Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.627.100
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
14 godina
Re: Battlefield 4
Tonči kaže...
Savjetujem ti da prijeđeš na Windowse 8 ako ti je stalo do BF4; razlike u performansama su znatne (oko 15-20%).

Isključi AV dok igraš BF4, bez obzira bio to Avast ili Avira ili što god.

Defragmentiraj disk barem jednom tjedno (nije SSD), pogotovo zbog pozicije page-filea.

Razlog stutteru je 90% vjerojatnosti u memoriji kartice ako imaš 1 GB VRAM-a. Nisam pretjerano proučavao FB3, ali kako je igra nova, ogromna je šansa da koriste compute shadere, da sve trpaju u VRAM što mogu i da je to problem. Postavi sve na max 1080px rezu i low detalje (definitivno zaboravi na FSAA). Igra jednostavno mora prebacivati podatke u VRAM, jer sve ne stane i stutter u tom slučaju mora nastajati kod rotiranja lika, bitne promjene scene (ulijeću ti drugi igrači, vozila i sl.), pogotovo kod otkrivanja kompleksnijih dijelova mape. Trenutak dok se stvar učita je čekanje i otuda pauza i pad FPS-a pa normalizacija nakon toga.

Drugi razlog koji često prati ovo je disk. Disk, ako je klasični, vjerojatno je solidno fragmentiran, dakle defragmentacija je obavezna jer je HDD bitno sporiji u AT-u od SSD-a kojemu je svejedno gdje je što zapisano. Kako Windowsi (igra) koriste i page-file u slučaju da ti nedostaje RAM-a, a koji se nalazi na disku, svako diranje toga je novi potencijalni stutter.

Treći razlog može biti AV. Često AV alati ne kuže pretjerano dobro što se događa pa će im pasti na pamet skenirati disk ili memoriju kod svakog pristupa page-fileu, fajlovima od igre i obrnuto (dakle, live scan) da bi "zaštitili" ono što se vrti u memoriji i podatke na disku. Zato ih isključi/onesposobi dok igraš.

Četvrti razlog mogu biti performanse. Iako BF solidno koristi 4 jezgre (FX 6300 ima 3 jezgre + 3 piped integer jedinice), najbitnije su single-core performanse po kojima Vishera nije baš neko iznenađenje, znatno je sporiji od recimo i5 procesora SB/IB generacije (upola) koje BF 4 bez problema proguta, a sama igra je zahtjevna i na tom polju. 

Najprije probaj ove stvari koje ne traže novac (pravimo se da to ne traži ni Win8), poput Windowsa, diska, AV-a, a onda razmišljaj o ostalome, ponajprije grafičkoj kartici s najmanje 2GB VRAM-a.

I provjeri da nemaš zrno graška ispod posteljine.

Možda se princeza nažuljala.

13 godina
neaktivan
Battlefield 4

Nakon sto je vecina ekipe s foruma glasala da se kupi BF4 sada, odlucih to uciniti.

Nakon (samo) 4-5 sati igranja odlucih podjelit s vama prve dojmove. Kratko i jasno, trenutni dojam je jedno umjereno razocarenje. Prvenstveno mi se ne svidja sto su pretjerali apsolutno sa svim - brojem gadgeta, dodataka, camo boja.....čemu? Netko je dobro primjetio koju stranicu prije: ..."katkad je manje - vise".

Iako je dizajn mapa lijep, uopce mi se ne svidja kolorit. Sve je nekako...prebljestavo, prsti od boja. Puno vise mi se svidja atmosfera u bf3. Znam da se vecini nije svidjao plavi filter, no po meni  je upravo plavi filter znacajno doprinosio atmosferi i cinio bojiste onim sto zapravo jest....Prozivio sam rat (a prema anketi i dosta ekipe ovdje), i pamtim ga upravo kao tmurnog, mracnog, sivog.....

To sto je sve dosta usporeno mi se ne svidja, no to je stvar navike,...sjecam se kako je bilo tesko naviknuti se na bf3 nakon bfbc2. Iako ovako na prvu - trebali su ostaviti taj dio kao u bf3.

Inace na mojoj konfiguraciji zasad nema nikakvih problema - mix izmedju high/med - uvijek imam avg 60-70fps, no probao sam sve na high i sve na med i nema apsolutno nikakve razlike u broju fps-a. Zasad nikakva rusenja igre ili izbacivanja sa servera, radi ok.....

4 0 hvala 0
13 godina
mirkossam kaže...

Nikako ne vidim ping na battlogu sta je problem

Dioptrija?

Vjerojatno je router kriv.

Ali, probaj da nije nesto od softvera. Ugasi antivirus, firewall, programe za kontrolu internet prometa.... Ne za stalno, samo za probu. Ak ce onda raditi , onda znas u cemu je problem, pa prema tome postupi dalje...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

pokusacu oa se javljam za 10 min

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Battlefield 4
e vidis upravo zbog svega ovoga gore sto su gore nabrojao ja sam prestao igrati bf4.

jednostavno previse stvari neradi kako treba. dok mi jedan dan nije diglo tlak sto mi se svaku rundu kresalo ili mi se napune rami pa moram resetirati, a i kada uspijem igrati tih par minuta toliko me nasekira cudno padanje da sam sebi rekao dosta.

bf4 nisam upalio vec 1tjedan i super mi je

poceo sam uciti igrati cs go. i preporodio sam se. onaj osjecaj kada igras counter strike i pucas po protivniku i sagnes se iza zaklona i reko sad sam mrtav a ono totalno suprotno, odma mi milo oko srca kako to lijepo radi.

ovih dana vjezbam na praznom serveru mehaniku igre, jer je potrebno kud i kamo duzi period ucenja i pravovremene koordinacije izmedu misa i tipkovnice nego sto je slucaj u bilo kojem fps-u.

znaci nema onog da te njubovi ubijaju jer onaj tko te ubije ima perfektan aim i super koordunaciju izemdu misa i tipk.

zato i mene u pocetku ubijaju kao konji dok neuvjezbam mehaniku ali veci mi je gust odigrati cs i imati 10:10 jer zanm kada poginem da sam poginuo svojom krivicom a ne zato sto sam pao od jednog metka ili iza zaslona.

krivulja ucenja u bf4 je totalni promasaj kao da igras neku djecju igru. u cs go nema boga da ubijes covjeka ako si naucio pucati i hodati. bas moras postici taj sklad izemdu tipkobvice i misa. zato u toj igri njubovi te ni nemogu ubijati jer njub nikada nece nauciti tu tehniku ili je nece u potpunosti usavrsiti.

mislim da sam si produzio 10godina zivota sto sam odustao od bf4. ovo sto su oni napravili od ove igre to je nedopustivo. vjerujem da nisam jedini kojega su otjerali sa tom svojom politikom prema igracima. ajde da sada vidim tko mi je rekao da cu natuci preko 1000 sati. jednostavno je igra u totalnom rasulu i to je nedopustivo. neznam niti jedan aspekt igre da radi kako treba. mislim da ce im na iducem bf serijaknu prodaja drastcno pasti jer jednostavno nisu normalni sta napravise od ovd igre da sam odustao od nje sto nebi nikada rekao da cu napraviti, ali ovakvu dozu neozbiljnosti sa njihove strane nisam vise mogao podnijeti.

17 2 hvala 3
14 godina
BFBeast kaže...
 ja sam prestao igrati bf4.

Yesssss... 

Zapravo,cekaj malo.. Špelac,sta cemo sada kada nemamo trovača u temi? {#}

13 godina
Battlefield 4

Ne sviđa mi se ona zidina na stazi Caspian.

Niti oni silni bunkeri, podzemna sranja i ostalo.

Mislim da će nova staza Caspian biti žešći fail.

@Ljudina

Mi se brusimo za Titanfall - do tada stišćemo zube i nastavljamo s BF4, tu i tamo opsujemo (češće nego u bilo kojoj drugoj igri) i s vremena na vrijeme imamo dobru rundu (rjeđe nego u bilo kojoj drugoj igri).

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
5 8 hvala 1
16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...

Ne sviđa mi se ona zidina na stazi Caspian.

Niti oni silni bunkeri, podzemna sranja i ostalo.

Mislim da će nova staza Caspian biti žešći fail.

@Ljudina

Mi se brusimo za Titanfall - do tada stišćemo zube i nastavljamo s BF4, tu i tamo opsujemo (češće nego u bilo kojoj drugoj igri) i s vremena na vrijeme imamo dobru rundu (rjeđe nego u bilo kojoj drugoj igri).

Zamisli ti koji su to idioti?! Stave zidinu na onakvom sranju od pozicije, a bunkeri će samo pomoći njubarama da iz skrovišta rokaju po pro igračima. Skrivanje u bunkeru, iza zida, podzemni kompleksi, takva idiotarija.

Umjesto da su napravili jednu veliku ledinu s ukusnom trav... hmm, čekaj, jel' pričamo o pašnjaku za ovce ili borbenom polju za heavy-recoil pro igrače? Ili je to isto?

Predlažem da staviš veto u EA da ne izdaju mapu. Dovoljan je jedan poziv takvog profesionalca i legende i da vidiš kako će se pokunjiti... Konji jedni.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
Battlefield 4

Ma ne, trebaju napraviti mapu otvorenu kao što je bandar desert bez drveća samo čista ravnica pa da ju opet nitko ne igra jer im se neda trčat i onda poginuti na sred nićega jer nemaju zaklona.{#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
drahic kaže...
BFBeast kaže...
 ja sam prestao igrati bf4.

Yesssss... 

Zapravo,cekaj malo.. Špelac,sta cemo sada kada nemamo trovača u temi? {#}

Ne ide on nikud, budi bez brige...

Ima zgodan snimak o babunu koji podigne kamen i onesvijesti se kad ugleda zmiju. Čim dođe sebi odmah ide ponovo pogledati pod kamen i naravno - opet padne u nesvijest. I tako u krug...

Freak Show Inc.
13 godina
Tonči kaže...

Zamisli ti koji su to idioti?! Stave zidinu na onakvom sranju od pozicije, a bunkeri će samo pomoći njubarama da iz skrovišta rokaju po pro igračima. Skrivanje u bunkeru, iza zida, podzemni kompleksi, takva idiotarija.

Umjesto da su napravili jednu veliku ledinu s ukusnom trav... hmm, čekaj, jel' pričamo o pašnjaku za ovce ili borbenom polju za heavy-recoil pro igrače? Ili je to isto?

Predlažem da staviš veto u EA da ne izdaju mapu. Dovoljan je jedan poziv takvog profesionalca i legende i da vidiš kako će se pokunjiti... Konji jedni.

Ja sve što govorim iza toga stojim pošto imam pregršt iskustva i znam u što se neke stvari mogu izroditi.

Ti, trolaš jer nemaš blage veze o ničemu.

Mislim na igru, da se ne uvrijediš.

Što misliš što će se dogoditi s tim zidom?

Imaš 2-3 prolaza za tenkove, odnosno vozila - i to je problem.

Tenkovi su ionako inferiorni svemu pa čak i pješadiji u BF4 i onda im još ograničiš prostor za manevar stavljajući zidinu posred mape.

Caspian je staza koja je bila orijentirana za vozila.

Zidina ju čini neigrivom za ta ista vozila.

Prije si imao dvije-tri pozicije za snajpere - sad ih imaš malo više.

Osim toga ti bunkeri i tornjevi će biti problem i zbog engija sa samoljepljivim projektilima.

Ustvari što ja tebi objašnjavam kad ćeš ti ionako zaleć u podzemnom hodniku u mrak i čekat nekog naivnog prolaznika.

[19xx] 4ntraks
13 godina
Jack Sparrow kaže...

Ma ne, trebaju napraviti mapu otvorenu kao što je bandar desert bez drveća samo čista ravnica pa da ju opet nitko ne igra jer im se neda trčat i onda poginuti na sred nićega jer nemaju zaklona.{#}

Bandar je bila odlična mapa.

To što je njubovi nisu znali igrat je njihov problem.

Također je to bila mapa orijentirana vozilima, ali je bilo pozicija i za infantry tako da šatafakapnjub.

Zidina posred staze Caspian će od te iste staze napraviti nešto sasvim drugo.

To neće biti ono što smo igrali, ono na što smo navikli.

To će biti potpuno drugi doživljaj, odnosno igra na toj stazi.

Mark my words.

BTW

Ljudi su glasali za tu mapu.

Znači da im se sviđala takva kakva je.

Oni stave zid i podvale muda pod bubrege.

Još jedan dokaz da DICE boli kita za igrače... odnosno čimpanze misle da su bolji od nas pa nas prcaju.

Ako tako nastave, neće imati koga prcat.

[19xx] 4ntraks
16 godina
odjavljen
Battlefield 4

nisam zadovoljan sa igrom... random rušenja su mi već počela ić jako na živce a ni oni aviončići u najavi mi nisu dragi. ni battlepackovi. ni xp boostevi.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
10 1 hvala 0
13 godina
skank666 kaže...

nisam zadovoljan sa igrom... random rušenja su mi već počela ić jako na živce a ni oni aviončići u najavi mi nisu dragi. ni battlepackovi. ni xp boostevi.

Tonči i Kuky jedva čekaju aviončiće jer je to jedini način da ubiju protivnika.

Možda napokon navuku K/D u pozitivu? :P

[19xx] 4ntraks
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

sve sam pogasio ali nikako mi ne cita ping svima ostalima pokaze ali samo moj stoji linija

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...

Ja sve što govorim iza toga stojim pošto imam pregršt iskustva i znam u što se neke stvari mogu izroditi.

Ti, trolaš jer nemaš blage veze o ničemu.

Mislim na igru, da se ne uvrijediš.

Što misliš što će se dogoditi s tim zidom?

Imaš 2-3 prolaza za tenkove, odnosno vozila - i to je problem.

Tenkovi su ionako inferiorni svemu pa čak i pješadiji u BF4 i onda im još ograničiš prostor za manevar stavljajući zidinu posred mape.

Caspian je staza koja je bila orijentirana za vozila.

Zidina ju čini neigrivom za ta ista vozila.

Prije si imao dvije-tri pozicije za snajpere - sad ih imaš malo više.

Osim toga ti bunkeri i tornjevi će biti problem i zbog engija sa samoljepljivim projektilima.

Ustvari što ja tebi objašnjavam kad ćeš ti ionako zaleć u podzemnom hodniku u mrak i čekat nekog naivnog prolaznika.

:) Opet se nerviraš, a nije dobro za želudac, ;O

Nego, pa što nam treba? Ledina? Ali, stvarno?! - Poanta je u kompleksnim mapama, mapama u 3 dimenzije. Tenkovi nisu inferiorni baš, samostalno ih je nemoguće ubiti. Što ti smetaju snajperi? Ja igram ugl. snajpera i to ofenzivnog, zakloni mi trebaju Trebaju i svoj pješadiji.

Naravno, tebi to otežava nabijanje scorea silovanjem iz neke pozicije koju si naviknut koristiti na otvorenom prostoru? Heli? Avion? Tenk?

16 godina
Skilledžija kaže...

Tonči i Kuky jedva čekaju aviončiće jer je to jedini način da ubiju protivnika.

Možda napokon navuku K/D u pozitivu? :P

Pa naravno, to će biti taman za kamperčiće po krovovima i samo takvi se boje toga, a kolko vidim ti se bojiš toga ko vraga. :P

Ako želiš igrati stari caspian imaš ga na BF3, pa bilo bi glupo da je potpuno ista mapa. Ovdje su ga promijenili kako bi trebao drugačiji pristup igri. GIF

16 godina
moderator
Battlefield 4
@Antraks
Previše nade polažeš u Titanfall.

Koliko sam vidio već nakon 3 killa imaš robota i onda samo roboti,roboti,roboti i skakanje po svim živim zgradama.

Nadam se da će biti neki mod bez tih **** robota,al za sad mi ne djeluje baš.
سمندری ڈاکو
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

tak sam i ja polagao sve nade u bf4 da bi na kraju bio fail svih failova.

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
4 8 hvala 0
16 godina
odjavljen
Battlefield 4

Roboti mogu biti jako zabavni. Nisi igrao MechWarriora? Shogo MAD? Klasici i legende PC igara...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

:) Opet se nerviraš, a nije dobro za želudac, ;O

Nego, pa što nam treba? Ledina? Ali, stvarno?! - Poanta je u kompleksnim mapama, mapama u 3 dimenzije. Tenkovi nisu inferiorni baš, samostalno ih je nemoguće ubiti. Što ti smetaju snajperi? Ja igram ugl. snajpera i to ofenzivnog, zakloni mi trebaju Trebaju i svoj pješadiji.

Naravno, tebi to otežava nabijanje scorea silovanjem iz neke pozicije koju si naviknut koristiti na otvorenom prostoru? Heli? Avion? Tenk?

Ti si k'o Kuky kad je sa 5 minuta provedenih u tenku pisao kako su tenkovi odlični.

Ne vidim da se sad tako izjašnjava s nešto više vremena što je bivao u tenku.

Jesi ti vozio tenk u BF4?

Ja jesam pa ću ti reći da ti protiv pješadije sa samonavodećim projektilima nemaš nikakve šanse.

Ukoliko imaš gunnera ili je taj vojnik na čistini, onda da.

A ako se on ima gdje sakriti - ti si gotov za manje od minute.

Ako taj slučajno ima kompića - gotov si, a da ne znaš što te snašlo.

Za trojicu ti ne moram ni objašnjavati - valjda si skužio?

BTW

Ono što je Kuky pisao kad smo prvi put raspravljali o tenkovima - zaštita protiv samoljepljivih projektila.

Narano da ne radi :)

Kao što ne radi niti jedna zaštita na vozilima u igri.

Bacim smoke, pogodim me sranje, imam tu zaštitu, pogodi me sranje, bacam flare u avionu, helju pogodi me sranje.

Ne znam zašto Cyber ne vozi tenkove, ali je vjerojatno probao malo voziti pa nek ti on objasni kao čovjek s najviše iskustva tu na forumu.

Što se agresivnog snajpanja tiče... ti pod agresivnost podrazumijevaš prebacivanje s lijevog prozora na desni dok si u nekoj od zgrada?

[19xx] 4ntraks
13 godina
Jack Sparrow kaže...

Ako želiš igrati stari caspian imaš ga na BF3, pa bilo bi glupo da je potpuno ista mapa. Ovdje su ga promijenili kako bi trebao drugačiji pristup igri. GIF

Pristup igri se utoliko mijenja koliko su promijenili mehaniku igre, oružja, vozila.

Mapa je kao takva morala ostati identična.

Ustvari, neke kozmetičke promjene su dobrodošle, ali drastične poput zidine preko cijele staze nikako.

Kao što kaže Ljudina: to je nedopustivo!

[19xx] 4ntraks
14 godina
drahic kaže...
drahic kaže...

Dobivam ovaj error.

Sa cime je on povezan?

the instruction at 0x40c4bb45 referenced memory at 0x0000c688 the memory could not be read

Anyone?

Nitko nista nezna od svih ovih vrsnih strucnjaka kada je ozbiljniji problem? 

16 godina
Battlefield 4

Antraks ja sam ti napisao da sam vozio tenkove par rundi ali su se rušili serveri. Eto sad kad sam više vozio tenk još uvijek tvrdim da su dobri.

A to što te sve pogodi je jer te gađaju govnima, budi bolji čovjek pa će te gađati raketama, a ne sranjima jer protiv njih nema obrane. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 11:17 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
pirat kaže...
@Antraks
Previše nade polažeš u Titanfall.

Koliko sam vidio već nakon 3 killa imaš robota i onda samo roboti,roboti,roboti i skakanje po svim živim zgradama.

Nadam se da će biti neki mod bez tih **** robota,al za sad mi ne djeluje baš.

A znam, hvatam(o) se za slamku spasa.

Samim time što EA ima prste upletene i u Titanfall moram priznati da me strah konačnog ishoda.

Igra ima potencijal, a što će na kraju ispasti ćemo vidjeti.

[19xx] 4ntraks
16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
...

Ja jesam pa ću ti reći da ti protiv pješadije sa samonavodećim projektilima nemaš nikakve šanse.

...

Nisam, sjeo jednom i nisam mogao preživjeti dulje od minute pa sam odustao...

{#}

16 godina
moderator
Battlefield 4
@Tonči
Igrao sam Hawken,i jedino je destrukcija bila kul(koju titanfall brijem ni nema)

Već u startu imam dojam da će mi igra biti govno

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Skilledžija kaže...
...

...

{#}

Freak Show Inc.
13 godina
Tonči kaže...

{#}

Kad god hoćeš 1 na 1.

Ti u tenku, ja u AA-u ako hoćeš.

[19xx] 4ntraks
13 godina
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...

{#}

Kad god hoćeš 1 na 1.

Ti u tenku, ja u AA-u ako hoćeš.

Ova rečenica me nešto podsjeća na onog Stormića....  {#}

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice