Kada je išao taj update? Igrao sam do nekih pola 11 jučer i naišao na zbrejkane skill pointe i DE.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kada je išao taj update? Igrao sam do nekih pola 11 jučer i naišao na zbrejkane skill pointe i DE.
svaki patch update bude ista stvar, oni kazu da ispravili zbugane tocke i tako bude prvih par pokusaja i onda se opet zbugaju. tak da moras imati srece i upasti odmah nakon reseta :)
Ak ima ikog da je nezadovoljan s GW2 il ga je vec cijelog procuclo pa skuplja prašinu ,pliz javite na PM, ja bi uzeo,isto mogu dat itema iz D3 u vrijednosti od 50€(stvarno dobrih itema 20 000 000 g, za bilo koju klasu, inferno act3-4 lagano ), nebitni su mi leveli jel bi igrao od pocetka,bitno mi je da je sto jeftinije jerbo dobih otkaz..
A sad pitanja,
-jel GW2 WOW-ast u smislu da je dizajn svijeta za diječicu od 12 godina(vanila WOW je po meni diajniran ko babys first mmo)
-kolko je zahtjevan hardverski
-ja bi ga igrao polako kao singleplayer RPG,nije mi bitno pumpanje levela i da imam najvecu brojku na kacigi vec prica i istrazivanje, dal kao takav zadovoljava
-kolko troši bandwitha, najme imam TELE2 20gb mjeseci limit (smeče i zlo), Diablo3 za nekih 3 sata igre pocucla oko 50 mb,a igra je singleplay(ne znam kaj rade, jel mi skidaju cijeli hard polako), kolko cucla GW2
-jel ima starije ekipe,30+
-kolega forumaš mi je rekao da je Gandara server najpopunjeniji s Hrvatima, moze to netko potvrdit
-kolko otprilike bi trajala igra nekom ko bi polako igrao PVE content, dakle sve questove rjesavao ,ne bi power levelao i minmaxao...
-zakaj su stavili ono stvorenje kaj slići na zdepiliranog evoksa, jel ima jos puno takvih JRPG eskapada u igri
Znam samo da mi tri mape vise zbog zbrejkanih skillpointa.
Dizajn: Da, više naginje crtiću nego nečemu ozbiljnome. Ovo se najviše primjeti na facama likova, armorima i oružjima. Recimo, warriori lamaću mačevima koji kao da su pokradeni iz Final Fantasya. Najvjerojatnije i jesu.
Priča: Je u banani ako se uspoređuje s jedinicom. Immersion je nikakav, od samog starta znaš gdje ćeš završit, opcije grananja priče su samo kozmetičke.
Ekipa: Da, ima ekipe starije od 30. Brijem da nas ima nekoliko takvih u mom guildu.
Server: Ne mogu sa sigurnošću reći, ali vjerujem kako na Gandari zaista ima najviše domaćih (HR) igrača.
Content: Ja igram nekih sat i pol, dva dnevno. Tek sam prekjučer došao na lvl 80 i imam još nekoliko mapa za explorat. Primary quest nisam radio jer je bio zbugan.
Ewok: Misliš na Quaggane? Nekima su kjut, nekima idu na živce. Imamo čak i hodajuće polarne medvjede koji pričaju i grade hramove. Imamo čak i rasu inteligentnih štakora.
Meni osobno se ovoliko rasa ne sviđa. Čak nisam ni oduševljen s ovih pet igrivih rasa.
Zna li netko jel ovaj zadnji patch popravio probleme oko ulaska u instance?
Vec tjedan dana nisam napravio ni jedan run...
Ak ima ikog da je nezadovoljan s GW2 il ga je vec cijelog procuclo pa skuplja prašinu ,pliz javite na PM, ja bi uzeo,isto mogu dat itema iz D3 u vrijednosti od 50€(stvarno dobrih itema 20 000 000 g, za bilo koju klasu, inferno act3-4 lagano ), nebitni su mi leveli jel bi igrao od pocetka,bitno mi je da je sto jeftinije jerbo dobih otkaz..
A sad pitanja,
-jel GW2 WOW-ast u smislu da je dizajn svijeta za diječicu od 12 godina(vanila WOW je po meni diajniran ko babys first mmo)
-ja bi ga igrao polako kao singleplayer RPG,nije mi bitno pumpanje levela i da imam najvecu brojku na kacigi vec prica i istrazivanje, dal kao takav zadovoljava
-kolko troši bandwitha, najme imam TELE2 20gb mjeseci limit (smeče i zlo), Diablo3 za nekih 3 sata igre pocucla oko 50 mb,a igra je singleplay(ne znam kaj rade, jel mi skidaju cijeli hard polako), kolko cucla GW2
-kolega forumaš mi je rekao da je Gandara server najpopunjeniji s Hrvatima, moze to netko potvrdit
-kolko otprilike bi trajala igra nekom ko bi polako igrao PVE content, dakle sve questove rjesavao ,ne bi power levelao i minmaxao...
-zakaj su stavili ono stvorenje kaj slići na zdepiliranog evoksa, jel ima jos puno takvih JRPG eskapada u igri
-GW 2 nije WoW-ast ni najmanje (znam jer sam igra WoW od bete do 12-og mjeseca prosle godine)
Dizajn svijeta je stvarno odlican i svaki kutak svake mape je popunjen,istrazivanje istih je (bar meni) jedan od velikih highlighta ove igre.
-Hardverski je poprilicno zahtjevan, mislim da je quad core proc a must have.
Vidim da imas E8500, ja sam do prije tjedan dana ima E8400 clockan na 3.6Ghz i igra je stekala na medium postavkama u bilo kojoj situaciji di ima vise ljudi (10+) , znaci dynamic eventovi, zone eventovi,WvW , u gradovima itd.
U gradovima mi je frame rate bio izmedu 20 do max 35 ako nebi bilo nikoga u blizini.
U dynamic eventima je ovisilo o kolicini ljudi,ali amo rec od 20-40 fps da je variralo.
A Zone eventovi i WvW su bili uzas,znaci od 3 fps do max 15.... neigrivo
Ovo je sve bilo s grafikom Radeon 6950 2Gb.
Prelaskom na 3570K (na stock frekvenciji dakle 3,4 Ghz) igra leti na high postavkama u full HD rezoluciji, najnizi frame rate sam zabiljezia u jednom zone eventu i to je bilo 32 fps,
prosjek je od 40-60(vsync ne dopusta vise)
-Igra nije zamisljena za powerleveling i sta brze na max lv, jer ima ugradeni downscaling system. Znaci ako kao lv 80 dodes na mapu lv 35-45 i u subzonu koja je lv39, igra te downscalea na lv 40 i podesi ti statistike chara na tu razinu. Tako da igra ostaje izazovna bez obzira koji si level i u kojoj zoni.
-za bandwith stvarno neznam, ali znam da mi je WoW trosia najvise 3-4 Mb po satu (davnih dana kada nisam ima flat)
- starije ekipe definitivno ima, imam par prijatelja iz WoW-a i orginalnog GW na Gandari koji su osnovali jedan manji guild pa se javi ako pozelis invite, guild je internacionalan ali ima dosta Hrvata.
Ako oces Cro only onda imas Croatian Maniacs, njih ima stvarno masa na serveru(valjda oko 500)
- Ako ces pomalo prelazit igru mapu po mapu. par sati dnevno bez obaziranja na level trebalo bi ti sigurno par mjeseci za 100% map completion.
- Quaggani su neka vrsta vodozemaca koji su protjerani iz velikih dubina kad se Zhaitan probudia, a sad zasto su u igri stvarno nebi zna, valjda nekakav comical relief.
Moja najveca zamjerka je sta Kodan nisu igriva rasa...
To je rasa antropomorfnih polarnih medvjeda s odlicnim lore-om.
Imaju citavu neku filozofiju o balansu i odrzavanju istog.
Imo Kodan su trebali biti igriva rasa umjesto Norna, ali ostaje mi nada da ce biti igrivi u nekoj ekspanziji ^^
A sad pitanja,
-GW 2 nije WoW-ast ni najmanje (znam jer sam igra WoW od bete do 12-og mjeseca prosle godine)
Dizajn svijeta je stvarno odlican i svaki kutak svake mape je popunjen,istrazivanje istih je (bar meni) jedan od velikih highlighta ove igre.
-Hardverski je poprilicno zahtjevan, mislim da je quad core proc a must have.
Vidim da imas E8500, ja sam do prije tjedan dana ima E8400 clockan na 3.6Ghz i igra je stekala na medium postavkama u bilo kojoj situaciji di ima vise ljudi (10+) , znaci dynamic eventovi, zone eventovi,WvW , u gradovima itd.
U gradovima mi je frame rate bio izmedu 20 do max 35 ako nebi bilo nikoga u blizini.
U dynamic eventima je ovisilo o kolicini ljudi,ali amo rec od 20-40 fps da je variralo.
A Zone eventovi i WvW su bili uzas,znaci od 3 fps do max 15.... neigrivo
Ovo je sve bilo s grafikom Radeon 6950 2Gb.
Prelaskom na 3570K (na stock frekvenciji dakle 3,4 Ghz) igra leti na high postavkama u full HD rezoluciji, najnizi frame rate sam zabiljezia u jednom zone eventu i to je bilo 32 fps,
prosjek je od 40-60(vsync ne dopusta vise)
-Igra nije zamisljena za powerleveling i sta brze na max lv, jer ima ugradeni downscaling system. Znaci ako kao lv 80 dodes na mapu lv 35-45 i u subzonu koja je lv39, igra te downscalea na lv 40 i podesi ti statistike chara na tu razinu. Tako da igra ostaje izazovna bez obzira koji si level i u kojoj zoni.
-za bandwith stvarno neznam, ali znam da mi je WoW trosia najvise 3-4 Mb po satu (davnih dana kada nisam ima flat)
- starije ekipe definitivno ima, imam par prijatelja iz WoW-a i orginalnog GW na Gandari koji su osnovali jedan manji guild pa se javi ako pozelis invite, guild je internacionalan ali ima dosta Hrvata.
Ako oces Cro only onda imas Croatian Maniacs, njih ima stvarno masa na serveru(valjda oko 500)
- Ako ces pomalo prelazit igru mapu po mapu. par sati dnevno bez obaziranja na level trebalo bi ti sigurno par mjeseci za 100% map completion.
- Quaggani su neka vrsta vodozemaca koji su protjerani iz velikih dubina kad se Zhaitan probudia, a sad zasto su u igri stvarno nebi zna, valjda nekakav comical relief.
Moja najveca zamjerka je sta Kodan nisu igriva rasa...
To je rasa antropomorfnih polarnih medvjeda s odlicnim lore-om.
Imaju citavu neku filozofiju o balansu i odrzavanju istog.
Imo Kodan su trebali biti igriva rasa umjesto Norna, ali ostaje mi nada da ce biti igrivi u nekoj ekspanziji ^^
bas sam neki dan razmisljao o tome kako bi bilo prehebeno da su kodani klasa :) nadajmo se da ce jednog dana i biti!!
Mda, GW2 nije wowast, ali htio bih igrat medvjeda i ne kužim zašto oni nisu igrivi umjesto Norna.
Newsflash: Kodani se u jedinici niti ne spominju, ali zato se puno igra s Nornovima, a ima se i Norn heroja. Kodani su u igru dodani samo zato jer su ih mogli dodat. Isto kao i Quaggani.
Naravno da je wowast. Dobili smo crtić armore i weapone te razne beštije kao igrive rase. Bez veze. Ako i kada dodaju novu igrivu rasu, znaš da igra ide u bananu.
Mda, GW2 nije wowast, ali htio bih igrat medvjeda i ne kužim zašto oni nisu igrivi umjesto Norna.
Newsflash: Kodani se u jedinici niti ne spominju, ali zato se puno igra s Nornovima, a ima se i Norn heroja. Kodani su u igru dodani samo zato jer su ih mogli dodat. Isto kao i Quaggani.
Naravno da je wowast. Dobili smo crtić armore i weapone te razne beštije kao igrive rase. Bez veze. Ako i kada dodaju novu igrivu rasu, znaš da igra ide u bananu.
pa nema veze bio medvjed ili human il sta ja znam, stvar je u grafici koja u wow izgleda kao bojanka. i u lotru (filmu) imas svakakvih stvorenja pa ne izgleda kao crtani.
a i ti si vala vise dosadan, ako ti se ne djasvi igra nemoj ni igrati, ne znam sto si toliko navaalio. ako te neko tjera, sili, prijavi ga policiji.
/doublefacepalm/
Likovi su crtićasti i wowasti u odnosu na jedinicu.
pa nema veze bio medvjed ili human il sta ja znam, stvar je u grafici koja u wow izgleda kao bojanka. i u lotru (filmu) imas svakakvih stvorenja pa ne izgleda kao crtani.
a i ti si vala vise dosadan, ako ti se ne djasvi igra nemoj ni igrati, ne znam sto si toliko navaalio. ako te neko tjera, sili, prijavi ga policiji.
Nedaj se uvuc u njegovo trollanje.
Njemu je GW1 najbolja igra ever tamo ima GWAMM i dere kuknjavu jer GW2 nema previse veze s GW1.
Naspram GW1 njemu je GW2 djetinjast (iako je i GW1 imao razne razne antropomorfne rase tipa tengu,centauri,charr,asure itd.) isto tako u zadnje vrijeme hvali SWTOR (lol) a kenja po GW2.
To ti dovoljno govori o kakvom se tipu radi.
Za njega ocito nisu fantasy mmo-i.
WoW/GW2 usporedbe prestaju kad se samo usporedi Divinity Reach i Stormwind (human capital gradovi)
Divinity Reach je masivan i izgleda kao metropola u koju bi mogla stat poprilicna kolicina ljudi, dok npr. u Stormwindu sve je nekako neproporcionalno i imam osjecaj da u njemu nebi moglo zivit niti stotinjak ljudi (a po lore-u i rpg bookovima bi trebalo stat oko 300 000 tisuca ljudi )
GW2 je prvi fantasy MMO u zadnjih 8 godina za kojeg mogu rec da stvarno nema nikakve veze s WoW-om i da je to dobra stvar.
Preporucia bi ga svakom igracu koji voli fantasy RPG-ove (nebitno radi li se o SP RPG ili MMORPG igracima)
Ja se nikad ne bih slozio da je ista u ovoj igri WoW-asto po pitanju likova. Ono sto lici na WoW (barem u odnosu na jedinicu) i sto im zamjeram je sto su se odmakli od originalnih dizajna armora i weapona i u dvojci uveli slijedece:
ogromne shouldere koji ponekad svijetle, bljeste i slicno, a to je obiljezje WoW-a vise nego icega
uveli oruzja debilnog dizajna, pa ima maceva/oruzja radjenih od lave, leda, kostiju i slicno (npr ima cijeli set "pirate" oruzja gdje je hammer recimo sidro -> u kojem svemiru sidro moze glumiti hammer, ajde da ima krampova ili nesto, ali hammer?), ono sto je od "normalnih" materijala i lici na upotrebljive iteme je daleko oversizano, siroko ko "balkonska vrata" (obi wan opis greatsworda koji, na zalost moram priznat, savrseno opisuje ono na sto lice) itd. U jedinici je bilo oruzja i weapona koji nisu licili na proizvode iz ljudske povijesti, ali nikad se nije desilo da ostrica maca bude sira nego mali asura koji stoji kraj mene -> ovo doista vuce i na final fantasy oruzja koja su uvijek bila oversizana
takodjer ima dosta grinda - ovo samo po sebi nije cak ni toliko iznenadujuce, ali ono sto jest iznenadujuce je da oni tvrde da je ovo "anti-grind" igra i tretiraju je kao takvu, onda ubace ogromnu potrbu za grindom, onda povrh svega ubace antigrind algoritme koji rade na nacin da ako nesto grindas, dobijes "skriveni" buff koji ti efektivno smanjuje drop rate svega. to bih recimo mogao i progutat da nema boostera koji ti povecavaju drop chance i onda se nalazis u paradoxu unutar paradoxa. moras grindat da bi imao materijala, igra ti nudi booster da ti materijali vise dropaju, medjutim kad ih krenes farmat ubaci se algoritam koji ti onemogucuje farm. Jesam spomenuo da se boosteri mogu kupovati za pravi novac (u gem storeu) cime efektivno placas da ti se boosta nesto na sat vremena sto ce ti igra nerfat kroz 15ak minuta do mjere da se nikako ne isplati imao ti boost ili ne?
zanima me koliko bugova je ispravljeno, iako vecina nije katastrofalna, recimo zbugani skillpoint challenge nije problem jer ti daje 1 skill point. sa skill pointovima se kupuju skilovi, ali se trose i na neke recepte u mystic forgeu. 1 SP ne znaci nista u usporedbi sa 240 SP viska koje imam (otkljucao sam sve sto me zanimalo), problem nastupa kad te on prijeci pri map completionu (svaka mapa treba odredjenu kolicinu SP-a da bi imao 100% completiona, kad zavrsis sve mape dobijes achievement i 2* gift of explorer - ovo je bitno samo ljudima koji rade legendary oruzje), ali map completion napravio ga ti danas ili za 2 mjeseca ne mijenja nista na stvari. Drugim rijecima nije nesto sto je ogranicavajuce u igri ili ti "blokira progress2 osim ako ti je glavni cilj u igri imat 100% map completiona naspram recimo full gearanog lika ili zavrsen personal story ili stovec. slicno mislim i za evente koji se zblokaju u odredjenom trenu. znam da ce to biti ispravljeno sa vremenom, a uvijek ima drugih evenata.
Meni tvoj post govori jedino da imaš velikih poteškoća sa shvaćanjem i interpretacijom pročitanog teksta. Naime, napisano je ovo:
Dizajn: Da, više naginje crtiću nego nečemu ozbiljnome. Ovo se najviše primjeti na facama likova, armorima i oružjima. Recimo, warriori lamaću mačevima koji kao da su pokradeni iz Final Fantasya. Najvjerojatnije i jesu.
Iz ovoga si ti uspio doći na arhitekturu grada iako je svakome s IQ-om vrijednosti iznad sobne temperature jasno da se odnosilo na armore, oružja i izgled likova. Evo linka na warrior opremu iz dvojke, a na dnu posta provjeri warrior opremu iz jedinice. Primjeti da pričaš gluposti jer je očigledno koja je više crtićasta i wowasta.
Što se tvog nazivanja mene trolom tiče, slobodno usporedi broj riječi koje smo obojica ispisali ovdje. Primjeti tko se bavi etiketiranjem, a tko arguemntira. Primjeti da ja na postove ne odgovaram linkanjem na youtube filmiće. Osim činjenice da takve stvari rade panjevi koji nemaju vlastito mišljenje, meni ne trebaju filmići da naučim igrat. Mislim, jasno je meni da te svrbi kad dobiješ po prstima kao zadnji mulac, ali da baš moraš napadati lažima i podmetanjem... Ah, nije ni čudo kaj ti je virtić dao thumbs up. Tko će kome nego svoj svome.
Pusabok.
zanima me koliko bugova je ispravljeno, iako vecina nije katastrofalna, recimo zbugani skillpoint challenge nije problem jer ti daje 1 skill point. sa skill pointovima se kupuju skilovi, ali se trose i na neke recepte u mystic forgeu. 1 SP ne znaci nista u usporedbi sa 240 SP viska koje imam (otkljucao sam sve sto me zanimalo), problem nastupa kad te on prijeci pri map completionu (svaka mapa treba odredjenu kolicinu SP-a da bi imao 100% completiona, kad zavrsis sve mape dobijes achievement i 2* gift of explorer - ovo je bitno samo ljudima koji rade legendary oruzje), ali map completion napravio ga ti danas ili za 2 mjeseca ne mijenja nista na stvari. Drugim rijecima nije nesto sto je ogranicavajuce u igri ili ti "blokira progress2 osim ako ti je glavni cilj u igri imat 100% map completiona naspram recimo full gearanog lika ili zavrsen personal story ili stovec. slicno mislim i za evente koji se zblokaju u odredjenom trenu. znam da ce to biti ispravljeno sa vremenom, a uvijek ima drugih evenata.
Meni je nemogućnost da završim mapu prilično ograničavajuća. Naime, mapu mi se završava tada kada je radim, a ne za dva-tri tjedna ili mjeseca. Tada ću igrat nekog drugog lika. O trošenju vremena i novca na ponovno proputovanje da i ne govorim.
Bok, skull iz boe ovdje.
Kupio sam gw2 i jucer normalno igrao, a danas ne mogu uc u igru, jer stalno crasha i daje mi mogucnost da posaljem crash report anetu kaj sam i napravio.
Probao sam -repair, ali nije pomoglo. Plus kaj stalno moram odobrit ip lokaciju sa koje se spajam u igru prek maila. Imam dynamic ip pa remember network bas i ne radi.
Imate kakav savjet, a da nije reinstall, jer mi se ne skida ponovo 15GB.
Inace kaj se tice same igre, nisam daleko dogurao (lvl10), ali do sad je ok, iako ne mogu rec da je bolja od jedinice. Pvp jos nisam igrao, ali budem uskoro i cist sumnjam da je na razini onog iz jedinice.
O bivši guild kolega. Pa kako je što ima, na kojem si serveru? Ćemo obnoviti BoA guild?
Kaj se tiče problema - nemam pojma - pokušaj na službenim forumima.
Meni tvoj post govori jedino da imaš velikih poteškoća sa shvaćanjem i interpretacijom pročitanog teksta. Naime, napisano je ovo:
Iz ovoga si ti uspio doći na arhitekturu grada iako je svakome s IQ-om vrijednosti iznad sobne temperature jasno da se odnosilo na armore, oružja i izgled likova. Evo linka na warrior opremu iz dvojke, a na dnu posta provjeri warrior opremu iz jedinice. Primjeti da pričaš gluposti jer je očigledno koja je više crtićasta i wowasta.
Što se tvog nazivanja mene trolom tiče, slobodno usporedi broj riječi koje smo obojica ispisali ovdje. Primjeti tko se bavi etiketiranjem, a tko arguemntira. Primjeti da ja na postove ne odgovaram linkanjem na youtube filmiće. Osim činjenice da takve stvari rade panjevi koji nemaju vlastito mišljenje, meni ne trebaju filmići da naučim igrat. Mislim, jasno je meni da te svrbi kad dobiješ po prstima kao zadnji mulac, ali da baš moraš napadati lažima i podmetanjem... Ah, nije ni čudo kaj ti je virtić dao thumbs up. Tko će kome nego svoj svome.
Pusabok.
Ej beskičmenjak, komentirat ćeš i dalje svaki moj TU ili TD, nije ti ovo prvi put...
Moja volja kome ću dati TD ili TU, trolu maleni.
Ne znam koje mape igrate da vam je bas SVE zbugano. Ja sam izlevelo lika na 80, bilo je buganih evenata, ali nijedno srce nije bugano bilo. Vecina onoga sto mi je prijecilo map completion (iskljucivo skill challengei gdje je bio zbugan challenge npc i to recimo svega 10ak komada u cijeloj igri na svim mapama u zbroju) je u medjuvremenu popravljeno i dovrsio sam te mape.
Eventi znaju zapet, pogotovo escorti, bio je i claw of jormag zbugan itd. ali sve manje se to desava. Bas da su sva srca i svi eventi zbugani nisam dozivio. Takodjer sam na Gandari.
Najgora mapa mi je bila ona gdje je shatterer, tamo sam naiso u istome danu na 4 zbugana eventa naisao. Dakle to je bilo najgore - 4 zbugana eventa na istoj mapi. Najveci problem je bio u Orru jer je svaka mapa imala 1 zbugan skill challenge pa nisam mogo nijednu dovrsit neko vrijeme.
Evo i mojih iskustava, a i malo sam čitao po raznim drugim forumima.
Eventi, skill pointovi i srca dođu u zbugirano stanje tijekom vremena. Znači, desi se neki slijed događaja i taj dio se više ne može uspješno završiti.
Naime, na jednom od foruma tip je pričao kako je sa prvim likom došao do 80 lvl i da mu nije primijetio značajne bugove kod eventa, skill pointova i srca, a onda je krenuo sa altom i svako malo nalijetao na bugove.
I meni se desilo da sam na jednoj od mapa, imao 4 zbugirana eventa, 2 skill pointa i slično, ali pronašao sam način kako to riješiti i ispuniti 100% (server Gandara, ako se netko pita).
Naime, nakon updatea većina zbugiranih stvari su se popravile (restart servera ili što već). To se, do sada, ponovilo 5 puta na 5 različitih mapa. Nisam mogao uloviti skill point, nakon što je izišao update, pokušao sam ponovo doći na zbugirane skill pointove i ovaj put sam ih mogao obaviti. Bitno je što prije (u mom slučaju unutar 24 sata) pokušati obaviti zbugirane stvari, prije nego se (eventualno) opet zbugiraju.
Nadam se da će ovo pomoći.
Ej beskičmenjak, komentirat ćeš i dalje svaki moj TU ili TD, nije ti ovo prvi put...
Moja volja kome ću dati TD ili TU, trolu maleni.
Aaaaa, ribica.
O beskičmenjaštvu dovoljno govori tko je galamio da će koga stavit na ignore, a sada ga citira da bi ga nazvao trolom. Jebote, ti se ni vlastitih odluka nemreš držat. Daj si ti pivicu zemi i polako. Fjaka, e.
Ajde bgti naporan si gwam, igraj malo, kani se foruma.
Logiram se čim si propustim igru kroz TMG.
I sense much anger in you young padwan... relax.... you will live longer.
(Altho the world might prefer the alternative)
I sense much anger in you young padwan... relax.... you will live longer.
(Altho the world might prefer the alternative)
Nisi se krivo izrazio, nemoj si umišljat, potpuno si krivo shvatio jednostavnu rečenicu samo zato jer si se silom želio zakačit za nešto da mi se možeš posrat.
Kao i obično, završio si posran. Uživaj. :*
show is on
šteta što tek za 15 min krećem s posla, trebat će ovo pratit u tramvaju i busu uz standardno izbjegavanje kontrole :D
Šteta što mi za 15 minuta počinje engleski pa neću moć pratit ove genijalne wowaše sljedeća tri sata.
Meni GW2 nije bas sjeo iskreno, igrao sam ga u beti i bila mi je ok igra (do sad je nisam igrao jer sam kupio acc preko eBay-a a lik je platio ukradenom karticom i bannali su mi acc... normalno pare nisam dobio natrag jer tu nema zastite posto je to digital good)
Sada kada sam ga kupio opet regularnim putem, nekako mi je zao jer mi se gameplay uopce ne svida sa tim trazenjem srca i iskreno ne kuzim zamisao onih undiscovered vistas sto mi da malo panorama view, a opet buduci da zapravo zelim sto vise toga napravit od stvari koje se mogu napravit, to mi je tesko zaobilazit kad mi bode oko na karti :D Nisam netko bas tko ce imat 10 likova i zurit da sto prije dode do max lvl-a.
I ona šema nema vise ubi x monstera, tog nije bilo ni u gw1, a sustav tamo mi je bio bolji, ovo je trci okolo od srca do srca i cekaj neki event koji se opet odnosi da moras ubit nesto x puta, ali je to sad zamaskirano: "defend for 8 waves..." a ta nekakva bas prica gdje mi jos izbacuju one dialoge pa ja moram slusat kak nemam pojma kome trebam trazit njegovu djevojku... draze mi je to bilo samo procitat nabrzaka u quest logu ili pokupit hrpu questova pa ih malo po malo rjesavat u nekom podrucju... ovo je quest po quest, osim ako ti se preklope eventi neki, al u tom slucaju moram cekat da mi se taj event koji sam propustio resetira.
Borba je dinamicna, al je opet u neku ruku dosadna i naporna, nekako mi fali zara i efekata nekih.
WOW (sad ce bit paljbe no nije me briga) i GW1 imaju jednostavno nekako bolji osjecaj, WoW ima odlican lore i background (sto nazalost vecina ne zna jel im se zuri nabit lvl-e niti su procitali knjige)
A PvP u GW1 mi je i dan danas nezaboravljiv i koliko je tamo zabave bilo i zezancije :(
Eto, opet sam se dvoumio uzet D3 ili GW2, opet sam odabrao GW2 i opet sam nezadovoljan :D
( igrao sam D3, drop system im je totalno mutav, al svida mi se igra, volim tuc po hrpi mobova :D )
/Ignoring the troll and moving on topic
Evo jedan zanimljiv osvrt na engleskom za SPVP koji je nasao kolega guildie.
Mozda pomogne nekom novom igracu koji se misli sta igrat, a planira PvP-at u buducnosti.
Here’s the scale I will use. I will go through each profession, and give them a rating. The rating is 1-10, with 1 being completely useless, and 10 being brokenly overpowered. Then I will detail my thoughts about the profession. So let’s begin!
Guardian: 7
The guardian is the flagship “bunker” role for a tournament team. I would say over 95% of teams run a defensive guardian on their team, whose sole goal is to sit on a point and keep it. They certainly excel at this role, and their ability to apply both retaliation and stability in an AoE make them super team fighters. However with the change to Tome of Courage, they are no longer able to win every team fight with the AoE full heal. Right now every team runs with a Guardian because they’re used to having one on the team, but I can see in the future a Guardian not necessarily being necessary. Hence the rating of 7.
Warrior: 4
I personally think the Warrior is the weakest tournament profession in the game right now, at least as a damage role. For a defensive role, a hammer Warrior shows some promise, but fails to bring the sustain of an Elementalist or a Guardian (even with shout heals). But back to a damage/roaming Warrior, their damage is far too predictable to be relied on in combat. And, unlike thieves, Warriors are unable to vanish when their burst skills are on cooldown. However, I have seen some promising axe builds not revolving around the greatsword, so hopefully the Warrior will learn some new tricks in the next few weeks.
Ranger: 5
Rangers are in a good spot right now. They have the ability to be high sustain damage or incredibly bursty. In fact they are the only profession that has reliable damage output. They have options for stability, mobility, and cc as well. Overall a versatile class, but lacking the exploitable mechanics to put them over the edge damage-wise. The pets are still slightly unresponsive, but much better than in the betas. Rangers are weak to thieves in a 1v1, but other than that can hold their own as any damage-based role on a team.
Engineer: 6
Most teams are running Engineers now, and for good reason. They feature good, sustained AoE damage, excellent knockbacks, and even high burst damage builds. Many options for swiftness make them excellent roamers. Some teams run Engineers as point defense, which I don’t think is better than a Guardian or an Elementalist, but still is viable. Also the Engineer Supply Crate is one of the better elite skills in the game. There are many different ways to play an Engineer with great success in tournaments right now.
Thief: 5
While Thief may be overpowered in 8v8s, they find an unusual role in tournament teams. Against some compositions, a Thief really shines. For example, I was watching a glass cannon Mesmer’s stream (professional level player) literally get 2 shot by a thief (12k backstab, 6k steal). However, against teams that run condition damage and toughness, a Thief may be next to useless. I know that on my condition damage Engineer, a Thief has no way to instantly kill me. In a sustained fight Thieves are quite weak. Overall, I think Thief is a niche pick based on your composition. They are strong, but once teams learn to counter them, they are balanced in 5v5.
Elementalist: 5
Had the Staff Elementalist build not been discovered a few days ago, I would have had Elementalist as the weakest current profession. However Elementalists have found a really nice role as a defensive/support role. It excels at roles like defending points 1v2 while waiting for help to arrive, killing enemy trebuchets without the opposition being able to do anything about it, and stability stomping. They are very strong on Khylo. On a side note I think that Scepter/dagger or dagger/dagger is not as strong as other roamers like Rangers, Thieves, or Engineers, but still viable.
Mesmer: 8
You’ll see pretty much every team run with a Mesmer currently. They are nearly unbeatable 1v1 (currently only Staff Ele or Trap Ranger can beat them somewhat consistently), and have so many different mechanics all within the same build. This includes stealth, blink, daze, invulnerability, target dropping, quickness, immobilize. Portal allows Mesmers to defend 2 points at once, with the team in tow. For the most part Mesmers have so much mitigation spells that they can afford to run glass cannon and get away from it. Mesmers excel at almost every role in the game.
Necromancer: 4
Honestly the Necromancer would have received a 5 had it not been for all the bugs in their current state. The Necromancer is one of the most difficult professions in the game, as well as one of the most underrated. While they have little option for power-based builds, they excel at condition control. Running on a condition-based team, the Necromancer is devastating. Overall, the Necromancer could use a little bit of love, but is still completely viable in competitive play.
Mislim da bi guard moga biti i vise, jer ga je s pravim buildom skoro nemoguce maknut s pointa, ali ovo imho izgleda poprilicno tocno sta se trenutne mete tice.
TP down again...
evo ja sam riješio 2 zbugana questa danas i kompletirao mape.
Popravili su skill pointe (bar one do kojih sam nanovo došao). Manjih bugova ima, no ne utječu na lvling. Ako već jedan event i ne radi, lako se preskoči.
Što se tiče kukanja danas-sutra za potrošenim parama prilikom portanja na mjesta kako bi se "dovršile mape", dovoljno je reći da je reward veći nego ta sića za teleport. Jesmo prokleti u Hrvatskoj, ali tih par silvera u igri ne bi smjelo biti problem. -.-'
Isto tako ne vidim zašto se buniti na "zamaskirane kvestove" i evente - nije gw2 jedini mmo, znali smo što kupujemo. Osobno mi sve djeluje ležerno. Istražujući svaki kutak gotovo nesvjesno rješavam "srca" i evente, a ukoliko se nešto zanimljivije dešava na mapi, ekipa to dojavi na /m uz link waypointa. Uvijek dostupan AH, jednostavna pohrana craft materijala itd... Nema ništa što me smara.
Logiram se čim si propustim igru kroz TMG.
Radije neki checkpoint dignite... nemam bas nekih iskustava (pre)pozitivnih sa TMG-em... ako sam te barem dobro shvatio
Sto se tice same igre, ja i dalje velim da nisam naiso niti na jedno zbugano srce. opce ne znam kak je to kad je srce zbugano, kaj nemrete zavrsit to? Ne kuzim. skillpoint uvijek radi iza reseta, ali barem u Orru sto su bila 2 zbugana, unutar 10-15 minuta nakon reseta se zbugo na gandari.
Ja sam dobrsio te mape pa ne znam u kakvom su stanju trenutno.