S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 828
|
čitano: 344.843
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Se to isplati uopće skidati s neta i instaliravati u ovakvom stanju? Dvoumim se, možda da pričekam neku ozbiljniju zakrpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Kolega notloB definivno se isplati!

Igram na sa ovim modom za bolji perf :

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2

4K Epic sa DLSS na Quality dobijem 30 FPSa i onda uključim Lossless Scaling i dobijem 60... stabilno stalno 60 čak i u bazi u Lesser Zone!

U igri stavite pod display Full Screen i max 30 FPSa bez vsnyca.

Ljudi sa slabijim konfama bi zbilja trebali probat Lossless Scaling.

Preporučam u Nvidia App i Control Panelu staviti Restore Defaults, mene je nekaj od postavki klalo i igrao sam bio na 1080P Low prije toga!

Ryzen 5600 i RTX 2070

9 godina

Zbilja mi nije jasno zakaj žurite. Ja cu cekat pa i godinu dana, ak treba i igrat kak spada. Nije stvar samu u performansama nego je AI isto broken skroz tj. nije ono kaj su reklamirali.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Igrao osam sati 0 bugova i 0 problema, jako dobra igra. Zajebali su spownanjem npca, možda je preteško popravljati oružje ali to bi bilo to na stalker težini.
Igra je odlična.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Evo gledam upalio i Fsr i Frame Gen.. Isti vrag.. Fsr zamulja teksture.. Mekana slika.. Na native je čista i Jasna... Nisam očito navikao. Iako je blur off. Igram uglavnom igre sa upaljenom Adrenaline Image Sharpening om na 70 upaljenim. Sa DAY1 patchem plus Nexus Optimized Tweaks 1.31 modom

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
froggybone kaže...

Evo gledam upalio i Fsr i Frame Gen.. Isti vrag.. Fsr zamulja teksture.. Mekana slika.. Na native je čista i Jasna... Nisam očito navikao. Iako je blur off. Igram uglavnom igre sa upaljenom Adrenaline Image Sharpening om na 70 upaljenim. Sa DAY1 patchem plus Nexus Optimized Tweaks 1.31 modom

Na kojoj si rezoluciji, dlss na quality radi bolje nego antialiasing tj slika ostaje čista i oštra. Jel moguće da je fsr toliko gori od dlssa

17 godina

Igram na 2k..Fsr Quality.Blur off. Adrenaline sharpening ne pomaže.. Mekane i pomalo zamućenje teksture.

Na 2k native bez Fsr slika kristalna

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2024 12:43 (froggybone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

NVidia je izbacila nove drivere za  Unreal Engine 5 na kojem je temeljen i Stalker 2

AMD nije, možda ni neće.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
froggybone kaže...

Igram na 2k..Fsr Quality.Blur off. Adrenaline sharpening ne pomaže.. Mekane i pomalo zamućenje teksture.

Na 2k native bez Fsr slika kristalna

Ne morsaš koristiti FSR (meni je skroz ok) imaš i druga dva upscalera od unreala  i intela i koristi FG pa kombiniraj...

3 godine

Otkud sad "možda neće" a do sad su izdali optimizacije za sve značjnije igre.

16 godina
BeLLicus kaže...

Na kojoj si rezoluciji, dlss na quality radi bolje nego antialiasing tj slika ostaje čista i oštra. Jel moguće da je fsr toliko gori od dlssa

Eto kaže kolega da ne valja ni na radeonu, meni također na nevidiji loše skroz. Dlss 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina

Super mi je što te igra ne zatrpava svime i svačime, imaš par side questova kad dođeš u neko selo, main story i to je to, upitnici na mapi ne donose ništa samo otkriju ime facilitya na tome mjestu i evenutalno imaš neki skriveni stash od nekoga. Mapa je masivna, hrpu vremena gubim samo na lutanje okolo i na razno razne susrete, ali nema ono kao u svim većim igrama 350 tisuća stvari za napravit, u God of Waru umreš dok sve obaviš i to ne u jednom svijetu nego na više njih, isto je i sa ostalim igrama. 

Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina

Stevo je sve lijepo istestirao :

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na početnoj sam mapi deset sati igre a nisaam istražio sve kaj nudi ni približno....jako mi je dobra igra, jakoooo 

Prezentacija priče daleko bolja nego u prvom dijelu, ali to je i očekivano. Napucavanje beš mesnato, pravi stalker....kad imaju pancirke ili pancirna municija ili u glavu.

Krvava maglica kad ih bušiš je baš antistres :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Ma dobro Forumaš kratko reci koje opcije si grafičke i kako uključio. Jer ja sam na 5900x i rx7900xt. Došao u prvi grad i zbog pet šest pasivnih NPCova i pet porušenih kućica FPS pada za pola. Komedija

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Forumasa nije bas za shvatit ozbiljno. Njemu je i BF2042 bio vrhunski kad je izasao, al bez zezancije jedini je na forumu branio igru

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nama koji smo igrali prvog stalkera teško nas može zadovoljit ovaj u tolikoj mjeri. Kad sam zaigrao prvog odvalio sam od čuda kako je to bilo napredno nešto neviđeno. Fali ovome dosta stvari da me impresionira tako.

Trebao bi imat fotorealističniju sliku, napredniji A life, dalekozor,sređene osnovne bugove poput spananja npc-a, ne znam šta još jer sam tek počeo, onda bi opravdao ovakve hardwerske zahtjeve.Igra je odlična i baš sam sretan šta je izašla nakon 15 god čekanja. Ovaj GSC team nije AAA klasa stoga im skidam kapu šta su uspjeli i u kakvim okolnostima uskrsnit najisčekivaniju igru desetljača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
froggybone kaže...

Ma dobro Forumaš kratko reci koje opcije si grafičke i kako uključio. Jer ja sam na 5900x i rx7900xt. Došao u prvi grad i zbog pet šest pasivnih NPCova i pet porušenih kućica FPS pada za pola. Komedija

15 godina
Teški užas u kakvom stanju je gaming općenito. Kao da niti jedna igra ne može izaći da radi kako treba a ljudi rade preordere više nego ikada. Blažena bila PS2 era prije eksplozije interneta kad si morao izbaciti igru da valja odmah jer popravka nema. Danas gamad još normalizira i očekuje da ćeš razumjeti da nešto što si platio 70 eura ne valja. Da ne pričam o lažnom oglašavanju prije izlaska i reklamiranju stvari koje na kraju u igrama nema nigdje. I sve to prolazi samo tako.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
7 0 hvala 1
16 godina
Santana kaže...

Forumasa nije bas za shvatit ozbiljno. Njemu je i BF2042 bio vrhunski kad je izasao, al bez zezancije jedini je na forumu branio igru

zakaj bi me itko shvatio ozboljno? mene zaboli kak bu me tko shvatio, nisam ovdje zbog ega

Stalker 2: Heart of Chornobyl has almost single-handedly saved 2024 from being an absolutely rubbish year for gaming

https://www.pcgamer.com/games/fps/stalker-2-heart-of-chornobyl-has-almost-single-handedly-saved-2024-from-being-an-absolutely-rubbish-year-for-gaming/

3 godine
forumaš kaže...

Ovo bi trebalo letiti na mojoj konfi s tim postavkama koje uopće ne izgledaju loše, naprotiv...

17 godina

Forumaš hvala na fotkama.. Igram na high sve.. Fsr i alternative skroz pogašeno.Native. U gradu 40-50 frejma a čim izađem iz te prčije od grada od 60-80.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
froggybone kaže...

Forumaš hvala na fotkama.. Igram na high sve.. Fsr i alternative skroz pogašeno.Native. U gradu 40-50 frejma a čim izađem iz te prčije od grada od 60-80.

Zato jer je igra zahtjevna za CPU kad je u skupini više NPC-a. Ili kupi Ryzen X3D ili uključi FG ako ne želiš igrati na niskom fpsu.

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/s-t-a-l-k-e-r-2-heart-of-chornobyl-test-gpu-cpu

tvoj CPU daje max 42-49 fpsa na tom dijelu igre

edit

evo nam glavnog trgovca iz prvog dijela, još je živ:D

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 0:01 (forumaš).
4 godine
forumaš kaže...

Svaka ti dala na postavkama.

Nisam dugo imao AMD, pa ni ne kontam sve u postavkama.

Sad je bome puno bolje..  

合氣道
17 godina
forumaš kaže...

XeSS, a ne FSR? Zanimljivo! :)

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
4 godine
antimadridista kaže...
Teški užas u kakvom stanju je gaming općenito. Kao da niti jedna igra ne može izaći da radi kako treba a ljudi rade preordere više nego ikada. Blažena bila PS2 era prije eksplozije interneta kad si morao izbaciti igru da valja odmah jer popravka nema. Danas gamad još normalizira i očekuje da ćeš razumjeti da nešto što si platio 70 eura ne valja. Da ne pričam o lažnom oglašavanju prije izlaska i reklamiranju stvari koje na kraju u igrama nema nigdje. I sve to prolazi samo tako.

Najbolji period je bio od 2000 do 2010.

Igre sve krekirane, a sve su izašle uredne, rijetko s potrebnim zakrpama.

Zadnjih 10 i više godina ne sjećam se igre za PC koja je došla full ispravna.

To je kao da ti prodaju nov automobil, vozi ga, kočnice rade, a ostalo ćemo s vremenom popraviti.

No, cijenu ne možeš smanjiti.

合氣道
16 godina
Ivan(4) kaže...
forumaš kaže...

XeSS, a ne FSR? Zanimljivo! :)

FSR je loš u svim U5 igrama, nikako da sa time izađu na kraj. U ostalim engineima radi odlično.

4 godine

AMD je izdao nove drivere za COD Black ops 6, ali za Stalkera 2 još nije (bar za moju karticu)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 2:05 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...
FSR je loš u svim U5 igrama, nikako da sa time izađu na kraj. U ostalim engineima radi odlično.

AMD se hvali kao da je Unigine 5 rađen baš za njih 

合氣道
13 godina

Meni igra sad nakon xy modova i poštelavanja se vidi top i sad dobro izgleda, igram na DLSS DLAA i na tome izgleda kak treba, dosta stvar na epic kaj se tiče nema, oblaka itda i sad oluje izgledaju baš kak treba, sa frame-ovima sam recimo zadovoljan 70-85, sad m je u bazama znalo pasti na tipa 67

ALI

igra pada na 8-13 fps-a svakih ne znam koliko - sad na ovim postavkama sve češće tiša svakih 20-35min i onda moram nekak snimiti u toj agoniji od 8fps-a di sve puca i izaci iz igre ponovo ući i onda radi normalno opet do sljdeće takve situacije - onno kaj sam skužio da triggera taj frame drop, kad te ubiju par puta pa relodaš isti save ili opčenito nakonon 3-4-5 loada bu otišlo na 8-13fps-a pa ajmo opet, kad se memorija od grafičke napuni na 11.800 ( 12gb GTX 4070TI )  a krene sa 8000-9000 i onda se puni iz xy razloga a najapsurdniji je taj ponovno load save-a, zna ga triggerat određeni npc ono samo jedan od njih ima ne znam uraslu dlaku i op ode na 10ak fps-a i onda slide show dok se ne okrene pa save pa gasi/pali igru..

I tak čisto da mi ne pričate da kenjam, eto koju agoniju imam i torturu da bi igrao - zašto igram umjesto da odinstaliram i čekam da završe igru pa eto zato jer sam idiot i jer mi je stalker special game...

O AI-u neču ni počet, sad sam vež treci put naletio di 5 botova stoje spawnani u jednog bota - onak jedno tijelo i onda 5 glava ide okolo i ruke itd i stoje u mjestu spawna kao da su se zapekli i pogodiš u glavu sa pumpericom i onda 5 leševa padne jedno prek drugog i tak, pa ubijem bloodsuckera a znamo kak su zajebani da bi mi se nakon 40m spawnala 2 odejednom pa onda veprovi u isto vrijeme pa to ubijem da bi došlo 10 divljih pasa i 3 bota ne znam ni koja su frakcija jer više me ne jebe prvo ih ubijem pa pogledam kog sam ubio...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice