Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.301.925
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ako vam je malo srceka i ne dogadjaju vam se dinamic eventi cesto probajte svaki put kad cujete 2 NPCa u blizini srceka da razgovaraju o necemu pricekati kraj razgovora, jer je obicno to uvod u neki dynamic event. Od kako sam to poceo radit nikad nisam imao problema s nedostatkom sadrzaja za radit :P a najcesce dok radite neki event u blizini srceka i ono se popuni.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Guild Wars 2!
Obi Wan kaže...
Rhodin kaže...

Dosta ljudi se zalilo po forumima kako ne mogu izlevelat likove dovoljno brzo radeci samo srceka. Ja nisam imao taj problem, ali ja sam, doduse, radio i personal story, evente, crafting... Mislim da je Anet koncipirao igru malo drugacije nego neki ocekuju... Nece biti dovoljno ici od srceka do srceka i samo trcat po njima kroz igru jer cete zapet vec na prvoj mapi. Gledajte igru kao jedno veliko podrucje za istrazivati - sakupljajte ono sve na mapi da dobijete 100% map completin - daje hrpu expa, novca i chest sa nagradom.

Radite personal story.

Radite crafting, osim kaj je usput, ne trazi previse vremena, ne kosta previse, ima tona expa u tome.

Istrazujte, imate vremena doci do lvl 80, nemojte propusti bas sve jumping puzzlove, vecinu evenata itd. trcec do max lvl

meni se cak i sviđa sto ne mozes sa svim srcima u nekoj zoni dostici lvl koji zelis jer onda te igra natjera da odes u drugi kraj svijeta i vidis sta se tamo dogada. to mi je bas baza.

ja cu def odradjivati 100% za svaku zonu kroz koju budem prolazio. ako nagrade za 100% ostanu iste onda je to jedan jako veliki boost u profesijama.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
17 godina
Guild Wars 2!

Nego, bilo je nesto prije razgovora o tome kako ce izgledati crafting.

Buduci sam se bavio time djelomicno u prvoj beti, pa znam otprilike o cemu se radilo, prepoznao sam jako dobar crafting guide za pocetnike. Medjutim, ne vidim sto lik njime nije pokrio (osim dodatnih koristi tipa craftanje bagova koji ce se fino dat prodavat), pa eto, postam ih ovdje da se malo informirate koga zanima:

Begginers:

Advanced:

Coocking:

EDIT:

Nisam vise siguran gdje, ali objasnjeno je koliko se dobije expa craftanjem - svaki zmaksani proffession daje expa za 10 levela, dakle sa 2 zmaksana izlevelat cete 20 levela. Postoji mogucnost da se svi skupljeni matse salju u banku i da se napravi crafting character kojice imat zmaksanih svih 8 profesija i time zaradit 80 levela bez da ste sa njime ikada izisli iz grada. Ovo je potvrdjeno od strane admina.

Cisto kao nesto za razmislit ako imate osjecaj da vam fali expa na nekoj mapi, a zavrsili ste srceka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 21:06 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

evo ja se opet vracam na hall of monuments i skinnove...

slucajno sam dosao do ovog linka na gw2. 

buduci da je dosta ljudi nabilo 30/50 i ako je ovo tocno, izgleda da ce moji skinovi ipak ostati neiskoristeni. jednostavno ne vidim razlog za trosenje gemova na ove gluposti kad ih mogu iskoristit na puno bolji nacin, npr bag slots, bank slots itd.

upitno je samo koliko ce golda biti gem(s), jer to diktiraju igraci...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

buduci da je dosta ljudi nabilo 30/50 i ako je ovo tocno, izgleda da ce moji skinovi ipak ostati neiskoristeni. jednostavno ne vidim razlog za trosenje gemova na ove gluposti kad ih mogu iskoristit na puno bolji nacin, npr bag slots, bank slots itd.

dont vori maj jang padavan

"For the Hall of Monuments rewards, we will provide players the means by which they can transmute the stats/appearance of these particular items without having to purchase transmutation stones in the in-game store. The development team is still working out the exact mechanics of this, though."

17 godina
Arkulin kaže...
Obi Wan kaže...

dont vori maj jang padavan

"For the Hall of Monuments rewards, we will provide players the means by which they can transmute the stats/appearance of these particular items without having to purchase transmutation stones in the in-game store. The development team is still working out the exact mechanics of this, though."

izvor?

15 godina
neaktivan

Emily Diehl former ArenaNet Community and Content Manager

http://www.guildwarsguru.com/forum/comprehensive-hall-monuments-guide-t10454341.html

17 godina
Arkulin kaže...

Emily Diehl former ArenaNet Community and Content Manager

http://www.guildwarsguru.com/forum/comprehensive-hall-monuments-guide-t10454341.html

e vidis to nisam znao, hvala na informaciji...

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Meni je malo glupo igrati s pun k likova odjedonom...jedan za pvp, jedan za pve... jedan za kraftanje drugi za ko zna sta.

Polako ima vremena nemorate sve nabrzaka proći.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
WItcher kaže...

Meni je malo glupo igrati s pun k likova odjedonom...jedan za pvp, jedan za pve... jedan za kraftanje drugi za ko zna sta.

Polako ima vremena nemorate sve nabrzaka proći.

pa ja cu igrat sa mainom do max lvl-a, a tek kasnije alt... eventualno napravit lika na brzake i osigurat ime itd...

15 godina
Guild Wars 2!

treba prezivjati sada ovaj mjesec :) nikada mi 28 dana nece sporije ici :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Ali ne znam zasto biste imali sav crafting na mainu?

Kojeg god lika igrate za main to vam je PvP i PvE main... nema ko u GW1 potrebe raditi PvP only lika jer bilo koji lik, kad udje u The Mists, za structured PvP postaje max lvl (dakle lvl 80) PvP lik, samo u WvW ima isti lvl ko u PvE, ali to nije toliko bitno jer i dalje pridonosi ukupnom rezultatu.

Stvar je samo u tome da ako craftanje prebacite na altove imat cete manje problema sa levelanjem altova:

main lik ce kroz pricu sigurno doci do lvl 80 - sa craftanjem 2 profesije je to vise manje osigurano jer ako ih zmaksate dat ce vam dodatnih 20 levela expa.

ako ostale profesije prebacite na altove (npr main vam je armorsmith i weaponsmith, pa imate 1 alta za cooking i jewlcrafting pa drugog za jos 2 pa jos 2 ... profesije) tada ce vam svaki alt sa profesijama, samo da ga koristite za craftanje, dobit 20 levela ako na njima izmaksate profesije, a sakupljate matse i sve sa mainom

to efektivno znaci da jednog dana kada, odnosno ako, krenete levelat alta, ne krecete od lvl 1 vec od lvl 20 - i dalje cete (vjerojatno) kretati iz begginers podrucja, ali imat cete 10 traitova i nesto unlockanih skillova.

2

samo kazem, bezveze je izlevelat 4 ili 6 ili 8 profesija na istom liku jer cete time efektivno "bacit" taj exp

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Fora je u tome da craftanje funkcionira kao i u stvarnom svijetu.

Gledajmo to kao da joža ide na studij računalstva a regica ide u graditeljstvo.

I oni si međusobno pomažu ... odnosno nude svoje usluge. Tako i u igri ti radis dobre armore a neki drugi dobre weapone i tako to kupnja prodaja a ne sve sam..nije li to bit MMOa.

Osim toga  sto vise provedem za drugim likovima zapostavnjam main lika..a sumljam da cu sa main likom ubrzo istražiti sve 100% bez obzira koštalo me to da nemam puno para ili ovo ili ono.

Možda kasnije zbog priće i različitosti rasa/klasa al dotad izađe ekspanzija i hura:).

Ostaje mi vidjeti kad igra izađe al tesko je izdržati.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 0:47 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WItcher kaže...

Fora je u tome da craftanje funkcionira kao i u stvarnom svijetu.

Gledajmo to kao da joža ide na studij računalstva a regica ide u graditeljstvo.

I oni si međusobno pomažu ... odnosno nude svoje usluge. Tako i u igri ti radis dobre armore a neki drugi dobre weapone i tako to kupnja prodaja a ne sve sam..nije li to bit MMOa.

Osim toga  sto vise provedem za drugim likovima zapostavnjam main lika..a sumljam da cu sa main likom ubrzo istražiti sve 100% bez obzira koštalo me to da nemam puno para ili ovo ili ono.

Možda kasnije zbog priće i različitosti rasa/klasa al dotad izađe ekspanzija i hura:).

Ostaje mi vidjeti kad igra izađe al tesko je izdržati.

kad bi se mi ekipa skupili na jednom serveru i uzeli svak neki drugi crafting profession to bi bija posal...

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Kud svi tu i mali Mujo, moja politika...

A da nije slučajno...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Di je puno nasih ljudi na okupu, vlada nesklad i prepirka.

Igram MMO-e 10ak godina i tako je oduvik bilo, osim ako se ta ekipa zna otprije (RL ili nesto slicno).

Nas ima 4-5 iz RL te jos nemamo pojma di cemo igrat, ko se prvi ulogira ne neki server, tu svi idemo {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

samo kazem, bezveze je izlevelat 4 ili 6 ili 8 profesija na istom liku jer cete time efektivno "bacit" taj exp

Kako ko gleda na to, meni to nije bacanje XP-a.

Volim sa svojim glavnim likom imat ama bas sve sta mogu postici u igri.

Od "ačivmenta", profesija pa do svih rijesenih kvestova.

Altovi mi nisu bitnu i najcesce sluze kao dodatno storage, kao banka.

Kad krenem na altove, ako uopce krenem, to znaci da mi je igra vec malo "dosadila" i da altiranjem trazim razlog za daljnje igranje {#}

15 godina
Virty kaže...
Rhodin kaže...

Kako ko gleda na to, meni to nije bacanje XP-a.

Volim sa svojim glavnim likom imat ama bas sve sta mogu postici u igri.

Od "ačivmenta", profesija pa do svih rijesenih kvestova.

Altovi mi nisu bitnu i najcesce sluze kao dodatno storage, kao banka.

Kad krenem na altove, ako uopce krenem, to znaci da mi je igra vec malo "dosadila" i da altiranjem trazim razlog za daljnje igranje {#}

Potpisujem :) iako su gw2 achievemnti vezani iskljucivo uz "account" ne vjerujem da cu dizati alta zbog profesija :) inace s kojim profesijama planirate krenuti? ja za sada se drzim toga da cu dizati JC i ?. nisam jos odlucio za drugu profesiju jer se i armor i wep mogu relativno lagano uzeti uz pomoc one ljubicaste valute kojoj uvijek zaboravim ime :) vjerovatno armorsmith zbog runa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 8:15 (smiglcro).
17 godina
Guild Wars 2!

OK Virty, ti tako gledas na to.

Sa druge strane ja cu sigurno igrat elementalista jednog dana - to je 100%, uz maina koji ce biti warrior. Jos me dosta zanimaju i ranger i thief. Da li je realno ili ne ocekivat da cu prije ili kasnije imat 8 likova... ne znam, ali znam jedno - na ta 4 lika cu imat rasporedjenih svi 8 profesija. Ako tj. kada krenem igrat sa bilo kim od njih, imat cu spremnih 20 levela na njima da mi olaksa igru.

Zasto?

Kako kaze kolega, ovo je MMO - ja craftam armore, netko drugi weapone pa se djoramo.... Zasto? Po meni je to krivo u ovoj igri. Ja sa svojim likom idem okolo i skupljam SVE materijale - bas sve. Zasto bih se oslanjao na to da mi netko drugi crafta? Doduse, ja osobno cu craftati sve, iako ce mozda ispocetka biti problema sa materijalima za 8 profesija, smatram to dugorocnom stvari, ne planiram ih odmah sve paralelno.

Sto mi to omogucuje? Sam cu si craftat weapone, armore i nakit. Hrana ispocetka nije toliko korisna, ali radit cu i nju. Osim sto dize statove, ima i super stvari poput dizanja magic finda i slicno - uvijek korisno. Takve stvari, osim sto su korisne za mog lika, fino ce se prodavati na AH.

Ali zasto bi ih itko kupovao ako si ih svi mogu craftati?

Pa vec na ovom threadu se vidi da je vecina ljudi protiv toga i da ce ici ja craftam armore, a ti weapone pa se djoramo. To znaci da cu biti medu rijetkima koji ce radit sve. Sa vremenom ce se isprofilirat da ce torbe, nakit i hrana biti medju najtrazenijom prozvodima na AH, buduci ce armora i weapona biti dovoljno u igri. Ali ako i bude drugacije ja cu se lako prilagodit trzistu sa svojim pristupom i prodavat ono sto ce ici najbolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2!

evo ovakve sitne stvari me nazivciraju. za cupanje runa i sigila s 100% ucinkom iz opreme za sada postoji samo ovo rijesenje:

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Black_Lion_Salvage_Kit

koje se naravno placa gemovima, salvage kit ima samo neki x% sanse da izvuce runu. znaci cijena 100% sanse ce varirati ovisno kako bude varirala cijena gemov.a

ne mora to biti lose mozda cijena gemova opadne a mozda i naraste da ce biti totalno neisplativo kupovati ovaj gore navedeni kit. takve stvari me kopkaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Bit ce ti nakon nekog vremena kao i u ostalim MMO glede aukcije.

Bit ce masu ljudi koji ce radit sve i svasta, aukcija ce biti prenatrpana, cijene padat vecini stvari i na kraju ces od svake profesije imat par itema koji ce se dobro prodavat.

Meni prodaja ili zamjena itema s nekim nije primarna stvar, jednostavno volim razvijat profesije za svoj gust pa sta se proda proda, a sta ne poklonim ekipi ako kome sta treba.

Vodim evidenciju sta dobro ide a sta ne, tako i dolazim do poveceih svota "novca/golda ili neceg treceg" u igrama, priznajem {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
smiglcro kaže...

evo ovakve sitne stvari me nazivciraju. za cupanje runa i sigila s 100% ucinkom iz opreme za sada postoji samo ovo rijesenje:

koje se naravno placa gemovima, salvage kit ima samo neki x% sanse da izvuce runu. znaci cijena 100% sanse ce varirati ovisno kako bude varirala cijena gemov.a

ne mora to biti lose mozda cijena gemova opadne a mozda i naraste da ce biti totalno neisplativo kupovati ovaj gore navedeni kit. takve stvari me kopkaju.

A cuj, triba se dodatno zaradit {#}

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ja si od profesija planiram uzeti tailora ( jer si tako sam radim koje statove na armoru kojeg ću imati....a i kad sam prvi put otvorio to kraftanje i vidio da morem delati bagove jeeeeeee ( do sad sam igrao samo F2P RPGe i uvijek je mjesta bilo da staviš 2 HP i 2 MP ) i onoj s nakitima to treba svakome a i meni za statove. Jedimo ću se na nekoga osloniti da mi napravi weapon...a i ako smo zajednica ( valjda bumo svi na jednom serveru) možemo i kompromisa malo:).

Brijem da je najlakše heavy armore delati pošto rude ima na bacanje a i cim sam stavio na AC odmah se prodalo...jes da je cijena prvi dan bila mala al se sljedeči dan normaliziralo i dalo se ja prodam  neke mine i kupim sebi kaj mi treba za tailora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 10:39 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Može se dobit i iz Mystic Chesta tako da tehnički ne moraš uzimat iz gem store-a. :)

Ako će bit samo 35 gemova pretpostavljam da ga neće biti teško uzet gold to gem tradeanjem. Piše još na http://wiki.guildwars2.com/wiki/Salvage_kit da će biti i neki Compact kit.

17 godina
Virty kaže...

Bit ce masu ljudi koji ce radit sve i svasta, aukcija ce biti prenatrpana, cijene padat vecini stvari i na kraju ces od svake profesije imat par itema koji ce se dobro prodavat.

Meni prodaja ili zamjena itema s nekim nije primarna stvar, jednostavno volim razvijat profesije za svoj gust pa sta se proda proda, a sta ne poklonim ekipi ako kome sta treba.

Vodim evidenciju sta dobro ide a sta ne, tako i dolazim do poveceih svota "novca/golda ili neceg treceg" u igrama, priznajem {#}

a problema stvorit monopol... pokupujes sve iteme sa ah i samo ti imas to... mos diktirat cijenu kako oces... koliko sam se samo tako love natuka u wow-u

17 godina
Obi Wan kaže...
Virty kaže...

a problema stvorit monopol... pokupujes sve iteme sa ah i samo ti imas to... mos diktirat cijenu kako oces... koliko sam se samo tako love natuka u wow-u

To rade i drugi, al mozes visit samo radi toga kraj AH.

Koga to veseli, neka radi {#}

17 godina
Guild Wars 2!

Da, samo za razliku od WoW-a ovdje pricaju o globalnom AH - dakle nema svaki server svoj zaseban AH - to ce dodatno utjecat na ekonomiju.

Sto se tice predmeta koji se mogu kupovati za pravi novac, svaki taj predmet se moze kupiti za ingame gold preko AH ili dobiti kao reward za kompletiranje mape, daily achievement, drop iz mystic chesta (ovdje ce jedino biti problem nabavljanje dovoljno mystic kljuceva, ali postoji dobra sansa da sam chest drop kljuc) itd.

Vidjet cemo sve, dakako da ce ljudi koji ce kupovati gemove biti u prednosti, iz jednostavnog razloga - uvijek ce biti sigurni da mogu nabaviti ono sto im treba. Stvar je samo u tome da nama koji to necemo raditi nece puno toga falit. Ja planiram kupovat gemove (putem ingame storea tj. za gold) iskljucivo radi dodatnih slotova za bagove na characterima i u banci - to je jedino sto se ne moze kupiti osim za gemove, a ima prakticnu vrijednost.

Ako bas budem bogat, tj. ako cu si moci priustiti puno gemova, mozda kupim neki fora kostim i malo nadoknadim mystic kljuceve, ako cu imat hrpetinu  chestova neotvorenih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Da, samo za razliku od WoW-a ovdje pricaju o globalnom AH - dakle nema svaki server svoj zaseban AH - to ce dodatno utjecat na ekonomiju.

da, znam, nema svaki server svoj ah. pitanje je hoce li to utjecati pozitivno ili negativno. sto je vise istih itema, to je ce taj item sve vise ici u bescjenje. 

17 godina
Guild Wars 2!

Upravo to, ali to je za nas dobro, barem mislim.

Znam da sam, dok smo igrali WoW, na forumima citao o super jeftinim cijenama i nikad mi nije bilo jasno zakaj je bas moj server toliko skup. Ovdje to nece biti problem.

To mi pogotovo znaci ako ce i gemovi biti jeftini (relativno), makar to eventualno znacilo da ce i stvari koje ja prodajem biti nesto jeftinije.

Nadam se samo da se nisam preracunao pa ce to znaciti da je craftanje bezvrijedno jer se sve ionako prodaje u bescijenje, dok ce sa druge strane gemovi i pojedini rijetki itemi i dalje biti turbo skupi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Nemora znacit da ce cijene biti manje ali ako craftas nesto samim time sta stavis na AH imas vecu bazu mogucih kupaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice