Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.288.468
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Guild Wars 2

ma nisam ja ocekivao da mi gw2 bude novi wow. upravo suprotno. trazio sam da bude nesto skroz drugacije. to sam i dobio na pocetku. a onda su igru wow-izirali. 

oni su kasnije tvrdili da je igra trebala imat ascended armor odmah na pocetku, ali da nisu mogli to implementirat. e sad se postavlja pitanje dal je igra rushana? pa mi smo cim je igra izasla trazili da implementiraju skin viewer na auction house, jer skinovi su i bili ono sta je bitno. i tek kasnije posli fraktala sam cuo da ima skin viewer. a cak mislim da su govorili da je njima skin viewer nepotreban.

od sPvP-a ne mozes napraviti esport kad klase i dan danas nisu balansirane. pitam prijatelja da li su guardian i mesmer jos uvijek op i dobijam potvrdan odgovor. 

odluke arenenet su jako upitne, sta oni zele od igre napravit ja zbilja ne znam

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
evang kaže...

Zato jer je nostalgija zahebana stvar,ljudi očekuju od svake nove mmorpg igre da im bude novi WoW/GW1/umetni ime ,ali je činjenica da taj žanr danas bi se trebao zvati online roleplaying games jerbo se sve toliko pojednostavljuje i poglupljuje da stvarno nema više smisla,ja npr. nalazim još uvijek dovoljno zabave u WvW-u da se ulogiram skoro pa svaki dan ali ako sam se ja zgrupao 20 puta od kad je igra izašla puno sam rekao.

Ali opet imam osjećaj da Arnanet neke stvari radi dosta nepromišljeno,nešto ukenjaju onda to pokušavaju popravit nerf patchevima,konkretno  rankovi  WvW-u, izrazito je glupo da više dobiješ ako opališ jedan aoe skill u zerg fajtu i pobjegneš nego kad solo kokneš nekog,server hopanje ne kužim zašto su to u startu uopće dopuštali,glupo je da je jednostavnije pustit da neprijatelj uzme tower i onda ga ponovo uzet nego da se taj tower/fort/camp/štogod brani.

Moje je mišljenje da su WvW trebali vezat baš usko za servere sa nekakvim konkretnim utjecajem(koliko god to debilno bilo u potpuno instanciranoj igri) npr. da se otvori neki dungeon ako držiš određen dio mape,ili da se dobije nekakv buff ili tako nešto,a od sPvPa su trebali napravit to esport ligaško natjecanje- pa tko voli nek izvoli.

Da, ovo s towerima je totalna debilana. Jedni drugima puštaju towere da bi ih opet mogli zauzet i dobit WXP.

Arenanet bi trebali nešto napravit s tim. Možda nagrađivat sa više WXP za obranu ili tako nešto jer ovo trenutno

je bezveze.

13 godina
Guild Wars 2

Pa mislim da čak nije ni toliko do nebalansa klasa(iako da imaju 10tak klasa i kosntantno neki patchevi koji radikalno mjenjaju playstyle),mislim da se jednostavno vidi da je izostavljanje klasičnih heal klasa u igri totalan promašaj,tj. izostanak "holy trinity"-a iz klasičnih mmorpgova healer-dmgdealer-tank,sve je okrenuto individualnoj igri i onda kad ja napišem da se ne bi trebala nazivat massive multiplayer online rpg pet ljudi me poklopi i proglasi čudakom.

To je boljka svih igara tog tipa koji su trenutno na tržištu,da ti možeš ući u grupu i ne progovorit riječ sa nikim jer znaš da je 99% šansa da ih više nikad nečeš srest.

1 0 hvala 0
17 godina

meni ne smeta nedostatak holy trinity-ja. u principu ideja je ta da svi mogu sve radit, bez limitacija jesi tenk ili ne.

medutim sistem ima mana. a evo i zasto. uzet cemo primjer iz gw2. ako nemas guardiana ili mesmera u partiju odma je teze. prvo zato jer mesmer daju masu buffova, time warp i radi masu dmg-a, a guardiana dok ubijes oci ti ispadnu, a i on moze healat cili party i dat masu buffova. neke klase nisu popularne. ne zato sto ne valjaju (dobro mozda ranger *cough) nego zato sta ljudi ne znaju ih igrat. primjer sa elementalistom koji na single target meti (tipa boss) koristi staff, oruzje koje je najbolje koristit za AoE. al eto, nema botun za prominit oruzje kao vecina klasa pa ljudi banalno shvate da je ono oruzje koje imas jedino i to je to.

na kraju, puno je lakse kad imas te klase u party-ju nego kad ih nemas. a dovoljno je rec kako su ljudi iz ostalih igara navikli da holy trinity pa guardiane zovu tenkovima (a s obzirom da mogu prezivit sve zivo i nezivo).

eto mi smo, kad sam ja igrao, uvijek imali setup guardian, mesmer, thief, warrior i nesto random. prefered profession na random slotu su bile ili ele ili necro, a ovo ostalo nije bilo pozeljno ali eto... bolje nesto nego nista. s tim da su dobri necro igraci bili dosta rijetki, engineer clasa je bila bugovita, a nisu ljudi znali kako je igrat (bar ono sta sam ja vidio)

to da gw2 nije mmorpg (naglasak na massive) ne stoji jer tolika kolicina igraca nije nista drugo nego masa.

13 godina
Obi Wan kaže...

meni ne smeta nedostatak holy trinity-ja. u principu ideja je ta da svi mogu sve radit, bez limitacija jesi tenk ili ne.

Čemu onda klase?Rase su isto čista kozmetika.

17 godina
evang kaže...
Obi Wan kaže...

Čemu onda klase?Rase su isto čista kozmetika.

ne znam cemu to pitanje... pa nece svi zivi igrati jedno te istu klasu cilo vrime. zatim tu je i replay vrijednost. kad imas 8 klasa to znaci potencijalnih 8 likova, osim ako ti ne legne neka klasa, pa je neces ni igrat. 

13 godina
Guild Wars 2

Pa kad su sve klase u biti jako slične,sve klase su dmg dealeri,šta ne misliš da bi bilo bolje da svaka klasa ima svoju ulogu,unjelo bi se raznovrsnost u igru ,i ono o čem ja pričam možda bi se ljude "prisililo" na grupanje sa vremena na vrijeme.

Po meni jedna od stvari koju su totalno promašili.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 12:59 (evang).

1 1 hvala 0
17 godina
evang kaže...

Pa kad su sve klase u biti jako slične,sve klase su dmg dealeri,šta ne misliš da bi bilo bolje da svaka klasa ima svoju ulogu,unjelo bi se raznovrsnost u igru ,i ono o čem ja pričam možda bi se ljude "prisililo" na grupanje sa vremena na vrijeme.

Po meni jedna od stvari koju su totalno promašili.

mada klase nemaju svoju default ulogu, igraci su sa buildovima ipak na neki nacin izmislili uloge nekim klasama, npr guardian je tenk, water ele je healer. istina da u vecini slucajeva te su uloge vise wannabe (iznimka je guardian) ali po meni su oni vise failali sa dizajnom dungeona. dakle ovdje se govori iskljucivo o pve varijanti

a sad, po cemu mislim da su failali sa dizajnom dungeona? ako si primijetio u dungeonima je vecinom stavljen naglasak na dodge i na kite mobova. buduci da je threat buildup definiran po kolicini damage-a koju ti napravis bossu, ako napravis najvise on ce krenuti za tobom, osim ako nema threat reset mehaniku ili nekakav pick random target skill. i tu se najvise vidi slabost sustava. jer ti i sa thiefom, koji po meni nista ne bi smio radit osim radit abnormalan damage, mozes glumit kite tanka. e sad je pitanje dal ti imas dovoljno skilla da prezivis boss battle. zato je meni bilo izvrsno kad sam u party-ju imao mace guardiana. stanes iza bossa, guardian sa macom baca healing signet, i samo koljes, a buduci da guardian moze napravit malo veci burst damage od mene on drzi bossa isprid sebe a ja samo kasapim iza njega. 

eto, to je samo taj izoliran slucaj u kojem donekle mozes simulirat tenka sa op guardianom koji je uz to i healer.  sve ostalo je kao sto sam rekao dodge i kite.

tehnicki gledano, ti mozes samo povest 5 guardiana i sabit sve zivo jer ti nista ni ne triba. cak ni mesmer.

13 godina
Guild Wars 2

Mislim da se moji dani uživanja u WvW-u pa i time u GW2 bliže kraju,sad kad dođe patch sa ascended armorom jer kao što sam napisao nemam nimalo interesa trošit vrijeme na raidanje i skupljanje gluposti da bi mogao biti kompetitivan u WvW-u.

1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

pitanje ima i nema veze sa gw2, stoga sry na polu off topicu :)

htio bi preč na win 8.1 tj. htio bi napravit upgrade (znam da je clean instal najbolji) al mi se neda ispočetka skidat igra, a pitanje je dal ste osjetili bolje performanse na 8.1 clen instal i dal je ko radio sam upgrade i dal je osjetio razliku u performansama?

hvala i ispričavam se još jednom na off topic!

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

pitanje ima i nema veze sa gw2, stoga sry na polu off topicu :)

htio bi preč na win 8.1 tj. htio bi napravit upgrade (znam da je clean instal najbolji) al mi se neda ispočetka skidat igra, a pitanje je dal ste osjetili bolje performanse na 8.1 clen instal i dal je ko radio sam upgrade i dal je osjetio razliku u performansama?

hvala i ispričavam se još jednom na off topic!

ja napravio clean install 8.0 i čini mi se da su performanse bolje. Odokativna metoda, nisam ništa mjerio.

13 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Decki zelim kupiti Guild Wars 2, medjutim dvoumim se, jer imam slab racunar, pogledajte mi konfiguracije na moj pc i recite mi da li cu moci goniti tu igru na low settingsima ? Samo da napomenem da processor koji vidite nije vise core 2 duo, sada imam slabiji P4 3.40 ghz HT single core, pa se zbog toga brinem. Ja na ovom pc-iju igram skoro sve igre na low osim onih igara koje nisu optimizovane.

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
DarkoKwon kaže...

Decki zelim kupiti Guild Wars 2, medjutim dvoumim se, jer imam slab racunar, pogledajte mi konfiguracije na moj pc i recite mi da li cu moci goniti tu igru na low settingsima ? Samo da napomenem da processor koji vidite nije vise core 2 duo, sada imam slabiji P4 3.40 ghz HT single core, pa se zbog toga brinem. Ja na ovom pc-iju igram skoro sve igre na low osim onih igara koje nisu optimizovane.

http://systemrequirementslab.com/cyri

odaberi na popisu Guild Wars 2 i klini na plavi gumb

13 godina
odjavljen
Ziga kaže...
DarkoKwon kaže...

http://systemrequirementslab.com/cyri

odaberi na popisu Guild Wars 2 i klini na plavi gumb

Eto ne znam ja za taj sajt :) Tu pise da mi sve jedna igra sto postoji ne moze na racunar, medjutim  ja sam sve jednu igrao. Samo me interesuje kako je optimiziran GW2, kako radi na low end masinama (na low postavkama), ne zelim da zavrsim kao sa onim indie developerima sto ne znaju optimizovati igru za sve racunare.

Darko
17 godina
DarkoKwon kaže...

Eto ne znam ja za taj sajt :) Tu pise da mi sve jedna igra sto postoji ne moze na racunar, medjutim  ja sam sve jednu igrao. Samo me interesuje kako je optimiziran GW2, kako radi na low end masinama (na low postavkama), ne zelim da zavrsim kao sa onim indie developerima sto ne znaju optimizovati igru za sve racunare.

Neće ti raditi onda, preslab je procesor.. Sve igre zahtjevaju bar procesor s dvije jezgre.... dakle nemoj kupovati..

13 godina

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Ovako nešto me zanima i nisam siguran pa tražim pomoč od vas... Vidim da je Guild wars 2 na sniženju nekih 40%

No kada idem kupiti igru, cijene su u dolarima i nemogu vidjeti na listi europske zemlje...

Hoće li biti problema ako kupim igru recimo da sam odabrao kao da živim u americi i hoću li moči igrati an europskim serverima?

Ako ne, da li je sigurno kupovati preko europskih proxya, posto sam vidio da njima stave cijene u €, i sve europske zemlje su na listi.

Pošto sam malo čitao i vidim da su razne verzije vezane za regije u kojima se igra kupuje pa da nebi bilo problema, pa da na kraju nebih uopce mogao igrati...

0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

https://buy.guildwars2.com/en/

Tu kupis i nema frke, brijem da je vecinom u USD jer nema konverzije... ako zelis  http://www.go2arena.com/guild-wars-2-heroic-edition-cd-key-eu.html 24€

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Novi hiling skilovi u idućem patchu:

Ranger -Water Spirit: Spirit. Summon a water spirit that grants nearby allies a chance to heal when attacking. Aqua Surge: Heal yourself and cause your water spirit to heal nearby allies.

Necromancer

-Signet of Vampirism: Signet Passive: Siphon life from enemies that strike you. Signet Active: Mark an enemy. Allied players will steal life from that enemy.

Mesmer

-Signet of the Ether: Signet Passive: Heal yourself based on the number of active illusions you control. Signet Active: Heal yourself and refresh all phantasm skill recharges.

Guardian

-Litany of Wrath: Meditation. Heal yourself. For a brief time, you heal each time you strike an enemy, based on a percentage of damage dealt.

Engineer

-A.E.D.: Gadget. Activate your A.E.D., enabling the system to heal you after a brief period of time. If your health drops below 1%, you are healed for a massive amount and your A.E.D. is deactivated. Static Shock: Use your A.E.D. to stun an enemy.

Elementalist

-Arcane Brilliance: Arcane. Blast the target area, hitting foes with critical damage and healing yourself. Healing effectiveness is increased per target hit.

Thief

-Skelk Venom: Venom. Your next few attacks heal you.

Warrior

-Defiant Stance: Stance. Absorb all incoming strikes for a period of time. All incoming attacks heal you.

Zanimljivo mi je ovo forsanje cond(venom) speca kod thiefa koji je do sad bio banana i 99% thiefova su bili crit spec.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 11:03 (evang).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Guild Wars 2

pozz 

zanima me, ima li na gandari ili nekom serveru neki guild balkanski

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 20:16 (delo).

0 0 hvala 0
17 godina

condition build valja samo onda kad mozes drzat svoje conditions cilo vrime, a to je najefikasnije kod ranged likova. thief ili bilo koji drugi lik nikako. zato sam ja od prvog dana isao na power, precision i crit.

13 godina
Guild Wars 2

Igram cond. thiefa od kad je došao patch sa promjenon stelta,jest da je playstyle potpuno drugačiji od crit,ali uz malo logike i poznavanje klase izrazito efikasan,volim 1v1/2/3/4  fajtove ili manje skirmishe,tj. izbjegavam zergove(tu ovak i onak nije važno koji si spec) i bez lažne skromnosti mislim da mi prilično dobro ide,sa niti jednom klasom nisam do sada imao  problema.Stvar je u tome što jako puno ljudi igra svoju klasu sa copy/paste flavor of the month specom koji uopće ne kuži nego vide nešto na jubitou ipokušavaju to iskopirat.

0 0 hvala 0
17 godina
evang kaže...

Igram cond. thiefa od kad je došao patch sa promjenon stelta,jest da je playstyle potpuno drugačiji od crit,ali uz malo logike i poznavanje klase izrazito efikasan,volim 1v1/2/3/4  fajtove ili manje skirmishe,tj. izbjegavam zergove(tu ovak i onak nije važno koji si spec) i bez lažne skromnosti mislim da mi prilično dobro ide,sa niti jednom klasom nisam do sada imao  problema.Stvar je u tome što jako puno ljudi igra svoju klasu sa copy/paste flavor of the month specom koji uopće ne kuži nego vide nešto na jubitou ipokušavaju to iskopirat.

ja sam vise govorio o pve nego pvp... al ajd u pvp thief mozes kako hoces. jedan na jedan sa thiefom kad sam igrao sam ljude jeo ko kokice...

15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Možete li mi reći gdje mi je najpovoljnije za kupiti igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Corrky kaže...

Možete li mi reći gdje mi je najpovoljnije za kupiti igru?

njuškalo, vidio sam accounte ispod 100kn

13 godina
Guild Wars 2

Najbolje ti je njuskalo ako hoces ostati i bez accounta i bez novaca.... najbolji izbor ! 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...

Najbolje ti je njuskalo ako hoces ostati i bez accounta i bez novaca.... najbolji izbor ! 

ja sam u zadnjih 7 godina kupio 10 + accounta, nikada problemi. Ako imaš mozak, lako se primjete sumljivi. 

"eh stari, pokvareni mi mobitel, možemo mi sve to riješiti preko maila ?? "{#}

17 godina
Guild Wars 2

igra li tko na gandara serveru? ja starto jučer Thiefa pa učim lagano igrat, zamjerka mi je jedina nedostatak tutoriala pa sve sam moram otkrivat i proučavat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ako hoces,mogu ti ja prodati acc,javi mi se u inbox

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 15:41 (kexzoR).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

ja sam na Gandari sa još dva frenda i u super guildu smo (Requiem of the dead)
stalno imamo nekakve zabavne eventove unutar guilda, evo videa od jučer 

:) 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice