GW2 je igra u kojoj ces najvise izgubit ako ces samo hvatat max level. Igra je vec preko 2 godine vani i nema rusha... ako ces rushat max level neces nikoga ni stic ni prestic.
Ja ti savjetujem kupi igru i kreni igrat. Ne citaj guidove, samo idi, radi questove, sudjeluj u SVAKOM eventu koji mozes nac, ako ti se cini negdje da bi se mogao penjat po nekom zidu obavezno kreni, vjerojatno si nasao jumping puzzle, ako nadjes spilju, rupu, jamu, podrum... obavezno istrazuj. Vecina takvih mjesta ima skrivene tajne. To je u biti najbolje u ovoj igri. Dok to radis prati mapu i sakupljaj SVE materijale na koje naidjes (ima NPCeva koji prodaju mining alate i mozes sva 3 imat, koristit u isto vrijeme - ovo je obavezno, nemoj to preskakat i nemoj ignorirat materijale ako ti nisu "skroz usput", uostalom micanje sa patha i istrazivanje su najzabavniji dio igre).
Onda jednom kad dodjes na max level, prva stvar koji ti savjetujem je da obidjes cijelu mapu (da ti pise 100% map exploration) - ovo ce ti uzet vremena i mozda ce ti se cinit da ima "pametnijih" stvari za radit... i ima, ali ne zamaraj se njima, trebat ce ti i map exploration.
Zatim kreni radit sve dungeone. Mozes teoretski za vrijeme levelanja ili dok radis exploration odradit sve dungeone, i to je u redu, ali obicno su preteski za tvoj level, a exploration je samo za max level ovako i onako.
Onda lijepo kreni fraktale radit, usput istrazuj WvW i PvP.
Kad sve vidis, znat ces sto je glavnina GW2 - nakon toga ti ostaje grind tih istih dungeona, sudjelovanje u eventima (svaki meta event mozes 1 dnevno zavrsit i dobit nagradu), crafting je maltene obavezan, ali ja ga ne bih zapoceo prije max levela (samo sakupljanje kako sam vec rekao).
Do sada ces vec skuzit sve o igri, znat jel ti valja, sad mozes pocet citat guidove da si "finetunas" build, gear i slicno, znat ces dal ti je bolji PvE, WvW ili PvP, malo vise sudjelujes u njima, uzivas :D