Cudi me da nitko ne spominje, ali EE edicije od firme Beamdog, koja je otkupila prava, redovito izlaze. Radi se uglavnom o popravkama bugova i stelanju tih starih igri da rade na modernim racunalima. Ja osobno nisam nikad presao Icewind serijal, dok sam baldura presao jedinicu i duju, bez ekspanzija.
Sve informacije ovdje:
Ja osobno ovdje imam jedan mali projekt, AI skripte za parti. Poanta je ubijanje micromanagementa (za koji vecina kaze da su i smisao ove igre), iz razloga sto mi je to jednostavno bio izazov. Htio sam napraviti skriptu u kojoj bi se ekipa borila pametno, bez obzira kojem i kakvom liku zadao skriptu, dakle pravi AI. U biti, sve ono sto bih ja sam napravio kroz micromanagement sam htio da likovi rade sami, bez mog izricitog naredjenja. Ja ih samo mrdam po mapi, spikam, i dijelim predmete. Skripta nije dovrsena, imam problem sa bardom, odnosno iako sam to tako podesio u skripti, ne zeli svirati u fajtu nego se bori, a trenutno mi je mozak pred eksplozijom, i nemam ideje kako to popravit. Dretvu o mom modu mozete naci ovdje:
https://forums.beamdog.com/discussion/44791/started-making-ai-scripts#latest
Ako se netko kuzi u ove skripte, nek mi pomogne rijesiti barda, pa cu objaviti mod.