SA-MP San Andreas Multiplayer

poruka: 32
|
čitano: 13.394
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zaigrajte SA-MP na 78.46.79.68:3022 .. Sve sto trebate je otici u google upisati ''SAMP'' te skinuti si samp .. Pritom morate imati instaliran gta san andreas ..

Te kad vam se samp instalira upisati ovaj ip 78.46.79.68:3022 ... Takoder ako vam nesto nije jasno obratite se na ''sesvete82'' skype ... Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 10:40 (AnTaS).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Haha, kako sam se zabavljao uz taj sa-mp..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: SA-MP San Andreas Multiplayer
brane47 kaže...

Haha, kako sam se zabavljao uz taj sa-mp..

Ko kaze da nemozes opet :) posjeti nas na ch i igraj ponovo .. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 10:40 (AnTaS).
15 godina
neaktivan

ja bi ga zaigrao ali mi je ping ogroman a igram recimo cod2 mp sa pingom 60

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://cl-gaming.com

Svi obozavatelji SA:MP pridruzi te nam se

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mogul znati zasto sam dobio ban na srw northern lights  po imenu emir mujanovic i mozete me odbanovati plss" ako jo nesto zelit znat recite nista nisam radio za bana:)

emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ahhah bas neko zna zasto si ban na nekom tamo srw {#}{#}

Say Hello To My Little Friend

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa ovaj je forum od servera norhtern lights i samo da znam mogul biti odbanovan emir mujanovic se zovem>:::

emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Inace igram samp ... Mozete mi dat kakve servere ako igrate preko neta

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Bas mi je drug pricao da je najbrojnici CroHerze server

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Tko je smislio toliku debilanu od igre...čisto igra za no lifere, noobove i klince...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Usao sam na server i meni je bezveze

Ima dosta puno boljih SAMP RP servera.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: SA-MP San Andreas Multiplayer
iAvenger kaže...

Tko je smislio toliku debilanu od igre...čisto igra za no lifere, noobove i klince...

Mislim mozda nekih ima no lifere ali vecina ih ima ...

Ali nemoj govorit uvjek za sve

13 godina
protjeran
N1ske kaže...

Usao sam na server i meni je bezveze

Ima dosta puno boljih SAMP RP servera.

A na koji si server usao ? Jel imas neki da mi das da igram na njemu

13 godina
neaktivan

Ok je sve.ali kazu najpopularniji srw je  CH,na balkanu

Dzenis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fluid kaže...

Ok je sve.ali kazu najpopularniji srw je  CH,na balkanu

Istina pridruzite nam se .. 78.46.79.68:3022 .. Javite se na ''sesvete82'' skype .. Tu cemo se dog za neke novce za pocetak .. da mozete normalno pocet igrat ..

16 godina

Kakav je to server? Moze web?

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

www.ch-samp.com/forum

RP server, ali imaju DM i mislim još da imaju FreeRoam odnosno stunt.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 10:53 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vapor kaže...

www.ch-samp.com/forum

Jedino im DM server valja, ovaj kakti "RP" nije cuo za definiciju RP-a. Pogotovo njihovi mapperi, toliko mi igra lagga na spawnu da to nisu istine, previse objekata imaju, sigurno negdje oko 50 tisuca, pre strasno.

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Vapor kaže...

www.ch-samp.com/forum

Jedino im DM server valja, ovaj kakti "RP" nije cuo za definiciju RP-a. Pogotovo njihovi mapperi, toliko mi igra lagga na spawnu da to nisu istine, previse objekata imaju, sigurno negdje oko 50 tisuca, pre strasno.

Nije to do njih, to je do SA:MPa i do klijenta, odnosno tebe. Previše igrača i takve probleme imaju i svjetski poznati serveri. Skripter je razvio sistem za automobile da nestaju sa servera dok igrača nema, i da su tu dok su igrači na serveru. Tim je znatno smanjen lag i povećan broj automobila na serveru, odnosno prije je bio stalan broj, a sada je beskonačno. To je pridonilo stalnoj cijeni auta, i kao u RL polovni auto košta manje nego u salonu.

A što se tiče RP-a. Neznam koliko si upoznat, ali Soprano, vlasnik servera, je rekao da njihov cilj nije čisti RP jer je ovo Balkan i nešto što ne postoji u našem stvarnom životu ne bi trebalo biti ni na serveru.

Cilj je zabava, uz granice RPa. Igrao sam tamo davno i bilo mi je puno zabavnije dok nisu postojala pusta pravila. Po meni je RP samo što stvaraš vlastiti život, imaš kuću, vozila....Dok sam bio GPF, odeš u auto do druge bande i puškarate se. Sad to napraviš dobiješ ban jer war smije biti samo kada je dogovoreno i kada je pokrenut sistem war-a. A to da se moram ponašat u stilu sa stvarnim životom mi je bezveze i mislim da je taj RP otišao predaleko.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
16 godina
Vapor kaže...

Nije to do njih, to je do SA:MPa i do klijenta, odnosno tebe. Previše igrača i takve probleme imaju i svjetski poznati serveri. Skripter je razvio sistem za automobile da nestaju sa servera dok igrača nema, i da su tu dok su igrači na serveru. Tim je znatno smanjen lag i povećan broj automobila na serveru, odnosno prije je bio stalan broj, a sada je beskonačno. To je pridonilo stalnoj cijeni auta, i kao u RL polovni auto košta manje nego u salonu.

A što se tiče RP-a. Neznam koliko si upoznat, ali Soprano, vlasnik servera, je rekao da njihov cilj nije čisti RP jer je ovo Balkan i nešto što ne postoji u našem stvarnom životu ne bi trebalo biti ni na serveru.

Cilj je zabava, uz granice RPa. Igrao sam tamo davno i bilo mi je puno zabavnije dok nisu postojala pusta pravila. Po meni je RP samo što stvaraš vlastiti život, imaš kuću, vozila....Dok sam bio GPF, odeš u auto do druge bande i puškarate se. Sad to napraviš dobiješ ban jer war smije biti samo kada je dogovoreno i kada je pokrenut sistem war-a. A to da se moram ponašat u stilu sa stvarnim životom mi je bezveze i mislim da je taj RP otišao predaleko.

Mozda da ne stavljaju toliko objekata na exterijere, nebi laggalo, svjetski serveri kao sto su PR-RP i LS-RP nemaju sigurno takve probleme ( tj 100% sam siguran ).

Ovo za aute je opce poznato cak i na svim serverima da se despawnaju radi laga, ali objekti na Cro Herzi su toliko glomazni te ih je previse da mi texture nestaju na spawnu, to je takva katastrofa.

Igrao ( da igrao, nemam vise vremena za to ), sam RP 2 godine, malo na LS-RPu malo na PR-RPu i dosta toga sam prosao tamo. Makar iskreno, i meni je dosadno stimulirat stvarni zivot tj radit virtualni, vise se uzivim u neku  mafiju kada se pridruzim ili gang pa radit scene ko u filmovima, ali svjetski serveri tipa ona dva koja sam naveo, jednostavno moras stimulirat "stvarni" zivot i igrat sa pravilima ili noga u guzicu.

No ima RPG i takvih servera na pretek, tko ima vremena nek igra, ja vise nemam {#}

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan

Ja sam i prestao igrat jer iziskuju puno vremena i stvaraju ovisnost. Jednostavno živiš za taj payday i level i samo te vuče da igraš više. Prešao na FPS igre i preporodio se.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

[CENTER]

[IMG]http://yunited-balkan.game.ba/slike/opishead.jpg[/IMG]

[B]YUnited Balkan RolePlay server postoji odnedavno, inace sami projekat izrade trajao je nesto preko 6 mjeseci. Server funkcionise sa GameModom scriptanim od nule, u kojeg je ulozeno mnogo vremena i truda u zelji da se stvori sto unikatniji i zanimljiviji GM. Pišući, potrudit cu se da zaokruzim ovaj krakti opis kao uputu za potencijalne igrace, pominjuci pri tome zanimljivije stvari i osvrcuci se na pojedine detalje.[/B]

[I]Text je ispisan kao jedna cjelina, ali na mjestima su ubaceni podsjetnici poput [COLOR="red"]IMOVINA, AUTO[/COLOR] itd. u cilju boljeg orjentisanja.[/I]

[/CENTER]

[COLOR="red"][B]Imovina[/B][/COLOR]

Svim igracima na RP serverima stalo je do imovinskog statusa. Na YUB serveru mozete posjedovati: kucu, stan, auto, motocikl, bicikl, plovilo, letjelicu i bizz. Uz to postoje i specijalne opcije poput dodatnog automobila za VIP igrace.

[COLOR="red"][B]Status[/B][/COLOR]

Vase imovisnko stanje mozete provjeriti u svom YUB statusu, koji ima vise opcija: licna, racun, imovina, dosije, ostalo, war/fz.

[COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/yub%20stats.jpg"]Imovinski karton - YUB Stats[/URL])[/COLOR]

[COLOR="red"][B]Poslovi[/B][/COLOR]

Naravno da bi mogli posjedovati nesto, prije svega to morate kupiti, a da bi nesto kupili potreban vam je novac. U cilju zarade nesto novca, potrebno je da se zaposlite na mjestu za zaposlenje odredjenog posla [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/ZAPOSLENJE.jpg"]Zaposlenje[/URL])[/COLOR] te da obavljate posao koji ste uzeli.

[COLOR="blue"]Lista poslova na serveru:

-Dostavljac cevapa

-Dostavljac brasna

-Farmer

-Bus vozac

-Komunalac

-Mehanicar

-Dostavljac robe

-Proizvodjac kokaina

-Drvosjeca

-Masinovodja

-Pilot

-Proizvodjac i diler oruzija

[/COLOR]

Jedan dio poslova kombinovan je sa radom drugih poslova ili pak sa radom nekih organizacija.

Takodje podjedini poslovi ukljucuju zanimljive i jedinstvene radnje poput obaranja stabla kod drvosjece. [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/drvosjeca.jpg"]Drvosjeca[/URL])[/COLOR]

[COLOR="red"][B]PayDay[/B][/COLOR]

Sve sto zaradite lijeze na vas bankovni racun prilikom payday-a. Ukoliko niste zaposleni necete imati nikakva primanja, ali ako ste zaposleni a niste nista radili biti ce vam uplacena unaprijed odredjena svota novca koja je postavljena za osnovicu vaseg posla. Prilikom payday-a biti ce razracunati i vasi rashodi te ostale stvari. [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/PayDayYUB.jpg"]PayDay dojava[/URL])[/COLOR]

[COLOR="red"][B]Automobil (Car Ownership)[/B][/COLOR] [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/yub%20speedo.jpg"]YUB SpeedoMeter[/URL])[/COLOR]

Predpostavimo da ste zaradili odredjenu sumu novca i da zelite kupiti automobil. To mozete uciniti tako sto cete otici u jedan od salona novih automobila, na pijacu polovnih automobila gdje igraci mogu prodati svoje autoombile da bi ih drugi mogli kupiti ili mozete kupiti automobil direktno od drugog igraca. [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/pijaca.jpg"]Pijaca polovnih auta[/URL])[/COLOR]

Recimo da ste u salonu novih auta i da kupujete novi auto. Nakon sto udjete u zeljeni auto i kucate /kupivozilo morate odabrati vrstu goriva koju ce vase vozilo koristiti. Razlika izmedju dizel i benzin goriva je u potrosnji, dakle dizel automobil trosi upola manje od benzin auta. Nakon sto odaberete gorivo, vas novi automobil se kreira unutar salona i nakon sto ga uzmete komande za upravljanje dostupne su vam u dialogu koji pozivate koristeci /v komandu. (Inace sve komande za upravljanje pojedinim stvarima na serveru pocevsi od organizacija pa do vozila postavljene su u dialoge koji se pozivaju odredjenom komandom.) Nakon kupovine vaseg automobila morate ga registrovati.

[COLOR="red"][B]Registracija vozila[/B][/COLOR]

Vase vozilo registruje se u registracijskom centru, nakon registracije vozila imate 12 payday-a do isteka registracije. Registracija vozila kosta 500$, a sami odabirete text koji ce biti ispisan na tablicama. [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/registracioni.jpg"]Registracioni centar[/URL])[/COLOR]

Ukoliko nakon isteka registracije ponovo ne registrujete vase vozio rizikujete da vas kazne pripadnici MUP-a, jedne od organizacija na serveru.

[COLOR="red"][B]Organizacije[/B][/COLOR]

MUP je podijeljen na 4 policijska odjela, svaki od odjela ima svog vodju koji je direktno odgovoran lideru MUP-a. Vodja je u stanju ubaciti igraca u svoj odjel, dok lider ima apsolutnu kontrolu nad organizacijom. Podjela mupa na odjele omogucila je uklanjanje organizacija poput FBI i SWAT.

[COLOR="blue"]Lista odjela MUP-a:

-Saobracajna policija

-Sudska policija

-Istrazna policija (ekvivalent FBI-u)

-Specijalna policija (ekvivalent SWAT-u)

[/COLOR]

[COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/mupgaraza.jpg"]MUP Garaza[/URL])[/COLOR]

Pored MUP-a na serveru jos imamo:

[COLOR="blue"]

-LSN (Los Santos News) / Novinari

-Taxi [COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/taximetar.jpg"]YUB Taximetar[/URL])[/COLOR]

-Medicinsku sluzbu

-Grove Street

-La Cosa Nostru

-Yakuzu

-Chinese Division 

[/COLOR]

Za bande napravljen je jedinstven sistem nabavke oruzija, te upotpunosti unikatan War sistem. War mogu organizovati lider i podlider organizacije. U isto vrijeme mogu biti organizovana 3 razlicita wara.

[COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/warpostavke.jpg"]War Postavljanje Dialog[/URL])[/COLOR]

[B]Na serveru postoji jos mnogo jedinstvenih i zanimljivih stvari, pa i ponesto sto ste vidjali na drugim serverima pocevsi od poslova pa nadalje dobilo je neki unikatan pecat ili je cak drasticno izmijenjeno. Tu mozemo pomenuti jednu revijalnu stvar poput /help komande, koja je zamijenjena /vodic komandom, putem koje se poziva dialog iz kog mozete otvoriti i procitati sve sto vam je potrebno znati oko razlicitih komandi. Vodic vam takodje obezbijedjuje pojedina objasnjenja poput objasnjenja poslova prilikom zaposlenja itd.[/B]

[COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/uopstenovodic.jpg"]Opste komande /Vodic[/URL])[/COLOR]

[COLOR="yellow"](Slika: [URL="http://yunited-balkan.game.ba/slike/obajsnjenje.jpg"]Objasnjenje posla Farmer /Vodic[/URL])[/COLOR]

[I]Nadamo se da cete nas posjetiti.

S postovanjem YUnited Balkan administration Team.[/I]

[CENTER][URL="http://yunited-balkan.game.ba/"]www.yunited-balkan.game.ba[/URL] | 188.40.57.132:7781 [/CENTER]

[SIZE="1"]*Sve slike su hyperlinkovane zbog razlicitih velicina, u cilju bolje preglednosti.[/SIZE]

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

KO zeli pocet igrat na ch samp serveru neka se javi na skype sesvete82 ili xf: antas82 ... Sve cemo se dog .. Server je dobar ima dobre ekipe i dosta ljudi igra .. dodite i zabavite se ..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Ja sam i prestao igrat jer iziskuju puno vremena i stvaraju ovisnost. Jednostavno živiš za taj payday i level i samo te vuče da igraš više. Prešao na FPS igre i preporodio se.

Da, stvarno, koja ovisnost.

A ne znam sta je falilo onome prije 3 god kada je bilo 10 baza na serveru, burger, chat i svi sretni.

Mes que un Club! FCBarcelona!
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...
Vapor kaže...

A ne znam sta je falilo onome prije 3 god kada je bilo 10 baza na serveru, burger, chat i svi sretni.

To je bilo odlično, a sada je sve sama formalnost. Evo imam brata koji igra na CH. Samo gleda kako će skupit onih payday poena u 5 min dok se ja dignem s laptopa. Onda dok je moj termin pila me da mu dignem payday.

Dnevno je prosječno 3h tamo, ako mi triba laptop hitno, moram čekat 10min dok njemu dođe payday. Jednostavno je posta ovisan o tome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 22:24 (Vapor).
14 godina
neaktivan

Da, zaje*ancija i sve što ide s time...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...
PLASMAorLCD kaže...
Vapor kaže...

To je bilo odlično, a sada je sve sama formalnost. Evo imam brata koji igra na CH. Samo gleda kako će skupit onih payday poena u 5 min dok se ja dignem s laptopa. Onda dok je moj termin pila me da mu dignem payday.

Dnevno je prosječno 3h tamo, ako mi triba laptop hitno, moram čekat 10min dok njemu dođe payday. Jednostavno je posta ovisan o tome.

Gle ali igra je jbn-a ... ako ti je buraz noci igrac reci mu da se javi na skype sesvete82 ili xf antas82

14 godina
neaktivan

Nije novi, ima vec oko 450h mislim. Igra je zanimljiva ako nađeš ekipu i ako imaš vremena. Mom bratu bi dosadilo, ali naša je sistem na koji dobro zarađiva. Po njegovoj priči, kupia je kuću u jeffersonu za 190k, sad te iste se prodaju po 600k. Tu je zaradia masno i sad ide taktikom kupi-prodaj za 10-20k više. Ništa ne radi, ako vidi dobru ponudu kupi i ubrzo proda i lova mu ide samo tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 10:25 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uff meni je otišlo bar 900h na SAMP. Igrao sam neko vrijeme na CH ,ami mi se i nije baš svidjelo. Od drugog mjeseca igram na ovom http://nl-gaming.net/forum/forum.php? .

Server nema igrača koliko CH ,ali skupi se nekada oko 100. Puno veći RP i server ima puno više mgućnosti.

Npr. nemožete nositi nekoliko pizza kod sebe, možete kupiti torbu u kojoj možete spremati neke stvari, oružja i drogu možete spremati u auta/kuće, moguće je kupiti žicu i obiti auto, postoje alarmi za aute i kuće(ako imate alarm u autu, teže ga je obiti), postoji war između mafija i bande( kao nekakva DM zona i tu se ubijaju mafije/bande jedna protiv druge i ko skupi više bodova, pobijednik je), za mafije i bande morate sami kupovati vozila( članovi doniraju na račun i onda kada skupite, kupite vozilo koje hoćete i sami ga parkirate) i još puno toga.

IP: 88.198.45.207:7777

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice