Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.004.167
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Farming Simulator | Mod Hub

Evo taj koristim.

A dok sam njuško, našo sam i ovaj RPM limiter v 1.0 Scripts

I ovaj Gas limiter Global RPM Hud scripts  kolko vidim da je kompatibilan sa ESL.

Ja sam te skiripte obriso sa vozila, i koristim samo global skripte i nemam problema.

Jer globalna skripta pokušava onemogućiti i zaobići skripte na strojevima tako da tu dođe do konflikta i onda  snimiš taj mod konflikt i kad učitavaš bude error prije nego igra skuži kako i šta podesiti

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013

Dali postoji način da se odredi redosljed vozila prilikom pritiskanja "tab" tipke? Htio bi ih grupirati kako meni odgovara.

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
12 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Dali postoji način da se odredi redosljed vozila prilikom pritiskanja "tab" tipke? Htio bi ih grupirati kako meni odgovara.

Postojao je mod koji je omogucavao da se vozila organiziraju u grupe.Svaka grupa je imala svoj hotkey za pozivanje. Ne znam koji je bio limit, mozda je moguce 1 grupa = 1 stroj?

@Johi: imam samo 2 vozila u igi koji imaju vec ESlimiter. Sto moram  uciniti? Sto obrisati? Vidim da svaki ima neke .lua fajlove koji imaju ESL u imenu? Obrisem to i sve linije programa koji govore o ESL i moto-sati? I to je to? Nece puknuti program ako mu maknem te .lua fajlove?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 23:24 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Brišeš u modDesc jer to prvo igra učitava, i nemoraš brisat lua i texture, osim ako neželiš da ti bude manji zip. {#}

<extraSourceFiles>
      <sourceFile filename="Specializations/ESLimiterEvent.lua" />
    </extraSourceFiles>

<specializations>
      <specialization name="ESLimiter"   className="ESLimiter"      filename="specializations/ESLimiter.lua" />

</specializations>

<vehicleTypes>
       <type name="JohnDeere_6620Tuz" className="Vehicle" filename="$dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua">

<specialization name="ESLimiter" />

</type>   
    </vehicleTypes>

Ako ima pod <extraSourceFiles>, obrišeš (pod extra ima najmanje, valjda najbitnije da prije učita), a pod <specializations> i <vehicleTypes> <specialization name= XYZ

uvijek ima specijalizacija i tu uvijek trebaš obrisat. Tako se i dodaju specijalizacije, ako nešto želiš dodat u mod.

Ja sam tako dodavo duple točkove i utege na uključivanje preko tipke

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Znaci ne brisem fajlove, samo svugdje gdje se spominje specijalizacija ESL ili moto-sati itd? Trebalo bi bit dovoljno u svaki taj red na pocetku dodati '--' onda ga .xml jezik ignorira.

Isprobat cu. Za sada mi odlicno radi jedan od modova koje si naveo, onaj kojim odredjudes tipku W (za naprijed brzinu), i radi samo kad/dok je tipka pritisnuta, nema utjecaja na ESL od vozila koji ga vec imaju. Tako da Meksikancima (AI pomocnici) odredim sa ESL brzinu (npr kombajna), a ja si prilagodim svoju vlastitu brzinu na kamionu/traktoru ovisno kojeg vozim. Dosta je zapamtiti % postotak i onda je lako. Kad izadjem, resetira se na 100%. Izi.

No, tvoje rjesenje mi izgleda bolje, jer je globalno.

Ah, ovaj mod za tipku W mi je izmijenio velicnu/vrstu slova na tablici o podacima o zivotinjama/hrani (AnimalHUD) pa izgleda sve pomijesano. Primjenio sam isti trik iz Truck Simulatora, modu 'Animal HUD' sam u imenu dodao par 'zzz' i sad ga ucitava zadnjeg, pa su sva slova  opet u savrsenom redu.{#} Jbg s tim igrama ako se ne znas malo snaci sa prtljanjem u fajlovima, gotov si.Pogotovo sto i FS13 i ETS2 programeri obozavaju .xml. Postao je popularan kao nekad BASIC haha.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Da, sve najbitnije  je u xml... 

Probaj stavit  "--"  pa javi jel upalilo. Ja sam izbriso cijele redove za sigurno {#}

A taj global ESL je kompatibilan sa CP i sa AP, i AP je sa CP {#} {#}{#}{#}

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanima me dali je ovo (slika) preskupo riješenje, zakačiti prskalicu dok radi sijačica sa zaposlenim radnikom, ne da mi se više vozati traktor za prskanje?

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ja sam tako stalno radio ali u zadnje vrijeme kako igram na MR mapi i kako imam realistic mod spricam sam jel bi otisao debelo u minus...Upalis i neka radnik sam radi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Zanima me dali je ovo (slika) preskupo riješenje, zakačiti prskalicu dok radi sijačica sa zaposlenim radnikom, ne da mi se više vozati traktor za prskanje?

Na 'normalnim' mapama, tj. gdje nije prckano po ekonomiji igre, to je super rjesenje, ja ga i danas koristim. Jer je cijena gnojiva bagatela. u realistic modovima je gnojivo preskupo, pa se moras prikloniti vlastitom gnojivu (od krava).

Svojevremeno sam sam sebe pokusavao nagovoriti da gnojim oranice vlastitim tekucim i krutim gnojivom. Pomogao sam si modovima:

1. Mod koji daje veliki pokretni rezervoar za tekuce gnojivo (Krassort tank zeleni), postavis ga na rub oranice i iz njega pumpas tekuce gnojivo u spricaljku, da ne moras svaki cas kod krava.http://www.modhoster.de/mods/krassort-gulle-feldrandcontainer-fur-course-play

2. To mi nije blo dovoljno, pa sam stavio mod tank za gnojivo, veliki tank (placeable) koji izgleda isto kao onaj kod krava, podesio kapacitet na 500.000L tako da je trajalo i trajalo.http://farmingsimulator2013.org/placeable-manure-storage-v-1-0-beta/

3. Da bi gornji modovi imali smisla, nabavio sam i dobar tanker-prikolicu za gnojivo kojom sam u slobodno vrijeme prebacivao tek.gnojivo od krava do 'poljskog rezervoara'.http://www.farmingsimulator-mods.info/load/trailers/loquid_manure/krampe_manure_transport_and_feeder_tridem_diy_v_1_0_fsm_team/79-1-0-4189

4. I najzad, novi mod-tanker/sprica za gnojivo, nesto malo veci i veceg kapaciteta nego onaj u igri.

5. kao zadnje, odlican kamion MAN sa sandukom za kruto gnojivo koji je imao i rasprsivac.

To je kod mene radilo OK. Onda sam zaigrao Australia mapu, i tamo je bilo toliko posla, da nisam vise stigao sam gnojiti, postalo je prava tlaka. Zamisli pognojiti oranicu od 50+ hektara..svaki 'dan', i jos 12 drugih oranica..pa sam prestao.

Vecinu tih modova sam preradio, uglavnom povecavao kapacitet da ne postane cijela operacijs dosadna.

P.S. kako sma se u medjuvremenu ulijenio, i nije mi se vise dalo sam gnojiti, radije sam omogucio (Hagenstedt) u Vrtnom Centru otkup gnojiva, tekuceg i krutog pa sam imao bar neke koristi od tog silnog gnojiva koje proizvode krave i svinje :)

P.P.S. Zna li itko postoji li tanker za tekuce gnojivo koji ima i kuku da se mogu prikaciti 2 tankera? Radije bih vozio 2 tankera na vecu daljinu nego postavio otkup gnojiva tu odmah iza ugla {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 20:09 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

@ balvanar:

na 'mojem' preradjenom Hagenstedtu drzim 1500 krava. Manje mi se ne isplati jer nema dovoljno posla oko proizvodnje hrane za njih te samog hranjenja. A to znaci da proizvode zbilja tone i tone gnojiva, kako krutog tako i tekuceg. Trenutno sam odustao od rasprsivanja vlastitog gnoja po oranicama, pa mi se toga nakupilo.. A trigger za prodaju je kao sto znas, skroz dolje u Vrtnom centru.A i svinje proizvode cudo gnojiva.

Tako sam odlucio da postavim stanicu za otkup stajskog gnojiva blize Rancu s kravama. Kad se ide iz ranca s kravama prema predionici vune, prodjemo predionicu i s lijeva je tank s gorivom, idemo naprijed preko mosta. Lijevo je mala kucica, a ravno-desno uz rub je nekakva natkrita garaza. Garazu sam maknuo i tu je sad nova stanica za prodaju gnojiva. malo sam se potrudio da 'jama' za istovar ne izgleda kao obicno mjesto za istovar, nego bas kao neka duboka smrdljiva rupetina sa necim na dnu, da, gnojem. Odmah pokraj sam postavio kopiju tanka za gnojivo sa farme. Ne moze se nista s njim uciniti, to je samo 'ljustura', cisto za dekoraciju. Probao sam staviti i boks za kruto gnojivo, ali mi uvijek ispadne prazan, pa sam zasad odustao.Novu stanicu sam isprobao, i placaju tekuce gnojivo do 500$/tona, ali kad prodamo puno, cijena padne pa treba dugo cekati da se opet povrati na normalnu cijenu. Valjda je to OK.

Ako nekog zanima, mogu aploadat negdje.Mapa je Hagenstedt s originalnim sortama usjeva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 21:48 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pronasao sam komplet tankera za prijevoz tekuceg gnojiva koji se mogu kaciti jedan na drugi.

Na ovoj preradjenoj Hagenstedt mapi mi to vise nije toliko vazno, ali na ostalim mapama ce biti od velike koristi:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel ima neki mod za traktor 800+ ks?

12 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Jel ima neki mod za traktor 800+ ks?

Ima. Zove se '.xml-editing' {#}

@ JohiBro:

ALELUJA!!

Ucinih kako rece, i rijesio se 'rogue' ugradjenih ESLimitera, ugradio Globalni ESL, i sve radi ko puska, nema vise nestajanja opreme a log CIST KO DJECJA GUZA!!

Ako se jednom sretnemo, ponesi kriglu, ja cu gajbu zuje.{#}

Puno hvala! koliko sam samo dobrih mod-vozila odbacio jer nisu imali ESL!!{#}{#}

P.S. Onaj error sto javlja 'keyframes not strictly monotonic' znam o cemu se radi: kako preradim gotovo sva vozila prema mojim potrebama, snagu, brzinu, omjer brzina itd, negdje sam naveo u brzinama naprije vecu pa manju, umjesto obratno (brojevi okretaja nisu u nizu poredani od nizeg prema visem). Neda mi se sad traziti, a 'error' ne rusi igru ili slicno. Dakle, no problemo :)

EDIT: nasao i rijesio Error: keyframes.....{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 2:45 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Jeli ovo stvarno 2014 ili je neki dodatak za 2013..

0 0 hvala 0
16 godina

To je neka druga igra

14 godina
Farming Simulator 2013

Jel moze preporuka neke srednje velike mape se svinjama i sa sto manje tekstura za usjeve :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 18:28 (yaga01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Jel moze preporuka neke srednje velike mape se svinjama i sa sto manje tekstura za usjeve :)

Probaj Two Rivers. Stara dobra mapa. A svinje su sada mod, i samo postavis svinjac ili vise njih gdje zelis.Trebat ce ti tanker za vodu i od Marhua prikolica za voziti svinje na prodaju. U modu u paketu dolaze stala za svinje i za telce, te klaonica koju postavis negdje u gradu recimo.

P.S. Konacno sam instalirao (verzija za Editor) WoolPaletteCollector na 'moju' preradjenu mapu Hagenstedta {#}

Stane 30+1 paleta vune, stavio sam samo 2 reda da moze npr. Agrovector dohvatiti prvi i drugi red bez da se popne na resetke, jer moraju biti malo podignute od poda da bi sve radilo, a to malo smeta kad treba ubost paletu. Ovako samo produzi onu 'ruku' i dohvati paletu {#}

Jos sam okrenuo onu veliku stalu za 180 da se moze ulaziti sa strane gdje je vuna.

I premjestio sam skladiste krumpira i repe dolje kod Zelj. Stanice jer sam one 3 oranice tamo spojio u jednu i tu uzgajam iskljucivo krumpir i/ili repu. Prodaja je jednostavna, stanica je tu, luka je blizu a najbolju cijenu daje Inn do kojeg se stigne kroz BGA.

Mislim da je ova mapa sada OK za pocetnike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 18:24 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Upravo naletio na ovo:

http://www.modhoster.com/mods/switcher--5

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Malo slika od mene,nisam dugo {#}

Malo sam "preuredio" mapu

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Back on the track. 

Vraćam se malo u farmerske vode. Nisam već dugo vremena u toku sa FSom, molim preporuku neophodnih modova/skripti(naglasak na njima) za bolje igranje. Mapu i sve ostale strojeve našao, tj. barem ono što me zanima.

Jedino što nisam našao, da li postoji neka mapa gdje se može koristit šečerna repa u BGA? Ili novi BGA objekt koji to omogućuje?

Hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mystik kaže...

Back on the track. 

Vraćam se malo u farmerske vode. Nisam već dugo vremena u toku sa FSom, molim preporuku neophodnih modova/skripti(naglasak na njima) za bolje igranje. Mapu i sve ostale strojeve našao, tj. barem ono što me zanima.

Jedino što nisam našao, da li postoji neka mapa gdje se može koristit šečerna repa u BGA? Ili novi BGA objekt koji to omogućuje?

Hvala unaprijed. 

Pa samo dodaj SugarBeet kao fruit u tip trigger od BGA, podesi cijenu i to je to. Ja sam dodao tekuci i kruti gnoj u trigger od Vrtnog Centra dolje i takodjer na jamu od BGA. Zasto bas repa? Jer puno rodi? Jer Maxtron moze sam raditi sa helperom za razliku od Big-Xa? Ako je to, imas Jaguar900Cargo koji moze isto sto i BigX, i jos radi pod helperom :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 17:03 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Follow_Me, mladji brat CoursePlaya na djelu. Vrlo mi je koristan :)

0 0 hvala 0
15 godina
BULIGO kaže...

Pa samo dodaj SugarBeet kao fruit u tip trigger od BGA, podesi cijenu i to je to. Ja sam dodao tekuci i kruti gnoj u trigger od Vrtnog Centra dolje i takodjer na jamu od BGA. Zasto bas repa? Jer puno rodi? Jer Maxtron moze sam raditi sa helperom za razliku od Big-Xa? Ako je to, imas Jaguar900Cargo koji moze isto sto i BigX, i jos radi pod helperom :)

Zato jer se u RLu može koristiti i repa BGA postrojenjima. Doduše, prolazi kroz određeni postupak, al s obzirom da nema moda, bit će zasad i ovo dovoljno.

Vidjet ću što se da uradit sa tim. Uostalom, imam puno bolju zvijer od Maxtrona. {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Bolje od Maxtrona? Sto moze biti bolje  od Maxtrona?{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Ropa EuroTiger V3-XL. {#}

Istina modali su maxtrona da kosi duplo više, al nije zabava u tome. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mystik kaže...

Ropa EuroTiger V3-XL. {#}

Istina modali su maxtrona da kosi duplo više, al nije zabava u tome

Ah, ima svakakvih ljudi s cudnom definicijom pojma 'zabava'{#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Imam i ja maxtrona ali njemu mozes podesavati sirinu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Imam i ja maxtrona ali njemu mozes podesavati sirinu...

Da, to je onaj noviji. Meni taj ima graficku gresku: cijelo vrijeme na onim trakama odjednom vidim sve vrste proizvoda koje moze nositi, i mrkve, i repu i zeleni i crveni kupus...nesto se prelijeva kao krom, ne znam, mozda je od moje graficke...

Skinuo sam stariju verziju sa fixnim prosirenim headerom, vidjet cu sutra. Nesto sam bio citao o nekom erroru(sa svjetlima) u nekoj starijoj verziji, ne znam. Maxtron mi nije kritican, namjestim ga na njivu i vozi, radi sam jako dugo, povremeno ga praznim i ide.Ropa mi je malko prevelika jer mi udara u zid od zeljeznicke stanice. Trebao bih jos malo posijati red trave da oranica bude jos malo vise udaljena od zgrada stanice, ali mi se ne da. Uvijek mogu stavit 2 Maxtrona da beru svaki sa svog kraja polja. Ili od sredine, pa kud koji.

U Hagenstedtu sam premjestio box sa krutim gnojivom pored tanka sa tekucim. Ne vidim zasto bi morali bit odvojeni. Gdje smrdi jedan, neka smrdi i drugi. Sada imam tamo svinjac, a svinje prave puno gnojiva, i mrsko mi stalno vozati utovarivac svinjac-box i nazad. Ovako je malo blize i lakse za kasnije natovariti slepere kad se odlucim prodati gnojivo.Sada mogu uzeti kamion i za njega zakaciti tanker za slurry i oba napuniti gotovo na istom mjestu, te poci prodati obje vrste gnojiva..

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Konvoj 'Govnjari', zamnooom!!{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

buligo hvala na odgovoru neki dan

a naj kamion to je onaj CAT mod?

0 0 hvala 0
E-mail: