"Igrice" zaključana tema

poruka: 72
|
čitano: 22.480
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: "Igrice"

@Aral

Ti onda imas malo tezih problema

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 16:30 (Kant).
17 godina
neaktivan
"Igrice"

vjecno pitanje: Igra ili Igrica...

@Aral:

Drž se anima

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2008 18:02 (sheep).

0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

IGRA!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

to je zato jer ne postoji umanjenica rijeci game. Neznam kako je u drugim jezicima, ali pretpostavljam da je slicno tako
 U italiji ti za igru kažu "gioco" a ne "giochetto", t.j. ne koriste umanjenice.  Čak bi u talijanskom jeziku to moglo zvučati posprdno. Za druge jezike ne znam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2008 0:04 (jastreb).
17 godina
neaktivan
G0rilla kaže...

ajme half-life mi je bash super igrica, jedna od najboljih pucacina sta sam igra ;)

ja cu uvik govorit igrice, ako ti to smeta..zovi plavi telefon !! :)

Here's one for ya: ''U prirodi je svakog čovjeka da griješi, ali samo budala ustraje u pogrešci.'' - Marko Tulije Ciceron

''Nema ničeg opasnijeg na svijetu od iskrenog neznanja i svjesne gluposti.'' - Martin Luther King

''Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.'' - Abraham Lincoln
Šutim

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2008 18:22 (zz22).
17 godina
"Igrice"

Neke pereju kompleksi?

Pa  netreba  se  dokazivat  tako  sto  se  igraju  igre  a  ne  igrice...  Necete  zbog  toga  vise  vrijedit  i  bit  vazniji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ha gle, ako pogledaš u riječnik, nigdje nema pojma 'igrica', nego samo 'video igra', mislim da to dovoljno govori o krivoj upotrebi umanjenice 'igrica'.

Kaj ideš u kino pogledati 'filmić' ili film?  Belji se

Intel Core2 Duo E8400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina

Idem pogledat filmić, zasto pitaš?

17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Idem pogledat filmić, zasto pitaš?

LOL!    Dobar!

Ali šalu na stranu, ipak stojim kod 'video igra' kao službenog (književnog) naziva za 'video game' termin.

Intel Core2 Duo E8400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan

Meni puno bolje paše riječ 'igrica' od 'igre', što zbog navike, što zbog totalne besmislenosti rasprave na tu temu. Cool

17 godina
neaktivan
bor4c kaže...

Meni puno bolje paše riječ 'igrica' od 'igre', što zbog navike, što zbog totalne besmislenosti rasprave na tu temu. Cool

Onda je tvoja pojava ovdje, osim što je licemjerna, apsolutno bespotrebna i promašena.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
MiH kaže...

Molim Vas za Boga miloga, u ime svih pravih gamera, NEMOJTE igre poput Half-Life, Doom, FarCry, Oblivion, Bioshock, Civilisation i ostale zvati "igricama", jer život mi se skrati za godinu dana svaki put kad to vidim.

Developeri se trude godinama, programiraju nevjerojatne engine-e, zvukove, stvaraju virtualne svjetove, skladatelji rade orkestralnu glazbu za potrebe igara. Tom Clancy, Sid Meier, John Carmack, Gabe Newell nisu zaslužili da ih se naziva izumiteljima "igrica", imajte poštovanja.

Zašto nitko ne govori "knjigice", "filmići", a ima puno goreg i bezvrijednijeg smeća na svakoj polici bilo koje knjižare ili videoteke.

Na kraju bit svake umjetnosti je samo osobna ugoda (katarza) i ništa više. Zašto ih rangirati debilnim pojmovima?   

a jesi li kupio original sve te igre koje si nabrojao?

mislim da je developerima puno važnije da kupiš original igru od toga kako ju zoveš

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
IGRICE s tim sam se rodio s tim ču žargonom i umrijeti
jer ipak se čovjeku čini da je to neka mala stvar pa ju naziva igrice a igre su monopoli
lopovi i panduri itd.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
IGRICE s tim sam se rodio s tim ču žargonom i umrijeti
jer ipak se čovjeku čini da je to neka mala stvar pa ju naziva igrice a igre su monopoli
lopovi i panduri itd.
 ''Ne pripisujte zloći ono što se može adekvatno objasniti glupošću.'' - Anon

OMFGIznenađen...Ne samo da nisi u stanju razlučiti pojmove video igra i društvena igra (skroman vokabular, pretpostavljam), već očito da si i karakterno, u smislu valjane argumentacije, isto tako ograničena i simplificirana ličnost...

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2008 2:57 (zz22).
17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
Uzmi kartu npr. Zagreba i razmotaj ju, sad pored nje stavi graficku karticu. E zato se to ne zove graficka karta (kartusa? nisam siguran niti da je ovo rijec) nego graficka kartica :).

uzmi bilo koju igru tipa mlin, covjece ne ljuti se, stolni nogomet ili stajaznam pa je stavi pored igrICE pa mi objasni analogiju jer je doista ne shvacam, kakve veze ima jedno s drugim, po tome bi onu graficku karticu bas trebao zvati karta jer je daleko vrijednija

zasto bih morao nesto zvati IGROM kad se vec komponente us pomoc kojih nesto igram zovu graficka kartICA, zvucna kartICA pa cak i mrezna kartICA a zbilja ne vidim razloga ijednu od tih komponenata zvati umanjenicom jer nerijetko znaju biti i skuplje od tih igrica koje igram pa stoga argumenti kako je u igre/igrice utuceno mnogo novca i vremena bas ne stoje

smatram da je ta rasprava o tome kako zvati racunalnu igru totalno besmislena, nek je ljudi zovu kako im pase dok god se zabavljaju igrajuci istu
17 godina
Solo761 kaže...
...
Uzmi kartu npr. Zagreba i razmotaj ju, sad pored nje stavi graficku karticu. E zato se to ne zove graficka karta (kartusa? nisam siguran niti da je ovo rijec) nego graficka kartica :).
 Uzmi ti jednu pojedinačnu kartu za tramvaj i stavi je pored 8800Ultra (ma i pored neke low-end, low-profile grafičke)! Belji se
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2008 3:25 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
"Igrice"

Zašto "igrice" kad može videoigre? 

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

"Samo igraju igrice" 

"Pusti te igrice"

"Igrice su za djecu"

"Daj mi posudi igricu"

Neki su od pojmova kod nas "usječeni" u komunikaciju o igrama.

Također, većina ljudi ima pogrešna shvaćanja o igrama kad govori da su za malu djecu.

Nek to dijete pobijedi mene u GRIDU ili Gran Turismu!!!Cool

Potpuno pogrešna shvaćanja; najbolji igrači svijeta nisu DJECA i ne govore IGRICE.

Neka pati koga smeta.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
"Igrice"

Ja kazem igre. Eto sad kad sam rekao svoj stav, da produzim:

Termin igrice ce nestati iz upotrebe za 10-20 godina kad ne bude tih roditelja koji nisu znali sta su igre pa ih nazvali igricama. To dalje znaci kad sva djeca koja danas koriste termin igre (i odrasle iznimke :)) budu roditelji (ove iznimke vec jesu :))) pa budu svoju buducu djecu ucili ispravnim terminima.

Sve do tad, ako Bog podari Bug forumu virtualnog zdravlja i srece, ova tema ce imati postova da ih samo Chuck Norris moze prebrojati :)

Igračići i igrači,

Uzivajte Cool

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
Aral kaže...

Ja sam svakom na ogame forumu spicio opomenu pred ban ako jos jednom odredjene igra nazove igricama...takodjer zivce vec izbgubio na tome Neodlučan

Ti nisi normalan. Nevinašce
17 godina
naxeem kaže...

Nazivati igricom nešto na čemu radi nekoliko stotina ljudi i što košta nekoliko desetina milijuna dolara je naprosto smiješno.

potpis, jednostavno objašnjenje zašto igre zvati igrama

+ slažem se s Aralom
17 godina
neaktivan
"Igrice"

A koja je razlika između "igra" i "igrica"? Meni je igrica bolji naziv Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ya-sam-ya kaže...

Analogno tome, kao sto sam gore naveo:
Jesi li ti igračić ili igrač?
P.S. godine ne igraju ulogu, da se ne uvrijedis Namigiva
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
"Igrice"

za mene će uvijek biti IGRICE==IGRE, a šta će netko misliti ili se uvrijediti nije moj problem... Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 12:50 (dco).

0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

Vezano za ovu raspravu, kako to da se nitko ne buni kada se "gadgeti" nazivaju "spravicama"?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
"Igrice"

e baš si idem sad sjest za kompijuter, idem izvadit neku igretinu pa da vidim kako to čudo leti na mojoj grafičkoj kartici, zvuk će bit bolestan na ovoj ludoj zvučnoj kartici, a možda i prištekam kabel u mrežnu karticu pa zaigram online!

mislim da se malo više novaca potroši na izradu raznih KARTICA nego na neku bijednu igru, pa vas molim DA PRESTANETE VRIJEĐATI SVE KOJI SU UTROŠILI VRIJEME NA RAZVOJ I IZRADU RAZNIH KARTI!!!

ne kužim vas. uopće. možda zato što ste hrpa klinaca.

0 0 hvala 0
17 godina
izith kaže...

Vezano za ovu raspravu, kako to da se nitko ne buni kada se "gadgeti" nazivaju "spravicama"?

Kad to i jesu "spravice", prevedi si!

Isto tako, Game = igra, Gamer = igrač, Gaming/Playing = igranje

Neka pati koga smeta.....
17 godina
DrNasty kaže...
ya-sam-ya kaže...

Analogno tome, kao sto sam gore naveo:
Jesi li ti igračić ili igrač?
P.S. godine ne igraju ulogu, da se ne uvrijedis Namigiva
 Ovaj post objasnjuje sve, iako mene bas to ne smeta previse, ipak preferiram naziv "igre" jer "igrice" zvuci ko nesto za malu djecu a znam bezbroj ozenjenih ljudi sta imaju svoju djecu i igraju igre.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
"Igrice"

trudim se govoriti igre, al katkad mi sam zleti igrice jer tak svi oko mene govore(ne znam zašto se trudim). video-igre je pravilan naziv, al igrice su žargon. znam da su to ogromni programi za virtualnu zabavu u koje je uloženo puno novca, al kaj sad,... ja ću govorit igrice jer mi je to u naviki, a i k tomu zake se nitko ne buni protiv kartuša,....

mislim da je ovo glupa rasprava koja nema smisla jer svi drugačije govore, to je naprimjer ko da te netko tjera da govoriš ŠTO umjesto KAJ , svi upotrebljuju žargon, a riječ igrice jest žargon. ak želite govoriti pravilno recite VIDEO-IGRA , a ne prepiranje čija je riječ iz vlastitog žargona bolja

http://www.freewebs.com/horagio/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Igrice"

zato što kartica i je pravilan naziv, dok igr**a nije

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice