Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.644.720
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
Nije, evo popio kavu i procito 4 stranice od jucer, sad da doruckujem pa idem na bojisnjicu.
16 godina
odjavljen
HR_The_Butcher kaže...
Tonči kaže...

Ante je napisao intrigantnu, ali promašenu recenziju, tako da ne vidim problem. {#}

Ante je napisao intrigantnu recenziju i prvi rekao istinu o ovoj igri:

http://www.bug.hr/master/rec/battlefield-4/96710.aspx 

Toliko je promašio da ju je čitao Polygon, pa umanjio svoju ocjenu sa 7.5 na 4. 

http://www.polygon.com/2013/10/29/5040656/battlefield-4-review 

{#}

Svaka čast recenziji kao takvoj, slaganju s recenzentima, ali meni ne znači to što se i oni slažu ništa.

Ako zanemarimo da si igri zamjerio kampanju koju ignoriram (može biti i smeće što se mene tiče) i balans oružja za koji smatram da je nužan da igra bude eSport-igriva (dakle, morali su izvoditi gluposti koje nemaju veze s realnošću), glavna zamjerka gdje god zamjerki ima je što nekome nešto ne radi. Nisam baš pobornik recenziranja igara ako mi se u njima manifestira problem koji nije 100% prisutan, dakle ako je ovisan o konfiguraciji, podešenjima hardvera, softvera i sl.  Imam doma 4 računala na kojima igra radi, sva 4 imaju bitno drugačiju konfiguraciju, bitno drugačije postavke i sve radi dobro. Dakle, uvjeren sam da problemi Battlefielda 4 imaju daleko više veze s netolerancijom igre na čudnovate postavke i uvjete, nego samom nekvalitetom izvedbe. Ako igra radi na četiri Intel konfiguracije, od čega je jedna MacBook Pro, mašina koja nije niti namijenjena igranju.... žao mi je reći, ali jednostavno ne vjerujem da ja baš imam toliko (ne)sreće da u četiri pokušaja ne mogu dobiti neigrivu igru.

Što se tiče bugova u samoj igri, osim onog double damage buga koji je jednostavno iznimno težak za mitigaciju (ima veze s matematikom, detekcijom kolizije, tick rateu game loopa, brzinom procesora i mreže... što je posve druga priča), većina stvari poput pucanja tekstura na pojedinim mjestima, stvari su koje nisu game-breaking. Sama mehanika igre je bolja: vertikalna borba itekako je važna, sporije i realnosti bliže kretanje i ne vidim ništa lošije nego što je imao BF3, ali u svemu vidim nevjerojatan rad autora koji su uspjeli igru učiniti igrivom na patetičnim vezama s jedva megabitom uploada. Kao profesionalac kojem je posao high-performance mrežno programiranje, moram reći da skidam kapu DICE-u za rezultat. Frostbite je trenutno i još će dugo biti vrhunski engine kojem se ništa ne može približiti i bojim se da ćemo na ovoj razini kvalitete zapeti još mnogo godina s obzirom na vjerojatnost da hardver ulazi u razdoblje stagnacije u kojem su i naše komunikacije već dugo.

Nadam se samo da će EA/DICE promijeniti politiku i omogućiti privatne servere za LAN igru, što automatski može riješiti 90% problema s "netcodeom", gdje 10% otpada na performanse računala. Od trenutka kad smo mrežne FPS-ove mogli prebaciti na Internet jer smo "progutali" jednostavnost izvedbe novim hardverom i broadband boomom, opet smo došli u situaciju da su igre prekompleksne za 50ms pinga i mislim da je BF4 prevelik zalogaj za ogromnu većinu onoga što igrači imaju doma.

P.S. BF3 ni sam nisam mogao igrati iz čista mira par puta pa sam proklinjao EvenBalance (PB) i DICE, ali ne vidim logiku u tome da igru nazovem smećem zato što imam nesreću da mi ne radi.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 15:20 (Tonči).
13 godina
HR_The_Butcher kaže...

Virus X*043?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
skipe1994 kaže...

Ko ima soundloop freeze nek proba ovaj fix ja nakon što sam to napravio evo u 10 rundi samo 1 freeze, evo citiram:

"Try this , its a fix for me, after one month of torture finnaly i can finally play without soundloop crashes (played all day siege of shanghai 64 players). WIN 8.1 pro x64 here 

1. Create user.cfg in BF4 folder . Insert with notepad "RenderDevice.RenderAheadLimit 3" (i have only this line in user.cfg , no other! ). Save . Nvidia 331.93 beta , IN GAME set v-sync OFF ,leave nvidia control panel all settings to default ( vsync use the 3d application setting , maximum pre-rendered frames use the 3d application settings ) 

2. Updated punkbuster update manually by downloading pb from evenbalance in the game directory and updated. 

3. Right click on BF4 folder , properties , security tab , click on users , edit , click again on users , check all in allowed column. 

4. In PROFSAVE_profile set GstAudio.AudioQuality 1 , ingame hi-fi+surround and leave the sound card alone because these crashes are not sound related unlike some may claim , 24bit 48000hz realtek onboard here. 

5. If you are on win 8.1 be sure to apply update for mouselag fix from MS and in compatibility tab for bf4.exe or bf4_x86.exe check disable display scaling on high DPI settings to eliminate the mouselag 

6. Disable Nvidia hd audio in device manager , all 4 of them just tot be sure... 

Essentially i think the step 1 RenderDevice.RenderAheadLimit 3 did the trick for me for the soundloop crash , but i'm not sure. It may be all 6 steps that fixed it."

sumljam u to skroz

17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
HR_The_Butcher kaže...

Virus X*043?

Don't even...

Freak Show Inc.
15 godina
Battlefield 4

Kad mijenjam u postavkama svjetlinu u igru nema afekta kako god da postavim pa sejvam uvijek mi se vrati na 50% mada u postavkama piše da je npr 80%.Zna li tko kako da to riješim

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Battlefield 4

opet 2xp al samo za premium user-e 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Nadam se samo da će EA/DICE promijeniti politiku i omogućiti privatne servere za LAN igru, što automatski može riješiti 90% problema s "netcodeom", gdje 10% otpada na performanse računala. Od trenutka kad smo mrežne FPS-ove mogli prebaciti na Internet jer smo "progutali" jednostavnost izvedbe novim hardverom i broadband boomom, opet smo došli u situaciju da su igre prekompleksne za 50ms pinga i mislim da je BF4 prevelik zalogaj za ogromnu većinu onoga što igrači imaju doma.

Izlaziš iz ormara napokon? antarks je pobjedio, zapravo si lažni fanboy!!{#}

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
odjavljen
SiNkE.Zgb kaže...

Trebali su rankove podići da idu do 9000

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
SiNkE.Zgb kaže...

Trebali su rankove podići da idu do 9000

Onda bi pirat bio over 9000! :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
Što bi bile te čudnovate postavke i uvjeti? Meni je igra radila ok prvih par dana pa sam onda jedan dan imao jedan obični ctd, a koji dan kasnije po 2-3 soundloop crashanja u cca 2 sata igranja. U svo to vrijeme nisam mijenjao niti postavke igre niti software/hardware na svom pc-u (nisam čak imao niti update npr. flasha ili nečeg ).

Riječnikom laika, što i jesam, ne bi li pc igre trebale biti prilagođene za različite kombinacije hardware-a i software-a? Uostalom, ovdje ima strašno puno varijabli, moguće je i da ti imaš problem koji se iz nekih razloga jednostavno još nije manifestirao na tvojim računalima - znaš i sam da to ne znači da ga nema. Čak i da nemaš, opet ne vidim razlog diskreditiranja problema jer nije ''100% prisutan''.

Ako gledamo to s ''ljudske'' strane, zašto bi značajan broj ljudi, umjesto da igra igru, pisao po forumima kako imaju problema s igrom?
Tread softly because you tread on my dreams.
12 godina
neaktivan
Battlefield 4
Igrica me razocarala totalka , sa njihovim pucanjem igre i glupostima . Najbolje se ostavit kompa i otic zivit , koliko sam potrosio na sve igrice mogo sam kucu kupit :P
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Au contraire!!!

On je danny-jev čovjek i ne bi si to dopustio sa broken igrom...

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

Au contraire!!!

Možda igra na tajnom accountu da ne znaju komisioner antrakš i stručnjak za odnose sa javnošću bučer.

13 godina
Tonči kaže...

Ti se kužiš u problematiku ali jednostavno nećeš da otvoriš oči šire i vidiš gdje je pravi problem.

Kako možeš tvrditi da je engine, odnosno netcode dobar kad gro ljudi pa čak i sami developeri govore da nešto ne valja?

Tebi je jedino objašnjenje da mi korisnici ne znamo postaviti svoj PC odnosno da nam je internetska veza loša.

Slažem se za vezu, katastrofalna je i to je činjenica, ali da ja ili netko treći ne zna pripremiti PC za igranje je apsurdan argument i ti to stalno ponavljaš, a nemaš pojma što sam ja s PC-om napravio odnosno netko treći.

FPS-ove igram godinama i nigdje, ponavljam nigdje nisam imao ovakvih problema - štoviše upgrejdao sam PC nedavno i sa takvim strojem ja ne mogu postići da mi igra normalno radi.

Što se internetske veze tiče - likovi iz Amerike, Francukse, Britanije, itd., koji imaju internetske veze o kakvima mi samo sanjati možemo imaju iste probleme kao i mi.

Ne znam dal pratiš poznate youtubere?

Ako ne, onda bi trebao početi jer svaki, ama baš svaki ima problema s ovom igrom i svaki je to spomenuo u svojim videima više puta do sada.

Štoviše, ako pažljivo gledaš njihove videouratke onda možeš i sam vidjeti čudne situacije bez da ti oni to objašnjavaju.

Ponovit ću još jednom... ako je DICE priznao probleme onda tebi igra ne može dobro raditi nikako.

Kako tebi može dobro raditi nešto što je pokvareno?

Ne želim vrijeđati nikoga, ali ima igrača koji ne kuže što se oko njih događa, a ima i onih koji su itekako svjesni.

Oni koji ne znaju, njima je igra OK. Nemaju nikakvih problema, tu i tamo ubiju nekoga, tu i tamo padnu čudno, ali oni, pošto su neiskusni, misle da je to OK.

Ovi drugi, koji kuže igru i svjesni su svega što se u njoj događa dobro znaju za svaki problem i to ih jako nervira.

Ne moraju se ti problemi manifestirati često, dovoljno je da se povremeno dogodi "čudna situacija" da se čovjek iznervira.

Kad tome pridodamo činjenicu da je BF4 prilagođen početnicima i casual igračima, onda je sasvim normalno da će netko tko je od ove igre očekivao mnogo i planirao je igrati puno i dugo biti razočaran i ljut.

Pokušavam te razumjeti i jedino što te donekle opravdava je činjenica da igraš hardcore.

Igrao sam i ja par rundi pa otprilike znam kako to izgleda.

Da, tamo se problemi sa netcodeom odnosno problemi igre manje primjećuju ili čak ne primjećuju, ali vjeruj mi - oni postoje i od toga se ne može pobjeći.

[19xx] 4ntraks
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...
Friday kaže...
fila2208 kaže...

Au contraire!!!

Možda igra na tajnom accountu da ne znaju komisioner antrakš i stručnjak za odnose sa javnošću bučer.

Ahahaha, komisioner...

Inače, čuo sam na novoj teve da se ne kaže stručnjak za odnose sa javnošću nego piar. To daje onako zapadnjački, kapitalistički, štih!

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...

Ti se kužiš u problematiku ali jednostavno nećeš da otvoriš oči šire i vidiš gdje je pravi problem.

Zato što je jednom otišao kod doktora i rekao "doktore, suzi mi oko". I doktor mu suzio oko! Zapravo, da se izrazim prikladnije - FOV mu je sada u RL 40...

Freak Show Inc.
16 godina
moderator
Battlefield 4
Koji značajan broj ljudi?
7 istih stalno cendra u ovoj temi...

Berto,ljudina(sad s ovim novim accom-gdje mu je samo grafika bitna),zenge,baka i antraks - koji ima 250 sati igre...
سمندری ڈاکو
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
pirat kaže...

Berto,ljudina(sad s ovim novim accom-gdje mu je samo grafika bitna),zenge,baka i antraks - koji ima 250 sati igre...

Ljudina ima novi account? Yebem ti posao, kad mi forum pati... {#}

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

Bolje mi i taj css prestari nego bf koji puca svaki minut

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:06 (tireN1337).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
pirat kaže...

Pročitaj još jednom popis igrača koje si naveo i izvuci zaključak.

Pomoći ću ti - to su sve igrači koji su svjesni što se oko njih u igri događa.

Drugim rječima pr0zori svidjelo se to tebi ili ne :P

Osim nas sporadično se javljaju mnogi.

Samo što smo mi konstantni pa se za nas zna.

[19xx] 4ntraks
15 godina
Battlefield 4

Molioo bih korsnika skilleđžija da prestane koristiti izraz pr0zor jer sam ga prije par minuta zaštitio pečatom radnika niša, hvala.

tireN1337 kaže...

Ok, ajde onda vrati se tamo i guštaj. bok.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 13:08 (fila2208).
Moj PC  
2 2 hvala 1
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Molioo bih korsnika skilleđžija da prestane koristiti izraz pr0zor jer sam ga prije par minuta zaštitio pečatom radnika niša, hvala.

tireN1337 kaže...

Ok, ajde onda vrati se tamo i guštaj. bok.

Bok i  tebi {#}

13 godina
pirat kaže...

Jer je bug forum reprezentativan za populaciju igrača u svijetu :P. Jel ti to mene trolaš? Trebam stvarno stavljati linkove gdje i dice priznaje da značajan broj igrača ima problema sa rušenjem igre, da su požurili ekipu iz kontrole kvalitete kako bi izašli prije cod-a, nebrojene linkove sa drugih foruma gdje igrači izvještavaju o problemima sa igrom, itd.?

15 godina
neaktivan
pirat kaže...

meni radi savrseno, neznam o cemu ti pricas{#}

a ipak je ljudina, ja sam pomislio da nam se neno vratio{#}{#}

Battlelog: just_mau5
17 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...
pirat kaže...

Jer je bug forum reprezentativan za populaciju igrača u svijetu :P. Jel ti to mene trolaš? Trebam stvarno stavljati linkove gdje i dice priznaje da značajan broj igrača ima problema sa rušenjem igre, da su požurili ekipu iz kontrole kvalitete kako bi izašli prije cod-a, nebrojene linkove sa drugih foruma gdje igrači izvještavaju o problemima sa igrom, itd.?

Da!

Baš me zanima kako ćeš staviti nebrojene linkove. Ajde, I dare you motherfucker {#}

Freak Show Inc.
13 godina
Battlefield 4

Ispričavam se unaprijed ako je ovaj video već bio.

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
4 2 hvala 7
14 godina
Tonči kaže...

Ajde Tonci nemoj ga srat , da hitreg bude bolji na lanu ali da ce rijesiti 90% problem rofl to je totalna glupost hitreg u ovoj igri je totalno smece.

Spawnas se ne nekoga imas crni ekran 1-2 sec za to vrijeme ti nemozes nista ali tvoj lik je u igri i mogu te drugi normalno ubiti jel oce LAN  i to fixati?

Briju da ce BF4 biti neki esport (nece barem ne u ovom jadnom stanju) , pa igra nema osnovne opcije tipa pauze npr. neko crasha ili ga dc-a i moras igrati 4v5 {#}

Radi ti igra dobro ili ne tj. dal ti se crasha ili radi stabilno opce nije bitno cinjenica je da su izdali nezavrseni komad smeca zapakiran u celofan.

twice the pride double the fall
13 godina
Friday kaže...

Da!

Baš me zanima kako ćeš staviti nebrojene linkove. Ajde, I dare you motherfucker {#}

e baš bih mogao, al neću!

15 godina
Battlefield 4
Moj PC  
1 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice