kako prevoziš okrugle bale buligo? sa defualt prikolicom ili? jer ja sam lijen za toga :) ali možda i krenem okrugle pravit
ja mislim da nema razlike, napravi novi save game i napiši si 65461894848 $ i probaj oba
kako prevoziš okrugle bale buligo? sa defualt prikolicom ili? jer ja sam lijen za toga :) ali možda i krenem okrugle pravit
ja mislim da nema razlike, napravi novi save game i napiši si 65461894848 $ i probaj oba
Ma, ja sam primijetio da nakon nekog vremena uopce vise ne koristim okrugle bale. Nezgrapne, baler ih ne izbacuje automatski (postoji mod za kacenje balerice direktno na kombajn!!!), tesko se prevoze, tesko se stackaju, normalnim vilama za bale ne mozes ih probusiti/nabosti sa strane itd. dok kockastih mozes prevesti xx puta vise, brze, lakse se rukuje s njima itd. Ali mi se dopada ona mala hrdjava balerica, pa sam napravio da te bale budu korisne za mix :)
Okrugle bale skupljam/prevozim s ovim:
http://fs-uk.com/mods/view/26964
U paketu dobijes 3 stackera: 2x4 bale, 2 x 7 bala i 2 x 10 bala.U usporedbi s GIANTS-ovim originalnim auto-stackerom za kockaste bale, texture izgledaju bijedno, ali radi svoj posao, pa je, valjda, OK. Ja ih imam vise, s onim od 20kom prevozim bale od mjesta sakupljanja do mjesta skladistenja blizu/na kravljoj farmi. S onim 2 x 7 skupljam bale po polju jer je kraci i okretniji, i odlazem na mijesto sakupljanja tu u blizini, a s onim 2 x 4 kupim od mjesta skladistenja i prevozim do same mijesalice, jer viljuskarem odjednom uvijek uzimam dvije po dvije bale i ubacujem u mijesalicu.
Ima malo posla ali to mi odgovoara za kad nemam sto pametnije raditi.
Dakako, isprobao sam svu silu onih prikolica/labudica koje same skupljaju bale po polju na 50+ metara udaljenosti koristeci valjda famoznu 'Kirk-Beam-me-up-Scotty' StarTrek teleport tehnologiju, ali to mi je ipak prejaki cheat za tako relativno nezahtjevnu operaciju.
Teoretski, uze i tvrdje gume imaju manje trenje kotrljanja, pa valjda zato bolje ubrzava
Kotaci sa najmanjim 'normalnim' trenjem kotrljanja su celicni kotaci po celicnoj podlozi. Steta da nisu postavili u igru zeljeznicke linije da mozemo trpat u/iz vagona i prevoziti robu okolo po mapi. Ono, vagon u koji stane sto ja znam..150000? litara, pa slozimo kompoziciju silaze u BGA i otfuramo *uz placanje* do stanice na kravljoj farmi i tu iskrcamo vagone u neki bunker (kao kod BGA) iz kojega polako kupimo i dajemo kravama.
U sadasnjem stanju stvari je moguce sloziti 'vlak' tako da zakacimo vise prikolica jednu za drugu, napravimo vrlo jaki (ali relativno spori, max 25mph na primjer) traktor, nakrcamo silazom u BGA i odvezemo do farme i onda..meh, nista, trebamo posegnuti za onim ruskim modom (pokretni silos sa tekucom trakom). Inace ja koristim taj mod i odlican je!! Uvijek sam smatrao da bi jos negdje a ne samo doma trebali biti silosi.
Ili nauciti raditi sa GEditorom i ubaciti nekakvi FutterDump u mapu na kojoj igramo.Vecina novijih mapa ga imaju.
Igram na defaultnoj mapi :) Kad mi dosadi probat ću neku drugu
Na koji način prevoziš kockaste bale?
Igram na defaultnoj mapi :) Kad mi dosadi probat ću neku drugu
Na koji način prevoziš kockaste bale?
Sa originalnim stackerom iz igre, prevozi 18 bala, meni dovoljno jer te bale koristim SAMO za sijeno (hay). Kosim samo u blizini krava, na i oko polja 42.Koristio sam one samo-krcajuce prikolice ali mi to prejako za to. Osim ako koristis kockaste bale za sve, onda je autostacker preslab za to, jer mozes nabaviti mod za prijevoz kockastih bala u obliku labudice za kamion i prevozi valjda 100+ bala odjednom.
Meni je originalna mapa jos uvijek privlacna jer nudi izazove koje druge custom mape vecinom ne pruzaju: relativno mala polja, puno stabala/kamenja koje smetaju, sve je rastrkano po mapi, ima puno voznje okolo, farma u sredini, BGA u Norveskoj, Inn u Rusiji, Krave u Iraku, ovce u Argentini, Luka u nju Jorku, Zeljeznicka stanica u Meksiku...
Uske, zavojite ceste, glupavi AI vozaci itd.
Ja se jos dosta jogunim s mapom Vojvodina. Ima neke klopke koje su iritantne, ali naucio sam kako prevladati vecinu. Neke je jednostavno nemoguce 'prevladati'.
Za ovu mi treba Red Bull, da mi daje KRIIIILAA!! :)
Za one koji mrze raditi s sjeckalicom za bale:
http://www.modbox.us/farming-simulator-2013-mods/3476-kuhn-primor-bale-grab-v10.html
inace se te mekse gume koriste kad se ore ili tako nesto, gdje traktor treba malo vise upreci, jer manje proklizavaju, bolje drze podlogu...tako recimo neki fend msm da je 939 ima opciju da samo fino pritisnes dugme i on ti ispusti gume na određeni tlak... poslje opet pritisnes dugme i on ih napumpa na standardno kako treba bit... u igri to nema nikakve veze, al meni je to nekako zbog realnosti fora koristit, a i sminka malo ovo ono :D isto tako i ono gazenje usjeva, iako ga ne mogu pogazit, ja zamislim da mogu i neidem preko njive :) utovar okruglih bala radim rucno u onu obicnu prikolicu, jer mi je zanimljivo preko palice (imam onaj flajt stick za avione) pa ustvari imas rucicu kao u pravom traktoru a i nije problem jer je palica puno preciznija pa mozes frontloader spustati polako i precizno :)
jedino sto mi se ustvari nesviđa je nacin prihrane, jer su sve vrste gnojenja jednake, volio bi da ima neka razlika i kad siliram bilo bi dobro da ai moze vozit jedan traktor tako da nemam "prazan hod" kad se napuni prikolica dok ja odvezem silo kombajn stoji a ovako bi recimo dok ja odvezem AI mogo skupljati u drugu prikolicu... znam da se to moze rijesit sa courseplay modom, al ako ga svaki puta postavljam, predugo traje i nemam volje to radit :D
al zato kad se ekipa skupi u multiplayeru bude uzivancija :)
Hehe, kao kad zimi malo ispustimo zrakiz guma kad moramo po zaledjenoj cesti..
Ja sam to malko unaprijedio jer koristim pokretni silos. Imam ih par na 'strateskim' dijelovima mape (ugl. onim udaljenijim od farme), npr.jedan u dvoristu mljekare, drugi na zelj. stanici, i tu onda privremeno kipam urod/silazu dok se ne zavrsi berba. Onda posaljem radnike u drljanje/sjetvu a ja sleperima vozim iz tih silosa doma, kod krava ili u BGA. Ne koristim courseplay niti follow-me. Follow me mi je zanimljiv, mozda ga pokusam koristiti kad vozim silne usjeve na prodaju, inace mi je ok ovako. Zasad ne igram mape za ogromnim poljima (osim pokusaja Vojvodine), pa nemam tako ogromnih kolicina materijala za prevoziti (osim chaffa).Preuredio sam Agroliner 40 za slepere na 100.000 litara i to mi je najveca prikolica. Rijetko je koristim, kacim je samo za Scaniu kad prodajem urod kad je velika potraznja, znaci vrlo vrlo rijetko. 400.000 eura skupa mala 'sminka'.
Imam i novi mali mod, pokretnu tekucu traku koja ima vlastito malo spremiste, kaci se za traktor i postavlja na samu njivu, tu se kipaju ove male prikolice koje slijede big-X ili kombajn. Kad je gotovo, sleperima odvozim doma u silose. Onda raspakiram tekucu traku i pravac na novu njivu itd.
Te cake su mi zbilja pomogle da prebrodim pomanjkanje direktne veze farma-- kolodvor/luka.
Sto taj courseplay nema opciju za snimiti trenutne postavke/rute?
P.S.
Ako nekom treba, slozio sam malen ali snazan traktor za 'shuttle' duznosti, tj. za pracenje kombajna i (narocito) Big-X-a sa prikolicom. Nerviralo me to sto svi traktori u igri imaju ocajni start: oces krenuti, pritisnes gas do kraja a on oce-nece krenut, nesto se necka pa na kraju ipak polako krene. I tako 500 puta dnevno, kad god opsluzujemo kombajn ili BigX.
Ja sam u stvarnosti mao priliku voziti pravi traktor
http://www.ctm-ltd.co.uk/assets/Uploads/Goldoni-Official-Brochures/GOLDONISTAR90-10006430960V02ING-TED.pdf
i, bogme, ako hoces krenut, krenut ces, jedino ako nije lancima vezan za neku zgradu.
Dakle, malecki je preradjeni DeutzTTV430 'Care wheels' verzija (jer mislim da malo tko koristi taj traktor pa ga je lako razlikovati od 'normalnih' TTV430).
Max brzina je ista, oko 30-32MPH, pojacao sam zvuk motora, da zvuci onako, 'muski' kad vuce teske prikolice. Povecao sam min i max zoom. Sad je max zoom skoro kao pogled iz helihoptera, to mi je cesto puta korisno. Najvece promjene su na motoru: snaga je nesto povecana, ali navaznije, znacajno je pojacan start s mjesta.Naprijed i u rikverc. Ne treba vise cupati kosu dok cekamo da namjestimo traktor da montiramo uteg, prikolicu ili neki drugi prikljucak. Jos nesto, zbog jaceg starta, ako cemo vuci prikolice od 50000 litara i teze, obavezna je naprijed bacva-uteg, inace prednji kotaci gube kontakt s podlogom (traktor se propinje).
Pozz.
P.P.S.
Nemojte ga koristiti za bilo sto drugo osim opsluzivanja kombajna/BigX-a, pokvarit ce vam igru
jel se može igrat multiplayer ako nemaš orginal igru..
i ako može kako može
Koliko love dobijem za jednu onu pregradu kod bioelektrane?
Znaći 600 tona, ako se ne varam.
jel se može igrat multiplayer ako nemaš orginal igru..
i ako može kako može
A jel se moze malo prelistati topic par strana unazad??
Koliko love dobijem za jednu onu pregradu kod bioelektrane?
Znaći 600 tona, ako se ne varam.
da, na orig mapi i na 'medium' tezini meni placaju oko 1280 eura/tona. Dobijes oko 720000 eura kad to prodas. 2.88 milijuna za sve cetiri popunjene. no, potrajat ce malo dok ti to BGA sve 'pojede'.
BGA, kao i misije je u neku ruku 'legalni money-cheat'.
Kasnije kad se razvijes, puno je zabavnije prodavati usjeve nego samo sjeckati sve zivo i trpati u BGA za lake (i masne) pare..Ali za odvracanje od posezanja za cheatom u ranim dijelovima igre - dusu dalo
Moram priznati da je start sa 1 poljem i junk-opremom koju nam daju prespor i frustrirajuc. Bio je Ok prvi puta, malo manje drugi puta, ali od treceg i dalje, lozinka je 'sto-prije-do-silaze-za-BGA".
Kakav BGA?
Stavio sam fermentirati svih 600 tona prije nekih pol sata, ali mi se neda palit igru da to prođe.
Kakav BGA?
Stavio sam fermentirati svih 600 tona prije nekih pol sata, ali mi se neda palit igru da to prođe.
BGA=BioGas postrojenje
Ja sa tom mapom Vojvodina moram raskrstiti. jako je sve ne-intuitivno. Npr. ne znam kako/ne mogu nikako uzimati iz silosa SVOJE zitarice. Stanem ispod one cijevi i nikako. Nikakva komanda se ne pojavljuje, nista.
Karlo666 kako se to radilo u FS2011?? Isti mod team, ista mapa.
Jel mi možete dati link za prikolicu u koju mogu natovariti silažu da ju prodam za bio plin? Ukoju god sam pokušao nemože.
Hvala!
Jel mi možete dati link za prikolicu u koju mogu natovariti silažu da ju prodam za bio plin? Ukoju god sam pokušao nemože.
Hvala!
http://www.ls2013.com/?s=krampe+big+body
Ima i veca verzija, 60000L sa spustenim stranicama i 80000 sa 80cm podignutim stranicama (variable body). Problem sto je tu verziju jako tesko natovariti sa Utovarivacem, zbog visine. Tu je korisna neka od rampi koje se nude okolo.
Mozes probati i ovu, mislim da je to ista verzija sa malo 'odrezanim' stranicama, 39100L kapacitet.
Ja je oduvijek koristim kao 'shuttle' za opsluzivanje Kombajna.
http://www.modhoster.com/mods/krampe-big-body-750--2
Odlicno izgleda kad je zaprljana :)
Kakav BGA?
BGA=BioGas postrojenje
Ja sa tom mapom Vojvodina moram raskrstiti. jako je sve ne-intuitivno. Npr. ne znam kako/ne mogu nikako uzimati iz silosa SVOJE zitarice. Stanem ispod one cijevi i nikako. Nikakva komanda se ne pojavljuje, nista.
Karlo666 kako se to radilo u FS2011?? Isti mod team, ista mapa.
e sad mislim da ima neka caka oko tog kipanja iz silosa u prikolicu... ili mooras neko dugme pritisnut, ili cak moras sa cicom izac iz traktora i stat na neko određeno mjesto da bi ukljucio kipanje :) nisam probao mapu pa neznam :)
A vidi ovo, ne mogu vjerovati, glupiglupi Ai pomocnik uspio moj Tucano strovaliti u jarak!!
P.S. Karlo, hvala na odgovoru. Na stranici sa opisom moda pise da treba stat ispod 'surle' i pritisnuti tipku "O" i da je surla animirana i trebala bi se spustiti i pocet padati iz nje zitarica ali meni se nis ne dogadja: mogu normalno kipati U silos, ali nikako IZ silosa, nista..
e nemože..
e nemože..
Ne spamaj.
Ako želiš igrati multiplayer kupi original,za sve ostalo pročitaj pravila foruma.
decki, jel i vi osjetite miris zutih kartona? :D pirat se aktiviro, sad ce bit opasno ;) neznam kako ovim padobrancima nije dosadilo postavljat jedna te ista pitanja :/
Jel mi nemo moze rec gdje pise cijena kolika je kad bi prodavao u bio gas postrojene silazu imam puno silaze. A da mi je znati cijenu da nebi bezveze prodao a da malo novaca dobijem.
Planiram kupiti krave, pa me zanima koji su mi sve strojevi potrebni za početak i jel se može u onu mješalicu za hranu umjesto suhe trave ubaciri slama?
Btw jel moram kravama dati baš mix ili ce same jesti silažu kao u FS 2011?
Hvala!
Jel mi nemo moze rec gdje pise cijena kolika je kad bi prodavao u bio gas postrojene silazu imam puno silaze. A da mi je znati cijenu da nebi bezveze prodao a da malo novaca dobijem.
Na normalnoj mapi i na srednjoj tezini meni u BGA silazu placaju 1280/tona. znaci, faktor 1.28, kao canolu lol.
A mogao si i sam uzeti 'par kila' silaze odvesti gore i prodati, pa vidis koliko si dobio
Planiram kupiti krave, pa me zanima koji su mi sve strojevi potrebni za početak i jel se može u onu mješalicu za hranu umjesto suhe trave ubaciri slama?
Btw jel moram kravama dati baš mix ili ce same jesti silažu kao u FS 2011?
Hvala!
mac, o tome sam se raspisao stranicu-dvije unazad, ne da mi se opet razglabati o detaljima. Pise ti sve, omjeri, sve sto ti treba za 100% produktivnost itd. Ukratko-ukratko: treba samo slama na podu+mix hrana = 100%. Ostalo su varijacije. Od strojeva kod krava trebas samo mijesalicu+utovarivac (ili frontloader+kasika za silazu).
U mijesalicu ubacujes bale (slamu ili sijeno-hay), ne u 'rinfuzi'.
Buligo, evo sad sam pročitao tvoj post kako hranit krave. Jel bala trave obavezna ili može i bez nje?
Buligo, evo sad sam pročitao tvoj post kako hranit krave. Jel bala trave obavezna ili može i bez nje?
i mene ovo zanima jer mi je praktičnije sijeno nego trava, možda može ali onda ode 60% silaže
btw buligo ona balarica crvena šta si mi dao zapremine 4500 kad se ubaci u prikolicu koliko je to %?