam macro prednost koju iskoristim i dobijem. Ak nisam cheesan e sad je tu kocka - imam izbor da prestanem radit dronove, maknem gas, krenem na agresiju i idem na heavy speedling, isto to ali da idem na slow ling/bling, ili da igram na macro i klasičnu roach/muta progresiju. Moj protivnik ima iste te izbore. Ako odaberemo isto, prelazimo u mid-game i sve pet. Ako odaberemo različito, jedna opcija će hard-counterat drugu. U tom trenutku igre ni jedan ni drugi ne možemo saznati što ovaj drugi radi jer OL scout (ili dron scout, ali ko još dron scouta) nam je pobjegao iz baze, a prerano je da imamo linga trčuljka. I to je ta kocka koja meni ide na živce, a koju vidim u dvije od tri partije.

znači na velikim mapama loozaš na 9pool

15 godina
neaktivan
alscaul kaže...

Ne. Zašto?

17 godina
baba kaže...

Istina u ZvZ niti ja ne skautam sa dronom na početku i ako je mapa prevelika overload dođe prekasno (negdje oko 4 minute, i to još ako ga dobro pošalješ). Ali recimo da ćeš dok se napravi pool napraviti minimalno 4 zerglinga ( u zvz ti treba još više na početku). Sa ta 4 možeš skautati (to je negdje u isto vrijeme kada i overload dođe do protivnikove baze, ako je mapa velika).

Neki zabace umjesto lingova spine, po meni je to loše, uvijek je bolje izači sa lingovima(ako je moguće i treba, onda spine, ako ne, samo lingovi su dosta).

Za to vrijeme možeš dronati, kada s lingovima ustvrdiš što se događa, baš negdje će ti i prvi inject napraviti larvu (ako napravi ranije, čekaš malo) i prema tome napraviš ili drone ili lingove.

alscaul kaže...

Mislim da se sa 15h14p možeš obraniti od 6 lingova (koji dolaze sa 9 poolom). To ti je nekih 16 drona protiv 6 lingova. Mislim da uz dobar micro izgubiš 1-2 drone. Naravno na velikom mapi (t'ldarim npr.). Kada dođu slijedeća 2 (podrazumjevam da ovih 6 nije izgubio), već imaš svoje lingove vani i onda nema problema za obranu.

Meni je još uvijek najbolji oppener 14p14h protiv toss-a i zerg-a, a 14h14p protiv terrana (onda uvijek neke bunker gluposti pokušavaju, od kojih se većinom lako branim, sa dronama).

EDIT:

U prvih 4 min si siguran da može maksimalno doći sa 6 lingova (8 ako je 6 pool). A uz solidan micro, dade se od toga obraniti samo sa dronama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 13:48 (dado2202).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Meni je još uvijek najbolji oppener 14p14h protiv toss-a i zerg-a, a 14h14p protiv terrana (onda uvijek neke bunker gluposti pokušavaju, od kojih se većinom lako branim, sa dronama).

Meni je u ZvP default postao Psy-ev 11-pool, fake gas 17, 4 linga i exp 18+. Pošto svaki Toss i njegova strina rade herp derp FFE i/ili pylon block, 4 rana linga jako puno znače a što je najbolje gotovo nijedan Toss (zasad) ovo ne očekuje. Čak i ako ne napraviš neku veliku štetu raštimao si mu BO i timinge i totalno poremetio koncepciju, što je neprocjenjivo. Jedino što treba malo izvježbati multitasking tako da dok ga maltretiraš sa lingovima ne pati macro.

17 godina
baba kaže...

Meni je u ZvP default postao Psy-ev 11-pool, fake gas 17, 4 linga i exp 18+. Pošto svaki Toss i njegova strina rade herp derp FFE i/ili pylon block, 4 rana linga jako puno znače a što je najbolje gotovo nijedan Toss (zasad) ovo ne očekuje. Čak i ako ne napraviš neku veliku štetu raštimao si mu BO i timinge i totalno poremetio koncepciju, što je neprocjenjivo. Jedino što treba malo izvježbati multitasking tako da dok ga maltretiraš sa lingovima ne pati macro.

Meni je bolji onaj drugi kojeg igra (sad ne znam čiji je build, ali vidio sam da ga rade psy i još par zergova) protiv FFE ili 1G FE

14p14h, drone do 40 drona, uz naravno par lingova (on preporuča 4) za map control i scauting. Nakon toga uzimanje svih 4 plina, 3 bazu i ako se sprema timing push pumpati zerglinge. Prvih 100 plina u lair, drugih 100 u ling speed, pa trećih 100 u +1 melee, nakon toga na mute, macro hatch i trebalo bi biti dobro...

Naravno to je ako imaš stalno sve pod kontrolom i ako nema neki veći pressure na tebe. Ali ako te stisnu, sigurno bi trebalo par spine-ova napraviti i lingove.

13 godina
neaktivan

Ovakvih theorycraft igraca kao sta si ti ima gro na bacanje, ali point is da se bojite ove igre i da cete uvijek bit zakovani na dno. Bio ja master ili ne, kuzim decko vise igru od tebe, a ocito je i da sam puno bolji od tebe... 

Pricas takve gluposti da mi se jednostavno smije i nezleim ulazit vise u rasprave sa low igracem poput tebe, bolje iskoristi ovo vrijeme sta bi tu spamao i odi malo vjezbat jer si ocito prelos.  

TvT je evoluirao više koliko ostala dva mirrora nece nikad, i sa svojim izjavama vidi se koliko kuzis terran rasu. ti si tipicni whinerski zerg. 

Za kraj cu ti rec samo da DOBAR RINE-TANK-MEDIC, zahtjeva malo vise apma nego sta tvoj mozak moze shvatit i procesirat uopce, zato se bolje pokrij po usima i editiraj izjave da mozes igrat terrana sa jednom rukom =) 

PS. Prestani ovdje solit pamet ljudima i igracima, jer su također low igraci, citajuci postove mislit ce da znas nesto, ustvari si zesci fail.

PSS. Razlog zbog kojeg igras 2v2, 3v3 itd jer se bojis prave igre... 1v1, strah te je kliknut find match na 1v1. I onda provodis vrijeme na 3v3, i soljenje pameti ljudima na forumu.

Have a nice day, dont talk too much... go practice son! ^^

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ohohoho

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
KiloOne kaže...

Ovakvih theorycraft igraca kao sta si ti ima gro na bacanje, ali point is da se bojite ove igre i da cete uvijek bit zakovani na dno. Bio ja master ili ne, kuzim decko vise igru od tebe, a ocito je i da sam puno bolji od tebe... 

Pricas takve gluposti da mi se jednostavno smije i nezleim ulazit vise u rasprave sa low igracem poput tebe, bolje iskoristi ovo vrijeme sta bi tu spamao i odi malo vjezbat jer si ocito prelos.  

Ahh imao sam i ja jednom 15, znam kak je to dok ti se prvi puta testisi spuste.

Btw. da imam vremena za igrati svaki dan 2-3 sata, sigurno bi bio bolji, a sa ovim skillom i vremenom moram jednostavno se slagati sa svime što veličine kao ti "konstatiraju", pa evo TU od mene.

Have a nice day too.

EDIT : Btw, nisam ja neki high level igrač, definitivno low level i čisto sam zadovoljan s tom pozicijom. Sve ovo što ja pričam za moju razinu vrijedi (bar je vrijedilo meni).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 15:24 (dado2202).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice