RA2 vs. RA3

poruka: 14
|
čitano: 2.911
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RA2 vs. RA3

Ovdje raspravljamo o Red Alertu 2 i 3. Ja sam bio oduševljen dvojkom i ova trojka me razočarala. Mogli su malo bolju stavit grafiku, presporo igra teče  ( vojnici se kreću ko kornjače), svaki tip vojne jedinice imaju dvije ili tri sposobnosti ( npr. vojnik može pucati kalašnjikovim ili bacati granate) i to je jako teško baratati. Mogli su to malo jednostavnije izvest. Dobro je da sada ima malo više strana a ne samo sovijeti i saveznici. Lijepo su izvedeni filmići samo da ponavljam igra teće brže. RA2 svojom ne pretjerano dobrom grafikom ne briljira, ali jednostavnost i igrivost najači su aduti. Neznam kako vama ali meni je RA 2 nadmočniji od RA3 i s dodatkom Yuri's revenge pobjeđuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RA2 vs. RA3

Igrao sam RA1 na PSX-u i bio odusevljen.RA2 još bolje nego 1 stvarno svaka cast.RA3 mi je bio dobar ali neznam zasto sam ga pobrisao valjda sto sam imao pametnijeg poslaCoolnekako me nije privukao i nisam ga dugo igrao.Samo da naprave RA2 + bolja grafikaBelji se

OT:jedva cekam StarCraft 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RA2 vs. RA3

Jbt taj Starcraft2 najavljuju godinama... niakako da izadje :(

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RA2 vs. RA3

ra3 mi je nekak bezveze nema tu igrivost ko ra2

intel-ati:| Forever trusting who we are and nothing else matters
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RA2 vs. RA3

RA2 ima sedan puta bolju igrivost od RA3.

+RA3 ima dječju grafiku-šta su mislili time postić??

lol
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: RA2 vs. RA3
tnakir kaže...

Jbt taj Starcraft2 najavljuju godinama... niakako da izadje :(

odgađaju ga zato da ispoliraju igru do savrsenstva.kaj bi ti da igra odma sad izade i da dobim  glupost od igrice koju ces odma hitit u kontejner.meni nije problem cekati da dode i tak se u meduvremenu ima sta igrati

17 godina

Jel zna ko kakav novi patch za RA2?

16 godina
neaktivan
RA2 vs. RA3

RA2 je i meni puno bolji od RA3 upravo zbog igrivosti. Onaj desilator (ruski vojnik) mi je bio zakon! Tamo gdje je on ozračio, svi psi cu pocrkali!  Smijeh Mala šala ali bila je dobra. RA3 ima svoje adute ali mi je ipak RA2 puno bolji. RA3 je grafički jači ali i zahtjevniji. A tek kad se sjetim kada sam prvi puta zaigrao RA1. AAAAAAAA! Dobra stara vremena kad je igrivost bila na visokom nivou pa i grafika se počinjala pravo razvijati. RA 1 mi je prva prava strategija koju sam odigrao.

Ako mi je nešta dobro u c&c, onda su to snajperisti. To mi je element koji mi je promijenio strategiju nabolje.

magog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
magog kaže...

... Onaj desilator (ruski vojnik) mi je bio zakon! Tamo gdje je on ozračio, svi psi cu pocrkali!  Smijeh ...

Misliš Desolator, i nije ruski nego Irački Smijeh

RA2 je jedan od najboljih RTS-ova za LANove, ali ga je uvijek zajebancija osposobiti jer radi preko IPX-a...grrr

17 godina
RA2 vs. RA3

Ma i ja baš ne znam s čime je to EA fixao Westwoodovce da su upropastili jednu od boljic C&C igara.

Red Alert 3 stvari koje mi smetaju :

1. Ore nodovi = totalna gluparija koja je samo zaglupila skupljanje resursa - Red Alert 2 to ima sto puta bolje napravljeno

2. Jedinice: ??

3. Grafika - zašto Anime ?? odkuda su to izvukli - mora da su previše gledali japanske crtić serije

4. Izgradnja - totalno nebalansirana koliko god oni tupili da je

5. Priča je nezanimljiva i dosadna

Ma samo znam da je C&C serijal pod vodstvom EA postao sr.... Nadam se da Command and Conquer 4 neće raditi pod utjecajem raznih opijata.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 22:01 (Hummer).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...
magog kaže...

... Onaj desilator (ruski vojnik) mi je bio zakon! Tamo gdje je on ozračio, svi psi cu pocrkali!  Smijeh  ...

Misliš Desolator, i nije ruski nego Irački  Smijeh

RA2 je jedan od najboljih RTS-ova za LANove, ali ga je uvijek zajebancija osposobiti jer radi preko IPX-a...grrr

ne, baš je ruski u RA 2. U generalsima je irački.

E da, još mi se sviđa U RA2 pa i 3 kad dobiješ činove pa ti jedinica bude snažnija.

magog
17 godina

Možda će RA4 biti bolji ako ga i bude. Ne očekujem previše.

17 godina
neaktivan
Pero kaže...

Ovdje raspravljamo o Red Alertu 2 i 3. Ja sam bio oduševljen dvojkom i ova trojka me razočarala. Mogli su malo bolju stavit grafiku, presporo igra teče  ( vojnici se kreću ko kornjače), svaki tip vojne jedinice imaju dvije ili tri sposobnosti ( npr. vojnik može pucati kalašnjikovim ili bacati granate) i to je jako teško baratati. Mogli su to malo jednostavnije izvest. Dobro je da sada ima malo više strana a ne samo sovijeti i saveznici. Lijepo su izvedeni filmići samo da ponavljam igra teće brže. RA2 svojom ne pretjerano dobrom grafikom ne briljira, ali jednostavnost i igrivost najači su aduti. Neznam kako vama ali meni je RA 2 nadmočniji od RA3 i s dodatkom Yuri's revenge pobjeđuje.

Ali sam se nasmijao na ovaj post. "to je jako teško baratiti", haha. Nemojte me krivo razumjeti, ali C&C-ovci su jako zaostali što se tiče RTS žanra. Osobno sam C&C-ljubac i govorim iz vlastitog iskustva. RA1 i RA2 su pružili neke osnove dobrog i zanimljivog gameplaya tog vremena međutim vremena se mijenjaju. RTS žanr je danas jako kompetetivan. Štoviše radi se o totalno drugom nivou kompetetivnosti nego što ga nalazimo u današnjim FPS-ovima.

Meni je RA2 sigurno dobar, ali u poređenju s RA3 objektivno rečeno nema šanse. RA2 je totalno nebalansiran - i da odmah odgovorim kolegi gore "Ne nema novijih patchova jer EA ima naviku da kad izbaci/najavi sljedeći C&C nastavak ukine podršku za prethodni". RA3 se bar trude koliko toliko balansirati. Igru je jako teško svesti na neki balans ali to je pretežno zbog zaostalog UI-a i MCV sistema. Što se balansa samih jedinica tiče one se daju srediti, ali prave grešku što uvijek uvode neke radikalne promjene bez većeg testiranja. Dalje, RA3 ima distinktne fakcije, zanimljive sposobnosti jedinica, da se microati, a macro mi je i zanimljiviji.

U kratko, RA3 >> RA2, ali zato SC2 >>>>>>>>>>>RA3>>RA2 XD (fanboyizam IksDe).

Hummer kaže...

Ma i ja baš ne znam s čime je to EA fixao Westwoodovce da su upropastili jednu od boljic C&C igara.

Red Alert 3 stvari koje mi smetaju :

1. Ore nodovi = totalna gluparija koja je samo zaglupila skupljanje resursa - Red Alert 2 to ima sto puta bolje napravljeno

2. Jedinice: ??

3. Grafika - zašto Anime ?? odkuda su to izvukli - mora da su previše gledali japanske crtić serije

4. Izgradnja - totalno nebalansirana koliko god oni tupili da je

5. Priča je nezanimljiva i dosadna

Ma samo znam da je C&C serijal pod vodstvom EA postao sr.... Nadam se da Command and Conquer 4 neće raditi pod utjecajem raznih opijata.

Da te ispravim - Westwoodovci su davno pomrli. Zadnji C&C koji je Westwood izbacio je RA2. C&C franšizu je nakon njih preuzeo EALA, EA-ov studio u Los Angelesu. Oni se kao koncentriraju samo na izradu dobrih RTS-ova. Riiight. Nego da komentiram tvoje argumente:

1. Ore nodovi - RA2 sustav si mogao viditi u C&C3 i da budem iskren nije se baš proslavio. Stvar je u tome što ljudi rade resurce overflow i rafinery spam, što čini igru totalno nebalansiranom za igrati. Ore nodovi su odlična alternativa koja kontrolira stvar. I da "zaglupila sakuljanje resursa", a čuj, u RA2 samo pukneš rafineriju i cijela stvar se na isti način odvija, tako da ti i nije argument. "Al hej, možeš radnika upravljati" - MOŽEŠ I OVDJE. S obzirom na cijelu harrass dinamiku igre, radnik ti mora biti u centru pažnje.

2. Jedinice - nije valjda da je i tebi komplicirana jedna od osnovnih RTS tehnika (MICROMANAGEMENT)?

3. Grafika - slažem se, meni se jaaako sviđa grafika koju su implementirali u C&C3, tako da su mogli neku devijaciju u RA3 ugraditi. S druge strane, šta je tu je, bitna je dinamika i gameplay zar ne, grafika je sporedna stvar.

4. Izgradnja - meni se jako sviđa činjenica da su napravili 3 distinktne fakcije koje imaju različite sustave izgradnje. Imaš pravo da je malo nebalansirano, ali moraš shvatiti da je cijeli MCV sustav RTS-a jako zaostao u odnosu na WORKER sustav. On je jako fixan, te ovim su ga malo proširli, što nije na odmet.

5. Jako nezanimljiva i jako dosadna. Apsolutno nemaju talenta za nju. Kampanja je skroz jadno izvedena.

- C&C4, haha, mislim da će ga uslijediti ista sudbina kao i ostale. Velik hype na početku (SAMO od fanova) da bi kasnije ljudi izgubili interes - što od nedostatka podrške, što od toga da će SIGURNO najaviti Generals 2 ili RA4 godinu nakon toga :/. EA je mašina za pranje novca, i kao takva ne može nikad izbaciti dobar RTS kao što će biti SC2.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 12:18 (Adisuki).
17 godina
neaktivan

RA3 je zapravo vrlo zreo i trenutno najbolji klasični RTS. RA2 je tipično zaostao.

Grafika je nekima ružna, ali gameplay je fantastičan i trenutno bolji od SC. Za SC2 ne znam dok ne probam.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice