Oprosti, ako je tebi ideja ove igre spawnat se gol, suicidat dok se ne spawnas blizu mjesta gdje se mozes gerat, nagerat se i onda u elektro pucat jedni po drugima (ili par novih lokacija, aktualnih nakon spawn loot promjena), radi toga si ju kupio, i to ti je max sto mislis radit u ovoj igri, nisam falio ja, vec ti i developeri sto je to ono u sta se igra pretvara.
a igra je takva radi respawn sustava, hopanja, cheatanja, stanja zombija, brojnih glitcheva i propusta...
FPS-eva ima bezbroj na planetu, mos birat kakav hoces. do nedavno mmo zombie/horror survival igara nije bas bilo. DayZ je trebao biti upravo to, takav je reklamiran, na kraju je ispao sve samo ne to. Ponavljanje "ovo je alpha, strpi se dok se ne releasa" je poput epizode South Parka u kojem djeca idu pitat Gorge R. R. Martina sto se desava u knjigama i gdje su zmajevi, a on prica "the dragons are comming, don't vory, let's talk some more about penises" - tako i ovdje, zombiji dolaze, ali ajmo do tada o svemu ostalom.
Covjek bi pomislio da ce naglasak u zombie survival postapokalipticnoj igri biti na prezivljavanju, bjezanju od zombija i izbjegavanju smrti - ali guess what, smrt, zombiji, a bome i survival nisu problem. Kad umres, respawnas se isti tren i doc do geara nije problem, ako nista drugo uvijek mozes hopat dok ne naletis na nesto, zombiji su mijeh, a survival necu ni spominjat.
Drugim rijecima imas zombie survival igru koja nema veze sa survivalom, zombijima ili bilo cime osim napucavanja sto mogu radit u bezbroj drugih igara, kao i svi vi koji me ovdje uvjeravate da je upravo ono sto se desava u ovoj igri ideja developera.
Cak i kad ti je dana sloboda netko bi trebao nagradjivat na neki nacin odredjeno ponasanje i sankcionirat sve ostalo. Ne na nacin da te bana, suspendira i slicno, vec profinjene nacine - pucas, horda zombija je upravo krenula prema tebi. Postao si bandit i ubijas sve sto hoda? OK, imas bounty i netko ima razloga da te ubija. Nema hopanja - svaka promjena servera pracena je 24h cooldownom. Umro si? OK, moras mijenjat server, ako ti se ponovi smrt unutar 10 minuta imas 10 minuta respawn penalty.
Imas hrpu nacina da "natjeras" ili barem nagovoris igrace da se ponasaju u skladu sa onime kako je igra zamisljena. To ne znaci da i dalje ne mozes pucat po svemu sto hoda, ali ako to cinis, onda se spremi na posljedice.
Doduse ovo zahtjeva da ima zombija, da su pametni, da nema toliko bugova i glitcheva i slicno... Dakle vjerojatno pricekat jos godinu dvije.
dobro brut kaže, nisi u pravu.
jer tebi "igra daje" mogućnost biranja.
zašto bi se ti ubijao i tražio bolji spawna ako to neželiš?
zašto sam ja u "krivu" ili po tome igram igru kako su je "kao" developeri zamislili ako se ubijam sa factorya ili silosa i tražim bolji spawna?
ako tražiš akciju-znaš di ćeš je pronaći.
ako želiš okolo bauljat i skupljat opremu-možeš, bez da ikog vidiš, pošto postoji još(karikiram) 30-tak sela di možeš ić lootat.
developeri su zamislili igru u kojoj ne postoji cilj i ne postoji dobro/loše/ispravno/krivo.
samim time ti namećeš neku svoju filozofiju prema kojoj rangiraš dobro i loše.
"Imas hrpu nacina da "natjeras" ili barem nagovoris igrace da se ponasaju u skladu sa onime kako je igra zamisljena"-citiram te,
ajde molim te objasni kako je to igra "zamišljena" ???
zamišljena je PONAVLJAM da imaš mogućnost odabira šta želiš radit/kako se ponašat.
pa nisi ti developer pa ćeš nama objašnjavat kako se ponašati u skladu kako.
cooldown od 24 sata za promjenu servera je blago rećeno smiješan.
znaći sasvim slučajno sam ušao na server i stisnuo connect bez da sam vidio ,ušao sam u server ,nema nikog i želim izać van i kasnije nemogu igrat 24 sata?
npr ujutro sam se probudio i upalio igru uz kavu, ušao na neki server i tamo igrao ,ok?
idem eto ručat ,odem jest ili van na pivu ili sasvim nešto treće i frendovi mi se logiraju na sasvim deseti server i sad ja se vratim za ćuku dvije i želim igrat s njima.
nemogu.
zašto? jer sam mijenjao server i čekam cooldown od 24 sata?
mislim, ja tebi sad navodim par banalinig primjera di je ta ideja blesava da nemože biti blesavija.
igra igru kako želiš zato i imaš "slobodne ruke" po tom pitanju.
...budi bandit, budi crveni križ, rokaj se s ostalim ,pomaži ostalima,tlači bambije, sprijatelji se s nekim ,hebi mater nekom ,lootaj cijele dane ,trči uzduž popreko mape ,kampaj............ radi šta želiš imaš slobodne ruke.