Crysis 2

poruka: 5.925
|
čitano: 905.050
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Crysis 2
stoncin3 kaže...
Spaceni kaže...

Što se tiče Metro isto mi je sve na ultra, ista rez samo što kad upalim onaj neki mislim da je MSFAA tako nešto, mi jako uspori, pa pustim samo AAA, iako nisam siguran što je to sve skupa :)

To ti to MSAAX4XD

Spaceni kaže...
minikdo5 kaže...
Spaceni kaže...

Nema nikakvih trzaja ili usporavanja a to mi je najbitnije.

To mi to. A to je i najbitnije. Drži motion blur na defaultu i neče bit nikakvih problema:D (medium) 30FPS je sasvim dosta i za ovu igru a o ukusima se ne raspravlja:P

Čuj imao sam komp na kojem sam igrao na oko 20 fps, a u team fightu ili slično mi je padalo na 5 ili manje. I sve to uz detalje na minimum, tako da ovih 30fps i sve na ultra je za mene predobro. Inače taj blur sam isključio jer mi to ne treba, odnosno smeta me.

Edit: Mislim na druge igre ne crysis, to nisam nikad igrao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 12:37 (Spaceni).
17 godina
odjavljen
Crysis 2

mene taj blur isto smeta a sve ga je više u igrama

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
M4X kaže...

mene taj blur isto smeta a sve ga je više u igrama

Zato da odvuče pozornost igraču i da prekrije tehničke nedostatke engine-a.

Iako, Motion Blur je simulacija oka u stvarnosti = Fokus zjeniice na određeni centar, pa se onda na taj način simulira to.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 13:01 (Ranko Kukumar).
16 godina
protjeran

Koliko taj motion blur utječe na igrivost (broj FPS-ova)? Ugl dali smanjuje FPS-ove u Crysisu 2?

:\

load up your guns bring your friends its fun to lose to pretend
13 godina
stoncin3 kaže...

Koliko taj motion blur utječe na igrivost (broj FPS-ova)? Ugl dali smanjuje FPS-ove u Crysisu 2?

Motion Blur nije zahtjevna tehnologija, nebi trebao bitno.

Dosta ljudi recimo brka Bloom i Motion Blur. Meni blooming ide na živce, Motion Blur nikada. Kao i Depth of Field.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
16 godina
protjeran

Jesi brz odg si u min...XD

Znači radije ga ostavim na medium nego stavljam na High:\

Ili ga u potpunosti isključim?:O

13 godina
stoncin3 kaže...

Jesi brz odg si u min...XD

Znači radije ga ostavim na medium nego stavljam na High:\

Ili ga u potpunosti isključim?:O

Vidi pa javi kako ti odgovoara.:)

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
16 godina
protjeran

Aha znači nez.. i ti si u nedoumici.

Aj probam sad jedno pol ure gameplaya na Extreme/DX11 (:D) jer onaj Ultra radi probleme mojoj GTX-ici i GTX550 Ti stock (:D) pa javim kako je bolje.

Btw mjereno Frapsom kao min-max-avg benchmark kroz pol sata gameplaya tipkom F11 na početku i na kraju mjerenja.

Postam ovdje rezultate.

CY{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 11:44 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Dosta ljudi recimo brka Bloom i Motion Blur. Meni blooming ide na živce, Motion Blur nikada. Kao i Depth of Field.

Zašto nebi trebao biti zahtjevan?

I koje su razlike između te 3 stvari? (molim bez googlanja)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 11:48 (Penryn).
13 godina

Blooming = Dodavanje bloom efekta na sliku. post processing efekt, npr. DiRT 2. Sve ono što ti blješti je blooming.

Motion Blur = vec sam prije rekao.

Depth of field = daje dubinu slike. udaljeniji pikseli su manje izraženi od ovih bližih kako se stvorio eto taj, neki efekt stvarnog života i gledanja na objekt.

Nebi trebao biti zahtjevan jer se radi isto o post processing efektu i vrlo je jednostavan za implementaciju, najobičnij shader.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 12:07 (Ranko Kukumar).
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Blooming = Dodavanje bloom efekta na sliku. post processing efekt, npr. DiRT 2. Sve ono što ti blješti je blooming.

Motion Blur = vec sam prije rekao.

Depth of field = daje dubinu slike. udaljeniji pikseli su manje izraženi od ovih bližih kako se stvorio eto taj, neki efekt stvarnog života i gledanja na objekt.

Nebi trebao biti zahtjevan jer se radi isto o post processing efektu i vrlo je jednostavan za implementaciju, najobičnij shader.

Zaletio si se kao da bi mogao knjigu napisati o tome a onda mi daš po rečenicu o svemu.

Očekivao sam više, al dobro. {#}

Osobno, meni sve te 3 "gluposti" djelomično smetaju. Za mene nema ničeg ljepšeg od dobrog starog OpenGL-a u visokoj rezoluciji. {#}

Ista stvar sa CryEngineom 2 i 3. Ali to sam samo ja.

16 godina
protjeran
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Osobno, meni sve te 3 "gluposti" djelomično smetaju. Za mene nema ničeg ljepšeg od dobrog starog OpenGL-a u visokoj rezoluciji. {#}

Ista stvar sa CryEngineom 2 i 3. Ali to sam samo ja.

Evo mjereno imam 2 FPS-ova više ako je Motion Blur pojačan sa Medium na High. Znači doprinosi igrivosti nauštrp grafičkog izgleda. Ako stoji to što vi dvoje kažete.

Sad je 31 FPS-ova na Extreme/DX11/motion blur High sa karticom na stocku. Ja sam siguran da ako ju clockam dobim 15% a to je onda 31 FPS+15%=36 FPS-ova na Extreme. Trebalo bi vidit ako bi onda išlo na Ultra pa da ne pada ispod 30 AVG... ccc

13 godina

Ma nisam nešto sad raspoložen za kilometarsko pisanje al eto najjednostavnije rečeno. Uglavno, Depth of filed ima svako novij fotoaparat, tako da to mozes tamo najbolje shvatiti kako stvar radi i sto u stvari simulira.

Motion Blur ti je obicna... A eto, valjda neko rendeiranje piksela pod tupim kutem kako bi se stvorio taj privid. Neznam točno kako se stvar radi (nisam programer), ali iz iskustva igara mogu reći da je stvar sasvim OK i da dobro izgleda.

Bloming je naporan stvarno. Od pojave HDR efekta ga se masivno koristi, i to uglavnom on sluzi za prekrivanje tehnickih nedostataka engine-a. Pogledaj DiRT 2, tamo sve blješti upravo zbog jakog bloom (glow) efekta, a DiRT 3 i F1 2010 izgledaju osijetno bolje jer imaju puno bolje implementiran taj efekt.

Što se tiče OGL-a, on je mrtav totalna u upotrebi današnjim igrama, em što DX vodi glavnu riječ već par godina kada je razvoj hardvera u pitanju, daleko je razvijakniji, popularniji, lakše dolazi do mladih programera, lakši port na XBOX 360,  itd... Nije loš, samo dosta programera govori kako su zadnje verzije vrlo loše dokumentirane i da je sve zbacanno zbrda-zdola naspram DX10/11.

Zadnji žešči engine na OGL je bio Domm 3, i to je koristio 2.0 verziju. A trenutno je vani.. Neznam 4.0, ili 3.0. Napredovalo je dosta, ali vidiš koliko je popularan kada ga danas nitko ne koristi više manje u svijetu igara (koriste ga druge apliakcije masivno, ne igre).

15 godina
Ranko Kukumar kaže...
stoncin3 kaže...

Ja se ubijem kad vidim depth of field.

Bloom je dobar u mraku, po danu ili bez ili u jago malim količinama, motion blur volim...

3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Zadnji žešči engine na OGL je bio Domm 3, i to je koristio 2.0 verziju. A trenutno je vani.. Neznam 4.0, ili 3.0. Napredovalo je dosta, ali vidiš koliko je popularan kada ga danas nitko ne koristi više manje u svijetu igara (koriste ga druge apliakcije masivno, ne igre).

Ah, znam. Šteta zbog toga..

Ali to me ne spriječava da ga i dalje katkad pokrenem s vremena na

vrijeme i divim mu se kao prvog dana. {#}

@stoncin: 192 CUDA jezgri je ipak premalo i preoptimistično je za očekivati da se išta više od njih može dobiti.

Pogotovo kad vidiš da jedan high-end(GTX580) ih ima 2.5x više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 12:32 (Penryn).
16 godina
protjeran
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...
@stoncin: 192 CUDA jezgri je ipak premalo i preoptimistično je za očekivati da se išta više od njih može dobiti.

Pogotovo kad vidiš da jedan high-end(GTX580) ih ima 2.5x više.

Neka ima zato i košta 2.5x više:D

Meni dobro i ovako samo opet ponavljam: GTX550 Ti je grafička kartica najnovije generacije, podržava DX11, 192-bitna, ima GDDR5 i ne možeš igrati dvije obične igre na visokoj rezoluciji monitora sa Very High efektima u DX11... OMG

Opet ponavljam ipak je to mid range-high range mainstream GPU od 200 dolara koja bi to trebala moći pokretati.

Nie stvar u meni niti u mojem izboru grafičke kartice već u njihovim prezahtjevnim engineima (govorim o cijelom Crysis serijalu te Metrou2033 samo)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 12:46 (stoncin3).
13 godina

stonco, doćeš ti na svoje. Kad tad ćeš kupiti GTX 580 ili HD 6970.

:)

Otpor je uzaludan.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Neka ima zato i košta 2.5x više:D

Meni dobro i ovako samo opet ponavljam: GTX550 Ti je grafička kartica najnovije generacije, podržava DX11, 192-bitna, ima GDDR5 i ne možeš igrati dvije obične igre na visokoj rezoluciji monitora sa Very High efektima u DX11... OMG

Opet ponavljam ipak je to mid range-high-range mainstream GPU od 200 dolara koja bi to trebala moći pokretati.

Nie stvar u meni niti u mojem izboru grafičke kartice već u njihovim prezahtjevnim engineima (govorim o cijelom Crysis serijalu te Metrou2033 samo)

GTX 550 Ti bi taman bila za 1280x1024 ili eventualno 1680x1050.

Za FullHD treba GTX560Ti pa na više.. i to je to.

A i krivo to shvaćaš..možeš igrat sve igre na max osim te dvije. (ili još par njih)

A to je odlično za karticu tog cjenovnog ranga.

16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Otpor je uzaludan.

Haha nez ti mene...:P

Nedam se ja. Ovdje govorimo o igri Crysis 2 ne o mojim preferencijama.

U prvom planu cjeli komp je nov grafa je tu odabrao sam ju odmah i mogo sam komotno ubaciti taj vaš GTX580.

Samo zaš? Radi dvije igrice na Very High?

Ponavljam kad se uzima novo novci (valjda) nisu problem. Bar ja tako razmišljam samo zašto trošit pare bzvz iako sam gamer i igram baš takve igre (shootere/racing) koje traže dobar GPU.

Ti si u pravu jedino ako to postavim ovako: koliko će ova moja dugo držati?{#}

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ponavljam kad se uzima novo novci (valjda) nisu problem.

Ako novci nisu problem, zašto onda ne kupiti GTX580? Meni kad novci nisu problem nije problem kupit ni nešt poput 980X-a. Nije da ga previše trebam, al hebemu kad nisu novci problem i kad se nešt oče, zašt ne? Samo mi nemoj reci da nebi želio imat GTX580?

Ja osobno ipak mislim da ti je bila stiska sa parama, uostalom zašto si uopšte uklonio GTX560Ti.

I'll be back
16 godina
protjeran

Jer nie potrebna mi (GTX580). Dao sam cjeli komp kompletan (GTX560) da dobim više novaca i manje dam za novi;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 12:57 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jer nie potrebna mi. Dao sam cjeli komp kompletan da dobim više novaca i manje dam za novi;)

Onda nemoj više kukati i EOD. {#}

Ako ne uspiješ pregrmiti "slabost" trenutne grafe uzmi jaču i eto, problem riješen. {#}

17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Otpor je uzaludan.

Haha nez ti mene...:P

Nedam se ja. Ovdje govorimo o igri Crysis 2 ne o mojim preferencijama.

U prvom planu cjeli komp je nov grafa je tu odabrao sam ju odmah i mogo sam komotno ubaciti taj vaš GTX580.

Samo zaš? Radi dvije igrice na Very High?

Ponavljam kad se uzima novo novci (valjda) nisu problem. Bar ja tako razmišljam samo zašto trošit pare bzvz iako sam gamer i igram baš takve igre (shootere/racing) koje traže dobar GPU.

Ti si u pravu jedino ako to postavim ovako: koliko će ova moja dugo držati?{#}

već je imao 5850,6850,6950,gtx 560 i sada 550,neznam jesam koju preskočio

M4X @ 3.14zda GHz
13 godina
Crysis 2

Nema ti života od takvih kartica.

Ili kupi High End (GTX 570, 6970, etc) ili nemoj ništa.

Ja tako radim par godina i shvatio sam da je to jedini put ka pravom igranju igara (koje se može nazvati - ugodno i "iskustveno"). Nema ti života od te niže kategorije, ja sam uzeo GTX 470 prije više od godinu dana i super sam zadovoljan i ne mislim je mjenjati u narednih godinu - godinu i pol. Jer me super služi, a ti da si uzeo isto tako GTX 470 ili ATi 5870 prije tolko vremena bio bi danas zadovoljan i potrošio bi duplo manje love nego što si potrošio na ove glupe promjene (GTX 560 Ti, 6950, 6850, itd.). Šta će ti to, nisi zaposlenik nekog sajta koji radi recenzije, kupi si high end i uživaj u naredne godinu-dvije i odna prodaj i dodaj lovu i opet kupi i to je ot.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jer nie potrebna mi (GTX580). Dao sam cjeli komp kompletan (GTX560) da dobim više novaca i manje dam za novi;)

Joj de molim te, nemoj me pilit sa time nije potrebno. Ni Ferari ni potreban pak ga bi vrlo rado imal u garaži.

Da si imal para za GTX580 sigurno bi ju kupil, al očito je bilo na knap za tu konfu pa si otišel sa konja na magarca samo radi i5 2500K.

Onda bolje da si zel neki AMD-ov PhenomII X4 i ostavil GTX560Ti. NHF, al to je čista logika.

I'll be back
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nema ti života od takvih kartica.

Ili kupi High End (GTX 570, 6970, etc) ili nemoj ništa.

Ja tako radim par godina i shvatio sam da je to jedini put ka pravom igranju igara (koje se može nazvati - ugodno i "iskustveno"). Nema ti života od te niže kategorije, ja sam uzeo GTX 470 prije više od godinu dana i super sam zadovoljan i ne mislim je mjenjati u narednih godinu - godinu i pol. Jer me super služi, a ti da si uzeo isto tako GTX 470 ili ATi 5870 prije tolko vremena bio bi danas zadovoljan i potrošio bi duplo manje love nego što si potrošio na ove glupe promjene (GTX 560 Ti, 6950, 6850, itd.). Šta će ti to, nisi zaposlenik nekog sajta koji radi recenzije, kupi si high end i uživaj u naredne godinu-dvije i odna prodaj i dodaj lovu i opet kupi i to je ot.

A to ovisi o par čimbenika. GTX 470 je taman bila nova arhitektura i za

očekivat je bilo da će bit dovoljna sve dok ne dođe nova arhitektura.

Ja sam se sve do sad ograničavao do 1500kn za grafu, mislio sam da

je preko toga neisplativo u omjeru "dobiveni fps/veća cijena".

Al eto, sad čekam zimu i nadam se izlasku 28nm kartica od strane nvidie,

razlogu da probijem dosadašnju cjenovnu granicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 13:06 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Crysis 2

Cijela stranica o 3D tehnikalijama a od Naxeema ni riječi.. pih {#}

=CBC= Team | www.crobadcompany.com | http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...

A to ovisi o par čimbenika. GTX 470 je taman bila nova arhitektura i za

očekivat je bilo da će bit dovoljna sve dok ne dođe nova arhitektura.

Al eto, sad čekam zimu i nadam se izlasku 28nm kartica od strane nvidie,

razlogu da probijem dosadašnju cjenovnu granicu.

Nema ti to veze dali je arhitektura nova ili stara...

Novo = Ne znači ujedno i bolje.

Jedna HD 4870 je u stvari bila više manje modificirana stara HD 2000 arhitektura, a izašla je 2009. godine, i evo danas je 2011. i kartica radi ko luda.. Dobro, ne možeš igrati u DX11 modu i pretjerivati sa AA na visokim rezolucijama, ali 99% igara leti na visokim detaljima... I kartica je bila High End.. I kako bi ti prošao da si ko stoncin uzeo HD 4670 tada? Ta kartica ne vrti ništa dobro iznad 1280x1024. Imam HD 5670 i čisto je dovoljna na 1280x1024/1440x900, za nove igre naravno. Medium-High detalji, ali ne baš visok framerate.

GTX 200 isto nije bila nova arhitektura. Ista stvar, da si uzeo GTX 260 i dan danas kartica radi fenomenalno, a da si uzeo GTX 280 da ne govorim (kartica je tek mrvicu sporija od HD 5850)...

To ti je pričam, nema koristi uzimati te slabije kartice ako si zahtjevniji gamer i imaš veći monitor (a on bogme ima).

Ne isplati se jedino uzimati 6990, GTX 590, jer su još uvjek tehnološki ne prihvatjivi, zagrijavanje, potrošnja, buka, itd...

Jednostavno je kroz cijelu povjest dokazano = High End će biti uvijek dovoljan da gura igre naredne generacije a i šire bez ikakvih problema. Godinu-i pol, dvije bez problema se igraš, i to je to. A ne uzimanje nekih mainstream grafičkih, a igrao bi sve na max. Te su kartice za druge ljude i svrhe.

16 godina
protjeran
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Jer nie potrebna mi. Dao sam cjeli komp kompletan da dobim više novaca i manje dam za novi;)

Onda nemoj više kukati i EOD. {#}

Ako ne uspiješ pregrmiti "slabost" trenutne grafe uzmi jaču i eto, problem riješen. {#}

EOD ti je slabost Cryenginea ne moja grafa.{#}

M4X kaže...
stoncin3 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

već je imao 5850,6850,6950,gtx 560 i sada 550,neznam jesam koju preskočio

GTX460 768 i GT240:P

Ranko Kukumar kaže...

kupi si high end i uživaj u naredne godinu-dvije i odna prodaj i dodaj lovu i opet kupi i to je ot.

Nadam se da će ova držati gdn dana:\

microman kaže...
stoncin3 kaže...

Onda bolje da si zel neki AMD-ov PhenomII X4 i ostavil GTX560Ti. NHF, al to je čista logika.

Bolje je apgrejdati GPU nego CPU a SB je jači od bilo kojeg Phenoma II x4 dns

Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Moj limit bi bio 1100kn za NOVO. I po isplativosti (uloženo/dobiveno). Čak i za shootere/DX11/maxed out/Full HD.

Btw koja još igra spada pod neisplativa izuzev ove dvije za moju karticu?

13 godina

stoncine izdržati će gtx 550 i 5 godina možda. Meni je GF2 MX izdržala za sada 8 godina, svakim danom je sve više i više izdržala jer je još uvijek ispravna. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice