Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.003.784
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
SALECAR kaže...

Nije mi jasno i ono u plastenicima onaj paradajz i kupus sta se sa time radi znam da treba zalivati ali sta dalje?Da li mozda treba prodavati,ubrati ali kako?

Ako je originalna Hagenstedt mapa, dobijas xy eura na sat po plasteniku. Samo trpas vodu i gnojivo i to je to.

11 godina
neaktivan

Drugari da pitam da li se od pokosene trave mogu bale praviti...i jos nesto,da li neko zna sa kojim umetkom na bageru ili viljuskaru da uzmem stajnjak koji se inace jako sporo gomila...???

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ako neko ima vremena i hoce da me doda na steamu da mi objasni kako se igra ova igra. osnovna pravila znam ali da mi objasni koja prskalica je potrebna koja kosa sta da sadim u pocetku zbog finansija da zaradim pare za njivu masine itd.

http://steamcommunity.com/id/stojkoo/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SALECAR kaže...

Drugari da pitam da li se od pokosene trave mogu bale praviti...i jos nesto,da li neko zna sa kojim umetkom na bageru ili viljuskaru da uzmem stajnjak koji se inace jako sporo gomila...???

Mogu ako imaš balirku koja podržava baliranje trave.Mislim da one u igri ne,a stajnjak,jel,tovariš u prikolicu sa nekim utovarivačem koji ima priključak za to (manure frontloader fork).Možeš tovariti i sa frontloader shovel ili sa nekim modom utovarivača koji podržava to sve.

Sad da ja pitam.Koja je funkcija onog bale wrappera?Jel' samo estetika ili zamotane bale imaju nešto što normalne nemaju?

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

@ Goransmy: sjecam se  da sam negdje vidio mod-balericu koja je travu zmatala u taj najlon i to bi se onda pretvorilo u silazu. Mozda su sve ostale samo sminka.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
stoj4k kaže...

ako neko ima vremena i hoce da me doda na steamu da mi objasni kako se igra ova igra. osnovna pravila znam ali da mi objasni koja prskalica je potrebna koja kosa sta da sadim u pocetku zbog finansija da zaradim pare za njivu masine itd.

http://steamcommunity.com/id/stojkoo/

Najlaksi start sto se tice novaca je da prodas sve strojeve i sve iz silosa, nabavis si viljuskar s nastavkom za palete (Deutz Agrofarm), namjestis si misije svake 2 minute i samo radis misije. Prelaka lova. Mozes i uzeti kasnije 2 ona najjeftinija traktora, montiras najmanju kosilicu na svaki,jedan odvezes na golf plac, drugi u kamp i sada mozes raditi sve mislije. s malo vjezbe jos i dobijes bonus za pravovremeno obavljene poslove. U mojoj prvoj 'ozbiljnoj' igri sam tako u jednom danu zaradio nekih 300.000 dolara. Inace je najbolja lova da kosis travu, vozis je u BGA pogon i tamo pravis silazu koju potom bagerom trpas u onu rupu za masne pare. Uzimaju oko 1.5 milijuna litara silaze na dan :)Ja sam nekad radio 2 milijuna litara silaze na dan, pa mi ubrzo dojadilo. Kasnije je najbolja lova u velikom broju krava (mlijeko). Ja ih trenutno imam 4000, a nekad sam imao do 8000 ali je bila prevelika tlaka :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 22:21 (BULIGO).
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

a kako hranis krave ? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Malo ćemo se baciti na uzgoj krava.Polako se skuplja materijal...hehehe..

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel moram sam hranit krave ili ne ? kako se hrane ako ih sam trebam hraniti ? 

12 godina
neaktivan
stoj4k kaže...

Ako hoćeš imati prinos od mlijeka onda moraš.Kosi travu,sijeno,slama,silaža,mixana hrana....

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ok... jel bi znao neko da mi kaze kako se pune prikolice sa djubrivom i sta se radi sa silazom posle kad prospem u onom ozidanom delu kod krava jel sama igrica daje to njima da jedu ili kako  ? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 3:09 (stoj4k).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
stoj4k kaže...

ok... jel bi znao neko da mi kaze kako se pune prikolice sa djubrivom i sta se radi sa silazom posle kad prospem u onom ozidanom delu kod krava jel sama igrica daje to njima da jedu ili kako  ? 

Par postova iznad sam objasnio.Moraš imati prikolicu za đubar i traktor ili bager kojim to tovariš u prikolicu.Krave isto sam hraniš.Kosi travu pa je skupljaj i iskipaj u one velike jasle.Skupljaj slamu poslije kombajniranja i isto kipaj tamo.Kada iskipaš silažu u onaj betonski dio onda je gazi traktorom ili bilo čime i gore ti piše postotak koliko je prešana.Kad dođe do 100% onda stisneš tipku koju treba(piše) da se to pokrije folijom i onda to fermentira i kad je gotovo to isto tovariš u prikolicu i daješ kravama.

11 godina
neaktivan

meni se djubre nalazi u onom velikom okruglom ne znam kako se zove. a ja bi zeleo da bude ovamo pored silaze da ga tovarim rucno bagerom zato sam to pitao kako da se tamo nadje...

12 godina
neaktivan
stoj4k kaže...

meni se djubre nalazi u onom velikom okruglom ne znam kako se zove. a ja bi zeleo da bude ovamo pored silaze da ga tovarim rucno bagerom zato sam to pitao kako da se tamo nadje...

U okruglom tankuje tekuce gnojivo, ili 'slurry'. U betonskom (malom) bunkeru bude kruto gnojivo, ili kravlji drek. Da bi ga krave mogle proizvoditi, moras im prostrijeti slamu u staju. Uzmes balu slame, ubacis je u sjeckalicu, ukljucis sjeckalicu koja mora biti prikljucena na neki traktor, i ona to 'otpuse' u staju (na pod!). Mora biti vidljiva slama na podu staje, onda se proizvodi kruto gnojivo.

Dakle: krave proizvode istovremeno obje vrste gnojiva, tekuce koje ide automatski u okrugli tank i vozis ga po poljima sa za to predvidjenim tankerom-spricaljkom, i kruto gnojivo u betonski mali bunker iz koga ga grabis bagerom sa lopatom za gnoj ili pokretnom trakom (mod).

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 15:31 (BULIGO).
11 godina
neaktivan
stoj4k kaže...

a kako hranis krave ? 

stoj4k kaže...

stoj4k kaže...

stoj4k kaže...

možda najbolje da malo pročitaš i bit će ti puno jasnije

http://guides.gamepressure.com/farmingsimulator2013/

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Wao vodić za Farm Simulator {#} najs

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Wao vodić za Farm Simulator {#} najs

Ma super je to i sve, nego problemi uglavnom nastaju zato jer nisu svi na 'ti' s Engleskim, a uputa na Hrvatskom bas i nema u izobilju jeli. Ako nema problema s engleskim (a JOS bolje ako kuzis i Njemacki), apsolutno sve je moguce pronaci na netu. Moje skromno znanje stranih jezika obuhvaca Hrvatski, Slovenski, Talijanski, Njemacki I engleski (u planu francuski i Spanjolski ali ne ide jer nema mogucnosti za vjezbanje) pa uspijem uglavnom pronaci sve sto mi treba. Bas super, da se isplate silne pare mojih roditelja i utroseni sati mog slobodnog vremena na instrukcije iz stranih jezika dok sam bio tinejdzer hehe. :)

P.S>znanje stranih jezika mi je vrlo vazno u sadasnjem biznisu u turizmu koji i nije bio planiran, dok nisam dobio nogu u firmi gdje sam radio 23 godine grrr.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

{#}.

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li neko moze da mi kaze koji je prikljucak za kombajn sa kojim se kosi suncokret?

12 godina
neaktivan
SALECAR kaže...

Da li neko moze da mi kaze koji je prikljucak za kombajn sa kojim se kosi suncokret?

Suncokret nije standardni usjev. Zato treba koristiti mod-sjekac za kombajn. Oni normalni to ne mogu kombajnirati.Vjerojatno igras na nekoj mod-mapi. Takve obicno u uputama imaju naveden popis modova koje treba instalirati skupa s mapom da bi se moglo koristiti sve sto ima u mapi. Neke imaju ukljucen cijeli paket extra-modova koji su potrebni za njihovu mapu. Dakle, mis u ruke i - pravac Google.com

Na ModHosteru ces ih naci vise od jednog, sigurno.

EDIT:

http://www.modhoster.com/suche?utf8=%E2%9C%93&s=sunflower&search_in=mods

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 15:24 (BULIGO).
11 godina
neaktivan

Da u pravuu si skinuo sam neku mod mapu na kojoj ima i paradajz i suncokret i još dosta stvari koje se mogu kositi ali suncokret zahteva poseban sekač.Samo da napomenem da tu novu mapu ne igram jer je sve već posadjeno i parcele su prevelike para odmah doboješ par miliona i jednostavno nije zanimljivo,ali vratio sam se na original mapu  i primetio sam da su modovi tih kultura  ostali i mogu se koristiti na svakoj mapi s tim sto nema bas svih masina sa kojima ih treba obradjivati...ako mozes da mi napises kako se zove taj umetak za branje suncokreta,slab mi engleski ja govorim samo srpski,hrvatski,bosanski,crnogorski ma sve svetski jezici...salim se haha...

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

skinuo sam igru, pročitao topic do 50- te strane i nažalost nisam našao rješenje..

znači, pri pokretanju mi traži shader model 3.0

˝Could not init 3D system, shader model 3.0 is required!"

Je li to moguće ispraviti ili ne mogu igrati igru s ovom grafičkom?

Grafička je NVIDIA GeForce 8600 GT..

btw. laik sam pa bih molio malo razumijevanja :)

Tnx unaprijed :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
krešo1985 kaže...

skinuo sam igru, pročitao topic do 50- te strane i nažalost nisam našao rješenje..

Graficka ti nema shader 3.0.Nemozes sa njom igrati..

11 godina
neaktivan

super :/

ipak, hvala na express odgovoru :)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Westbridge map sa normalnom bojom trave.... {#}

Biti će para !!! Biti će para !!!
Zeleno!!! Zeleno!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
krešo1985 kaže...

Stavi nove drivere i updejt directX, net framework itd, pa probaj

8600GT je DX10 kartica tako da podržava shader model 4.0

zzzZZzzzZZzzzZz...
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

jel popularna ova igra u mp ? Jel se dogovarate ovde na forumu i organizujete za mp ili samo sa svojim drugovima ? Jel ima neko da mi predlozi dobru mapu koju bi mogao lako sam da igram ?  Jel ima voce da se sadi u fm ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 22:46 (stoj4k).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Da li onaj mod za navodnjavanje povecava urod? {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

Da li onaj mod za navodnjavanje povecava urod? {#}

Koji mod za navodnjavanje?{#}

Imas link?

12 godina
neaktivan
SALECAR kaže...

Da u pravuu si skinuo sam neku mod mapu na kojoj ima i paradajz i suncokret i još dosta stvari koje se mogu kositi ali suncokret zahteva poseban sekač.Samo da napomenem da tu novu mapu ne igram jer je sve već posadjeno i parcele su prevelike para odmah doboješ par miliona i jednostavno nije zanimljivo,ali vratio sam se na original mapu  i primetio sam da su modovi tih kultura  ostali i mogu se koristiti na svakoj mapi s tim sto nema bas svih masina sa kojima ih treba obradjivati...ako mozes da mi napises kako se zove taj umetak za branje suncokreta,slab mi engleski ja govorim samo srpski,hrvatski,bosanski,crnogorski ma sve svetski jezici...salim se haha...

Dao sam ti gore link na ModHoster na stranicu gdje ima par tih headera za brati suncokret (Sunflower).Kupis header, nakeljis ga na kombajn i vozi. Milim da i kombajn mora podrzavati tu extra kulturu, nosam se bas bavio nestandardnim kulturama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice