- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz ekipici...
imam u zadnje vrijeme problem s ruterom..
Naime izbacuje me iz igre zadnjih par dana nakon cca. pola sata igranja itraži od mene da otvorim UDP port 3659..
ja ga otvorio i opet isto...zvao ove iz Amisa,ono mi potvrdili da je port otvoren i predložili mi da si iskonfiguriram statičku IP adresu na
kompu jer da bi to navodno trebalo pomoć..al vraga..opet isto...
Ima itko kakvu ideju...?
Tnx na odgovorima..
Prigodna..
A ovo? :)
Pa žuta bubamara, kaj ne vidiš ovo malo na ekranu.
Izgleda da mi je ovo najdraži DLC, sve mape su mi super osim pearl marketa, bulldog rastura, a desert još nisam odključal! Sve u svemu guba!
Meni isto, s tim da mi je ona Lumphini Garden katastrofalna. Nigdje zaklona wtf!? Gdje god se spawnam, odmah počinju pucati sa barem 3 strane. Favorizira odvratni kemperaj. Neću još donositi definitivan sud, možda se trebam prilagoditi. Vjerojatno mapa koja mi je najlošije sjela u BF4. Vidjet ćemo još, ali zato PROPAGANDA motherfukkr, ili poznata i kako Krkland 2! Fenomenalna mapa, uživancija čista. Možda najdraža u BF4 dosad. :-)
Chain Link je isto dosta zanimljiv, samo da partije nisu tako jednostrane. Bit će bolje valjda.
Pa žuta bubamara, kaj ne vidiš ovo malo na ekranu.
Ne, nisam skužil, lol :D
Još uvijek isto sranje s Battlefieldom 4.
Dakle GPU mi ne ide iznad 30-40-50% kad je dobar dan. Sukladno tome FPS mi stoji kao zabetoniran na 20-ak što je smrt.
Probao sam sve što se probati može, drivere, repair, milijun postavki, pa čak i kompletni reinstall igre i Origina ali ništa nije pomoglo. Kvaka je u tome da mi je BF4 radio odlično do izlaska prvog DLC-a, a nakon toga su počeli ovi problemi.
U kompu mi je i5 750 na 4,0 GHz, 8GB RAM-a i 7950 s 3GB memorije, tvornički OC-ana. Nikakav bottleneck ne dolazi u obzir jer na svim drugim igrama grafička uredno ide na 99%, a isto ide i na OCCT-u kad je testiram.
Jel imao netko takav problem a da ga je uspio riješiti?
Ja sam imao i nisam riješio...
Tj, jesam, al tak da sam stavil postavke na Ultra, i tek sad mi je GPU na 100%. Sva sreča, pa imam oko 70-tak FPS-a.
Btw, dugo te nije bilo, al nisi ni malo zahrđao!! Svaka čast
Dakle GPU mi ne ide iznad 30-40-50% kad je dobar dan. Sukladno tome FPS mi stoji kao zabetoniran na 20-ak što je smrt.
Probao sam sve što se probati može, drivere, repair, milijun postavki, pa čak i kompletni reinstall igre i Origina ali ništa nije pomoglo. Kvaka je u tome da mi je BF4 radio odlično do izlaska prvog DLC-a, a nakon toga su počeli ovi problemi.
U kompu mi je i5 750 na 4,0 GHz, 8GB RAM-a i 7950 s 3GB memorije, tvornički OC-ana. Nikakav bottleneck ne dolazi u obzir jer na svim drugim igrama grafička uredno ide na 99%, a isto ide i na OCCT-u kad je testiram.
Meni je igra isto nedavno podivljala, toliko je frameskippala i GPU usage mi je strašno varirao, nešto što mi se još s GTX 760 nije događalo u Battlefieldu. Nisam nikako uspio popravit, a imao sam viška vremena pa sam lijepo srušio Winse i podigao ih opet i od tad radi sve ko podmazano, tak da je moguće da su nešto Windowsi drkali.
Prvi korak koji bi poduzeo u tvom slučaju - provjerio bih jesu li cloud saves u originu uključeni, ako jesu - isključi. Nakon toga odi u Documents i obriši Battlefield 4 folder. Pokreni ponovo igru i opet sve namjesti kak ti paše. Ako ti to ne pomogne, provjeri da ti možda ne throttlea CPU. Također, iako sumnjam, provjeri koristi li igra sve moguće jezgre. To je sve što mi pada na pamet.
Danny jesi probao mjenjati graficku u kompu ? Da posudis od nekoga i vidis.
Pozz ekipici...
imam u zadnje vrijeme problem s ruterom..
Naime izbacuje me iz igre zadnjih par dana nakon cca. pola sata igranja itraži od mene da otvorim UDP port 3659..
ja ga otvorio i opet isto...zvao ove iz Amisa,ono mi potvrdili da je port otvoren i predložili mi da si iskonfiguriram statičku IP adresu na
kompu jer da bi to navodno trebalo pomoć..al vraga..opet isto...
Ima itko kakvu ideju...?
Tnx na odgovorima..
Imam identican problem u natrag par dana. Cak sam windows na novo stavio. Al ne pomaže. Optima, dlink ruter. Ak neko ima ideju, neka javi. Portovi otvoreni, staticka ip i sve kaj treba.

http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Smart-Port-Forwarding.shtml
Ivanec jesi pokušao s ovim?

Ja sam imao i nisam riješio...
Tj, jesam, al tak da sam stavil postavke na Ultra, i tek sad mi je GPU na 100%. Sva sreča, pa imam oko 70-tak FPS-a.
Btw, dugo te nije bilo, al nisi ni malo zahrđao!! Svaka čast
Ma nije poanta u tome da GPU bude na većem postotku, može bit i 10% šta se mene tiče, bitno je da imam neki razuman FPS.
Prije izlaska prvog DLC-a imao sam zaključano na 60 FPS-a i GPU je bio na 60-70 posto, što je okej jer u tom slučaju ne trebaš svu snagu koju nudi. Isto je u bilo kojoj igri ako zaključam FPS.
Međutim, ovdje mi je problem da grafička ne radi dovoljno da bi mi osigurala normalan FPS i sve je non-stop na 20-25.
Probao sam mijenjati postavke od low do ultra i ista stvar. Probao DX11, Mantle, AA, bez AA, sve i svašta s tim postavkama.
Što se hrđanja tiče - povratnička sreća :) Samo je pitanje hoće li taj povratak potrajati. Ako ovo ne riješim relativno brzo neće mi se dat gnjavit.
Meni je igra isto nedavno podivljala, toliko je frameskippala i GPU usage mi je strašno varirao, nešto što mi se još s GTX 760 nije događalo u Battlefieldu. Nisam nikako uspio popravit, a imao sam viška vremena pa sam lijepo srušio Winse i podigao ih opet i od tad radi sve ko podmazano, tak da je moguće da su nešto Windowsi drkali.
Prvi korak koji bi poduzeo u tvom slučaju - provjerio bih jesu li cloud saves u originu uključeni, ako jesu - isključi. Nakon toga odi u Documents i obriši Battlefield 4 folder. Pokreni ponovo igru i opet sve namjesti kak ti paše. Ako ti to ne pomogne, provjeri da ti možda ne throttlea CPU. Također, iako sumnjam, provjeri koristi li igra sve moguće jezgre. To je sve što mi pada na pamet.
Moj ne varira, zalijepi se na određeni postotak i tako stoji. Windowse mi se ne isplati rušiti budući da sve ostale igre rade normalno i iskorištavaju grafičku u potpunosti. Osim toga, na mom je kompu malo više stvari od prosječnog gejmerskog kompa vulgaris budući da mi služi i za posao.
Probat ću ovo s cloudom, nije mi palo na pamet. Thx.
Danny jesi probao mjenjati graficku u kompu ? Da posudis od nekoga i vidis.
Nops, moram nekog s AMD-om isfurat. Ne da mi se s drajverima zafrkavat. :)
If I had to pick...GPU pa CPU, tim redoslijedom. Rekao bih da posudis od nekog nekog nVidiu na 3 sata i rjesiti ces si sve dileme po pitanju "jel grafa ili nije..." Jesi eventualno probao downclock i GPUa i CPUa? Bez obzira što si napisao da komponente rade "normalno" i na "99%" u drugim kombinacijama, ja ne bih izbacio mogucnost da ti ploča počinje nakon XY vremena OCa jednostavno "zahebavati"...Aj malo testiranja!
PS Novi DLC - nakon par sati igre ... previše se osjeti rubberbanding, koliko vidim nije samo kod mene. Bulldogov spray pattern je iz pakla, a Propaganda kika es! Ima tu još peglanja, ali prvi dojam je zadovoljavajući; ne znam zašto, ali nekako mi sve ima Aftermathovski štih
If I had to pick...GPU pa CPU, tim redoslijedom. Rekao bih da posudis od nekog nekog nVidiu na 3 sata i rjesiti ces si sve dileme po pitanju "jel grafa ili nije..." Jesi eventualno probao downclock i GPUa i CPUa? Bez obzira što si napisao da komponente rade "normalno" i na "99%" u drugim kombinacijama, ja ne bih izbacio mogucnost da ti ploča počinje nakon XY vremena OCa jednostavno "zahebavati"...Aj malo testiranja!
Mogu probat maknut OC s procesora, to nije problem. GPU je takav tvornički, a nema mi ga smisla underclockat. :)
Mogu probat maknut OC s procesora, to nije problem. GPU je takav tvornički, a nema mi ga smisla underclockat. :)
Jel možeš pratiti takt proca dok igraš? Ja bih rekao da nešto throttla. Iako, ako druge igre rade normalno onda to ne drži vodu.
Moguće da je to, slično je i meni bilo s gotovo istim procesorom, godinama je bio na 4GHz i nedavno se užasno usporio, u igrama je FPS pao i sl. Spustio sam ga na 3.8GHz i sad opet normalno radi.

To sam i ja mislio dok mi MSI GTX580 TFII tvornicki OC nije poceo raditi kako treba na 200 MHz nizem taktu od defaultnog; i onda se zaputio na reklamaciju.... Sretno!
Jel možeš pratiti takt proca dok igraš? Ja bih rekao da nešto throttla. Iako, ako druge igre rade normalno onda to ne drži vodu.
Nisam obraćao pozornost na takt, samo na iskorištenost. Bacit ću oko danas.
Al da, druge igre rade normalno, stress testovi naprave ono što trebaju - naguraju CPU i GPU na 100 odnosno 99%. Isključivo u Battlefieldu imam ovaj problem. Bioshock Infinite je zadnje šta igram, namjerno sam maknuo FPS cap i stavio sve na najveće postavke i normalno digne CPU i GPU.
Moguće da je to, slično je i meni bilo s gotovo istim procesorom, godinama je bio na 4GHz i nedavno se užasno usporio, u igrama je FPS pao i sl. Spustio sam ga na 3.8GHz i sad opet normalno radi.
Moj je na 3,8 od kad sam ga kupio (prije tri godine), prije možda mjesec-dva sam ga stavio na 4GHz. Probat ću, nemam kaj izgubit.
Taman sam lijepo očistio semestar i taman je izašao novi DLC pa da i to probamo, jesu li kaj poboljšali u prošlih 2 mjeseca kaj nisam zaigrao
Koliko sam ja jučer primjetio po chatu dosta ljudi koji imaju amd kartice muče problemi niskim fps-om nakon ovog dlc-a
Tako da ne mora značiti da je problem u korisniku i njegovom kompu, valjda će amd ovih dana opet izbaciti nove drivere pa će se to donekle riješiti...

Prigodna..
A ovo? :)
Ja sam tu sasvim slučajno, a i ona bubamara na prvoj slici također
TO provjerim u biosu ?
I meni na i7 se dogadja da zavlaci. Na Amd konfi iz moj pc sve ide glatko. Isplati li se na i7 ugasit HT i turbo ? Inace i7 je u lapu Alienweru te po difoltu baca u ultru ali naravno snizim zahtjeve ali badava. Cak mi se cini da na visim postavkama radi malo bolje ali ne glatko kak bi trebalo.
Taman sam lijepo očistio semestar i taman je izašao novi DLC pa da i to probamo, jesu li kaj poboljšali u prošlih 2 mjeseca kaj nisam zaigrao
Ne, skoro svi bugovi su još tu, čeka se veliki patch da se prenesu fixevi iz cte-a, no dlc je dobar skroz, malkoc potiče kemperaj jer su tak pojedine mape dizajnirane, ali sve u svemu dobar je, chainlink also, samo da malo duže traje, sinoć su runde 1000 ticketa trajale 4-5 min na chainlinku :d
Hajde javi kada downclockaš proc kakva je situacija, iako ja mislim da te zeza nešto iz Windoza. Imam nekakav sličan problem na drugoj igri (Shift 2), u SLI mi ne ide iznad 24 FPSa.
TO provjerim u biosu ?
I meni na i7 se dogadja da zavlaci. Na Amd konfi iz moj pc sve ide glatko. Isplati li se na i7 ugasit HT i turbo ? Inace i7 je u lapu Alienweru te po difoltu baca u ultru ali naravno snizim zahtjeve ali badava. Cak mi se cini da na visim postavkama radi malo bolje ali ne glatko kak bi trebalo.
evo ga http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility
TO provjerim u biosu ?
Ugasi HT - meni je u potpunosti trzanje prestalo. Nisam vjerovao pa sam ponovo palio pa gasio... Turbo ostavi dok god su temperature OK i nema throttlinga.
Propaganda je, kako sam predvidio, odlična mapa!
Ostale mape su solidne, najslabija ona s plutajućim restoranom, ali daleko od toga da je loša mapa.
Deagle je majka svih oružja u BF4.
Osjećaj kad s njim uvališ HS iz pitchke materine je neprocjenjiv.
Bulldog ima čudan recoil, malo sam ga koristio, ali iz hipa je dobar ;)
Onaj MPX? nisam još probao - nisam stigao.
Chainlink fora mod.
TO provjerim u biosu ?
Ugasi HT - meni je u potpunosti trzanje prestalo. Nisam vjerovao pa sam ponovo palio pa gasio... Turbo ostavi dok god su temperature OK i nema throttlinga.
E vidi sad... meni sa HT radi bolje.... Ne mogu vjerovat da toliko ovisi sve o kombinaciji proc-grafa
Hvala decki.
Dakle unparkam jezgre i ugasim HT . Probam danas posljepodne pa javim. Inace temp su ok 50 - 65 c te mi se bas fucka jer je pod garom . Povrsina - tipkovnica je full hladna . Ispod njega je coolpad koji nadam se nesto i doprinosi.