Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.285.606
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Update Notes - September 18th 2012
1domagoj1 kaže...
DeepStick kaže...
fora je u tome kaj su oni u suradnji sa jednom firmom (zaboravio ime i ne da mi se trazit) zapakirali igru tako da prevodi api u jezik razumljiv mac-u. mac koristi openGL a ne direct x.

ukratko, emulira rad windowsa, zato ne mozes dobiti iste perfomanse kao na dualbutanim win jer gubi vrijeme procesora na prevođenje api-ja ( recimo meni je na bootloadanim win 80 fps-ova, a na ovom "native" klijentu mi je 28-35 ). isto to sam mogao dobiti sa wine-om da sam isao preko njega, al ovo je ipak bolje zapakirano i ljudi se ne moraju zaj**** sa instalacijom prek nekog drugog programa (wine, parallels etc.)

ali ok, ovo je ipak beta verzija i ja sam zadovoljan jer ako nista drugo mogu malo craftati i zaj**** se na TP-u, ili samo chat sa ekipicom. to mi je dovoljno jer doma imam PC za igranje...

Pa u tome i je stvar, unixoidi koriste OpenGL, zato mi i je cudno, jer znam da je GW engine na DirectX-u.

Bas se ponadah da su ga mozda portali na OpenGL, to bi znacilo da vrlo jednostavno van mogu izbaciti i Linux klijent. To bi bila milina.

not gonna happen jer bi to uključivalo razvoj potpuno nove igre iako je igra ista skroz...

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose. You're on your own."
15 godina
Guild Wars 2

crap,Trading post je još down....

BF3 FlamingKing
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DeepStick kaže...

not gonna happen jer bi to uključivalo razvoj potpuno nove igre iako je igra ista skroz...

To uopce nije istina. Engine ostaje, potrebno je samo DirectX pozive zamijeniti OpenGL pozivima. Ako je Valveov tim od 11 ljudi uspio u par mjeseci portati cijeli Source engine na OpenGL, ne vidim razloga niti prepreke da to isto napravi i ANet. Suska se da imaju mali tim koji istraziva portanje GW 2 na konzole, bolje da ih zaduze da portaju igru na unixoide. Onak, kozole i GW 2, wtf.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
13 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Suska se da imaju mali tim koji istraziva portanje GW 2 na konzole, bolje da ih zaduze da portaju igru na unixoide. Onak, kozole i GW 2, wtf.

htio sma to napisat prije par dana al bi ekipa standardno flejmala. igra i je takva kao da je pisana za buducu podrsku konzola.

GW2. fail of the year as well.
16 godina
Guild Wars 2

Nevjerojatno.... neki ljudi ovdje naprosto nemaju zivot ili imaju nekih drugih, malo ozbiljnijih problema. Kaj ste kupovali igru? Ili sad kad ste ju vec kupili kaj ju ne prodate dalje i nastavite sa zivotom?

Meni je recimo grozno kad mi se zavuce kamen u cipelu. Onda stanem, skinem cipelu, bacim ga van, obujem nazad cipelu i nastavim dalje. Ne nadjem forum sa temom "uzivamo hodat sa kamenom u cipeli" i onda idem tamo pisat zalopoljke danima ili tjednima kak je imat grozno kamen u cipeli.

Dajte se skockajte malo, ak vam nekaj ne odgovara, ok, vase pravo, napisite, pozalit se tu i tam, TP ne radi, naiso sam na 5 zbuganih evenata, nemrem zavrsi 3 mape itd. Ali non stop samo negativno iz stranice u stranicu... Nama koji uzivamo u igri se naprosto ne da pratit takve gluposti. ali onda vas ignoram pa vas netko citira i opet sve iznova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 14:28 (Rhodin).
Moj PC  
8 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

na kojem serveru igraju hrvati? upravo sam kupio igru i gdje se najbolje registrirati

0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2
Gunnars hold ili Gandara ako se ne varam,danas tip piše u chatu za onu vistu iznad mystic forgea na Lion mapi,napravimo party i na kraju je hrvat kad sam ga pitao.prvi put pitam i pogodim.
Bagovi su puni a TP ne radi,vrijeme za kavu.
BF3 FlamingKing
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

molio bih da mi tu pm ingame nick ukoliko ima hrv guild na gunnars holdu.. hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2

Totalni smijeh...

16 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Evo jedan video od mene

BF3: Overlord_HR, BC2: OverlordCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gwammz0r kaže...

Sve su izbalansirane osim elea koji je glass cannon bez onog cannon dijela.

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 8:56 (Fluid Chili).
13 godina
protjeran
Overlord07 kaže...

Evo jedan video od mene

bolje bi bilo da si za background mjuzu stavil maore i haku.

GW2. fail of the year as well.
12 godina
protjeran
Fluid Chili kaže...
gwammz0r kaže...

A sad trk na forume i provjeri najveće zamjerke za elea. :*

15 godina
gwammz0r kaže...

cudno kako stari gw1 igrac kuka o balansu klasa. klase su odlicno balansirane, postoji jos par sitnica ali je u globalu zanemarivo. mozda je ipak problem u tebi? promjeni malo build, vjezbaj malo dodge, uci protivnice napade. a sto ja to tebi pricam pa ti imas x gw1 iskustva... i daj prestani bitchati vise, toliko pljujes o igri da bi ju ja na tvom mjestu javno zapalio na sred ulice od nezadovoljstva. obrisi gw2 upali si gw1 i uzivaj i pusti nas vise na miru s slusanjem bitchanja svaki puta kako ovo ili ono ne valja.

najvece zamjerke za ele.a su njubine koji su uzeli prekompliciranu klasu, isti onaj dio populacije koji ce rerolati warriora i nece nikada koristiti swap weapon, a da ne pricam o 4 attunementa..

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 9:53 (smiglcro).
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Trebal sam ja ipak elementalista umjesto guardiana zarollat na kraju... Ovdje zapravo imam nesto s njim i za radit u PvP-u.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
gwammz0r kaže...

bla bla.

cudno kako stari gw1 igrac kuka o balansu klasa. klase su odlicno balansirane, postoji jos par sitnica ali je u globalu zanemarivo. mozda je ipak problem u tebi? promjeni malo build, vjezbaj malo dodge, uci protivnice napade. a sto ja to tebi pricam pa ti imas x gw1 iskustva... i daj prestani bitchati vise, toliko pljujes o igri da bi ju ja na tvom mjestu javno zapalio na sred ulice od nezadovoljstva. obrisi gw2 upali si gw1 i uzivaj i pusti nas vise na miru s slusanjem bitchanja svaki puta kako ovo ili ono ne valja.

najvece zamjerke za ele.a su njubine koji su uzeli prekompliciranu klasu, isti onaj dio populacije koji ce rerolati warriora i nece nikada koristiti swap weapon, a da ne pricam o 4 attunementa..

12 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Svi ljudi sto su igrali GW1 mogu za bilo koju drugu igru tvrdit da je neizbalansirana, pa čak i za GW2, jer je jedino GW1 izbalansiran od svih igara ikad!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
smiglcro kaže...

cudno kako stari gw1 igrac kuka o balansu klasa.

Tako bih ja mogao reći da je čudno kako si ti to preveo kao kukanje, a zapravo se radi o dvije skroz nečudne stvari:

- Kao stari GW1 igrač sam komentirao i izražavao nezadovoljstvo brojnim neuravnoteženim aspektima s kojima sam se susretao kroz godine - od nepotrebnog nerfanja WoH-a tako da caster nije mogao targetirati sebe, preko suludo prejakog Soul Reapinga do još luđeg Shadow Forma. Činjenica da sam igru igrao godinama ne znači da sam zadrti fanboy koji ne dopušta kritiku igre. Ako se išta kroz moje postove može primjetiti, to je činjenica da ne šutim i trpim propuste. Kako u igrama koje igram ovlaš, tako ni u igrama na koje utrošim 10000 sati.

- Ti buš sve što ti se ne sviđa doživio kao kukanje i odgovorit ćeš s "l2p". Ja to poštujem i ne čudi me. Nekima je jednostavnije ne opterećivati se i na sve probleme odmahivati rukom, dok drugi kritikom i ukazivanjem na propuste pokazuju da razmišljaju i žele da se igra učini kvalitetnijom i ugodnijom. Prostora za napredak uvijek ima, a samo sjediti kao vreća krumpira i sve što ti se da - ma koliko zbrejkano bilo - nekritički upijati nije moj stil. Kako ja tebi ne prigovaram za tvoju nekritičnost, tako ne moraš ni ti meni za moje kritike igre.

smiglcro kaže...

Krivo. Najveće zamjerke za elea su preniski base health u odnosu na ostale light armor profesije i daleko veća količina truda i vremena potrebnih da bi se postiglo nešto što druge klase postižu bez takvog truda. Osim toga, elitni skillovi su zaista jadni i bude ti žao uopće trošit skill pointe na njih. U nekakvom pve okruženju ja kao ele moram jako dobro gledat i pazit kaj i koliko aggroam. Druge profesije i nemaju takvih problema jer su dosta izdržljivije i u stanju su napraviti jednak ili veći damage uz manje petljanja. Recimo, da ja ubijem pet mobova moram dodgeat k'o luđak, switchat attunemente odmah po rechargeu, trčat krugove oko drveća, kamenja i tih pet mobova, a ako hoću summonat elementala da mi malo iztanka - moram stati na 3 sekunde i primati udarce koji mi skidaju po 25%, 33% ili 50% healtha. Gledam warriora kak uleti u grupu, pet sekundi kasnije su svi na podu, on ni ne okrznut, a 20 levela je niži od mene.

Ele kao profesija i je kompliciran, ali problem je u tome što su ga previše zakomplicirali u odnosu na ostale profesije. Ovo je istina bez obzira koliko ti "l2p" komentara ostavio.

13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Trebal sam ja ipak elementalista umjesto guardiana zarollat na kraju... Ovdje zapravo imam nesto s njim i za radit u PvP-u.

Ja sam zapocea s Guardianom dosa do lv42 i skuzia da mi je klasa poprilicno dosadna.

2h sword 3- leap, 5 - za burn,(ako su nastakani ako nisu pullam ih) 2 - followed by 3 i svi neprijatelji na 20% a to stucem s auto attackom.

Sad imam thiefa, nije neka raketna fizika, ali mi je klasa puno dinamicnija,brza i zabavnija.

E sad pitanjce... Jeli iko s foruma probao s thiefom u full Pirate runanom gearu farmat CoF? Isplati li se koliko je teze nego s nekim drugim runama?

16 godina
Fluid Chili kaže...
gwammz0r kaže...

E, lik je takav troll, ovaj ples nakraju.... strasno :D

TU though, nice movie.  "You blocked me on facebook.... now you're going to die!" car :D

Ashelor kaže...
1domagoj1 kaže...

Ja sam zapocea s Guardianom dosa do lv42 i skuzia da mi je klasa poprilicno dosadna.

2h sword 3- leap, 5 - za burn,(ako su nastakani ako nisu pullam ih) 2 - followed by 3 i svi neprijatelji na 20% a to stucem s auto attackom.

Sad imam thiefa, nije neka raketna fizika, ali mi je klasa puno dinamicnija,brza i zabavnija.

E sad pitanjce... Jeli iko s foruma probao s thiefom u full Pirate runanom gearu farmat CoF? Isplati li se koliko je teze nego s nekim drugim runama?

Prvo cu se osvrnuti na guardiana u PvP-u, pogotovo sto se tice SPvP-a Dakle guardian je "neubiljvljiv" - drugim rijecima bez prevelikih problema drzi bilo koji point 1v3 do pola minute, sto je sasvim u redu s obzirom da pola minute 1 odvlaci trojicu i ne da im osvojit point, dok njegovih 4v2 siluju ostatak mape. to je uloga guardiana u sPvP-u i iako mozda nije "dinamicna" ne znaci da je dosadna, samo ga kreni koristit kako spada.

Sto se tice farmanja u full pirate gearu, zaboravi jer je waste of space - imaj 5/6 pirate i 1 traveler ili nesto, imat ces 10% vise MF i to ti je onda optimum. naravno explorer's gear za jos +18% i po mogucnosti pratece drangulije.

Sto se tice CoF-a konkretno, dobivat ces vise zelenih, zutih, molten coreova, runa, tonica i svega slicnog, cak sam dobio nekoliko powerful bloodova i sve. Buduci su nerfali CoF, ali i ostale dungeone, daleko vise se isplati farmat materijale u takvom gearu, buduci u 1H mozes skupiti 1.5-2G materijala, sa omnomberry kolacicem i svime, ako ti je MF preko 120%, mozes i nesto vise (imaj na umu da i na njima dropaju zeleni i zuti itemi, doduse ne rune, ali balefire soulbound runa ti ne bu puno pomogla, barem sto se financija tice).

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 12:09 (Rhodin).
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Nije guardian ali ELEmentarno trolla CP dok bodovi idu {#}

0 0 hvala 0
17 godina

vidim dosta se pljuje po eleu

pa evo i ja sam ga napravio i dosao do lvl 26. uglavnom plan je bio da napravim jednu cloth klasu koja ce ic u priory a da nije human ili norn. a posto su sylvari i charr pregadni izbor je pao na asure. 

ele je, bar meni dosadan. nisam imao ama bas nikakvih problema sa prezivljavanjem osim ako povucem 5-6 mobova. i tad bi prezivio ali sve zavasi kakva vrsta mobova. npr ako su centaurs onda samo trci u krug i deri po njima. da se dakle vratim zasto mi je ele dosadan.

probao sam prvo sa scepter-focus combo. scepter je ok, ali focus mi se cini da ima prevelik cd na skillova (tipa preko 30s i to mi se uopce ne svida). uz to air je poprilicno seljav. zatim dagger-dagger. jednostavno za moj ukus preblizu. tako elementalista nisam zamisljao

logican izbor je bio staff. 

sad cu objasnit kako sam ga ja dozivio:

fire - koristim skoro 80% vremena jer je najbolji dmg dealing attunement.

water - jako malo, vecinom kad naletimo na nekog championa onda ice spike za vulnerability (vecinom nije potrebno zbog frugih klasa), ali najvise za bacit pokoji heal.

air - iako sam ima neku viziju da cu igrat sa tim najvise me razocarao. od svih spellova jedino windborne speed mi je nekako najbolji. u biti kad moram protrcat kroz nesto + static field.

earth - po meni odlican single target. stavim eruption ispod moba, zatim shockwave i boom mrtav.

tako kao sto rekoh najvise koristim fire i zato mi je klasa izrazito dosadna. buduci da sam vec ovako daleko dosa igrat cu ga do lvl 38 i kad dobijem priory achi izbrisati. i jos na asurama weapons i armor sve izgleda zbijeno i to mi se ne sviđa.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Free World Transfers: Limited to Once Every 24h

We want to give you a heads up: Starting with the new WvW rotation tomorrow, we will limit the free World transfer to one transfer every 24h. This should address some of the unwanted WvW exploits we have seen, while still giving people the opportunity to switch a server to play with their friends.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Evo, gotovo mjesec dana. Igram isključivo Elementalista, koji mi baš odgovara koliko je kompleksan; nisam igrao niti jednu drugu klasu, ali skakutanje s attunementima i kombinacije čine stvar zabavnom. Nadam se da su i ostale klase takve. No, istovremeno pretjerano lako gine, a čini mi se i da su healing spellovi nešto zbugani, iako nisam detaljno provjeravao. Eh da, Fire je u odnosu na ostale škole toliko nadmoćan da su spellovi koji rade štetu u water, air, earth grupama jednostavno beskorisni.

Inače mi GW2 ne ostavlja dojam da su baš sve završili. Najviše mi smeta kaos u bitkama, koji mi je smetao i u betama, jer od tolikog blještavila i čestičnih efekata ne vidiš baš ništa i dolaziš spontano do faze head-smash-keyboard-to-win. Pretpostavljam kako je još gore melee klasama s prekratkim zoom-outom kakav igra nudi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 13:26 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Imam elementalistu na 60 i profesija bez sumnje ima najveći skill cap. 25 spelova koji svi trebaju biti sinkronizirani da bi uopce radio dmg ko ostale profesije bez tolikog truda. U PvE dok soliram igram S+D i bez problema mogu 7+ mobova povući istovremeno. Trik je korištenju blast spelova na vatri, konstano imam 10+ might stakova. U WvW (i dungeonima) bacam se u ulogu suporta i koristim staff, znači strateški AoE CC i combo fieldovi i naravno meteor shower koji uvijek izazove masovnu paniku :D. SPvP nisam toliko igrao pa neću komentirati.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

evo trazim si neki ''besplatni'' MMO pa naletio na guild wars i imam nekoliko pitanja...

znaci, dali se isplati igrati GW ili GW2 posto igre nemaju veze jedna s drugom(bar kolko sam skuzio), odnosno imaju veze s pricom ali nisu povezane, u smislu da je GW2 nekakva ekspanzija originalnom dijelu?

ima li nesto sto cu propustiti ako krenem GW2 a nisam igrao GW1 niti znam o cemu se radi? naime, htio bi zaigrati nesto aktualno, al opet nebi htio da bude kao da sam uletio u pola price, poceo lvlirati i ne znam sta a pojma neam sta se desava, sve u svemu, dali je moguce krenuti GW2 ispocetka, lijepo, bez da imas veze s GW1...?

hvala

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
shimeface kaže...

evo trazim si neki ''besplatni'' MMO pa naletio na guild wars i imam nekoliko pitanja...

znaci, dali se isplati igrati GW ili GW2 posto igre nemaju veze jedna s drugom(bar kolko sam skuzio), odnosno imaju veze s pricom ali nisu povezane, u smislu da je GW2 nekakva ekspanzija originalnom dijelu?

ima li nesto sto cu propustiti ako krenem GW2 a nisam igrao GW1 niti znam o cemu se radi? naime, htio bi zaigrati nesto aktualno, al opet nebi htio da bude kao da sam uletio u pola price, poceo lvlirati i ne znam sta a pojma neam sta se desava, sve u svemu, dali je moguce krenuti GW2 ispocetka, lijepo, bez da imas veze s GW1...?

hvala

evo bez uvrede, odmah da znas da nemam apsolutno nista protiv tebe, odgovor tebi i svima kao sto si ti. kako ja mogu znati hoce li se tebi igra svidjeti? kako vam nije u danasnje vrijeme totalni gubitak vremena doci na forum i postaviti ovakvo pitanje uz toliko sadrzaja koje mozes naci online. imas youtube odi si pogledaj tamo kako to izgleda, imas wiki ako te zanima prica. imas streamove koje mozes pratiti. imas review.ove na sve strane. imas doslovno TONE sadrzaja gdje se ti mozes sam uvjeriti da li ce ovakva igra tebi sjesti. kontam potrebu za ovakvim postovima u vremenima 56k modema. ali nikako to ne razumijem danas. mozda je samo do mene, mozda ti i netko odgovori tko razmislja drukcije od mene. samo mi nije jasna logika.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
shimeface kaže...

hvala

evo bez uvrede, odmah da znas da nemam apsolutno nista protiv tebe, odgovor tebi i svima kao sto si ti. kako ja mogu znati hoce li se tebi igra svidjeti? kako vam nije u danasnje vrijeme totalni gubitak vremena doci na forum i postaviti ovakvo pitanje uz toliko sadrzaja koje mozes naci online. imas youtube odi si pogledaj tamo kako to izgleda, imas wiki ako te zanima prica. imas streamove koje mozes pratiti. imas review.ove na sve strane. imas doslovno TONE sadrzaja gdje se ti mozes sam uvjeriti da li ce ovakva igra tebi sjesti. kontam potrebu za ovakvim postovima u vremenima 56k modema. ali nikako to ne razumijem danas. mozda je samo do mene, mozda ti i netko odgovori tko razmislja drukcije od mene. samo mi nije jasna logika.

stari moj, di si ti procitao da sam ja pitao dal ce mi se igra svidjeti?? pitao sam ima li smisla poceti igrati GW2 bez da nisam nikada igrao GW1, odnosno jeli GW2 bas ZASEBNA igra ili je nastavak GW1....

onaj koji jesam
15 godina
shimeface kaže...

stari moj, di si ti procitao da sam ja pitao dal ce mi se igra svidjeti?? pitao sam ima li smisla poceti igrati GW2 bez da nisam nikada igrao GW1, odnosno jeli GW2 bas ZASEBNA igra ili je nastavak GW1....

nikada nisam kuzio takve igrace, daj mi reci jel postoji ijedna igra koju nema smisla igrati ukoliko nisi odigrao neki od proslih nastavaka? ne razumijem o cemu mi tu ustvari pricamo? koja je to igra koju nema misla igrati?

ako se zove gw2 onda ti ne treba 2 zrna u glavi da skontas da je nastavak na gw1. nikada se nisam susreo s igrom koja je imala brojku u sebi a bila obican dlc. i pitanje je totalno nejasno. sto je tebi nastavak a sto zasebna igra? ti si totalno zbunjen i prvo razjasni o cemu tocno pricas i sto je nastavak, dlc i zasebna igra.

starcraft 2 je nastavak na starcraft 1

mists of pandoria je DODATAK na world of warcraft

gt5 je nastavak gta serijala

recimo za mene je dota zasebna igra koja nije nastavak warcraft serijala

13 godina
protjeran

Jeste se dosad mozda susreli u igri s botovima?

Bas mi se jucer desila situacija di su se dva lika slepala  za mnom.

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 17:49 (Bugzapper).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice