Nema ti to veze dali je arhitektura nova ili stara...
Novo = Ne znači ujedno i bolje.
Jedna HD 4870 je u stvari bila više manje modificirana stara HD 2000 arhitektura, a izašla je 2009. godine, i evo danas je 2011. i kartica radi ko luda.. Dobro, ne možeš igrati u DX11 modu i pretjerivati sa AA na visokim rezolucijama, ali 99% igara leti na visokim detaljima... I kartica je bila High End.. I kako bi ti prošao da si ko stoncin uzeo HD 4670 tada? Ta kartica ne vrti ništa dobro iznad 1280x1024. Imam HD 5670 i čisto je dovoljna na 1280x1024/1440x900, za nove igre naravno. Medium-High detalji, ali ne baš visok framerate.
GTX 200 isto nije bila nova arhitektura. Ista stvar, da si uzeo GTX 260 i dan danas kartica radi fenomenalno, a da si uzeo GTX 280 da ne govorim (kartica je tek mrvicu sporija od HD 5850)...
To ti je pričam, nema koristi uzimati te slabije kartice ako si zahtjevniji gamer i imaš veći monitor (a on bogme ima).
Ne isplati se jedino uzimati 6990, GTX 590, jer su još uvjek tehnološki ne prihvatjivi, zagrijavanje, potrošnja, buka, itd...
Jednostavno je kroz cijelu povjest dokazano = High End će biti uvijek dovoljan da gura igre naredne generacije a i šire bez ikakvih problema. Godinu-i pol, dvije bez problema se igraš, i to je to. A ne uzimanje nekih mainstream grafičkih, a igrao bi sve na max. Te su kartice za druge ljude i svrhe.
Mislim da ipak je..koja to nova arhitektura nije imala pomak u odnosu na staru?
A ugl. je stvar u tome koliko želiš igrati a koliko imati hardware u rukama.
Netko voli stalno čačkati po kompu a netko igrati.
Uh, imam osjećaj da se ponavljam..dosta bi bilo od mene.