"Igrice" zaključana tema

poruka: 72
|
čitano: 22.449
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Molim Vas za Boga miloga, u ime svih pravih gamera, NEMOJTE igre poput Half-Life, Doom, FarCry, Oblivion, Bioshock, Civilisation i ostale zvati "igricama", jer život mi se skrati za godinu dana svaki put kad to vidim.

Developeri se trude godinama, programiraju nevjerojatne engine-e, zvukove, stvaraju virtualne svjetove, skladatelji rade orkestralnu glazbu za potrebe igara. Tom Clancy, Sid Meier, John Carmack, Gabe Newell nisu zaslužili da ih se naziva izumiteljima "igrica", imajte poštovanja.

Zašto nitko ne govori "knjigice", "filmići", a ima puno goreg i bezvrijednijeg smeća na svakoj polici bilo koje knjižare ili videoteke.

Na kraju bit svake umjetnosti je samo osobna ugoda (katarza) i ništa više. Zašto ih rangirati debilnim pojmovima?   

Moj PC  
4 2 hvala 2
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Hmm... to se vec rasprawlja vec dosta vremena, cak neka IMENA iz svijeta gaminga znaju reci da se ne oslovljava ni kao "igre" nego kao "virutalna zabava".

Ja, iskreno, postujem te nazive, te na nasem teritoriju (balkan) nikad ne bi igru oslovio kao "igrica" :P

Za mene su sve "igrice" igre :P te sad manje kvalitetno i vise kvalitetno je stvar vremena i ukusa :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

Svaka cast!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

Khmmm... *sarkazam on* Ja takodjer molim u ime svih pravih gamera, onih kojih se tako osjecaju te deklariraju da se graficke karte ili jos bolje graficke kartuse

ne  nazivaju  grafickim  "karticama".  Jer  nemojmo  podcjenjivat  rad  ATI-a,  Nvidie,  Intela  i  drugih  sto  buducih  sto  proslih  giganta  na  podrucju  racunalne  grafike.

Sto  mislite  kako  se  oni  osjecaju  kada  nako  godina  razvijanja  grafickog  procesora,  nakon  miliona  tranzistora  netko  kaze  GRAFICKA  KARTICA?????

Sigurno  im  se  zivot  skrati  za  godinu  pa  i  dvije.  Zato  i  nema  nikoga  u  ATI-u  sa preko preko  50  godina!

I  zato  molim  vas  da  od  danas  pricamo  GRAFICKA  KARTA  ili  jos  bolje  GRAFICKA  KARTUŠA      *sarkazam off*

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 16:18 (Kant).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
"Igrice"

....igrice su dio žargona,a sada što će neki novinarčići pisati u svojim "karticama"- tako svejedno, ne čitam ih.

Skupljam Kinder-jaja!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: "Igrice"
MiH kaže...

Molim Vas za Boga miloga, u ime svih pravih gamera, NEMOJTE igre poput Half-Life, Doom, FarCry, Oblivion, Bioshock, Civilisation i ostale zvati "igricama", jer život mi se skrati za godinu dana svaki put kad to...

Kad već prepisuješ  ( http://www.bug.hr/ostav/index.asp?id=70915&page=1 ) tuđe tekstove onda bar budi toliko pošten i navedi autora teksta i misli koja pripisuješ sebi...

www.suvenirshop.com
17 godina

ajme half-life mi je bash super igrica, jedna od najboljih pucacina sta sam igra ;)

ja cu uvik govorit igrice, ako ti to smeta..zovi plavi telefon !! :)

17 godina
neaktivan
Vuce kaže...
 Kad već prepisuješ  ( http://www.bug.hr/ostav/index.asp?id=70915&page=1 ) tuđe tekstove onda bar budi toliko pošten i navedi autora teksta i misli koja pripisuješ sebi...
Uvodni post mi se ipak čini nekako kraćim od Olegovog članka. Osim toga, zar je Oleg jedini koji misli da je termin "igrica" idiotski? Ako je tako, onda bi tu misao trebao zaštititi kao intelektualno vlasništvo.

Nadobudni forumaš: "Igrica" je debilan izraz.
Oleg: Plagijatoru! Za koji dan možeš očekivati sudski poziv, a u međuvremenu ćeš popiti perma-ban. Kthxbai.
17 godina
neaktivan

Gledaj, igrice se kaze prvenstveno jer su jedne od prvih racunalnih igara bile doslovno IGRICE i to je svima nekako i postao ustaljen naziv za tzv "VIRTUALNU ZABAVU", to sto su danas to cijeli virtualni svjetovi i sto ce se nekom kur** skratit za centimetar sto je netko njegovu umotvorinu na koju je potrosio godinu dana svog zivota za razvoj nazvati igricom, to zbilja nije moj problem. Taj covjek je za to isto sto je napravio bio i adekvatno placen. A samim time sto to zoves igricom sto je deminutiv a kad nekome uputis deminutiv to se naziva tepanje a tepamo samo dragim nam stvarima to dovoljno govori koliko ti je stalo do tog dragog nam nacina "VIRTUALNE ZABAVE".

Zbilja... rasprava oko nicega.

Ovo s kartušama dovoljan je odgovor.

17 godina
neaktivan

Slažem se rasprava oko ničeg, i te likove što si naveo da rade igre,  to rade radi love vidi se iz priloženog, što svake godine dolaze sve lošije igre čast ponekim izuzetcima, dok pr. NFSpro street, je po meni najveći šit ikad, to je dokaz koliko je njima bitno kako ćete ih zvati dok kapa kinta je dobro a, pravom gameru bi trebala biti kvaliteta bitna a, ne neko ime, kome je bitno ime, ako su sve sami šitovi oko nas....prvo sto tražim u igri je neka igriviost, da nije pre komplicirano, radnja priča...kako će je neki zvati svejedno mi je, bitno mi je da je dobra.....

17 godina
neaktivan
"Igrice"

Sve to stoji, ali meni ipak još uvijek diže tlak dok mi i dan danas stara izvali svaki put kad mi dođe u posjet: "Kaj još uvijek igraš te blesave igrice?"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa zar stvarno još uvijek igraš igrice? Smijeh

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Odgojen sam u jednoj vrlo finoj i pristojnoj obitelji, u kojoj se od moga najranijeg djetinjstva igrao Spectrum, Commodore 64 i PC. Na njima se i radilo... ali sto je zivot bez igre? ;-) U obitelji psovke nisu predstavljane kao grijeh... vise su bile izrazajno sredstvo i moja me obitelj naucila kada i kako ih pravilno upotrijebiti. Na primjer, pri povratku iz skole na pitanje jednog od roditelja: "Kakav ti je bija dan?", nisam morao gubiti citavih 10 minuta da prenesem svoju poruku... jednostavno bih rekao: "Bija je u K**** samo tako, gren spojit PC i bacit Sokoban!".

Koja je svrha ovoga monologa?

Pa... obitelj me takodjer naucila da je rijec "igrica" psovka koja... za razliku od prethodnog primjera - ne pridonosi komunikaciji i ne oznacava apsolutno nista osim neupucenosti. Kako se plod necijeg visegodisnjeg truda, koji ponekad rezultira istinskim umjetnickim djelom (za primjer uzimam igru zvanu "Elite"), moze zvati "igricom"?

Na moju veliku zalost (a ovo ipak nije sarkazam), moja me obitelj naucila i liberalizmu... Ako neko zeli, moze sve igre svijeta nazivati "igricama". Ma koliko me to smetalo, treba shvatiti da vecina ljudi nije upucena sto iza "igrica" stvarno stoji, a kamoli da bi mogli shvatiti kako je prava Igra umjetnicko djelo. "Neeeee... umjetnicka djela su u muzeju... iza stakla..."

Zivim u okruzenju gdje ogromna vecina na fenomen Starcrafta u Koreji, te opcenito profesionalnog natjecanja u kompjutorskim igrama, gleda sa podsmjehom... "Vidi one glupe Korejce i njihove igrice! Bolesnici..."

Zakljucak rasprave? Ili... kako bi rekli malo mladji-stariji koji se sijecaju odredjenog, sada stranog jezika... Naravnoucenje bi bilo...

Hvala K****, kladim se da moji unuci DEFINITIVNO nece slusati takve gluposti. :-)

0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

I naon ovoga monologa ipak igras samo... igrice na grafickoj kartuši :p

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrt "igricama" jest dijelo/kolumna Oleg Mašturka,i slažem se da igre nemožemo nazivat "igrice"(pa čak ni tetris), u svaku igru je uloženu mnogo truda i znoja,pa vas molim i u moje ime i u ime svih da prestanete sa "igricama" i počnete sa igrama(ponosno uzviknite igrao sam IGRU!) :-)
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

I naon ovoga monologa ipak igras samo... igrice na grafickoj kartuši :p

BTW... bez imalo sarkazma... prvi post ti je zakon. Ma... ni ovaj zadnji nije los. :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 19:31 (Antioch).
17 godina
neaktivan

Nisam znao za tekst Olega da uopće postoji, pa prema tome nisam ništa i nikog kopirao. Mislim da mi 18 godina gamerskog staža daje pravo napisati nešto ovakvo iz svoje glave. To što ste zapleli u kojekakvim oksimoronima, ne mora biti razlogom ovakvih nepromišljenih napada.

17 godina
neaktivan
MiH kaže...

Nisam znao za tekst Olega da uopće postoji, pa prema tome nisam ništa i nikog kopirao. Mislim da mi 18 godina gamerskog staža daje pravo napisati nešto ovakvo iz svoje glave. To što ste zapleli u kojekakvim oksimoronima, ne mora biti razlogom ovakvih nepromišljenih napada.

Apsolutno sam zgrozen! Ako se netko ne slaze s tobom, ne znaci da je MORON! Sram te bilo! Trebas biti malo vise uvidjavan prema drugima i dopustiti pluralizam stavova. :-I
:-)
;-)
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Kad kazes igrice, mislis na kompjutorske igre, tj. "virtualnu zabavu"

Kad kazes igre, mislis na drustvene igre (monopoly...), ili djecje igre (skrivaca, zaledjene babe...)

Dakle, igre za kompjutor su igrice, tako je i tako ce ostati uvjek i svugdje!

0 0 hvala 0
17 godina
Onda daj klincu da igra igricu tipa Artificial Girl, a ti igraj ozbiljne tipa Covjece ne ljuti se :).

@Kant

Uzmi kartu npr. Zagreba i razmotaj ju, sad pored nje stavi graficku karticu. E zato se to ne zove graficka karta (kartusa? nisam siguran niti da je ovo rijec) nego graficka kartica :).
17 godina
"Igrice"
Ma kod mene ti je to Game, nisam stranac, samo mrzim taj izraz igrice....
Podjeljena Licnost
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 7:42 (AlterA).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Ne slažem se, izraz igrice se ne koristi nigdje u svijetu nego kod nas, a kad nekog čuješ da koristi taj izraz to samo znači da taj nije upućen u materiju.

Kod nas se ustalio termin igrice jer su se one uvijek nabavljale od pirata. Da smo od početka igre kupovali u trgovini to se ne bi desilo.  Nakon što iskeširaš 350 kn (500 za konzole), ne bi ih zvao igrice.
17 godina
neaktivan

Ma da, a da koštaju 1000 kuna dizao bi im spomenik. Sto je s vama ljudi? Halo! Zemlja!

17 godina
neaktivan

Službeni naziv video igara je upravo -'VIDEO IGRE'. Tako je zadnjih 20 godina, ali u žargonu se ista stvar zove skračeno- igrice. Simple as that! Smijeh

Intel Core2 Duo E8400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
macgyver kaže...

Ne slažem se, izraz igrice se ne koristi nigdje u svijetu nego kod nas, a kad nekog čuješ da koristi taj izraz to samo znači da taj nije upućen u materiju.

to je zato jer ne postoji umanjenica rijeci game. Neznam kako je u drugim jezicima, ali pretpostavljam da je slicno tako
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Ja sam svakom na ogame forumu spicio opomenu pred ban ako jos jednom odredjene igra nazove igricama...takodjer zivce vec izbgubio na tome Neodlučan

...:::MB Gigabyte M55S, AMD Athlon X2 64 4000+, 2x1GB Kingmax 800Mhz,Gainward GeForce 7900GS 512MB,160GB & 250GB Seagate Baracuda & 750GB WD external,Foltron 500W Blue,Thermaltake Soprano case,MX518 gaming mouse,Audigy2,Samsung SyncMaster 226BW,2X Pioneer DVD/RW:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
"Igrice"

I ja kažem igrice i pri tome ne mislim ništa loše, tako sam naučena. I to je pojam koji svi razumiju. Kada bi kazala samo igre onda bi trebala specificirati sa video igre.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nazivati igricom nešto na čemu radi nekoliko stotina ljudi i što košta nekoliko desetina milijuna dolara je naprosto smiješno.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nazivati igricom nešto na čemu radi nekoliko stotina ljudi i što košta nekoliko desetina milijuna dolara je naprosto smiješno.

Znam da je smiješno i znam koji je posao iza svake kvalitetene igric... ovaj igre, ali jednostavno su ljudi navikli na takav naziv. Evo obećavam da ću od sada paziti kako nazivam igre.
17 godina
neaktivan

Zašto poslovni softver ne zovemo programčićima? A znamo da 98% igara zahtijeva 99% više skilla i spretnosti programera od 90% poslovnog softvera.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice