neće. odvojeno će bit xbox od pc-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je sranje, nevidim razlog zašto...
hvala na odgovoru
To je sranje, nevidim razlog zašto...
hvala na odgovoru
Zato što PC i Mac verziju svako malo updajtaju i patch-aju, dok takvi česti i redoviti update-ovi nisu mogući na Xboxu (neka restrikcija od strane Microsofta; nisam 100% ziher što i kako). Zato je i simulacija svemira odvojena na Xbox-u i PC/Mac-u, jer dovoljan je jedan update više na PC/MAC-u pa da stvari više ne štimaju...
Pa nije valjda da joj treba tako često zakrpe da nemogu sve skupa stavit (PC i Xbox). Nema veze ako se malo duže pričeka na zakrpu.
U dogledno vrijeme će Xbox i PC igrači dijeliti istu galaksiju, ali neće se vidjeti međusobno. Previše tehničkih ograničenja, no postoji mogućnost da se to promijeni u budućnosti. Evo što o tome kaže Braben: http://www.twitch.tv/twitch/v/6281592?t=1h22m0s
Pa nije valjda da joj treba tako često zakrpe da nemogu sve skupa stavit (PC i Xbox). Nema veze ako se malo duže pričeka na zakrpu.
Mislim da ti je razlog što developeri ne patch-aju i updejtaju igre na konzolama tako često kao na PC-u ovo: http://kotaku.com/5884842/wait-it-costs-40000-to-patch-a-console-game
I to nisu troškovi izrade patch-a; nego tolko moraš platit da bi opće mogao pustiti gotov patch.
A Elite je imala podosta update-ova i patch-eva: https://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=74
Crknuo mi je HAT na Thrustmasteru T.Flightu - otišao jedan od TACT microswitcheva odnosno radi sporadično. Nakon što sam otvorio stick ustanovio sam da je palica odrađena (puno) kvalitetnije od kontrole gasa (tamo sam imao reparacijsku intervenciju odmah nakon kupnje), tako da sam se odlučio na popravak... jedino što nisam lemio ima od osnovne škole i popravljanja QuickShota na C64, valjda ću se sjetit kako se to radi. :) Navedeni microswitchevi bi trebali izdržati do 100.000 "okidanja", tako da ću za svaki slučaj promijeniti sva 4 - možda je ovaj bio "limun", ali neće dugo ni ostatak izdržat. HAT koristim za lateralne i vertikalne thrustere, akviziciju meta i power management tako da itekako trpi.
Berko, ti si otvarao svoj X52, jel' on isto ima ovakva govanca od TACT switcheva ili su stavili nešto bolje?
Stvarno me živcira što koriste tako jeftine komponente - moj stari Genius joystick s početka stoljeća ima heavy duty switcheve na praktički svim gumbima i HATu, to je nepoderivo - i dalje sve radi, preživio koješta, Freelancera, Crimson Skies... a koštao je kikiriki.
Najgore od svega je što sam sada privremeno "prizemljen", odnosno mogu samo tradeat. :(
Crknuo mi je HAT na Thrustmasteru T.Flightu - otišao jedan od TACT microswitcheva odnosno radi sporadično.
Izgleda da je to moderna boljka novijih uređaja ili ti ga "made in china" kvalitet.
Nedavno sam zamjenio microswitch u mišu (Razer Naga), nije pomoglo čišćenje pa je jedino lemljenje bilo opcija.
U monitoru sam zamjenio "made in china" kondenzator i sad oboje radi ko zingerica.
Nije mi jasno kako mogu stavit ove jeftine dijelove u što bi, bar ako se cijena gleda, trebalo bit kvalitetan uređaj, bar ti sitni i jeftini dijelovi nebi trebali bit problem.
Uglavnom sretno s lemljenjem i nek te hladan lem zaobiđe. :)
Eh tako vam je to danas...Ista stvar AL ISTA sa pojacalima za gitaru i bass. Nemjerljivo je koliko su kvalitetnije stvari iz 60/70ih nego ovo danas. Imam pojacalo iz 1980 made in California i ima dozivotnu garanciju,unutra kad se otvori je potpis onoga koji je obavio inspekciju i pise na plocici dozivotna garancija. 2015ta je i pojacalo radi bez greške ,nikad popravljano. Jest da je teško ko smrt i ima ogromni trafo al radi. I da trebam nesto promijenit nije problem,vidi se jel je iscurio elektrolit na ogromnom kondenzatoru,promijeni se i đenja bok. Danasnje pojacalo ima tiskanu plocicu s milijon govanaca na sebi,kad nesto rikne slikaj se bajo...
Katastrofa. A i napravljeno je sve danas da se non stop kvari,na rubu garancije.
Ma danas je sva tehnika tempirana tako da krepa nakon isteka garancije tako da moraš uzeti novo, to je jednostavno tako.
T.flight je relativna jeftinjara (~500 kn) kad usporediš s ostalim HOTASima, tako da me i ne čudi previše jeftinoća izvedbe - no čak i skup(lj)i modeli imaju itekako probelama s QC/QA i sl., a i priroda im je da su potrošna roba. Zato i nisam htio iskeširat za Saiteka. Ono što me iritira je da škrtare na stvarno najvažnijoj komponenti - prekidačima... pa mene je sad 20 komada zamjenskih TACTova došlo ni euro... staviš unutra duplo skuplje i drži ti sigurno i garantni rok a košta zanemarivo više. Što je najgore koliko sam skužio i puno skuplji modeli koriste te šit prekidače. Sad bih ja stavio bolje ali ne mogu jer je kućište HATa baš dimenzionirano točno za ovaj model, pa sam opet uzeo iste. Dakle mogu računati na još max. 6 mjeseci upotrebe a onda će trebat opet popravljat - ili ga mijenjat jer će sigurno još nešto otić.
Pada mi na pamet da bih možda uzeo CH Combatstick i njihov throttle. Ružno je ko noć i izgleda kao igračka, ali su jedni od najrobusnijih i kvalitetnijih. Nažalost stick im nema Z rotaciju... možda 1600M stick + CH Pro Throttle.
Vidim da ekipa koristi trackere hotase i sl.
Zanima me ima li kakve koristi od toga npr u pvp_u ili je to samo do imerzije.
Koristim samo k/m kombinaciju i zadovoljan sam, pvp mi i ovako ide dobro.
Vidim da ekipa koristi trackere hotase i sl.
Zanima me ima li kakve koristi od toga npr u pvp_u ili je to samo do imerzije.
Koristim samo k/m kombinaciju i zadovoljan sam, pvp mi i ovako ide dobro.
Mislim da ima i prednosti od k/m za pvp ,pogotovo ako koristis fixed.
Već smo pisali o tome na ovoj temi, pa evo citata:
Igram spacesimove i arkadne simulacije (hardcore flightsimove ne volim) još od 90ih (80ih ako ubrojimo i digitalne joysticke iz 8bit ere ;)) i uvijek sam preferirao joystick zbog:
a) bolje imerzije (tad smo to zvali "veći gušt" ;)) i
b) jednostavnosti i intuitovnog letenja, no tastatura je uvijek morala biti pri ruci jer je gumba uvijek nedostajalo. Također je ogromna prednost joysticka u svim aero/space simovima bio "view hat" na sticku.
Danas je situacija malo drukčija s TrackIR i sličnim hardverom koji mapiraju pokrete glave, tako da hat više nije prijeko potreban za kontrolu pogleda i može ga se koristiti za druge svrhe, odnosno ne nedostaje na tastaturi (iako ne znam kako na KB+M igra ekipa koja nema neki tracker). S druge strane, na HOTASima ima milijun gumba i shift stateova tako da 99% važnih kontrola može biti na HOTASU bez problema.
Kod newtonian spacesimova stvar nije crno/bijela i mišljenja sam da nema stroge "dobitne" kombinacije nego je to subjektivno.
IMO, osnovne prednosti kombinacije sticka + throttle (HOTAS), ako maknemo imerziju kao faktor su: pružanje odličnog taktilnog podražaja i povratne informacije, raznovrstan analogni input i lakše mentalno mapiranje i mišićno pamćenje pojedinih kontrola. U tom kontekstu - letenje, manevriranje i općenito upravljanje brodom je svakako intuitivnije i prirodnije. Analogno doziranje thrustera, yawa i pitcha omogućava raditi čuda u polju asteroida i - pardoniram se na izrazu - nenadjebiv i izrazito fluentan osjećaj letenja u FAON (non-newtonian) modu.
Nedostatak HOTASa odnosno prednost tipkovnice i miša - kad gledamo Elitu - je manjak preciznosti kod nišanjenja (isto kao i igranje FPSa s kontrolerom), ako govorimo o fiksnom naoružanju, te jednostavnije FAOFF letenje zbog lakšeg impulsnog doziranja lateralnih thrustera tipkovnicom.
Isprobao sam i kvalitetan (XBOX360) gamepad i bez premca je najbolja stvar za ulazak u stanicu i slijetanje. Two-thumb analogna kontrola je kao stvorena za landing pad kontrolu i precizno pozicioniranje, pogotovo u kombinaciji s kontrolom gasa na analognom triggeru ispod jednog prsta. Nije loša ni za letenje i dogfihgt, dapače.
Tako da svaka metoda kontrole ima svoje prednosti i mane ovisno o situacionom kontekstu. Tipa, ja se s HOTASom mogu oko KB+M lika na maloj udaljenosti vrtit k'o mačevaoc iz Bravoosa i sakrivat se iza asteroida, no na km i po nema šanse da ga pouzdano roknem s railgunovima kao što on može mene izsnajpat.
TL;DR: prestanite se svađat i igrajte igru na onome što vam najbolje odgovora i/ili si možete priuštit. Ja ne bih igrao Elitu preko tastature nikad pa ni onda, ali to ne znači da drugima ne paše.
S druge strane, ja ne mogu zamisliti ni da je igram bez da prilagodim rasvjetu tipkovnice i LED rasvjetu u sobi u boju HUDa, bez EDTrackera, HOTASa, mini bluetooth tastature između sticka i throttlea i dobrog soundtracka. ;) Da nema klinca i žene koristio bih i Voiceattack. Čak sam mapirao i galaxy map na joystick.
Još nisu nigdje rekli da je veći od anaconde.
Hard pointovi su užas ako ne uvedu još class 4 oružja. Canon i PA su jednostavno prespori, još na ovakvom brodu koji će sam po sebi biti spor i neokretan.
slazem se. ako ne uvedu jos neka class4 oruzja, necu ni prismrdit corvetti, iako imam max rank.
Stvar prestiža. :) Naravno da ću je kupit čim dosegnem potreban rank (koji bi mogao biti jako visok, odnosno maksimalni). Slažem se za ovo federacijski, izletilo iz prijevoda. Iako nagađaju da bi korveta mogla biti nešto duži od Anaconde, neće nužno biti veće tonaže. No to je sve zasad rekla kazala.
IMO - bit će nešto manja od Conde.
Stvar prestiža. :) Naravno da ću je kupit čim dosegnem potreban rank (koji bi mogao biti jako visok, odnosno maksimalni). Slažem se za ovo federacijski, izletilo iz prijevoda. Iako nagađaju da bi korveta mogla biti nešto duži od Anaconde, neće nužno biti veće tonaže. No to je sve zasad rekla kazala.
IMO - bit će nešto manja od Conde.
Pa već sad imamo veći brod od konde,federal gunship je teži od konde za 80ak tona ja mislim :D
Nije nuzno veći ali je masivniji.
tehnicki gledano jel
Ima i manjih brodova koji mogu bit opasni, kad si velik jednostavno si.....velika meta.
Imam igru od izlaska ali tek sam je sad počeo igrat. Izgleda mi da su krijumčarenje i lov na glave najunosniji na početku, daju od 30 do 100k po misiji.
Dali ima išta bolje, odnosno jesam li na pravom "putu"?
za pocetak ti je to najbolje. takodjer mos malo bounty hunting po res-ovima, to ti daje dosta love.
Ako mislis ozbilnije bounty hunting mozes otic i sustave od one zene iz empire koja daje bonus na bounty.Zaboravio sam kako se zove.
Nadi si i neko drustvo da ne letis sam:)
Imam igru od izlaska ali tek sam je sad počeo igrat. Izgleda mi da su krijumčarenje i lov na glave najunosniji na početku, daju od 30 do 100k po misiji.
Dali ima išta bolje, odnosno jesam li na pravom "putu"?
Dobro si odabrao, to je na početku najisplativije - s tim da najvažnija preporuka koju možeš dobiti je ne žuri, ne grindaj i uživaj.
Ako ti zatreba pomoć ili imaš pitanja u igri slobodno me potraži i dodaj (nickname: LexMoloch).
Neke s tog popisa nisam vidio vec mjesecima u igri.
Ja razmišljam da kupim igru, koliko vidim ovo je nešto tipa Eve jeli tako? Da li se isplati uzimati nekome poput mene tko bi mogao igrati eventualno 2-3 sata dnevno max?
I ja je igram par sati max dnevno i tako praktički otkad je izašla... nakupio sam već stotine sati gameplaya i uživam i dalje - odnosno igra mi se itekako "isplatila".
Sličnosti s Eve ti zapravo i nema puno... više ima razlika. Probat ću ti to malo predočiti.
EvE:
primarno PvP (veliki player corps, server-side - svi igrači se teoretski mogu vidjet i borit); point'n'click sučelje, upravljanje brodom i borba; skilltree; player-driven ekonomija; mjesečna pretplata
ED:
primarno PvE (NPC frakcije, solo igranje + max 3 igrača u privremenom "wingu", P2P - max 16 igrača u instanci, u praksi i manje); punokrvni hands-on space simulator, svi aspekti leta su ručni uključujući i borbu (dogfight stil); nema RPG tipa skillova; igrači (zasad) nemaju puno utjecaja na ekonomiju i pozadinsku simulaciju, nema pretplate nego se kupuju sezone po želji (1. godišnje)
O samom gameplayu ti više mogu pričati ljudi koji igraju i jednu i drugu igru, no ukratko u E:D se trenutno možeš baviti istraživanjem (ogromne) galaksije, trgovinom, krijumčarenjem, rudarenjem, piratstvom, bounty huntingom i plaćenićkom borbom za neke frakcije ili obavljanjem misija koje se baziraju na navedenom ili izvedenicama borbe (assassinations i sl.). PvP je ograničen na borbu između frakcija, psihotično ubijanje nevinih :), piratstvo - a kroz tjedan-dva izlazi i CQC - "Arena" tip modul s klasičnim deathmatch, TDM i CTF multiplayerom na par mapa.... vjerovatno planirana e-sports komponenta. Tako da stvarno možeš naći nešto za sebe bez obzira voliš li više borbu ili lutanje tisućama svjetlosnih godina kroz nenaseljene i neistražene dijelove galaksije.
Dosta EvE igrača igra i E:D, te postoje i roleplaying skupine u E:D koje su recimo slične corpovima u EvE (recimo Goons - CODE), ali zasad ne postoji službena podrška u E:D za klanove/corpove/grupe igrača i pitanje je hoće li ikad.
Ovdje imaš (stariju) usporedbu prije nego što je ED izašao, u međuvremenu su za ED izašle ekspanzije koje su malo proširile PvP komponentu i sl., ali uglavnom je više manje i dalje točno.
https://elitejinja.wordpress.com/2014/05/10/elite-dangerous-is-not-eve/
Od iduće godine s novom (drugom) sezonom "Horizons" stiže sletanje na planete bez atmosfere, vožnja i borba po istima, te crafting sistem kojim ćeš moći do neke mjere raditi "svoja" oružja... toliko znamo zasad. Ako ti se ne žuri igrati odmah, kupnjom samo "Horizons" sezone ćeš dobiti i prvu za iste novce... ali ćeš moći igrati tek tamo negdje od prosinca.
TL;DR:
EvE: spreadsheet space sim
E:D: 1st person space flight sim
Evo danas je to zazivilo za novom beta verzijom, klan kojeg sam clan je "prisvojio" sustav i postojecu frakciju.Cak i na galaxy mapi pise kratak opis ciji je sistem.
ED:
primarno PvE (NPC frakcije, solo igranje + max 3 igrača u privremenom "wingu", P2P - max 16 igrača u instanci, u praksi i manje); punokrvni hands-on space simulator, svi aspekti leta su ručni uključujući i borbu (dogfight stil); nema RPG tipa skillova; igrači (zasad) nemaju puno utjecaja na ekonomiju i pozadinsku simulaciju, nema pretplate nego se kupuju sezone po želji (1. godišnje)
O samom gameplayu ti više mogu pričati ljudi koji igraju i jednu i drugu igru, no ukratko u E:D se trenutno možeš baviti istraživanjem (ogromne) galaksije, trgovinom, krijumčarenjem, rudarenjem, piratstvom, bounty huntingom i plaćenićkom borbom za neke frakcije ili obavljanjem misija koje se baziraju na navedenom ili izvedenicama borbe (assassinations i sl.). PvP je ograničen na borbu između frakcija, psihotično ubijanje nevinih :), piratstvo - a kroz tjedan-dva izlazi i CQC - "Arena" tip modul s klasičnim deathmatch, TDM i CTF multiplayerom na par mapa.... vjerovatno planirana e-sports komponenta. Tako da stvarno možeš naći nešto za sebe bez obzira voliš li više borbu ili lutanje tisućama svjetlosnih godina kroz nenaseljene i neistražene dijelove galaksije.
Dosta EvE igrača igra i E:D, te postoje i roleplaying skupine u E:D koje su recimo slične corpovima u EvE (recimo Goons - CODE), ali zasad ne postoji službena podrška u E:D za klanove/corpove/grupe igrača i pitanje je hoće li ikad.
Ovdje imaš (stariju) usporedbu prije nego što je ED izašao, u međuvremenu su za ED izašle ekspanzije koje su malo proširile PvP komponentu i sl., ali uglavnom je više manje i dalje točno.
https://elitejinja.wordpress.com/2014/05/10/elite-dangerous-is-not-eve/
Od iduće godine s novom (drugom) sezonom "Horizons" stiže sletanje na planete bez atmosfere, vožnja i borba po istima, te crafting sistem kojim ćeš moći do neke mjere raditi "svoja" oružja... toliko znamo zasad. Ako ti se ne žuri igrati odmah, kupnjom samo "Horizons" sezone ćeš dobiti i prvu za iste novce... ali ćeš moći igrati tek tamo negdje od prosinca.
TL;DR:
EvE: spreadsheet space sim
E:D: 1st person space flight sim
Da li postoji nešto kao standardna tržnica/exchange/aukcijska kuća kao u standardnim MMOvima? Koji sve currency postoje u igri ili koje sve rude? Koliki je level cap?
Da li postoji nešto kao standardna tržnica/exchange/aukcijska kuća kao u standardnim MMOvima? Koji sve currency postoje u igri ili koje sve rude? Koliki je level cap?
Ne postoji.
Nema stvarnog levelanja u MMORPG kontekstu, no postoji nekoliko "meta" rating sustava koji svaki ima svoj cap.
U igri postoji glavni (Pilot's Federation) ranking sistem za Trading, Exploration i Combat i stvar prestiža je postići "Elite" status u sva 3. Sa svakim rankom se otključavaju bolje plaćene misije. Ima 9 nivoa za svako od 3 "područja", npr Harmless do Elite za combat i napreduje se uništavanjem NPCa i igrača koji imaju veći rank od igračevog, Peniless do Elite za trading - vezano uz ukupno zarađene kredite trgovanjem itd. Za zadnja 2 u svakom području se mora poprilično dugo igrat.
Uz to, 2 od 3 glavne fakcije (sile) u igri: Federation i Empire omogućavaju napredak kroz svoje military rankove (Fed i Empire) - viši rankovi otključavaju fakcijske brodove (Imperial Eagle, Courier, Clipper i uskoro Cutter; Federation Assault Ship, Dropship, Gunship, Corvette) i pojedine fakcijske sustave s bonusima (pogotovo za Alliance koja nema "svoje" brodove). Rankiranje ovoga isto dosta traje i obavlja se preko misija.
Dodatno postoji 5 PowerPlay razina koje igrač može ostvariti ako se pridruži nekom Poweru (svaka fakcija ima nekoliko glavnih "faca" koji su "Power" i koje međusobno ratuju ili spletkare) - to je recimo nešto kao corpovi u EvE ali nije player-driven (zasad bar) i većina igrača misli da je nedorečeno. Dodano u zadnjem patchu. Svaka razina daje neke prednosti ovisno o pojedinom poweru - na 3. se dobiva specifično unique oružje, na 5. hrpu kredita. Razina se mora održavati konstantno obavljajući misije za PowerPlay. Rankiranje ovdje ide brzo. PowerPlay je opcionalan i zapravo je tu zbog PvPa.
Od idućeg patcha (trenutno u beti) dolazi i gladijatorsko CQC (close quarters combat) arena rankiranje. Što si bolji u areni, to imaš bolji rank i pristup boljim brodovima, no CQC će biti "odvojen" od ostatka igre, sa specifičnim oružjima i modificiranim brodovima. Podijeljeno mišljenje oko ovoga - "tru" igrači će reći da je konzolaško sranje, drugi da je super. Stvar ukusa. Opcionalno je.
Od navedenih samo Pilot Federation i CQC rank je vidljiv ostalim igračima. Vidljiva je i Power orijentacija - ako naletiš na igrača koji je u Poweru koji je hostile s tvojim možeš ga napasti.
I da, postoji "Wanted" status. Pirati i ubojice imaju bounty na glavi - stvar je piratskog prestiža tko će imati veći bounty i isti su naravno primamljivi bounty hunterima. :)
Jedini currency u igri su credits. Nije ih moguće kupiti za $. Jedino što je dostupno za $ je kozmetika.
Zasad ne postoji niti player - player ekonomija. Jedini način kako možeš "dati" sredstva drugom igraču je kupiti npr 50 tona paladija ili sličnog skupog tereta i izbaciti ih u svemir da ih on pokupi.
CQC je u open beti. Velika navala na servere, download se vuče...