Elden Ring

poruka: 1.697
|
čitano: 554.761
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Elden Ring

Normalno da nisi vidio kada su day 1 single player igre za pc u zadnje vrijeme nesto kao velika bijela psina u  Sjevernom Jadranu. A na ruku joj ide i to sto je ne mozes proci za dan-dva . Za tjedan-dva hype ce splasnuti, neki ljudi ce proci, neki odustati i  igrati ce je manje od tog promasaja od cp2077. Sto ne znaci da je igra losa. Cisto da napomenem, jer neki se tu prije i od sibice zapale...  Mislim, ono, cak je wudijo igra i dobro mu ide, a frajer nista ne igra osim diabla i poe

1 0 hvala 0
12 godina
Re: Elden Ring
Planirao sam uzeti Elden Ring, ali mi igra djeluje kao popriličan reskin Dark Soulsa i što se gameplaya tiče, ali i svijeta u koji je igra smještena, dvorci, močvare, katakombe itd...varam li se?

Molim bez pasivno-agresivnih komentara, pitam ozbiljno i bez namjere trolanja.
In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M

1 0 hvala 0
13 godina

Ima recikliranih aspekata, ali igra je poprilično osvježavajuće iskustvo. Meni je zapravo super što ima poznatih aspekata iz prijašnjih nastavaka, ali u globalu je druga igra. Sve pozato je na jednoj novoj razini, a ima iznimno puno novog i drugačijeg sadržaja. Ne sjećam se kada me toliko igra prikovala za komp, ne prestajem razmišljati o njoj.

Igram na latopu sa 3060, rijetko kad zaštuca. Imam dojam da je onaj Tree Sentinel jedini boss gdje sam imao baš primjetna usporavanja (i onaj njegov AoE shield slam je bullshit sa svojim hitboxom).

9 godina
m77 kaže...
Planirao sam uzeti Elden Ring, ali mi igra djeluje kao popriličan reskin Dark Soulsa i što se gameplaya tiče, ali i svijeta u koji je igra smještena, dvorci, močvare, katakombe itd...varam li se?

Molim bez pasivno-agresivnih komentara, pitam ozbiljno i bez namjere trolanja.

Ne znam, open world, borba i traversal na konju, skok (samim time i jump attack), skillovi, ashes, crafting, stealth, mogućnost da otkriješ svoj put i redosljed prolaska i grindanja, i još mnogo toga...igra je dovela čuda novog, rekao bi da se varaš što se tiče gameplaya i svijeta. A i ne znam koji ti je kriterij za nešto smatrati reskinom, ja recimo smatram da je FIFA 22 reskin FIFE 21 i bilo koje FIFE od 1994, i mislim da će biti i FIFA 23, ali možda sam u krivu, možda uvedu igru s tri lopte odjednom. Uglavnom ako voliš Souls igre s ovom ne možeš promašiti, ako nisi siguran, imaš hvala bogu mogućnosti provjeriti na netu sve što te zanima. Sad sam već dovoljno daleko u igri da sa sigurnošću velim da je meni ovo najbolja igra koju sam ikada igrao (Bloodborne, Sekiro, Witcher dijele drugo mjesto, da sam igrao koju bolju vjerojatno bi je se sjetio.)

12 godina
Hvala svima, kupujem!😁

0 0 hvala 0
10 godina
Lonely Boy kaže...

Ja sam sasvim zapostavio jump, craftanje, itd... Naletio sam čak i na par oglasa
gdje ju već ljudi prodaju za 380/400kn zapakiranu.

Definitivno je nešto novo, zasad ne mogu reći da mi je najdraža from soft igra
to će vrijeme pokazati još uvijek sam na samom početku istraživanja i potrage

za boljim oružjem i armor setom.

Craftanje ajde nije od kriticne vaznosti, ali jump napad je odlican za guard break dok double jump na konju je odlican za naglu promjenu smjera u borbi.

Ova igra kao i ostale souls igre nisu za sve ljude.

Mnogi su sigurno kupili igru zbog recenzija pa kad su krenuli igrat nije im islo ili ih ne privlaci takva igra pa prodaju.

Nista cudno.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Elden Ring

Craftanje je odličan dodatak igri i jako bitan aspekt. Mnogi će ga zanemariti. Ja kupujem sve stranice s receptima na koje naiđem kod trgovaca, nikad ne znaš što će ti zatrebati. Mnogi će naići na bossa koji će im biti pretežak, a ne bi si scraftali neki item, resist potion ili buff za oružje da ga rastave na rebarca i bunceke.

1 0 hvala 0
10 godina
BeLLicus kaže...

Jbt vec 20 sati imam u igri. Igra na steamu drzi 800 tisuca igraca cijelo vrijeme aktivnih, nikada to nisam vidio u životu za jednu singleplayer igru, CP2077 je bio aktualan sa tolikim brojem ljudi 2 dana kad su ljudi vidjeli koji je to nered od igre batalili odma nijedna druga igra niti blizu nije došla. Kakvo je ovo remek dijelo od igre u svakom pogledu. Fino napredujem lvl 38 sam, oružje +6 danas sam išao duboko u dvorac Storm Castle, Margita sam riješio odma iz drugog puta, dvorac je ogroman ima svega, u njemu se nalazi drugi main boss Godric ajmeee, kakav fight, kakav OST, jedan od najboljih boss fightova ikad u FS igrama, ne znam jel tko od vas došao do njega, tko nije sretno mu bilo. Lingrave sam skoro cijeli istražio, sutra planiram detaljno dvorac istražiti do temelja i onda malo na sjever vidjeti šta ima. Na istoku ono crveno područje je još uvijek pre izazovno za moj lvl... 

ja samo ne znam kako igrati neku drugu igru nakon ovog čuda

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2022 14:15 (Cansee).
8 godina
Cansee kaže...
BeLLicus kaže...

Jbt vec 20 sati imam u igri. Igra na steamu drzi 800 tisuca igraca cijelo vrijeme aktivnih, nikada to nisam vidio u životu za jednu singleplayer igru, CP2077 je bio aktualan sa tolikim brojem ljudi 2 dana kad su ljudi vidjeli koji je to nered od igre batalili odma nijedna druga igra niti blizu nije došla. Kakvo je ovo remek dijelo od igre u svakom pogledu. Fino napredujem lvl 38 sam, oružje +6 danas sam išao duboko u dvorac Storm Castle, Margita sam riješio odma iz drugog puta, dvorac je ogroman ima svega, u njemu se nalazi drugi main boss Godric ajmeee, kakav fight, kakav OST, jedan od najboljih boss fightova ikad u FS igrama, ne znam jel tko od vas došao do njega, tko nije sretno mu bilo. Lingrave sam skoro cijeli istražio, sutra planiram detaljno dvorac istražiti do temelja i onda malo na sjever vidjeti šta ima. Na istoku ono crveno područje je još uvijek pre izazovno za moj lvl... 

ja samo ne znam kako igrati neku drugu igru nakon ovog čuda

Pa zasto uopce igrat nesto drugo sad kad imamo Elden Ring?

12 godina
Elden Ring

Ja sam krenuo slicno kao Zelda Breath of the Wild,istrazujem svijet do kuda mogu doc i sad sam vec lagano overwhelmd koliko svega ima....nikad nesto ovakvo nisam vidio u gamingu.

Kakav to tim moraju imat da se sve dizajnira i izgradi....doslovno kao da se uzme par drugih velikih igara i spoji u jednu.

I niti jedan trenutak mi nije bilo dosadno,sad sam mislim level 45 i apsolutno sam preslab za vecinu ovih zona koje sam prosao na konju i upalio vatre,cak i ovi mini bossovi na koje nailazim me ubiju jednim udarcem ako me uspiju zakvacit.

Sto se tice istrazivanja i skakanja po kulama da bih dosao na vrh me podsjetilo na Castelvania Simphony of the Night ❤

Inace po dizajnu svijeta i neprijatelja imam osjecaj kao da sam se vratio u doba NESa,Amige 500,Megadrivea...kada se developer nije ustrucavao stavit u igru sto god mu je masta donjela.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Elden Ring

25 sati. Tek sam sad u potpunosti gotov sa prvom regijom. Malo je reci da sam odusevljen. Igra me potpuno uvukla u svoj svijet. Sad mi je jasno zašto je igra dobila savršene ocijene. Možda najbolji open world koji je ikad napravljen. Toliko sadržaja a igra te ne gnjavi sa ničime da nešto moraš kao u ubisoft open world smećima. FromSoftver kapa do poda.

Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
Elden Ring

igrao 4 sata i izbrisao. Daleko je to od savršenstva možda onima tko voli takve igre da. Jednostavno nemam volje sa svakim s kim se borim pazit na krivi potez odma sam mrtav. Nema čari meni u tome. Pa te ubiju i oduzme sav rune. Mazohizam teži. 

1 0 hvala 0
14 godina
To je jednostavno takav tip igre. Ne bi funkcionirao drugačije.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
8 godina
goran022 kaže...

igrao 4 sata i izbrisao. Daleko je to od savršenstva možda onima tko voli takve igre da. Jednostavno nemam volje sa svakim s kim se borim pazit na krivi potez odma sam mrtav. Nema čari meni u tome. Pa te ubiju i oduzme sav rune. Mazohizam teži. 

Kao sto ti je Hex napisa. jednostavno je takva igra. Steta sta si bacija novce. Nije ni Super Mario postena ni lagana igra, umres par puta i moras iz pocetka. I isto moras pazit na krive poteze.

13 godina
Elden Ring

Umreš, teleportiraš se i uzmeš rune natrag, eh. U ovoj igri je grind stvarno sveden na minimum... Još je i loading ultrabrz

Vidio bih ga u DS1 hehe gdje pješke sve radiš pola igre, umreš i nema te 30 sekundi  

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Elden Ring

Dojma sam da je svijet sve veci i veci....kako ovo vise opisivat...kakve superlative koristit 😳😳😳

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Nazalost pridruzujem se onima kojima je ovo......

Jednostavno nije igra za mene, bloodborne me je svojom afmosferom barem malo navukao da se patim,.ovdje mi to fali i nema onog faktora koji me vuce....

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Elden Ring

Tak sam ja odusto brzo od Dark Souls jedinice kad je izasla pa sam krenuo ponovo nakon tjedan dana pauze i rasturio igru.

Kakva bi to greska bila da sam skroz odustao i prodao igru...

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Elden Ring

Vecini igraca Souls igre su preteske,ali ovdje puno pomazu gusci checkpointovi i enormno brze ucitavanje nazad kad umremo pa se lakse pomirit sa umiranjem par desetaka puta za redom 😁

Sto se tice mape svijeta...kada nas malo vise skuzi sto su napravili budemo komentirali da ne spoilam uistinu ogromnu tajnu 🤫

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Vecini igraca Souls igre su preteske,ali ovdje puno pomazu gusci checkpointovi i enormno brze ucitavanje nazad kad umremo pa se lakse pomirit sa umiranjem par desetaka puta za redom 😁

Sto se tice mape svijeta...kada nas malo vise skuzi sto su napravili budemo komentirali da ne spoilam uistinu ogromnu tajnu 🤫

I ova slika koju si stavio je vec previse hehe

12 godina
Koje vam je najbolje mjesto za farmanje u ranoj fazi igre?

0 0 hvala 0
10 godina
Elden Ring

a jesam sinoć ima veselje. Sjeo za komp u 21h i mislim si kako imam fino 2 i pol sata gaming sesije, kad ono nakon 10 minuta kontroler (PS4) počne vibrirati bez prestanka u igri. Krenio odmah guglati pa vidim kako neki pišu da to može značiti da je pregorio, ošao u 3pm, sav se iznervirao. Onda se sjetim probati u drugim igrama, kad ono tamo sve ok, znači samo Elden Rin zeza. Postavio pitanje na redditu i reko da vidimo jel netko imao takvu situaciju dosad, a ja u međuvremenu sjeo u auto i idem se provozati do brata posuditi njegov kontroler da što prije mogu igrati. Kad ono i njegov krene vibrirati ko manijak. Sad već totalno popizdio, vratim se na reddit i napisali mi ljudi da se i njima događalo i da ga samo treba pustiti tako nekoliko minuta i da sam prestane. I napravim to, prestao za 3 minute.  Na kraju sam počeo igrat kako treba u pola 11.

Uglavnom, ako nekome počne vibrirati kontroler bez prestanka, samo ga pustite par minuta i prestat će. Jedino sranje je što ga moraš držati u rukama, ne možeš ga nigdje odložiti jer radi buku i skače okolo. 

Ali dobro, šta je tu je, a sinoć je pao Margit, tako da sam ipak stigao nešto napraviti. I dalje se istražuje Limgrave, svijet je bolesno velik i zanimljiv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Wow, kako ga spajaš? Preko Windowsa/Steama ili ds4windows?

Ja dualsense uzeo sad kad je bio 350kn preko wolta, radi savršeno bez da se zajebavam s ikakvim dodatnim softverom

11 godina
Elden Ring

Maznuo sam 2 bossa sad ujutro pred posao, u katakombama, stvarno katakombi i spilja ima hrpetina.

Evo osvrta G.R.R Martina na igru https://georgerrmartin.com/notablog/2022/02/28/grab-for-the-ring/

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
maks0806 kaže...

Wow, kako ga spajaš? Preko Windowsa/Steama ili ds4windows?

Ja dualsense uzeo sad kad je bio 350kn preko wolta, radi savršeno bez da se zajebavam s ikakvim dodatnim softverom

preko Steama, radi sve savršeno. Inače sam znao koristiti taj ds4windows, ali upozorilo me da može doći do konflikta između steama i ds4, pa sam rekao idem sa steamom i radi sve savršeno. Jedina mana je što su u igri tipke opisane sa Xboxovim, što više ne primjećujem, ali na početku nije sjajno. Recimo igrao sam Jedi Fallen Order preko Origina isto sa kontrolerom i igra ima opis baš za ps4, to je odlično

8 godina
BeLLicus kaže...

Maznuo sam 2 bossa sad ujutro pred posao, u katakombama, stvarno katakombi i spilja ima hrpetina.

Evo osvrta G.R.R Martina na igru https://georgerrmartin.com/notablog/2022/02/28/grab-for-the-ring/

Ima li spoilera ili prica opcenito? Da znam ocu li otvorit.

13 godina

Zar nije da se u Steamu pod postavkama joysticka mogu namjestiti preferirani stil ikona (switch, xbox, ps)?

Konflikt je jer ga ds4windows prikaže kao xbox joy i onda ga tako steam gleda. Čim ugasiš ds4w onda ga steam opet gleda kao dualsense.

Ja sam navikao na Xbox layout kad sam prvi put spojio Ds3 joy na Dark Souls 2 tako da sam frustraciju navikavanja prošao :P

11 godina
Tututuru kaže...
BeLLicus kaže...

Ma ne, govori kako su radili više od pola desetljeća na igri. I kako je igra zapalila gamerski svijet poput oluje, sve mi govori to da je svaki dan u singleplayer igri preko milijuna igrača u istom trenutku, to si mogao vidjeti u ovih 20 godina steama samo u CS GO, Doti, Pubgu, čak ni "veliki" GTA V nije dosegao više od 300k igrača. A ima i sp i mp komponentu. CP2077 je imao samo 2 dana toliki broj igrača i bye bye, koliko su ga hypali godinama. Elden Ring su nam pokazali samo intro prije par godina i onda zatišje i nedavno tek je igra počela sa reklama i trailerima, ni blizu ono što je marketing radio sa CP 2077. Znao sam da dolazi odlična igra ali nisam bio svjestan da će biti ovoliko dobra, sve mi se čini da će Witcher 3 preselit na drugo mjesto na mojoj listi, na prvom je već godinama. Elden Ring ima stuter zbog shadera i dx12 i to je jedini nedostatak ali jednom kad se podrucje ucita to se vise ne dogadja, bugove i slicna sranja nisam primjetio, dok je CP2077 bio i optimizacijski i bugfest nered. 

Vjerujem da će mi prvi prelazak premašiti 100 sati jer želim sve istražiti makar znam da ću fulati dosta toga, no čim završim ide new game +, čini mi se da bi Arcane build mogao biti zanimljiv za drugi prelazak. Premda igram sa samurajem uzeo sam si inkantaciju za silent footsteps i da mogu skakati sa bas velikih visina i funkcionira odlicno, necujan si mozes fini i stealth odraditi. Ne zaboravite se vratiti na sami pocetak igre di se prvi put spawnate i proci kroz onu maglu sa stonekeyem, ima talisman dolje koji ti bossta i HP i staminu i weight. I jedna zanimljiva boss borba je ondje. 

10 godina
Tututuru kaže...
BeLLicus kaže...

nema ništa, samo čitaj. A i nije Martin glup što se tiče tih stvari, zna on dobro da ne treba spoilat

maks0806 kaže...

Zar nije da se u Steamu pod postavkama joysticka mogu namjestiti preferirani stil ikona (switch, xbox, ps)?

Konflikt je jer ga ds4windows prikaže kao xbox joy i onda ga tako steam gleda. Čim ugasiš ds4w onda ga steam opet gleda kao dualsense.

Ja sam navikao na Xbox layout kad sam prvi put spojio Ds3 joy na Dark Souls 2 tako da sam frustraciju navikavanja prošao :P

uff, ne znam, provjerit ću kad dođem kući, ali baš bi bilo dobro da ima. 

13 godina

Našao sam kako to funkcionira za God of War, mora preko ds4windows: Link

Preko Steama samo Steam UI pokazuje sony icon layout ako se namjeste u postavkama Sony ikone. Da to srede i da mogu negdje provjeriti postotak baterije kontrolera, bilo bi fenomenalno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice