jel ima ko save da je igrao s muškim likom ali save trenutak poslije završetka campaigna? oće ovaj moj ženski lik da se kresne sa onim nigerom jbmt a ja baš i ne želim to gledat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel primjetio tko da je ovo jedna od igra s velikim brojem bug-ova, nađe se tu svašta, a dešavalo se i da hodaju
po zraku na 2m visine.. LoL
jel primjetio tko da je ovo jedna od igra s velikim brojem bug-ova, nađe se tu svašta, a dešavalo se i da hodaju
pa i nije baš veliki broj bugova, meni su se samo dva desila, da hoda jednom po stolu i nemože kao sići kao da je u nekoj nevidiljivoj kutiji i još jedna slična situacija
Da, nailazio sam na bugove. Vec sam stavio slika. Likovi hodaju po zraku po nekoliko metara iznad tla. Takoder mi se znalo dogoditi da neprijatelj zapne za vrata, tj. bude u vratima. Ono, krene prolaziti kroz vrata i zapne na pola puta, onda ga je ubijem.
Ono, istina jeste, dugo u nekoj igri nisam vidio ovakve bugove, ali svejedno ih nema nesto previse i ne kvare uopce dojam o igri. Stovise, ubace malo humora u to sve. :)
Da li se DLCovi mogu riješit prije kraja?
Da li se DLCovi mogu riješit prije kraja?
Što se tiče DLC-ova da. E sad, što se tiče kraja, osim lojalnosti moraš za svaku misiju na kraju izabrati pravi tim ili ti pravog čovjeka/ pojedinca. Znači, prije početka misije vidjet ćeš biografiju svakog od pojedinca pa prema tome planiraš misiju. Npr. kad krene misija Tali ili Legiona pošalji u tunel da otvore vrata itd.......
Jack ti može biti lojalna ako uradiš njenu misiju, i ako se prilikom njene svađe sa Mirandom svrstaš na njenu stranu ili ako imaš visoki paragon score pa možeš koristiti paragon nagovaranje. Za renegade nisam siguran.
Kad se desi ta svađa, da saveam prije tog?
Kad se desi ta svađa, da saveam prije tog?
Izgubit ćeš lojalnost sa Mirandom. Ja sam odabrao Jack i izgubio lojalnost. Ako izgubiš lojalnost ostaje ti otključa zadnji power kod Mirande i možeš joj odjeću mjenjati. Svađa će se desiti nedugo nakon što pomogneš Jack, čak mi se čini da je to čim se vratiš na Normandiju sa misije za Jack.
Miranda nema pravu obitelj i u Cerebrusu i IM-u vidi obitelj/ oca i veoma je zaštitnički nastrojena (mozak ispran ako hoćeš) prema njima, a Jack mrzi Cerebrus i IM-a zbog onog što su joj napravili. Da vidiš što su radili Jack moraš odraditi misiju za Jack.
Btw, ja sam izgubio utjecaj na Mirandu i ona mi nije poginula u zadnjoj misiji.
SPOILERI!
Dakle nakon Horizona dobim nove recruitmente Thanea, Samaru i Tali. Ja sam išao prvo recruitat Thanea i onda sam morao na brod od Collectora. Znači ostale ću recruitat nakon toga ili?
POMOĆ!
SPOILERI!
Dakle nakon Horizona dobim nove recruitmente Thanea, Samaru i Tali. Ja sam išao prvo recruitat Thanea i onda sam morao na brod od Collectora. Znači ostale ću recruitat nakon toga ili?
POMOĆ!
Da, moći ćeš ostale regrutirat nakon toga. Jer to nije taj brod Collectora na koji ideš na kraju igre. Na kraju igre ideš groz onaj Omega 4 Relay i tamo imaš jedan brod, to je glavna baza. Ovo sada samo ideš istražiti taj jedan brod. Tako da nemaš brige. :)
Baš čitam svuda okolo kako se ljudi "žale na priču". Mass Effect i Mass Effect 2 su povezani i čine jednu fenomenalnu i toliko razrađenu priču šta skoro ne postoji u niti jednoj drugoj igri! I onda ljudi kažu: "priča je fenomenalna ali mogla je biti bolja, pogotovo sa više obrata"! Pa koliko obrata treba, 98, da se sve počne vrtiti u krug i da doznate kako je vaš otac zapravo Geth-ovac, a mater vam je poginula u domovinskom ratu u Hrvatskoj!? Stvarno ne razumjem primjedbe na priču koj se direktno nastavlja nakon jedinice, a još joj nije kraj (Mass Effect 3).....
SPOILERI!
POMOĆ!
Da, moći ćeš ostale regrutirat nakon toga. Jer to nije taj brod Collectora na koji ideš na kraju igre. Na kraju igre ideš groz onaj Omega 4 Relay i tamo imaš jedan brod, to je glavna baza. Ovo sada samo ideš istražiti taj jedan brod. Tako da nemaš brige. :)
OK hvala.
Baš čitam svuda okolo kako se ljudi "žale na priču". Mass Effect i Mass Effect 2 su povezani i čine jednu fenomenalnu i toliko razrađenu priču šta skoro ne postoji u niti jednoj drugoj igri! I onda ljudi kažu: "priča je fenomenalna ali mogla je biti bolja, pogotovo sa više obrata"! Pa koliko obrata treba, 98, da se sve počne vrtiti u krug i da doznate kako je vaš otac zapravo Geth-ovac, a mater vam je poginula u domovinskom ratu u Hrvatskoj!? Stvarno ne razumjem primjedbe na priču koj se direktno nastavlja nakon jedinice, a još joj nije kraj (Mass Effect 3).....
Gdjes si to pročitao da se ljudi žale na priču? Što se tiče ovoga da bi priča kao mogla biti bolja je čista glupost. Ljudi jednostavno traže dlaku u jajetu i to je to. Priča ima odličan twist na priču iz prvog dijela tako da ne znam što ti ljudi hoće.
Ja evo prelazim drugi put.....
Prvi put nisam unio lika iz jedinice jer sam zagubio save pa sam prelazio ponovo prvi dio
i taman na zadnjoj misiji izađe dvojka pa nisam mogo dočekat.Sad sam dovršio prvi i prelazim dvojku ponovo.
Skinuo sam i DLC mada nema nešta posebno...misija sa srušenim starim brodom i nekoliko armora....
Jedan je ful Dragon age ima čak i crvenog zmaja sa ulaza u igru.....
Ma igra je pre dobra,definitivno treba pročitati ili poslušati(pošto svaki log ima i glas)sve codex dokumente...
Mene jednostavno fascinira koliko je pažnje posvećeno detaljima..vidi se da je u svaki i najmanju sitnicu uloženo
puno truda..recimo ja sam nekoliko minuta promatrao kako ženska pleše u klubu Afterlife stvarno na neke neznačajne stvari
je posvećeno toliko pažnje da samo staneš i diviš se....jedva čekam trojku....
Evo jedna slika sa recenzije u vezi priče, a da ne pričam na koliko foruma sam pročitao da je priča "loša" (pa i ovdje). Ja stvarno ne razumjem šta bi ti ljudi htjeli. pa žalili su se i na priču iz Dragon Age-a! Očito priča iz Crysisa je najbolja za takve...
Ako je ova igra dobila 4.5 od mogućih pet za priču, onda Grand Teft Auto IV, Crysis, Torchlight, Doom3, Far Cry2 itd... moraju dobit 1.5 od mogućih pet!
SPOLIER- Evo za sve one koji traže one ljubavne trenutke, lol
http://www.gametrailers.com/video/-spoiler-massive-mass-effect/61442
Evo imam 3 pitanja pa oni koji znaju odgovore molim vas za pomoć:
1. Zapeo sam na jednoj sporednom zadatku: Moram hakirati terminale za Liaru tSoni (onaj trgovački planet gdje se regrutira ona Asari i gdje se spašava Mirandina sestra blizanka) Uglavnom našao sam 2 terminala i njih hkirao, pretražio cijelu mapu da li ih ima još i ja ih ne mogu naći, a piše da zadatak nije još izvršen tj. da ih još ima. Koliko ih ukupno ima i gdje sau smješteni.
2. Da li kada dobijem novog člana ekipe mi se novi dodatci i nadogradnje broda/oružja/odijelaodmah pojave u izboru ili ih moram otključati razgovorom s njima (ona opcija Upgrades u razgovoru)?
3. Da li postoji neka nadogradnja koja umiruje i stabilizira ciljnik kada se puca iz određenog oružja?
1. Zapeo sam na jednoj sporednom zadatku: Moram hakirati terminale za Liaru tSoni (onaj trgovački planet gdje se regrutira ona Asari i gdje se spašava Mirandina sestra blizanka) Uglavnom našao sam 2 terminala i njih hkirao, pretražio cijelu mapu da li ih ima još i ja ih ne mogu naći, a piše da zadatak nije još izvršen tj. da ih još ima. Koliko ih ukupno ima i gdje sau smješteni.
2. Da li kada dobijem novog člana ekipe mi se novi dodatci i nadogradnje broda/oružja/odijelaodmah pojave u izboru ili ih moram otključati razgovorom s njima (ona opcija Upgrades u razgovoru)?
3. Da li postoji neka nadogradnja koja umiruje i stabilizira ciljnik kada se puca iz određenog oružja?
1). Ima više hakiranja za nju, pa koji je to zadatak? Da li je to zadatak kad si ju prvi put sreo ili je to zadatak koji trebaš obaviti nakon hakiranja kad ju prvi put vidiš? Ako se radi o zadatku kad hakiraš prvi put, onda je zadnji panel blizu onog "kioska" gdje onaj Krogan pjeva ljubavne serenade.
2). Moraš razgovarati sa njima. Ideš pod onu srednju opciju u kotačići za razgovor. Čini mi se da se ta opcija za upgrade javlja kasnije kod onih Cerebrus operativaca, dok ćeš kod ostalih dobiti to odmah čim dođu na brod.
3). Ne, smanji senzitivnost miša, jer je akceleracija u igri prevelika, a pored toga ne postoji opcija za smoothing mouse (očiti port). Ja sam kod svog miša obarao DPI, a kasnije napravio profil za ME2.
1). Ima više hakiranja za nju, pa koji je to zadatak? Da li je to zadatak kad si ju prvi put sreo ili je to zadatak koji trebaš obaviti nakon hakiranja kad ju prvi put vidiš? Ako se radi o zadatku kad hakiraš prvi put, onda je zadnji panel blizu onog "kioska" gdje onaj Krogan pjeva ljubavne serenade.
2). Moraš razgovarati sa njima. Ideš pod onu srednju opciju u kotačići za razgovor.
3). Ne, smanji senzitivnost miša, jer je akceleracija u igri prevelika, a pored toga ne postoji opcija za smoothing mouse (očiti port). Ja sam kod svog miša obarao DPI, a kasnije napravio profil za ME2.
1. Prvi put kada ju vidim i razgovaram s njom ona mi da taj zadatak. I ja sam ova 2 terminala hakirao - ovaj kod onog zaljubljenog Krogana i onaj kod one ženske iz exo-geni koja je potpisala ugovor s nekom Asari pa me moli da joj to sredim.
Imaš još jedan pored one čuvarice kod koje možeš dobiti odgovor za Justicara, i imaš dva ako se ne varam pored onog kioska gdje možeš kupovati. Uglavnom, kad ih tražiš drži desnu tipku miša ili koju si već tipku mapirao za otvaranje vrata itd.., jer ćeš na taj način označiti potencijalne mete za hackiranje.
ima 5 terminala za hakirati, i 5 sumnjivaca i sad trebaš Liari ako se ne varam nakon istraživanja reći tko je taj lik kojeg treba likvidirat, ja sam kiksao i onda je likvidirala krivog haha
Znam da je offtopic ali molio bih vas da mi ipak odgovorite ako možete. U vezi Mass Effect jedinice. Jel se može kontrolirati svaki član squada posebno, kao u KOTOR-u?
Znam da je offtopic ali molio bih vas da mi ipak odgovorite ako možete. U vezi Mass Effect jedinice. Jel se može kontrolirati svaki član squada posebno, kao u KOTOR-u?
Ne ni u prvom ni u drugom dijelu. Hebiga kod kotora 1&2 možeš svakog posebno.
Ja se dobro sjećam tog zadatka od liare. Bila su 3 terminala, ja sam mislio samo jedan da treba hackat kad ono ispalo 3. Drugi zadatak nisam ni tražio od nje još, sjećam se da kada sam obavio to hakiranje i odnesao liaru da sam dobio regenade pointse. Pa koji sam to vrag uopće obavljao onda.
Se tko sjeća onog malog debelog krijumčara kod one misije sa samarom i onom detektivkom. Nabavio sam dokaze protiv njega i trebam dokaze dostavit detektivki, a ja to nisam napravio. Problem je u tome da sam ja završio misiju i vratio se na početni dio Illiuma i nemogu se više vratit na onaj dio gdje ona asari detektivka i tako nemogu nikad završit taj assignment to me jako bode u oči.
EDIT:
Što se tiče priče nije nitko rekao da nevalja nego je ova iz prvog djela bolja kako da kažem "more epic".
Ste skužilli da gethovi uopće nisu zli? Tj. jedan dio gethova je zaposjeo reaper točnije sovereign pa ga slijede, a hakiranjem one ogromne geth postaje da pošalje signal neki preobratit će te ostale i gethove i vratiti ih na pravi put tj. da se bore protiv reapera.
Stvarno sam pratio koliko se prati na sitne detalje kao na onaj orochi queen što sam spasio, zhu hope, onaj zeleni asari klon iz zhu hope-a mi se obratio, anderson, council, stari teammateovi, sovereign(super je kako se spominje kako su od njegovih ostataka napravili minijaturne thanix cannone koji se mogu instalirati na normandiju i kasnije uništiti onaj collector ship), spominje se kako su ostaci od brodova oštetili citadel pogotovo presidium gdje se zabila ona ruka od sovereigna i gdje smo jedva preživjeli... Mali milijun sitnica i to je baš zanimljivo čitat.
Ništa takvo nisam opazio u nijednom nastavku igre.
Tko voli MASS EFFECT toplo preporučam KOTOR 1 i KOTOR 2. 1. dio je radio bioware i radnja je slična onoj iz mass effecta, samo u star wars svijetu i imate silu, lightsaber i bolje lokacije, više rasa, modernije i veće brodove, kruzere, ogromnu stanicu na kraju i odličnu priču. Čak se spominje kako su jediji nastali, povijest sithova itd.
ima 5 terminala za hakirati, i 5 sumnjivaca i sad trebaš Liari ako se ne varam nakon istraživanja reći tko je taj lik kojeg treba likvidirat, ja sam kiksao i onda je likvidirala krivog haha
*****Spoiler*****
Od tih pet krivaca, nije nitko nego pomoćnica od Liare, jer ovi svi su muški, a lik kojeg ona traži je ženska
Koja je priča sa onim ožiljcima, kako se pojavljuju pa nestaju?
Znači nema šanse da i Jack i Miranda budu loyalne? Da li se mogu obje fu*kat? Netko je spominjao da ako imaš dovoljno 'plavih bodova' možeš ih spriječit da se ne posvađaju?
Što bi bilo kad bi birao Renegade stalno?
Ja se dobro sjećam tog zadatka od liare. Bila su 3 terminala, ja sam mislio samo jedan da treba hackat kad ono ispalo 3. Drugi zadatak nisam ni tražio od nje još, sjećam se da kada sam obavio to hakiranje i odnesao liaru da sam dobio regenade pointse. Pa koji sam to vrag uopće obavljao onda.
Se tko sjeća onog malog debelog krijumčara kod one misije sa samarom i onom detektivkom. Nabavio sam dokaze protiv njega i trebam dokaze dostavit detektivki, a ja to nisam napravio. Problem je u tome da sam ja završio misiju i vratio se na početni dio Illiuma i nemogu se više vratit na onaj dio gdje ona asari detektivka i tako nemogu nikad završit taj assignment to me jako bode u oči.
A ne kužim onda čemu onda svaki lik ima onaj svoj tech level ako ne mogu s njim nešto hacknut, ili se svi ti tech pointovi pribrajaju Shepardu pa onda on ima veći tech level?
A ne kužim onda čemu onda svaki lik ima onaj svoj tech level ako ne mogu s njim nešto hacknut, ili se svi ti tech pointovi pribrajaju Shepardu pa onda on ima veći tech level?
Svi dobivaju isto one pointe većinom po 2 za novi level, a kasnije po 1. Svatko je bolji u nečemu, ako ste imalo pratili radnju znate da je miranda vođa, tali i ovaj geth su dobri u tehnologiji,hakiranju,kompovima općenito no opet geth je najbolji u hackanju(ipak je on stroj),a tali u strojarstvu, krogan i onaj jacob su najbolji u fajtanju na blizu, garus i onaj lik (koji ima sina, i assasin je) snajpanje, jack i samara u bioticsima tu bi se mogli priključit i miranda i jacob no oni su mi preslabi u tom području.
Samaru izaberete za održavanje onog bubble-a koji štiti od onih kukaca što vas mogu paralizirat
Getha izaberete za hackanje
Mirandu 2 puta izaberete za vođu fire team-a
Krogana za ispraćanje ekipe na normandiju
Tako sam ja i nitko nije umro osim jacka. Mislim da bi ona preživjela da sam ju stavio u svoj tim skroz na kraju pa nebi nitko umro, vrijedi probat.
Nemojte odhebat council nego prihvatite opet status SPECTRA pa dobijete popust na opremu na citadelu i tamo imate neograničenu moć recimo na ispitivanju onog lika na citadelu u vezi assassiniranja nekog kandidata za nešto. Morate nagovorit lika da vam kaže koga će ubiti, a odvjetnik stiže uskoro. Pošto nisam htio regenade išao sam dobrim putem, došao odvjetnik i počeo se smijat "štaš sad noobe", a shepard mu veli ja sam spectar, a odvjetnik veli "OH SHIT" i ovaj ti kaže koga će ubiti... Kak sam se nasmijao.
NAGRADNO PITANJE:
Jedan od najstarijih zapisa geth-ova govori o tome da je jedan geth upitao svoga stvoritelja nešto zbog čega su se (quarianci) stvoritelji njih uplašili? Šta ga je taj geth upitao?
Ako se dobro sječam u ME 1 Tali je rekla da je geth pitao ''Jesam li živ?'', jeli točno?
Ako se dobro sječam u ME 1 Tali je rekla da je geth pitao ''Jesam li živ?'', jeli točno?
Ne, u ME2 kada pričaš sa legionom on ti pusti zapis.
Geth je upitao "Dali ja imam dušu", a quarian odgovara "What? Ti si stroj nemaš dušu..." ,ali quarian odgovara jako preplašeno.
Evo i ja prešao ono sa starom normandijom, sada sam recruitao onog novog lika koji dolazi uz DLC i ostadoh mi još 2-3 sitne misije i ja sam gotov.
Ja sam lvl 24 tek. Nema tog Boga da ja dođem do level 30,a u ME1 sam bio lvl 36.