Metro 2033

poruka: 1.253
|
čitano: 217.130
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Metro 2033

ajme razocaranja, mislio da ce igra ici lijepo i fluidno (inace ne pratim fps ili ide lijepo ili ne)  kad ono-NE! ipak pokrenuo fraps i stvarno preveliki skokovi u fpsima. nesto mi nije u redu s driverima tako da cu ih reinstalirat (stavit cu 197.13 beta) pa mislim da je to zbog toga jer kako sam vidio neki su sa slabijim konfama imali vise fps-a od mene i to jos na vecim rezlolucijama LOL!! al eto, ovo mi je skola. treba svako malo skenirat komp jer mi je naslo neki (Hijack.DisplayProperties), nemam blage veze sto je to. uglavnom kad reinstaliram drivere cu rado postat misljenje

i solve my problems with the gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Metro 2033
XXL Gamer kaže...

ja imam problem sa nedostatkom gas maski a nemam ih gdje skupit

kako da to pređem

Skini si trainerNamigiva

Ja nemam problema s tim gas maskama pa imaš jih na svakom koraku.

17 godina
neaktivan
Metro 2033

Meni igra ima neku atmosferu, ali bolja mi je bila u prvom stalkeru recimo. Priča mi je jako dobra, to mi je najbolja komponenta igre.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo par screenshotova s teselacijom on/off za usporedbu. Najveća razlika se vidi na oružju, drugdje je minimalna(ako uopće i postoji).

S uključenom teselacijom i advanced dof-om imam 20-35 fps-a, a kada ih isključim 50-70 fps-a(s ponekim dropom do ~30).

Previše to sve skupa ždere resurse s obzirom na relativno malo grafičko poboljšanje jer i bez tess. i dof-a igra izgleda odlično...

adv. dof ON, tess. OFF adv. dof ON, tess. OFF
adv. dof ON, tess. ON adv. dof ON, tess. ON
adv. dof OFF, tess. OFF adv. dof OFF, tess. OFF
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Znaci igra je linearna, skriptirana sa dobrom pricom i lijepom grafikom ? Nema slobodnog bauljanja po povrsini ili po tunlima podzemne i nema puno side questova ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Atmosfera i igrivost na vrhuncu. "Misije" odlične, ono garenje po metrou je fenomenalno, pa u onom vlakiću, mračna atmosfera, okolina djeluje mnogo "življe" nego na stalkeru...

Igra na HIGH radi bez ikakvih problema na 40-60 (veća akcija 25) FPS-a na konfiguraciji koju je nagrizo zub vremena, a na normal (medium) detaljima izgleda kao mnoge igre nabrijeane do kraja.

Dobar posao.

ovaj me je post smirio

evo upravo sada "kupujem" igru,šteta što mi je net u qrcu

17 godina
Metro 2033

Na NORMAL težini mi je igra prelagana. Otprilike isto metaka treba NPC-ima da padnu ka na HARDCORE, a pet puta više njima da me ubiju! Metaka je tada dovoljno, zato se vraćem na HARD i bacam u preživljavanje.

Uopće me ne smeta šta ću ponovo prelazit do nacista. Samo ovog puta ide ruski audio sa eng prevodom. Atmosfera je bolja 10x!! Smijeh

@Ivic - instaliraj dx sa virtual DVD-a!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 18:16 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Na NORMAL težini mi je igra prelagana. Otprilike isto metaka treba NPC-ima da padnu ka na HARDCORE, a pet puta više njima da me ubiju! Metaka je tada dovoljno, zato se vraćem na HARD i bacam u preživljavanje.

Uopće me ne smeta šta ću ponovo prelazit do nacista. Samo ovog puta ide ruski audio sa eng prevodom. Atmosfera je bolja 10x!! Smijeh

@Ivic - instaliraj dx sa virtual DVD-a!

kako stavit na ruski???

16 godina
neaktivan
Metro 2033

evo raspredao sam o grafici puno i ponavljam (ne mogu reći za dx 11) u dx10 modu stvarno opravdava zahtjeve, gledajte malo te sjene svjetla, paučine,...

atmosfera predobra, pgotovo dio sa gas maskom, nekad se stvarno čuje kako se tip zadiše, srmzne se na ledu vizir od gas maske, metro stanica je pgodođena npr. ona djeca što šaraju po zidovima izgleda tako realistično (jedino što se ne vidi nacrt kako šaraju ali nema veze), ma po meni za odigranih 2-3 sata stvarno sam ugodno iznenađen... kažu da se sastoji od 3 dijela metro sljed. je metro 2034, baš čekam kako će to izgledati

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

Ljudi hoceli meni moci igra raditi na Ati radeon 5700?????Hvala unaprijed

Ivic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Metro 2033

igra je teška kretenarija, ispočetka kad sam vidio gameplay i skrinšutove zaista mi se činila odlična, međutim kako je odmicala igra, davao sam joj kredita koliko sam mogao o priliku da se poboljša kako ju prelazim ali ipak me razočarala, metaka manje od zuba, a za jednog onog Dark Onea trebam potrošit 3-4 patrone dvocijevke, sve metke u puški ili jedan šanžer pištolja jer lete naokolo brzo kao bumbari, još kad ih se skupi 4-5 najebo sam ko žuti, a granate baš i nisu učinkovite ubiju onoga koji je blizu, tj u krugu pola metra, znači ja moram baciti granatu čekati na mjestu gdje sam ju bacio i pustiti da me žderu dok ona ne eksplodira jer ako ju bacim nanjih i zbrišem oni svi još brže zamnom trče tako da su granate posve beskorisne, a da i ne spominjem one metke koji služe kao sredstvo plaćanja - nemogu ni skupljati ih da si kupim bolju pušku jer sam prisiljen kupovati metke, ma vjerojatno sma pola zamjeraka zaboravio....još jedna stvar, igra je jednostavno premračna, jedva da vidim kuda idem..............žao mi je ali moram jednostavno ovu igru prekrižiti, dao sam joj i previše kredita već........

0 4 hvala 0
17 godina
Mitsuoka kaže...

kako stavit na ruski???

U Game Options

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
Robert-Je-Glup kaže...

igra je teška kretenarija, ispočetka kad sam vidio gameplay i skrinšutove zaista mi se činila odlična, međutim kako je odmicala igra, davao sam joj kredita koliko sam mogao o priliku da se poboljša kako ju prelazim ali ipak me razočarala, metaka manje od zuba, a za jednog onog Dark Onea trebam potrošit 3-4 patrone dvocijevke, sve metke u puški ili jedan šanžer pištolja jer lete naokolo brzo kao bumbari, još kad ih se skupi 4-5 najebo sam ko žuti, a granate baš i nisu učinkovite ubiju onoga koji je blizu, tj u krugu pola metra, znači ja moram baciti granatu čekati na mjestu gdje sam ju bacio i pustiti da me žderu dok ona ne eksplodira jer ako ju bacim nanjih i zbrišem oni svi još brže zamnom trče tako da su granate posve beskorisne, a da i ne spominjem one metke koji služe kao sredstvo plaćanja - nemogu ni skupljati ih da si kupim bolju pušku jer sam prisiljen kupovati metke, ma vjerojatno sma pola zamjeraka zaboravio....još jedna stvar, igra je jednostavno premračna, jedva da vidim kuda idem..............žao mi je ali moram jednostavno ovu igru prekrižiti, dao sam joj i previše kredita već........

da slazem se s nekim stvarima

borba je mogla biti malo bolja

Prodajem bicikl kupljen u pevecu star 2 godine volan steka pa ima nagibno skretanje farba je smeđa s efektima cijena po dogovoru
17 godina
Robert-Je-Glup kaže...

Evo i ja sam upravo prešao igru.

U startu je stvarno bila obećavajuća, a kako se kraj primicao sve mi je bilo jasnije da ipak to neće biti jedna od igri za "hall of fame". Prosječni mračni shooter...atmosfera je meni genijalna. Priča je u startu bila intrigantna, a na kraju postaje poprilično banalna i bezveze.

Sve u svemu neznam šta bi još rekao, da...    ta kupovina oružja, pa ja nisam niti jednu pušku kupio u cijeloj igri. A završio sam je na normal poprilično lako.

Neke sitnice kao gas maska i svi efekti koji ju prate, disanje mutni vid.....to je zakon. Mapa sa onim upaljačem isto tako. Punjenje baterije, pumpanje pneumatskog oružja....isto odlični detalji. 

Krajnja misao: Priča imala puno veći potencijal a završila nekako nedorečeno i bezveze.

15 godina
protjeran
Metro 2033

trebali su Capcomu dati da to preradi pa bi vidili šta je horror......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

evo raspredao sam o grafici puno i ponavljam (ne mogu reći za dx 11) u dx10 modu stvarno opravdava zahtjeve, gledajte malo te sjene svjetla, paučine,...

Ali mislim da nisi shvatio da se većina ne žali na zahtjeve nego na lošu optimiziranost i nemogućnost detaljnog podešavanja video postavki. Nije baš normalno da FPS toliko varira...

Značu uzmi za primjer neku lijepu i zahtjevnu igru, FPS će ti vjerovatno konstantno biti više manje nizak dok ovdje konstantno varira u nenormalnim razmjerima...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 18:54 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Metro 2033

Mozete li mi odgovoriti hoceli ova igra raditit na Atijevim grafičkim karticama,osobno imam Ati radeon 5700,dali netko zna mogu li je pokrenuti???..Unaprijed hvala

Ivic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj malo bolje model grafičke. Ne postoji Radeon 5700.

Ili 5750 ili 5770.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 19:20 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Ivic kaže...

Mozete li mi odgovoriti hoceli ova igra raditit na Atijevim grafičkim karticama,osobno imam Ati radeon 5700,dali netko zna mogu li je pokrenuti???..Unaprijed hvala

naravno da će raditi na atijevim grafičkim

da ne radi,izgubili bi velik dio tržišta = puno novca

misliš imaš ati radeon 5700 series

ako je tako,naravno da ćeš je moći pokrenuti

bolje će raditi ako imaš 5770 ali ako imaš 5750 opet nema razloga zašto igra ne bi radila,samo što ćeš imati manje fps i možda morati igrati na manjim postavkama nego sa 5770

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 19:22 (patch123).
16 godina
Metro 2033

grafika impresivna...jedino mi ljudi nisu dobro napravljeni...ai im je katastrofa...meni se osobno ne svida takav tip igre...ona cudovista podsjecaju ma na doom...xd...vi ostali uzivajte ja unistall...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Što znači onaj uređaj koji izvadi iz đepa kad držite tipku F (ne pritisnete nego držite)? Kad pritiščem ljevu tipku onda se kazaljka pomakne do kraja kao da sam nešto napunio, ali neznam čemu služi taj uređaj.

http://bfbc2.elxx.net/sig/detail5/pc/Kuky90.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Što znači onaj uređaj koji izvadi iz đepa kad držite tipku F (ne pritisnete nego držite)? Kad pritiščem ljevu tipku onda se kazaljka pomakne do kraja kao da sam nešto napunio, ali neznam čemu služi taj uređaj.

sluzi za charganje lampe na tvojoj kacigi i charganje night visiona (ako ga imas)

Prodajem bicikl kupljen u pevecu star 2 godine volan steka pa ima nagibno skretanje farba je smeđa s efektima cijena po dogovoru
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo meni se instalira. Javim poslije kako/ako radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

al AI je fakat glup recite sta hocete al to je zalosna istina

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Krenu ja igrati .

I početak je genijalan , atmosfera,priča,razne svarčice koje krase igru.

Onaj uvodni trailerić prije same igre  je super.

Ali zahtjevi su fakat preveliki .

Jedva da na low igram , dok pucam  imam 15 fpsa .

i malo čudno mi je dok  npr  ugasim neku lampciu dobijem 25 fps + :) .

Ne znam kaj da napišem !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TopForumaš kaže...

Zabriješ da su se ubili od nuklearnih isparavanja pa neznaju kuda idu i šta rade. "Malo sam maka" Smijeh

@Witcher - imamo slične konfiguracije i meni igra radi na HIGH (1280x1024) bez ikakvih problema, u borbi FPS padne na  oko 25-30 ovisi gdje je i kolika je makljaža! Meni je procesor na 3 GHz i imam 4GB rama (vidim da si ti na 2 pa je moža u tome razlika, ali baš tolika..???)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:26 (doktor1).
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo prešao sam igru, pa da dam ukupni dojam. Igra nije ništa specijalno, potpuno linearna, nikakvi side questovi, napucavanje mi je trulo jer nemam osjećaj kad upucam čudovište da sam mu nanio štete kao u nekim drugim igrama (doom, quake, crysis). Najveći aduti ove igre su priča koja je odlična i atmosfera koja nije potpuna, ali daje specifičan feeling. Po meni se ne isplati kupovat za tih 10-ak sati igre.

Potpis
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
TopForumaš kaže...

Zabriješ da su se ubili od nuklearnih isparavanja pa neznaju kuda idu i šta rade. "Malo sam maka" Smijeh

@Witcher - imamo slične konfiguracije i meni igra radi na HIGH (1280x1024) bez ikakvih problema, u borbi FPS padne na  oko 25-30 ovisi gdje je i kolika je makljaža! Meni je procesor na 3 GHz i imam 4GB rama (vidim da si ti na 2 pa je moža u tome razlika, ali baš tolika..???)

Neznam , čudan je to engine :) .

Takoda mi je dosta teško pogoditi neprijatelja :) .

Još kad mi dođu  5-7 onih čudomutanata ali igram .

Ne znam kaj da napišem !
15 godina
odjavljen
Metro 2033

Sta ovaj Minoza - ati fan melje čitavu temu o zahtjevnosit i optimiziranošću, ja mu garantujem da će kod mene igra radit na max ko i svaka dosad....

BTW, jeli ima igra multyplayer?

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Evo prešao sam igru, pa da dam ukupni dojam. Igra nije ništa specijalno, potpuno linearna, nikakvi side questovi, napucavanje mi je trulo jer nemam osjećaj kad upucam čudovište da sam mu nanio štete kao u nekim drugim igrama (doom, quake, crysis). Najveći aduti ove igre su priča koja je odlična i atmosfera koja nije potpuna, ali daje specifičan feeling. Po meni se ne isplati kupovat za tih 10-ak sati igre.

Pa kud si prije prešao?Smijeh

znači nekakvih 10-ak sati traje, ja sam tek počeo igrati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice