galaxypatch je do sada imao grafičke modove u svojim patchevima. valjda će i ove god
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što više igram tim mi je igra bolja. Uvijek te povlači na novu tekmu i još samo jednu i eto ti 2 ujutro a ti se budiš na posao u 6:15
Igram zsada samo online ili protiv čovjeka. Probati ću uskoro i offline ML.
Patcheva će biti. Pa i grafičkih. Moglo se ubaviti u FIFU sa dunovom moći će se i ovdje.
Kao što Hex kaže, online PC nema ekipe. Po 40-ak ljudi u frendly lobiju. Idealno je da se dogovriš sa ekipom. Ili možda ima više igrača u natjecanjima i myClubu. To ne znam.
sumnjam da ako te skrsim s leđa u tvom 16-ercu da će pustiti prednost...
Sumnjaj i dalje, ali kod prednosti nema univerzalnog pravila nego ovisi od situacije do situacije i o slobodnoj procjeni suca. Normalno da se može pustiti prednost kad nekoga ubiješ s leđa u 16-ercu, ako će to dovesti do gola ili situacije za gol.
Inace vam u 16-ercu nema prednosti, ne mozes imat vecu prednost od penala...
ma govorim o prekršaju igrača ekipe B nad igračem ekipe A na polovici od ekipe A u šesnaestercu ekipe A! najbolje da vam se pokaze replay jer ocito mislite da nitko osim vas ne zna kako izgleda pravilno pustanje prednosti! da ne govorim o tome da kad skrsim igraca kraj aut linije gdje se vidi pomocni sudac gdje isti digne zastavicu i signalizira prekršaj te pošto ne idem na loptu (R1+R2) zatim spusti zastavicu, pa krenem prema lopti pa digne zastavicu, pa opet prekinem pa spusti zastavicu... pa mi i sad recite da je i to normalno i da se to moze desiti ako sudac ima teniski lakat...
Naravno da ima, odkud vadiš te "činjenice"?.
Nema, ako je napravljen faul unutar 16m odmah ga se svira... Beusan je to vise puta rekao...
Nema, ako je napravljen faul unutar 16m odmah ga se svira... Beusan je to vise puta rekao...
U protivničkom šesnaestercu. Oni su dali kao primjer faul u tvom šesnaestercu na tebi. Isto tako mogli su reći kod tvoje korner zastavice ili na centru, bitno je da iz te situacije prednost nije prednost jer nema opasnosti za protivnički gol.
U protivničkom šesnaestercu. Oni su dali kao primjer faul u tvom šesnaestercu na tebi. Isto tako mogli su reći kod tvoje korner zastavice ili na centru, bitno je da iz te situacije prednost nije prednost jer nema opasnosti za protivnički gol.
Jbg, nisam skuzio da u svojih 16m. To naravno da ima prednosti, ali u protivnickom nema, jos napisah u prvom postu da ne mozes imat vecu prednost od penala...
Ne znam na sta se odnosio komentar kolege hexa, ali ako ima prednost u protivnickih 16m neka mi da primjer jer bih bas volio vidjet kak sudac pusta prednost umjesto da svira penal...
Čak i ako je faul u 16m, sudac može tj mora pustiti akciju ako je prilika za gol čista. Tipa idu 2 igrača na golmana i golman jednog ubije unutar 16, ali drugi odmah nakon toga zabije gol. Nema nikakve je*ene logike da onda sudac poništi gol i dosudi penal. Dogodilo se to Osasuni protiv Reala prije 2 tjedna i svi su popljuvali suca zbog te odluke.
A to što veli Beusan si možeš pospremiti znaš kamo zato jer pravilo prednosti ne propisuje kad se može, a kad ne koristiti nego je slobodna sudačka procjena da li je za ekipu X bolje da dobije faul ili nastavi s akcijom. Ti veliš da nema veće prednosti od penala, a ja bih bome stavio pare na to da je gol veća prednost.
Čak i ako je faul u 16m, sudac može tj mora pustiti akciju ako je prilika za gol čista. Tipa idu 2 igrača na golmana i golman jednog ubije unutar 16, ali drugi odmah nakon toga zabije gol. Nema nikakve je*ene logike da onda sudac poništi gol i dosudi penal. Dogodilo se to Osasuni protiv Reala prije 2 tjedna i svi su popljuvali suca zbog te odluke.
A to što veli Beusan si možeš pospremiti znaš kamo zato jer pravilo prednosti ne propisuje kad se može, a kad ne koristiti nego je slobodna sudačka procjena da li je za ekipu X bolje da dobije faul ili nastavi s akcijom. Ti veliš da nema veće prednosti od penala, a ja bih bome stavio pare na to da je gol veća prednost.
Sve stima sta si napisao, logicno je razmisljanje, ali penal cist ko suza i nisam naisao na neke kontroverze oko toga, bilo je govora o tome, ali sudac nije nista pogrijesio... U 16m nema tzk druge akcije iz koje naknadno dolazi do gola, jbg ali tako je i vise vjerujem Beusanu nego tebi. Ako imas pravilnik i u njemu drugacije pise slobodno objavi, bit ce mi drago da mi je netko pokazao da sam u zabludi...
Edit: da kojim slucajem nije sviran penal, a igrac fulao gol, tek bi tad bilo drvlje i kamenje po sucu ili bi mozda sudac morao vratiti na penal jer nije iskoristena prednost?
Necu se dalje nadovezivat u ovu raspravu jer je u off topicu... Uzivajte u igri i zabavljajte se, kom ne pase neka ne igra... Ja vjerojatno preskacem i pes i fifu ove godine...
Ja sam na jednoj utakmici još u kadetima, prije cca 7-8 godina zabio gol tako da je golman istrčao ubio frenda u duelu lopta došla do mene i samo gurnio loptu u praznu mrežu, krenio slaviti a sudac pokazuje na penal, znači kontakt je bio prije mog udarca. Rekao je bez obzira na tvoj gol, penal ima prednost u svemu. Sva sreća, taj isti frend je zabio gol iz penala.
Sve stima sta si napisao, logicno je razmisljanje, ali penal cist ko suza i nisam naisao na neke kontroverze oko toga, bilo je govora o tome, ali sudac nije nista pogrijesio... U 16m nema tzk druge akcije iz koje naknadno dolazi do gola, jbg ali tako je i vise vjerujem Beusanu nego tebi. Ako imas pravilnik i u njemu drugacije pise slobodno objavi, bit ce mi drago da mi je netko pokazao da sam u zabludi...
Edit: da kojim slucajem nije sviran penal, a igrac fulao gol, tek bi tad bilo drvlje i kamenje po sucu ili bi mozda sudac morao vratiti na penal jer nije iskoristena prednost?
A eto onda s wikipedije.
According to the principle of advantage, play should be allowed to continue when the team against which an offence has been committed will benefit from ongoing play. The referee indicates this by calling "play on!" or "advantage!" and extending both arms in front of his body.
FIFA's guidance on the interpretation of the Laws for referees outlines the considerations a referee must make when deciding whether to play advantage; these include the severity of the offence and the potential for attacking opportunity. Referees are instructed to make such decisions "within a few seconds" of the offence.
In rare situations, advantage can also be applied if the foul was also a misconduct. Play is allowed to continue, but at the next stoppage in play the caution or dismissal must be issued and the appropriate card displayed.
Naravno da sudac može vratiti na penal ako prednost nije realizirana. A i situacija gdje se pušta predost u 16m će biti 1/100000, ali može se dogoditi ako sudac nije totalni antitalent za nogomet. Pa reci sad ti igračima Osasune da je sudac dobro odlučio što im je poništio gol, a onda su fulali penal. Stvarno odlična odluka, nema šta.
@skala
prije 7-8 godina su mobiteli imali 1MB RAM-a. Pravila nogometa su debelo napredovala od onda u svim aspektima igre.
1. Advantage
The referee may play advantage whenever an infringement or offence occurs
but should consider the following in deciding whether to apply the advantage
or stop play:
•the severity of the offence – if the infringement warrants a sending-off, the
referee must stop play and send off the player unless there is a clear
opportunity to score a goal
•the position where the offence was committed - the closer to the opponent’s
goal, the more effective the advantage can be
•the chances of an immediate, promising attack
•the atmosphere of the match
Službeni pravilnik: http://www.fifa.com/mm/Document/FootballDevelopment/Refereeing/02/79/92/44/Laws.of.the.Game.2016.2017_Neutral.pdf
Dakle nema nigdje da ne smije biti u 16m
Danima igrao fifa 17 demo i sve što sam više igrao manje mi se sviđala. Nakon toga igrao pes 2017 demo i opet onaj osjećaj "još jednu, još jednu". Tako da ću ipak uzeti pes za pc, a kolega za ps4. Grafika je stvarno za 2017 užasna, ali ta igrivost mi je najbitnija. Da mi je taj gameplay pesa isprobati na fifa stadionima... Uglavnom ja se vraćam pesu nakon par godina fife.
Da bi poboljšali grafiku možete koristiti reshade, koristim ga u svim igrama kao i pes, možete ga konfigurisati sami ili naći na netu već konfigurisano, ako vas zanima možete mi se javiti na pp pa ću vam poslati.(to isto postavljaju ne neke patcheve za pes).
@skala
prije 7-8 godina su mobiteli imali 1MB RAM-a. Pravila nogometa su debelo napredovala od onda u svim aspektima igre.
Nogomet je po promjeni pravila najkonzervativniji sport. U 100 i kusur godina to je igra u kojoj su se pravila najmanje mijenjala u odnosu na druge kolektivne sportove.. Neki puta neka pravila mi nemaju logike ali su i dalje tu. Jedno pravilo su konačno promijenili prije europskog prvenstva koje mi je bilo debilno i oko kojeg sam se stalno svađao a to je: ja stojim metar u protivničkom polju u zaleđu i moj igrač mi doda loptu i ja uđem u svoju polovicu i igram loptom na svojoj polovici i do sada je to bilo zaleđe. Od sada nije, što mi je uvijek bila logika.
Kako ja koristim poziciju zaleđa u tom slučaju i kako sam opasan po protivnički gol ako sam ušao u svoju polovicu terena? Bezveze se igra prekidala. Ima sličnih primjera još i konačno bi trebali napraviti malo opsežnije osvježavanje nogometnih pravila sukladno nogometu koji se danas igra. Inače, i ja sam za to da se pusti prednost i ako moj suigrač ne zabije gol, sudac može uvijek pokazati na penal. No često suci odmah sviraju penal, po meni bez razloga. Pusti akciju da se završi i onda sviraj.
Ja upalip,vidio kakve smece od igre,alt f4,delete local content..
meni se ful sviđa. odigrao sam 5-6 tekmi na demo verziji. bolje nego pes 16 u svakom slučaju. nema više one bjesomučne trke, samo kaj je grafika na pc-u ostala za kuki. al nafilat ću i to sa modovima kad stignu. online ne igram nikako, isključivo sa ekipom i tu i tamo sam bacim 1-2 tekme da ubijem vrijeme. mislim da vrijedi 25 eura na g2play.
Evo prvi review PC verzije
Gdje je najpovoljnije kupiti pc verziju?
Gdje je najpovoljnije kupiti pc verziju?
Odeš na allkeyshop i vidiš što je u tom trenu najpovoljnije.
Jel zna neko zasto nemogu mijenjati player condition (samo je random) na exhibition match.
Jel zna neko zasto nemogu mijenjati player condition (samo je random) na exhibition match.
Ja sam u pocetku mogao ali sad ni ja ne mogu, ne znam zasto je to tako
Pronasao sam, kod biranja klubova na dnu ekrana pise kako iskljuciti live update il tako nesto, meni je desna gljivica
Evo zaigrao sam i online,
i moram priznati da je PES 2017 bitno popravljen u odnosu na prošlogodišnji u nekoliko bitnih stvari.
Najvažnije je da je bitno smanjena preczinost lob pasova i dubinskih lopti koje su bile katastrofalno zlorabljene u PESU '16 gdje su igrači znali zabiti 5-6 golova bez problema samo silovanjem dubinskih lopti odmah s centra ili sa svoje polovice čim uzmu loptu, a krila i napdači su bez problema utrčavali u prazan prostor iza leđa obrane. Hvala Bogu da je to ove godine bitno onemogućeno. Napokon nije više toliko lagano gurnuti loptu napadaču u prazan prostor. Popravljen je defensive awareness obrane koja sad puno bolje i lakše presijeca dubinska dodavanja samim postavljanjem, obrana više ne dozvoljava toliko lopti iza leđa, a stoperi konačno dobro porocijenjuju lob pasove i skidaju ih glavom, i ne dozvoljavaju igraču da utrčava iza leđa tako lako.
Pozitivna stvar je i filter po kvaliteti veze od 5 stupnjeva, s kojim možete izbjeći protivnike s lošom konekcijom, te ako filter stavite na 3 to će vam omogućiti da skoro svaku utakmicu igrate bez laga i problema, a opet uz razumno vrijeme čekanja na pronalazak protivnika.
Negativne strane ostaju i dalje stare boljke višestrukog pritiska i visokog presinga na igrača s loptom, gdje će vašeg igrača s loptom iskusniji igrači odmah okružiti sa 3-4 igrača koji kao stršljeni jure za vama po čitavom terenu, stalnim silovanjem i držanjem dvostrukog pritiska cijelo vrijeme, što je totalno smiješno i nerelano. Na žalost, engine kao i prošlih godina ne kažnjava takvu igru većim slobodnim prostorom i umorom obrane, a morao bi. Tako se na žalost potiče samo igranje iz prve, što brže u napad, a svako držanje lopte, dodavanje po sredini ili pokušaj driblinga prouzročit će da vas iksusniji protvink okruži za sekundu i uzme loptu. To bi trebalo ispraviti i trebalo bi biti moguće pritiskati sa najviše 2 igrača istovremeno, uz veći rizik od ostavljanja praznog prostora, kao što je to u FIFI. Ovako se igrače uopće ne tjera na neko promišljanje obrambenih odluka, već mnogi samo čitavo vrijeme trče i drže dupli pritisak, odnosno kocku.
Čini se da su ove godine centaršutevi OP, odnosno više liče na superbrze pasove i često nerealnobrzo i precizno pronalaze igrače u petercu, te padaju golovi.
Stari problem je i nepostojanje filtera po snazi klubova u Online leagues, tako da stalno igrate protiv jakih timova.
Quick match sa srednjim i slabijim klubovima gotovo nitko ne igra, pa je nemoguće naći protivnika, a tu se ionako ne igra za bodove.
Možda jedino u Friendly match sobama uspijete dogovoriti igru sa slabijim klubovima ako nađete razumnog protivnika u lobbyu, iako je koliko vidim vrlo mali broj ljudi u friendly lobbyima, često ih bude svega oko 30-ak. Ne razumijem kako ne mogu napravit dobar filter po snazi klubova kao što ima FIFA.
Iako PES 2017 još ima dosta starih problema serijala, ove godine znatno je bolji nego prije, prvenstveno zbog slabljenja dubinskih lopti što napokon omugućava relativno pristojno online igranje.
J**o majku svoju, ali kako ovaj PES vuce na jos jednu
Ne svida mi se nesto pretjerano, ali je ko droga... Ko kad si mamuran, zaklinjes se da neces vise nikad pit, a na prvi poziv na pivu letis Isao sam odigrat samo JEDNU demo, a odigrao sam na kraju 5-6 xD
Instaliro sam pes preko tog steama....gdje se nalazi game settings da mogu stavit svoje kontrole i rezoluciju...u igrici nisam vidio game settings..dal je to na tom steamu ili ?
Instaliro sam pes preko tog steama....gdje se nalazi game settings da mogu stavit svoje kontrole i rezoluciju...u igrici nisam vidio game settings..dal je to na tom steamu ili ?
Steam\steamapps\common\Pro Evolution Soccer 2017
Ovdje :)
a nemogu nac da stavim kontrole za dojstik ?