Da, igra nije za svakoga. Već vidim mlađariju (čast izuzecima) kako masovno napušta igru pa će ostat onda pravi igrači i i to mi je ok. Jednostavno nekad su igre bile tako kompleksne danas je to sve prosto naprosto i ekipica se ne snalazi kad ovak nešto izađe. Nego fali mi neki vodič za njubare. Ovak čovjek ovisi o zujanju po jubitou i traženje tutoriala koje radi ekipa. Recimo meni je bilo jako korisno par videića gdje je lik vrlo jednostavno objasnio kaj je bitno u početku i kako napraviti koplje, kameni nož, imroviziranu vatru, improvizirani backpack, improvizirano sklonište itd. Simulacije tipa ARMA i DayZ (više mod nego standalone) su uvijek imale svoju publiku a ostali bu prašili PUBG, Counter i BF, ono iza zida piu! piu! i sve 5.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma ja mislim da će ova igra biti brutalna kad ju još malo srede, dosad sam se baš zabavio, jako je zadovoljavajući osjećaj kad nešto napraviš/preživiš, npr. kad sam se jednom respawno nakon smrti bio sam u divljini i stalno si razmišljam kako moram imat zavoje jer uvijek umrem od posljedica borbe sa zombijma jer nisam tretirao rane kad nisam imao zavoje. i onda sam fino odmah prekopao po podu i pronašao kamenje, napravio nož i vidio da mogu od krpa napraviti onu najjednostavniju torbu, isječem onu prvu odjeću i napravim si torbu i imam krpu za zavoj. odmah potom do nekog grma i napravim si dva koplja i još si jedno uzmem u ruke, e onda sam već spremniji. i jučer bio na youtubeu malo pogledao šta ima i vidim starter guide neki i tip savjetuje za početak igre da se napravi točno ovo što sam ja napravio. mislim nisam ja sad tu nešto genijalno smislio, ali je jako dobar osjećaj kad se snađeš
u svakom slučaju, saznao sam također na youtubeu da će igra imati neki quest system i da će imati cilj, a to je skidanje čipa sa glave i bijeg s otoka, to će biti odlično, nisam uopće znao za to.
samo da što prije isprave bugove u craft sistemu i da srede spremanje igre, jer nije baš da svi imamo vremena sjediti 10 sati u komadu i igrati
Jel moze netko objasniti zasto smatrate igru kompleksnom? Relativno lako se dode do hrane i vode, combat je jednostavan, samo hodaj unatrag i dobro tajmiraj udarce. Za razliku od DayZ-a, recepti su vidljivi (sto je super ali manje "HC" od DayZa) i mozes jesti na sto god naletis.
Na drugu stranu, igrica za razliku od DayZa i Tarkova leti dok istovremeno izgleda prekrasno. Atmosfera je savrseno docarala nasu obalu i jedva cekam da odigram sa nekim stranim prijateljima i slusam razne izgovore hrvatskih mjesta.
Dakle AI combat je prejednostavan, cak i ako si u 2v1 sa zombijima, s obzirom da sam uspio medvjeda uloviti na 6-7 koplja i dvije vile kroz 20ak minuta gdje je medonja samo bjezao okolo rekao bih da medvjedima trebaju agresivnost dici do neba.
I za kraj, ajmo ne mjeriti IQ sa "koje igrice igras". Gluplje poveznice nisam vidio. Ko klinac sam igrao sah i isao na natjecanja, danas sam budala kakve nema.
Igra ce biti full teska kada bude gotova, bit ce puuuuno vise zombija i nece se bas tako lako dolaziti do hrane, hrava ce se kvarit, roboti vec sada pucaju bez upozorenja, bit ce manje loota u bunkerima itd itd. Uglavnom bit ce teze, ne zna mza vas, ali meni se igra full svida, jedva cekam da se dodaju nove stvari pa da se moramo bas potruditi da ostanemo zivi
Imas li proljev i povracanje?
Jok, sve je apsolutno u redu...evo danas mi je na 93% stamina i nejde vise....sve je gore i gore
p.s. jedino sta nije uredu je 0% energya...nju nikako nemogu napunit...
sad je 92% i nejde više...majke ti bozje, ko da postajem djed
Jok, sve je apsolutno u redu...evo danas mi je na 93% stamina i nejde vise....sve je gore i gore
treba skužiti metabolizam i što fali i što utječe na staminu. Eh da, težina opreme isto ima veze kolko se stamina troši.
treba skužiti metabolizam i što fali i što utječe na staminu. Eh da, težina opreme isto ima veze kolko se stamina troši.
sad sam mal pojeo više mesa i vode...podiglo se na 93%...iako je skoro sve u zelenom ili je lik opako gladan ili opako zedan....voda mi je na 20% al tak mi je vec 3 dana i nikad me nije zezala stamina....idem se sad nazderat i napit ko konj da povraca
popio vise od 2 litre vode, dobio proljev i isprovacao se al se napunila stamina na 100%
Nisu još implementirali sve, bude igra još teža kasnije. Ja sam pekao meso ali koliko sam čuo za sad se može jesti i sirovo bez posljedica.
BTW u PUBGu imam hrpu chickena što solo što u teamu i dopizdila mi igra. Sve se sada svodi na brzi loot (u prvoj minuti imam sve na onoj novoj mapi) i rokanje drugih. Pa ako dođeš u zadnji krug super. I onda osvojiš čiken i tak u krug i kaj onda? Eto kaj. Dopizdi, kao meni. DayZ mi nikad nije dopizdio. A ovo je slično.
popio vise od 2 litre vode, dobio proljev i isprovacao se al se napunila stamina na 100%
Ako ti popunjenost želuca ode preko 100% lik će ti se ispovracat.
Čekaj, jel neko drugi može naletit na vaš shelter i pokupit stvari (kao u DayZ)?
Čekaj, jel neko drugi može naletit na vaš shelter i pokupit stvari (kao u DayZ)?
Da....al smo svaki grm zauzeli...netko ce mislit da umjesto gljiva chestovi rastu u šumama haha....
Ma jebeš sve sjela plata i kupio sam igru. Peglam večeras.
Na kojim serverima pretezno igrate?
Na kojim serverima pretezno igrate?
Osobno neznam, ja sam neki oficial koji sam izabrao zbog malog pinga i bilo 30tak ljudi gore.

Pozdrav ,
zakupili smo 60 slotova na serveru Kurilovec , ip : 54.37.88.79:28202
Svi su dobrodosli
Neznam koliko ste zainteresirani za Bugov Scum discord?
Lakse bi se ekipa skupila,cijeli squad pa ownat neki server :)
Evo napravio sam discord pa se slobodno joinajte,mozda bude nesto.
https://discord.gg/JNGfjZD
Cooking/running simulator
Zezam se, nisam probao igru ali po zadnjih par postova tako ispade
Pratim ovdje na forumu i nekad bacim oko na gameplay. Za ovu igru treba vremena i živaca, a ni jedno od to dvoje nemam.
Podrška developerima i super što je "naš mozak" uspio napraviti ovako kompleksnu igru
Nasao se ko ce pisati igras Tarkov ko da te netko placa svaki dan ali ovo sacuvaj boze!!!
Ali dobro s obzirom s kim se druzis i khm cemu je imao pristup sa played "2 minuta" nemam sta vise ni da komentiram!!! Back to raid with you Scav scum and be GONE!
Ne mogu da pokrenem igru, cijelo vrijeme mi pise da trebam skinut update neki, skinem update i kad treba pokrenut igru izbaci mi error "an error occurred while updating SCUM (missing file privileges)"
pa pise da nedostaje scum.exe , a sve uredno ima, kad pokrenem igru direktno iz foldera preko ikone onda radi normalno, a preko steama nece. Radio verify integrity pise da je sve super, do cega bi moglo bit ?
Neznam koliko ste zainteresirani za Bugov Scum discord?
Lakse bi se ekipa skupila,cijeli squad pa ownat neki server :)
Evo napravio sam discord pa se slobodno joinajte,mozda bude nesto.
https://discord.gg/JNGfjZD
Ovdje nas je već dvjestotinjak https://discord.gg/CwwkPBE
Gledao sam na Youtubu par videa i igra me poprilično iznenadila
Htio sam kupiti original ali na g2a piše ovo: SCUM Steam Gift EUROPE. Zanima me dali se igra može dodati na Steam ili ne,pošto piše gift..?
Htio sam kupiti original ali na g2a piše ovo: SCUM Steam Gift EUROPE. Zanima me dali se igra može dodati na Steam ili ne,pošto piše gift..?
Pošto nemam paypal ili kreditnu tu sam i ja uzeo preko paysafecarda.
Aha. Znači može se dodati na Steam bez problema..Hvala na odgovoru.Idem kupit pa kasnije zaigrati malo original
Aha. Znači može se dodati na Steam bez problema..Hvala na odgovoru.Idem kupit pa kasnije zaigrati malo original
Trebat će ti tvoj steam link od accaunta na koji če ti doči zahtjev za friend koji potvrdiš pa ti tip gifta igru.
Sinoc sam gledao gameplay na YT. Vitamini, minerali, temperatura...? Sim hospital jbt
Sinoc sam gledao gameplay na YT. Vitamini, minerali, temperatura...? Sim hospital jbt
Nije tako strašno kak misliš. Navikneš se za čas