na cem igrate igru:tipkovnici,gamepadu ili volanu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zapravo, ti si bog F1 i vjerojatno si bolji od Schumachera i A. Senne zajedno. Neshvaćen si kao Prost i zapravo, ne mlatiš milijune u GP-u jer ti nikada nije pružena prilika, ali da jest, vidjeli bi oni boga svoga - doslovno.
Šalu na stranu, ali igra je zapravo teško smeće. Zašto?
- Kakva je to glupa igra u kojoj su ovako loše simulirani udarci kroz nekakav usrani ForceFeedbak umjesto pravi volan?
- Gdje je temperatura u debelom odijelu i uskom kokpitu na 50°C arapske pustinje?
- Zašto se ne znojimo k'o svinje prkoseći 3-4G centrifugalnih i centripetalnih sila?
- Gdje je tunelski vid kod naglog usporavanja i 3-5G udarne sile?
- Gdje je teško disanje zbog napora prsnih mišića?
- Gdje je zamor kostiju i zglobova?
- Gdje su unutarnje ozljede kod udara u zid?
- Pregriženi jezici?
- Polomljene noge?
- Gdje je panika kad ti se piša zbog popijene vode, a usred kruga si?
- Gdje je dehidracija ako vodu nisi pio?
- Gdje je pregrijavanje motora?
- Gdje je zamjena dijelova motora?
- Gdje su opekline ak... ček.. zašto ne možemo izaći iz bolida kod sudara?
- Kakva je to glupa igra u kojoj ne moramo pješice šetati do boxa?
- Gdje je šampanjac na postolju?
- Kažu da igra pruža osjećaj karijere F1 vozača, ali gdje su luksuzni stanovi? Motori? Auti?
- Gdje su sve te zgodne manekenke i bogatašice koje se lijepe na oktane i novac?
- Gdje je seks s tim ženama na razuzdanim partijima u vilama Azurne obale?
Ma igra je sranje. Ništa nije stvarno. Koje govno. Odoh ja spavati, jer ujutro moram raditi nešto totalno realno, za totalno realan projekt koji totalno realno kasni, ako ne želim totalno realno dobit' otkaz od skroz realnih investitora (koji su puni love i imaju razuzdane orgije u vilama na Jadranu) i totalno realno zbog toga ne vidjet seksa XY mjeseci.
Vrhunac svega je što sam full realno umoran, od sobnih vozača kojima ništa to, na tim malim monitorčićima ili plazmičicama, nije dovoljno realno.
LOL,pa naravno da nije stvarno kad je SIMULACIJA/VIDEOIGRA. Aj ne seri, izvini al morao sam to reći, makar popio i karton.......
Zapravo, ti si bog F1 i vjerojatno si bolji od Schumachera i A. Senne zajedno. Neshvaćen si kao Prost i zapravo, ne mlatiš milijune u GP-u jer ti nikada nije pružena prilika, ali da jest, vidjeli bi oni boga svoga - doslovno.
- Kakva je to glupa igra u kojoj su ovako loše simulirani udarci kroz nekakav usrani ForceFeedbak umjesto pravi volan?
- Gdje je temperatura u debelom odijelu i uskom kokpitu na 50°C arapske pustinje?
- Zašto se ne znojimo k'o svinje prkoseći 3-4G centrifugalnih i centripetalnih sila?
- Gdje je tunelski vid kod naglog usporavanja i 3-5G udarne sile?
- Gdje je teško disanje zbog napora prsnih mišića?
- Gdje je zamor kostiju i zglobova?
- Gdje su unutarnje ozljede kod udara u zid?
- Pregriženi jezici?
- Polomljene noge?
- Gdje je panika kad ti se piša zbog popijene vode, a usred kruga si?
- Gdje je dehidracija ako vodu nisi pio?
- Gdje je pregrijavanje motora?
- Gdje je zamjena dijelova motora?
- Gdje su opekline ak... ček.. zašto ne možemo izaći iz bolida kod sudara?
- Kakva je to glupa igra u kojoj ne moramo pješice šetati do boxa?
- Gdje je šampanjac na postolju?
- Kažu da igra pruža osjećaj karijere F1 vozača, ali gdje su luksuzni stanovi? Motori? Auti?
- Gdje su sve te zgodne manekenke i bogatašice koje se lijepe na oktane i novac?
- Gdje je seks s tim ženama na razuzdanim partijima u vilama Azurne obale?
Ma igra je sranje. Ništa nije stvarno. Koje govno. Odoh ja spavati, jer ujutro moram raditi nešto totalno realno, za totalno realan projekt koji totalno realno kasni, ako ne želim totalno realno dobit' otkaz od skroz realnih investitora (koji su puni love i imaju razuzdane orgije u vilama na Jadranu) i totalno realno zbog toga ne vidjet seksa XY mjeseci.
Vrhunac svega je što sam full realno umoran, od sobnih vozača kojima ništa to, na tim malim monitorčićima ili plazmičicama, nije dovoljno realno.
Igra je malkoc realna, ali u grafičkom smislu...dakle izgled i naglašavam malkoc jer se većina stvari uopće nemogu rekonstruirati potpuno na računalu u obliku igre...dakle da je kao virtualni svijet, sistem C/P stvarnog svijeta i da se može igrat...... a ovaj tvoj popis je malo ono, bizarre much ...gdje si našao uspoređivat muku svega toga u pravom bolidu sa najnormalnijom simulacijom vožnje.....zato se i zove simulacije vožnje...simulira vožnju, ali samo grafički
Kiša je stvarno fenomenalno odrađena. Čak bih rekao da su tome posvetili previše pažnje te zapostavili neke druge stvari u razvoju igre.
Pa naravno, ovo je namjenjeno ponavljam, širokom tržištu, dakle od totalnih noobova pa sve do F1 frikova, e sad izbalansirati ovakvu simulaciju da ne bude prekompleksna noobovima a opet ne prejednostavna i prelagana ekspertima je druga stvar i tu se može govoriti o failu........boli njih ona stvar što se to nekolicini F1 frikova neće svidjeti, imat će oni jbčk zaradu od ove igre, pogotovo zato što je (koliko znam) jedina ovakve vrste trenutno na tržištu (ne računam prijašnje F1 igre iz davnih dana)
Meni je igra super. :)
Kiša je najbolje simulirana kiša u bilo kojoj igri do sada. Ne samo utrci.
Hey!!!....Wait a minute
Prica s glupim AI-em se nastavlja...
U Albert Parku dva Virgina ispred mene ulaze u box odjednom, jedan ceka iz drugoga! Odlicno. A sve to da ja nemogu izaci vanka na vrijeme jer mi faking lolipop dude na daje da idem tek kad se Virgini izredaju u hebenom boxu.
Ludilo!
Ima 12 krugova. U trecem je pala kisa i bas ono, uvjeti su za interice, ako ne i za full wet. Ali ne, ne treba, jer stvar na slicku ide kao po shinama. Ne samo RBR-u ili McLarenu, svima. HRT leti. Ja isto, ostao na prime-u, presao na option (Virgin, LOOOL) i perem kao da ni kap kise pala nije. Dynamic weather system??!?! Kakvo mazanje ociju...
A Naxeem...skini se s toga sto god uzimas, pogledaj ozbiljno i shvatit ces o cemu pricam...a ako te bas zanima kad sam bio klinjo sam vozio karting rucne izrade, dok je bilo novca i srece (rat, pa u Njemacku i tako),
tako da lagano se napushi svoje "realne" spike...kako te nije stid da te stariji mora ovako grditi :)
Postavke? Broj krugova? Ja koristim sekvencijalni i traction control. ABS ne s obzirom da je odavno zabranjen u F1.
Zabranjen je i TC, zasto njega koristis?
Sve na OFF, Spa 20% krugova, AI na predzadnje (nije legend nego onaj expert, tak nekak) Alonso, startao 6. došao do prvog mjesta u 3 kruga (bez ijednog kontakta) fino završio trku, i pobjedio.
Moram napomenuti da inače nisam dobar u simulacijama, al ovo je i za mene relativno lagano. Lagano, al zabavno. Vraški zabavno. Još da imam volan gdje bi mi bio kraj.
Sad mi je već pomalo dosadila (jer znam 3-4 GP-a napamet, ostale ne baš pa mi se neda ić vježbat) ali uglavnom, par trka tjedno će se igrati sigurno. Više mi ne treba (a i nemam volje)
Dojam u odnosu na jučer: malo bolji, sad bih joj dao 7/10.
P.S. Monaco po kiši predobar.
Znaci nakon 24 sata od kad igram ipak sam skuzio da nisam lud. Igra ima bug i to yebachki!!
Uglavnom, s kojeg god mjesta udjes u box, izadjes zadnji. Jer lolipop uvijek ceka nesto da te pusti vanka...bilo prometa uboxu ili ne...
Katastrofa. Evo i
. Bez prvog patcha koji ce ispraviti to i collision i cut track upozorenja nema smisla igrati career.
Kako to da to vi vrsni znalci niste primjetili? Kod vas nema?
Eto, bravo za Codemasters!
LOL ljudi nisu skužili da se naxeem zaj*bava xD
LOL ljudi nisu skužili da se naxeem zaj*bava xD
Samo glup čovjek nekuzi/nemoze skuziti njegov odlican sarkazam
Igra je meni fenomenalna. Osjećaj u utrci odličan kao i sveukupno. To sam i želio, da imam virtualni svijet F1. Količina guma za vikend, da kada pogodim komad Alonsovog krila na stazi mi pukne zadnja guma i ostanem bez tog seta guma, upozoravanje Pita na gume, motor, pozicije, gubljenje performansi nakon šta nakrcam gume sa pijeskom nakon izletanja, kada pukne komad krila i osjeti se gubitak downforcea u zavoju, ali možeš nastavit trsit se u vožnji do redovitog ulaska u boks, odličnu grafiku (neznam ko kaže da je kokpit loš kao i modeli). Igra radi fenomenalno. Ja sa svojom konfiguracijom sve na HIGH, 1920x1080 rezolucija, 8xMSAA imam oko 45-55 FPS-a.
Jednostavno, ja sam oduševljen igrom.
Igram sa svim pomoćima isključenim, na expert i AI je odličan. I ko kaže da može opalit pun gas na izlazu iz zavoja fantazira - sa SVIM isključenim pomoćima, (doduše ne svi zavoji, ali u mnogo zavoja na izlasku ako se odmah stisne papučica do kraja, bolidu proklizi stražnji kraj; jer mnogi fantaziraju da cijelu stazu prođu pod skoro punim gasom). Ima borbe sa bolidom, kada pogodiš pasicu pa te pasica zakači i zapleseš, kada naglo zakočiš pred zavoj pa prokliziš. Šta bi vi, ono šta je naxeem napisao, da izgubite 5 kg nakon virtualne utrke...
I da, tko igra na tastaturi i kaže da je igra ćesme, nema šta komentirat jer to je drugi svijet naspram volana. Tu nema usporedbe nikakve.
EDIT: a i mogući nadimak me oduševio (slika3)
Evo tebi prijava zato što nevoziš ferarij, pa ajde na hladenje onda kad ti nax crveni zasije.
Prica s glupim AI-em se nastavlja...
U Albert Parku dva Virgina ispred mene ulaze u box odjednom, jedan ceka iz drugoga! Odlicno. A sve to da ja nemogu izaci vanka na vrijeme jer mi faking lolipop dude na daje da idem tek kad se Virgini izredaju u hebenom boxu.
Ludilo!
Ima 12 krugova. U trecem je pala kisa i bas ono, uvjeti su za interice, ako ne i za full wet. Ali ne, ne treba, jer stvar na slicku ide kao po shinama. Ne samo RBR-u ili McLarenu, svima. HRT leti. Ja isto, ostao na prime-u, presao na option (Virgin, LOOOL) i perem kao da ni kap kise pala nije. Dynamic weather system??!?! Kakvo mazanje ociju...
A Naxeem...skini se s toga sto god uzimas, pogledaj ozbiljno i shvatit ces o cemu pricam...a ako te bas zanima kad sam bio klinjo sam vozio karting rucne izrade, dok je bilo novca i srece (rat, pa u Njemacku i tako),
tako da lagano se napushi svoje "realne" spike...kako te nije stid da te stariji mora ovako grditi :)
Ma jasno mi je. Ne zamjeri, ali činjenica je da su i u rFactoru formule previše sklizave i nerealne. Ni auti ni formule baš ne plešu po stazi kao po ledu.
Jednostavno nije točno da ne moraš kočiti, da možeš nabiti gas itd. To su laži.
Fizika je odlična. Osjeti se razlika u svim postavkama, od zakrilaca, balasta, kočnica, goriva, čak vožnje iza nekoga npr, što se posebno vidi u situacijama s dužim ravnicama i nadmetanjem; puno mi je lakše napasti nekoga ako ga neko vrijeme pratim iza, nego kad se zaletim iz bočnog položaja.
Razlike u vrsti guma postoje i itekako se osjete. Ne znam kako nisi skužio razliku, jer sa slickovima ne možeš kontrolirati bolid, a pogotovo u situacijama kada ti jedna guma ide po lokvi, a druga strana po sušem dijelu staze - dobiješ razliku u gripu na dva boka koja djeluje isto kao i brake lock skoro. Nisam jednom izletio sinoć zbog toga.
Ponavljam - nije realno da je formulu apsolutno nemoguće voziti i da je osjetljiva kako misliš da treba biti. Mnoge igre pretjeruju s time.
Postavke? Broj krugova? Ja koristim sekvencijalni i traction control. ABS ne s obzirom da je odavno zabranjen u F1.
Zabranjen je i TC, zasto njega koristis?
Jer mi tako odgovara. Ne slažem se s novim FIA08 pravilima. :P
Znaci nakon 24 sata od kad igram ipak sam skuzio da nisam lud. Igra ima bug i to yebachki!!
Da, to je bug. I rade na tome. Vjerovao ili ne, ali svaka igra ima bugove.
Jučer sam malo nešto krenuo igrati..Po prvim dojmovima igra je dosta dobra,točno ono što sam i očekivao od nje...
još sam jednu stvar zaboravio spomenuti: DANNY PAPČINO!!! Uzmi volan u ruke i vježbaj nema odustajanja...
Ma možda sam jučer prenaglo odlučio, vjerojatno jer sam bio umoran od tjedna (u 22 sam išao spavat), a nisam skužio da trening i kvalifikacije možeš ubrzat tak da sam odvozio 45 minuta treninga i 17 minuta kvalifikacija prije nego sam skužio da se to može ubrzat pa me to UBILO U POJAM!
Budem danas opet instalirao pa da donesem i finalni sud. Znam samo da mi se jako sviđa to što sam se skroz ufurao u manual mijenjanje brzina. :)
Al ak mi se ne dopadne opet, vratim se ja na svoj Dirt. :)
Da li je imao tko problem s ulaskom u igru...Izbaci mi eror a ni nepiše koji nego prazma slika...ajd hitno odgovorite ak tko zna
Da li je imao tko problem s ulaskom u igru...Izbaci mi eror a ni nepiše koji nego prazma slika...ajd hitno odgovorite ak tko zna
Nisi skinuo dobru verziju,
Morašovu verziju skintu koja radi 100% sa ispravnim crackom dode vec i sve.
ja na 1600x900,MSAAx8 i sve ostalo na max imam prosječno 30 fps-a.
čudi me što igra stvarno ide glatko na tom fps-u,ne primjetim da mi šteka dok npr. nba 2k10 na 30 fps je neigriv
vjerujem da bi klokanjem procesora izvukao koji fps više,jer sam mjerio fps na 1280x1024 i na 1600x900 i gotovo je isti
OMG ne mogu vjerovati kolko ljudi se našlo ovdje na forumu koji ne kuže naxeemov sarkazam. Stvarno žalosno.
OMG ne mogu vjerovati kolko ljudi se našlo ovdje na forumu koji ne kuže naxeemov sarkazam. Stvarno žalosno.
Da o.0
u pocetku sam mislio da je ozbiljan (prve 2-3 recenice) ali kasnije, ko bi to mogao shvatiti za ozbiljno :S
Igraš sa Traction Controlom, zar ne?
Jer ovo se nebi smjelo događati sa TC (naravno osim ako namjerno neuletiš u zavoj) - A i dosta rano dodaješ gas s obzirom na kišu ;)
prvo se ispricavam ak je netko postavio ovo pitanje,ali ovako kad mi treba ucitat loading screen krene normalno otprilike 10 sekundi i onda pocne zastajkivat,ucita 1 sek pa onda 10 sekundi kao da je zastekalo i tak 8 min dok ne ucita,stvarno iritira,a komp mi je dost jak da mogu igrat,probao sam detalje skroz na low pa opet isto
Kako je igrati f1 2010 na tipkovnici?