Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.003.088
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pozdrav.Razmisljam da si kupim koju kravu ali neznam koji strojevi su mi potrebni i sta sve trebam? Moze li mi netko ukratko napisat tu ili na PM? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Farming Simulator 2013

Potrebna ti je obična sijačica, plugovi, tanjurače, traktor, hranilica, viljuškar, stroj za bale, kosilica, stroj za brzo sušenje trave, corn sijačica, corn kombajn (onaj mali kao nastavak ili Big X), obični kombajn. To ti je znaći kompletno sve hranidba, sjetva, priprema oranica, sve vezano za travu.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Dali je to skupo? Imam trebutno 300 tisuca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Potrebna ti je obična sijačica, plugovi, tanjurače, traktor, hranilica, viljuškar, stroj za bale, kosilica, stroj za brzo sušenje trave, corn sijačica, corn kombajn (onaj mali kao nastavak ili Big X), obični kombajn. To ti je znaći kompletno sve hranidba, sjetva, priprema oranica, sve vezano za travu.

Netreba Plug i tanjurača, samo Sjetvospremač

Netreba ni viljuškar

Ni stroj za bale

Ni stroj za sušenje trave

Samo sijacica za kukuruz i stroj za silažu, i može sa silažom hraniti krave...

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Ne nemože, uopće nije isplativo -_- produktivnost je oko 20%, a sa 10 krava i 90% produktivnosti zarada je 2000$

Kakav sjetvo spremač? Ahaha to su tanjurače.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 16:18 (Deawood).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Najefikasniji nacin hranjenja krava je:

1. TMR iliti kravlji mix plus sijeno na podu stale= 100% produktivnost.

-sijeno se moze postaviti na vise nacina, npr. sjeckanjem bala u crvenoj sjeckalici ili ubaciti balu u mijesalicu (prikolica) i onda UNLOAD, i zavrsi na podu a ne u koritu kako se cini.

Kravlji mix se radi od sijena i silaze, moze se ubaciti slame ali ne mora. slame moze od 0% do 40%.

Unazad nekoliko stranica sam o tome razglabao naveliko i nasiroko.

Sto se tice price o sijenu iz trave, ima vise nacina. Mozemo balirati zelenu travu ili suhu travu, svejedno je.

Ako mapa ima 'futterlager' kao npr. Two Rivers, yj, zgradu u kojoj mozemo skladistiti travu, sijeno, slamu i silazu (originalna mapa to nema, to je mod ugradjen u mod-mapu), onda je vjerojatno najlaksi nacin da kupimo ono mix-vozilo i s njim 'pokupimo' sa skladista koliko nam cega treba. Ako ne, onda radimo sami mix.

Ma, ako cemo pravo, sto se tice isplativosti krava ili ovaca, i kad krave rade na 100% treba im minimalno pet dana da prodje u igri da bi se poceo ostvarivati profit, isto sa staklenicima. Te hebene krave radim kad vise ne znam sto bi i kad imam viska novaca. Inace za laku zaradu je najbolji biznis sa prodajom silaze u BGA.

P.S.

Od silnih modova koje sma isprobao, sada imam 4 balerice koje su  mi 'omiljene'. Jedna je za baliranje trave, a druge za slamu. Plus okrugla koju vise ne koristim, dodijale su mi okrugle bale, imam ih jos 300 za potrositi :(

Povecao sam kapacitet mixerice na 36.000 (duplo od originala), pa sad ide malo lakse, i ide unutra dupla doza.Naravno, moze i normalna doza, ovisi koliko vremena zelim posvetiti pravljenju mixa.

Evo recepta koji ja koristim:

2 bale sijena po 6000 = 12000

2 bale slame po 7200 = 14400.

ostalo do 36000 popunim sa silazom (9600 silaze). Vazno je da kolicina silaze ne prelazi 10000, da jedna 'kasika' silaze utovarivaca bude dovoljna.

Za razliku od mnogih (mozda vecine) ja uzivam u baliranju, pa imam uvijek viska bala, zato stavljam slame u mix najvise sto mi dopusta.Nekome je mozda veci gust/lakse kositi travu, pa ce njegov mix imati malo slame a max trave.

Nekoliko stranica unazad sam stavio 'tablicu' koliko koje vrste hrane pravi koliki postotak proizvodnje mlijeka. Jos, od patcha 1.4 moze se silazu direktno ubaciti bagerom u kravlje korito, bez da prodje kroz mjesalicu.Mozda mjesalica i bale uopce ne trebaju za 100%, ne znam, meni se neda zahebavati s tim raznim priklicama sto kupe travu, ja volim raditi s balama.

Glupa primjedba na kraju, vjerojatno nepotrebna: silaza je ono smedje koje dobijemo u betonskom bunkeru kad sjecku (chaff) pokrijemo ceradom i pustimo da fermentira xx sati. Ono svijetlo zeleno NIJE (jos) silaza nego sjecka, chaff. Znam da se sada Karlo natmurio jer mi se cini da se kod nas i ta sjecka zove silaza.Sjecka-chaff kao takva je u igri beskorisna dok od nje ne dobijemo silazu. Hebga, u igri je to tako. Puno ljudi nesvjesno mijesa te dvije stvari pa dolazi do problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 18:30 (BULIGO).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ja imam onu hranilicu-vozilo (Stock) i unutra ide max. 10000 ukupno pa to mrzim raditi jer mogu ubaciti max. 1 balu sijena, balu trave i ostalo silaža. Ma kako neko može uživati u baliranju, meni ništa više u igri osim naređivanja botovima nije zabavno.
12 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...
Deawood kaže...

Netreba Plug i tanjurača, samo Sjetvospremač

Netreba ni viljuškar

Ni stroj za bale

Ni stroj za sušenje trave

Samo sijacica za kukuruz i stroj za silažu, i može sa silažom hraniti krave...

Naravno, moze jos jednostavnije: samo naspemo svjeze pokosenu zelenu travu u korito za travu (ono izvan stale) i to je to. Produktivnost 10%? Cool.

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/farming-simulator-2013/166002.aspx?jumpto=3548080&sort=asc&view=flat&page=25

Uglavnom, datum je bio 23.02.13. Tamo je sve objasnjeno o hranjenju krava.

Meni je to na stranici 25 foruma, nekom drugom na drukcijem browseru mozda nije..

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 18:45 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Dali je moguce prodat zemljiste koje posjedujem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Dali je moguce prodat zemljiste koje posjedujem?

Ne, nije. Mozes jedino promijeniti u fajlovima od igre da to zemljiste vise nije tvoje, tj, moci ces ga opet kupiti ako zelis, ali ne, ne moze se prodati i za to dobit novac.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Steta mislio sam prodati i sa novcem koji imam kupiti dosta vece zemljiste..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Promijeni da ga vise nemas i sa cheat enginom si stavi te pare.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

To zemljiste koje sam htio prodat sam dobio kad sam krenio novu igru.Nema neke zarade od njega pa sam ga se mislio rijesit..Mozes li mi reci kako da maknem da zemljiste nije moje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Sry na DP. Ja sam sebi napravio mod da mogu prodati zemljište, ali dobiješ od 40% do 60% pune cijene (automatski se podešava, kao aukcija). Probat nešto slično na netu naći.
13 godina
odjavljen
Ja sam sad na mobu pa neznam sad točno. Imaš jednu mapu sa zemljama i tamo nađi broj pa se igraj sa tim.
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

To zemljiste koje sam htio prodat sam dobio kad sam krenio novu igru.Nema neke zarade od njega pa sam ga se mislio rijesit..Mozes li mi reci kako da maknem da zemljiste nije moje?

ides u mapu mods. Onda se popnes jedan stupanj vise, i vidis sve sejvove, save game 1, 2 3 itd. Otvoris save koji te zanima, i imas u njemu fajl economy.xml. S tekst editorom ga otvoris i pronadjes ovaj dio. Tu pise tko je vlasnik pojedinog polja. Ako je 'true' onda je vlaskik player, tj. ti, ako je FALSE onda nisi vlasnik. Promijeni sto zelis i snimi nazad, pa startaj igru.

Ostavio sam skroz na vrhu path do fajla, tako da znas potraziti gdje se nalazi na disku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 21:26 (BULIGO).
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

buligo brate de daj jedan traktor i i sijacicu al da nemoram poslje ovratine mutave ja radit isto tako i kod kultiviranja

muka mi je od testiranja :D

nebi se okrenio kako treba pa to je strasno :P

mislim na sjetvu psenice jecma i uljane repice...za kukuruz i repu je ok

ako si nasu neku kombinaciju slobdno reci :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 23:05 (pancurak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

da li iko od vas zna cenu za farming simulator igricu 2013 da je original i kako je kupiti u srbiji nemogu je naci. Ako ko zna recite

miki jagodinac

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

buligo brate de daj jedan traktor i i sijacicu al da nemoram poslje ovratine mutave ja radit isto tako i kod kultiviranja

muka mi je od testiranja :D

nebi se okrenio kako treba pa to je strasno :P

mislim na sjetvu psenice jecma i uljane repice...za kukuruz i repu je ok

ako si nasu neku kombinaciju slobdno reci :D

Buhrer traktor i onu horsch sijacicu crvenu od 9 metara. Jos mu na nos nabij onaj najmanji fertilizator, ukljuci ga, i reci Muji da voziiiii. Predivno radi, nista ne ostavlja prazno, sadi i fertilizira u jednom potezu!!(zito, jecam, canolu)

Umjesto buhrera moze i onaj Deutz mali sa uskim kotacima. Nisam bas sve probao, ali ove kombinacije rade ok.

Za kukuruz (i repu)ima mod Amazone od 9 metara. Zanimljivo kako nece Mujo radit dobro sa svim kombinacijama :)

Za kultiviranje koristim onaj mali Horsch od 6 metara, od standardnih kultivatora nisam nasao nista bolje. Za ove malo sire trebaju golemi traktori. Ako ti je polje veliko, uposli 2 kultivatora, svaki krene sa svog kraja polja i nadju se u sredini, ili od sredine prema krajevima polja, kako zelis.

Imas modove za kultivatore/sijacice od 20, 30, 50!! metara, te moras sam voziti. Dvaput predjes polje i gotovo. Meni je to bzvz.

Moje je ime Laganini Natenane :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 0:08 (BULIGO).
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Hvala....da znam skinio sam tu od 9 metara

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Miki jagodinac kaže...

da li iko od vas zna cenu za farming simulator igricu 2013 da je original i kako je kupiti u srbiji nemogu je naci. Ako ko zna recite

Pa kupis je kod proizvodjaca sa kreditnom?? Ono, download+ product key.

13 godina
odjavljen
Pa sa svim kombinacijama rade. Na ono 12 hektarsko polje (Default mapa) sam stavio 5 traktora (zadnja 3 Deutza, Hürlimann) i na svih 5 (osim na Deutz-Fahr 730 ili 720 neznam točni broj modela) sam puknuo onu inteligentnu Amazon sijačicu (ne najveću nego onu prije te), a na Deutz 7x0 15 metarsku i radi super.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

posadio 5 polja sa kukuruzom i kupio onu sjeckalicu šta ide na traktor i skužim da ne može kačit bergmanovu prikolicu od 75K u koju ide 55000L nego smao one 3 najmanje :(

šta da radim sad ? može li obični kombaj sjeckat s nastavkom za big x-a ako ne da skinem mod?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Da li moze link od igrice i da li treba sifra za nju {#}

zokii

0 0 hvala 0
15 godina
zoookss kaže...

evo link: http://www.farming-simulator.com/

netreba šifra, samo kreditna kartica

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

posadio 5 polja sa kukuruzom i kupio onu sjeckalicu šta ide na traktor i skužim da ne može kačit bergmanovu prikolicu od 75K u koju ide 55000L nego smao one 3 najmanje :(

šta da radim sad ? može li obični kombaj sjeckat s nastavkom za big x-a ako ne da skinem mod?

Skini mod-prikolicu Krampe Big Body, prima i sjecku. To je ona crvena. Imam ja jednu preradjenu na 50.000 litara ako hoces.Moze se zaprljati haha.

Ja kod starta na novoj mapi uvijek koristim ovu staru istocno-njemacku sjeckalicu:

http://www.ls2009-mod.com/2013/01/03/e-281-v-2-mp/

Kod mene je radila super, dobijes uz nju noz sa sjeckat travu i noz za kukuruz. Prima dobre prikolice za chaff.

S njom polako zaradis pare za BigX. Dosta je jeftina i radi svoj posao. Bolja od one sto se kaci na traktor, a opet ne toliko dobra da prvi dan odmah nasjeckas milijune litara sjecke. Zapravo je to mini-BigX za selake bogece kakvi smo svi u pocetku {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 18:27 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
soja kaže...
zoookss kaže...

CARE!!{#}

15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
soja kaže...
zoookss kaže...

CARE!!{#}

ustvari treba sifra... msm pin za karticu :D hahah

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...

Skini mod-prikolicu Krampe Big Body, prima i sjecku. To je ona crvena. Imam ja jednu preradjenu na 50.000 litara ako hoces.Moze se zaprljati haha.

Ja kod starta na novoj mapi uvijek koristim ovu staru istocno-njemacku sjeckalicu:

Kod mene je radila super, dobijes uz nju noz sa sjeckat travu i noz za kukuruz. Prima dobre prikolice za chaff.

S njom polako zaradis pare za BigX. Dosta je jeftina i radi svoj posao. Bolja od one sto se kaci na traktor, a opet ne toliko dobra da prvi dan odmah nasjeckas milijune litara sjecke. Zapravo je to mini-BigX za selake bogece kakvi smo svi u pocetku {#}

pretpostavljam da ne može dohvatiti bergmanovu prikolicu od 75K (ona zadnja pod tippers) nit onu krampe big body?

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...

pretpostavljam da ne može dohvatiti bergmanovu prikolicu od 75K (ona zadnja pod tippers) nit onu krampe big body?

Ma, uzmes neku malu i zgodnu, i promijenis joj kapacitet na ..recimo 30000-50000 i to je to.

Meni je ova najdraza.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 1:01 (BULIGO).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice