- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
FH16, to ti oznacava 16litarski motor, FH12 oznacava 12 litarski itd. ;)
(Nema veze sa kubikazom)
Uf, ovo bas ne kuzim, sta to nema veze sa kubikazom ? 12 litara ? Pa cega je onda 12 litara ako ne kubika ?
Istina, al ja te brojke oduvijek pamtim ko radni obujam, posto je u FH12 motor od 12.000 kubika a u FH16 od 16.000 ne?
Mislim, meni je svejedno kad je i jedno i drugo tocno 
He, ma ne da je tocno nego je bas isto, samo koristite razne jedinice mjere, 1 lit = 1 dm3 = 1000 cm3 a to znaci da je 12 lit potpuno isto sto i 12.000 cm3 (kazemo kubika)
He, ma ne da je tocno nego je bas isto, samo koristite razne jedinice mjere, 1 lit = 1 dm3 = 1000 cm3 a to znaci da je 12 lit potpuno isto sto i 12.000 cm3 (kazemo kubika)
Bravo, odlicno napisano
Koliko si platio volan i kako si zadovljan s upravljivošću?
Sto se tiče prebacivanja brzina najpravilnije je, tako kažu RL kamiondžije, prebacivati u zelenom podrčuju na okretomjeru jer tada kamion razvija najveću snagu, to je najćešće do 1800 okretaja. Sve preko toga zapravo pati i troši motor i naravno povećava potrošnju
Većina u tegljačima prebacuje po dvije brzine, odnosno "prelomi ih", opet ovisno o opterećenju. Pa kreće iz druge onda prebacuije u četvrtu pa u šestu itd. Tako i ja vozim u igri, prebacujem po dvije brzine odjednom do osme brzine, a onda jednu po jednu, ovisno o cesti i teretu.
"Prelamanje" brzina može se podesiti u postavkama igre, isto tako i osjetljivost volana, ali to ovisi od volana do volana.
Trebaš podesiti i "dead zone" opciju, jer tako povećavaš brzinu reakcije volana. U toj opciji imaš oznaku koja pokazuje u kojem stupnju volan najbolje reagira kod okreta, moraš se malo pograti s tim da vidiš što ti najbolje odgovara.
edit
na scs-ovom forumu se može pronaći zanimljivih tema pa eto jedne zanimljive o volanu, doduše logitechovom, ali može ti koristiti
Pozdrav isprobao sam Real Environment v2 Aegon Edition i neki novi sto sam vidio na ets2.lt stranici Brutal Environment HD Graphics
Evo razlike
Pozdrav isprobao sam Real Environment v2 Aegon Edition i neki novi sto sam vidio na ets2.lt stranici Brutal Environment HD Graphics
Evo razlike
zanimljivo... a ima li kakve razlike po danu?
btw ja koristim već dugo ovaj prvi i mogu reći da mi je to jedan od dražih modova
Evo razlike
Evo, javim ti kroz par minuta, samo da isprobam, pa stavim slike
Edit: hahaha, da nije bilo tebe, nebi ga ni ja koristio, vidio sam da si napisao da ga koristis, pa sam se i ja posluzio njime 
Evo razlike
Evo, javim ti kroz par minuta, samo da isprobam, pa stavim slike
Edit: hahaha, da nije bilo tebe, nebi ga ni ja koristio, vidio sam da si napisao da ga koristis, pa sam se i ja posluzio njime 
bez tog moda ne bih više mogao igrati ets ;)
evo našao sam video, sad ću probati :)
Maaaaa daleko je RED mi bolji od ovoga, ovdje je dosta nekako mutnije, dok je na RED-u sve ljepse izrazeno, RED mi je bolji, bez puno razmisljanja
slažem se, ne vidim ja tu ništa "brutalno" ;)
netko je čačkao po modu ali nije to po mom ukusu
Evo razlike
Nisam isprobal prvog, al po slici zmigavci vetle zuto
A ovog drugog sam skinul prije sat i pol i odvozil turu, isti mi je ko i RED, razlika je minimalna
Evo razlike
A ovog drugog sam skinul prije sat i pol i odvozil turu, isti mi je ko i RED, razlika je minimalna
isprobaj i iznenadit ces se...
Maaaaa daleko je RED mi bolji od ovoga, ovdje je dosta nekako mutnije, dok je na RED-u sve ljepse izrazeno, RED mi je bolji, bez puno razmisljanja
slažem se, ne vidim ja tu ništa "brutalno" ;)
netko je čačkao po modu ali nije to po mom ukusu
Red je i dalje broj 1 =D
Možel netko reć kako da stavim mapu mađarsku u igricu.?
Evo razlike
da žmigavci vuku na žuto ali to po mom mišljenju nije nikakav problem jer igra izgleda puno bolje s tim modom, pogotovo nebo
evo i teme o tome na scs-ovom forumu http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=48647
Koliko si platio volan i kako si zadovljan s upravljivošću?
Sto se tiče prebacivanja brzina najpravilnije je, tako kažu RL kamiondžije, prebacivati u zelenom podrčuju na okretomjeru jer tada kamion razvija najveću snagu, to je najćešće do 1800 okretaja. Sve preko toga zapravo pati i troši motor i naravno povećava potrošnju
Većina u tegljačima prebacuje po dvije brzine, odnosno "prelomi ih", opet ovisno o opterećenju. Pa kreće iz druge onda prebacuije u četvrtu pa u šestu itd. Tako i ja vozim u igri, prebacujem po dvije brzine odjednom do osme brzine, a onda jednu po jednu, ovisno o cesti i teretu.
"Prelamanje" brzina može se podesiti u postavkama igre, isto tako i osjetljivost volana, ali to ovisi od volana do volana.
Trebaš podesiti i "dead zone" opciju, jer tako povećavaš brzinu reakcije volana. U toj opciji imaš oznaku koja pokazuje u kojem stupnju volan najbolje reagira kod okreta, moraš se malo pograti s tim da vidiš što ti najbolje odgovara.
edit
na scs-ovom forumu se može pronaći zanimljivih tema pa eto jedne zanimljive o volanu, doduše logitechovom, ali može ti koristiti
Volan sam uzeo u futuri it-u i platio ga 300-tinjak kn.. Evo odvozio sam 3 duze rute i samo pohvale za volan.. Stvarno je precizan.. Kvalitetan.. Da, morao sam dead zone stavit skroz na nulu da mi nema kasnjenja.. Jos me malo muci saltanje brzina na pocetku.. Proucit cu ovo na forumu kaj si mi dao..
U zelenom podrucju je ekonomicna voznja i tu motor kamiona ima najveci okretni moment a najveca snaga je crveno polje ...
Volan sam uzeo u futuri it-u i platio ga 300-tinjak kn.. Evo odvozio sam 3 duze rute i samo pohvale za volan.. Stvarno je precizan.. Kvalitetan.. Da, morao sam dead zone stavit skroz na nulu da mi nema kasnjenja.. Jos me malo muci saltanje brzina na pocetku.. Proucit cu ovo na forumu kaj si mi dao..
daj mi molim te link na tu trgovinu, već dugo sam u potrazi za dobrim a ne preskupim volanom
s obzirom da nema papučicu kvačila u tom slučaju bi bilo najbolje koristiti "sequental" mijenjač
U zelenom podrucju je ekonomicna voznja i tu motor kamiona ima najveci okretni moment a najveca snaga je crveno polje ...
po kojoj logici bilo koji motor razvija najveću snagu u crvenom području okretaja?
Kako da si namjestim volan da mi se okreće isto ko u kamionu jer ima mali stupanj okreta pa ja pomaknem malo on ode puno jel mogu nekako da mi prati volan u igri onaj na stolu pa da kad držim do kraja okrenut on okreće dalje ? ako me razumijete
daj mi molim te link na tu trgovinu, već dugo sam u potrazi za dobrim a ne preskupim volanom
s obzirom da nema papučicu kvačila u tom slučaju bi bilo najbolje koristiti "sequental" mijenjač
po kojoj logici bilo koji motor razvija najveću snagu u crvenom području okretaja?
Izvoliš:
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/oprema-za-igranje/volani/thr-2960697/
Kako da si namjestim volan da mi se okreće isto ko u kamionu jer ima mali stupanj okreta pa ja pomaknem malo on ode puno jel mogu nekako da mi prati volan u igri onaj na stolu pa da kad držim do kraja okrenut on okreće dalje ? ako me razumijete
koji volan je u pitanju? nekima se mogu u postavkama podesiti stupnjevi okretanja
to možeš djelomično podesiti i u opcijama igre, to je slajder ispod osjetljivosti
Po teh. podacima proizvodjaca motora, pogledaj na kamionu (ets2) gdje mu je max. okretni moment M (1000-1600 o/min) zar to nije zeleno podrucje ?
U ets2 nema podatak na kojim okretajima je max. snaga P nego samo njena vrijednost ali pogledaj bilo gdje (pa i u knjizicu teh. podataka za tvoj RL auto) i vidjeces da je ona na znatno (~duplo) visim okretajima od max. M a to je crveno polje.
Po teh. podacima proizvodjaca motora, pogledaj na kamionu (ets2) gdje mu je max. okretni moment M (1000-1600 o/min) zar to nije zeleno podrucje ?
U ets2 nema podatak na kojim okretajima je max. snaga P nego samo njena vrijednost ali pogledaj bilo gdje (pa i u knjizicu teh. podataka za tvoj RL auto) i vidjeces da je ona na znatno (~duplo) visim okretajima od max. M a to je crveno polje.
najveća snaga je najveći okretni moment. kilovati - konjske snage i njutnmetri označavaju praktički jednu te istu stvar - snagu motora
uzmimo primjer scanije r500 iz igre koju trenutačno vozim. najveći okretni moment od 2500 nm (500 ks) razvija u području od 1000 do 1350 o/min, što je točno i po RL standardima - vidljivo na grafikonu u prilogu kojeg sam našao na službenoj stranici proizvođača. ovisno o motoru najveću snagu scania kamioni s v8 motorom razvijaju u "zelenom području" od 1000 do 2000 o/min
da, vožnjom u većim okretajima kamion nastavlja ubrzavti i vući teret, za što je zaslužna sila koje nastaje ubrzanjem, ali najveću sangu razvija pri deklariranom broju okretaja. niti jedan normalan vozač kamiona neće voziti u crvenom području okretaja - prvo jer se motor povećano troši (a servisi za takve velike motore su jako skupi) a drugo jer troši gorivo. smanjene potrošnje goriva od samo pet posto igra veliku ulogu kod bilo koje tvrtke, ili pojedinca, koji se bave auto prijevozom
kamion naravno nije isto kao automobil. automobil benzinac razvija snagu na većim okretajima, konkrento moj mondeo s motorom od 2 tisuće kubika razvija najveći okretni moment i snagu od 100 kw pri oko 4000 okretaja u minuti. vožnjom u crvenom području, što je oko 5 tisuća o/min, sigurno ne razvija najveću snagu nego se kida. vozim auto već 15 godina i promjenio sam ih mnoštvo, nikakva vožnja u crvenom području nije dolazila u obzir.
vectra turbo dizel, drugi auto koji vozim, razvija max snagu pri još nižim okretajima od benzinca, tome kazaljka tek ne smije prići crvenom području
da, neki sportski automobili razvijau max snagu blizu crvenog područja, pri 5-6 tisuća o/min, ali to se ne može niti izdaleka uspoređivat s kamionom
Ako imas Logitech.ov volan imas program za opcije volana skini i mozes tu stimati, ja imam Logitech Driving Force PRO i podesio sam ETS2 na 780stepeni i sve perfektno radi.
Evo par slika od danas kad sam kupio igru 
Sto napusti onu svoju strumfetu ?
Varala me 
nisam mogao izdrzati, sori.