Mislim da je jedan od problema i u samim očekivanjima pojedinih forumaša/redditora. Neki si jednostavno zacrtaju kakva igra treba biti da bi ju oni smatrali ispravnom. Umjesto da otvorenog uma pristupe novoj igri i gledaju ju kao novu igru, oni traže točno ono što su zamislili, a u suprotnom ta igra za njih nema smisla. Na taj način je nemoguće očekivati da će i jedna igra uspjeti, jer kao što je kolega iznad spomenuo, nemoguće je napraviti nešto što će svima odgovarati.
Onda tu imamo i problem prilagodbe. Kako očekivati od nekoga da se želi prilagoditi nečemu novom, ako u startu odbacuje i samu pomisao na različitost? Često ono što Reddit/forumi traže nema veze s onim što većina igrača želi, a to gaming studiji i njihovi research timovi itekako znaju. Zato i postoje razne feedback platforme, a ne Reddit kao glavni izvor informacija.
Battlefield 6 beta ima svojih problema, od tehničkih bugova do previše manjih mapa u beta poolu. Ako ne voliš male mape, možeš pričekati izlazak igre i vidjeti ima li dovoljno velikih za tvoj gušt. Ali ove drame o tome kako se studio “prodao” jer nisu napravili igru kakvu Renny želi, su u najmanju ruku infantilne.
Ovaj BF nije ništa "novo" ovo je prilagođeni COD za BF ekipu. Dali su vam vozila na mapama gdje realno nema smisla. Lane sistem forsiranja fightova po koridorima. Na releasu će Firestorm biti jedina "normalna mapa". BF2042 je izašao sa mapama većim od BF6, pa čak i u beti.
Nema razmjera, vatrene borbe počinju 5 m od spawna, čini se kao 24/7 noshahr kanali, ali to je cijela igra. Mlažnjaci/heliji imaju malo ili nimalo prostora za manevriranje, ako ste dovoljno sretni da dobijete kartu koja ih koristi. A dalekometni kutovi čak i nisu toliko dalekometni, vjerojatno zašto igra ima samo 6x optiku. Sve što su trebali napraviti je napraviti veliko jebeno polje i dodati mu neku zgradu. To je u suštini Firestorm, i još uvijek je jedna od najboljih mapa u serijalu.
I iskreno zašto jednostavno nisu preradili 3-4 mape iz bf3/4 i dodali ih u rotaciju, mogu reći da su to napravili zbog portal moda ali i dozvoliti te mape u glavnom map poolu. Ne razumijem potrebu za stvaranjem potpuno novih mapa cijelo vrijeme ako ih samo namjeravaš učiniti usranijim od onoga što je već napravljeno. Također nove mape nisu ni izdaleka nezaboravne, nema cool levolucija, nema zanimljivih znamenitosti, damavand esque skokova, itd. itd. Sve su samo jedna stvar kopirana preko cijele karte i nema odgovarajuće karte grada s neboderima i slično, nadam se da je karta Manhattana takva, ali ne čini se vjerojatnim. Empire State je užasno CQB sranje.
BF6 nema Battlefield osjećaj. Battlebit bolje prenosi taj osjećaj, to je vjerojatno razlog zašto je ta igra bila super popularna samo eto developeri propali u zemlju.
Kad sam na temi developera, 90% developera na ovoj igri nije core team koji je radio Battlefield do BF1. To nije više onaj DICE. To jest DICE je u BF Studios salati i oni se bave "core" gameplayom za MP dok je Criterion u UK zadužen za MP. Pogledaj katalog igara koje je Criterion napravio. Burnout i NFS sa izuzetkom kultnog klasika Black.
Kako će mi developer koji nema blage veze sa franšizom a da ne spominjem žanrom znati što treba napraviti da stari fanovi budu sretni a da bude igra modernizirana i dovučena u "novo doba".
Tako da nemojte mi prodavati fore da nisu napravili igru kakvu ja želim. Oni su napravili igru da povuku pare iz COD serijala. Zato će imati battle pass, season pass i ostala sranja.
Što uopće kupujem sa 70€? Privilegija da se od vas traži više novca za sadržaj koji bi se trebao otključati u igri?