Volt mod

poruka: 12
|
čitano: 2.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Volt mod
pitanje

Imam XFX 9800 GT Standard s FC 2 bundleom. OC-ao sam ju ali me interesira kako napraviti volt-mod (imam intel ploču pa nemogu u bios-u), da li je moguće s nekim software-om ili...

Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Volt mod

moguće, s NiBiTor-om, s ovime možeš promijenti defaultne postavke u biosu grafičke, npr. frekvenciju GPUa, memorije, voltažu, temperaturu pri kojoj se automatski ugasi i slično... Doduše ovo nisam koristio već par godina pa se možda nešto promijenilo... Uglavnom, program uzme presliku tvog biosa, ti na njemu izvršiš promijene i zatim flashaš svoju grafičku s novim biosom... Ima i naprednijih postavki, poput otključavalja shadera na starijim grafuljama, i još nekih koje je bolje ne dirati :) ja nikad nisam imao problema s njim, ali ovako je moguće zahebati grafičkju, zato nemoj baš previše eksperementirati...

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectcat/cat,2/ - ovdje možeš skinuti još par programa, i već gotove biose za tvoju grafiku....

Ako misliš na hardverski voltmod, to više manje ovisi o grafičkoj. Rijetko koja se može tako (ja znam za 6600GT, 6800LE i ako se ne varam 7800), a za novije neznam...

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Volt mod

Ja neznam točno kako update-at bios od grafičke. Skinija sam ga i kad kliknem na njega instalacija se ne pokreće a i proba sam sa Asus update programom ali ga on ne prepoznaje.

Zna li tko kakvo ga točno triba nadogradit??

Intel Q6600 @ 2,8 + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT WD 320GB Antec Sonata III 500
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Volt mod
niki kaže...

moguće, s NiBiTor-om, s ovime možeš promijenti defaultne postavke u biosu grafičke, npr. frekvenciju GPUa, memorije, voltažu, temperaturu pri kojoj se automatski ugasi i slično... Doduše ovo nisam koristio već par godina pa se možda nešto promijenilo... Uglavnom, program uzme presliku tvog biosa, ti na njemu izvršiš promijene i zatim flashaš svoju grafičku s novim biosom... Ima i naprednijih postavki, poput otključavalja shadera na starijim grafuljama, i još nekih koje je bolje ne dirati :) ja nikad nisam imao problema s njim, ali ovako je moguće zahebati grafičkju, zato nemoj baš previše eksperementirati...

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectcat/cat,2/ - ovdje možeš skinuti još par programa, i već gotove biose za tvoju grafiku....

Ako misliš na hardverski voltmod, to više manje ovisi o grafičkoj. Rijetko koja se može tako (ja znam za 6600GT, 6800LE i ako se ne varam 7800), a za novije neznam...

Kako si i sam rekao, štošta se promijenilo od serije 6 i 7. Tako da mod preko BIOS-a nije moguć, ili je moguć i vrlo maloj mjeri (8800 kartice).

@autor teme - najbolje da si škicneš na XS forum ili VR-Zoneove stranice, jer su to glavna mjesta za takve stvari.
16 godina
neaktivan
Volt mod

Mislim da ti je ovo dosta:

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

Za ostalo imas PM!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Rino kaže...

Mislim da ti je ovo dosta:

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

Za ostalo imas PM!

hvala ali ja imam 9800.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Volt mod

Po tko zna koji put...9800GT=8800GT

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Rino kaže...

Po tko zna koji put...9800GT=8800GT

da znam ali zar PCB nije niti trunku različit?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Volt mod

Pa ako je tvoja referentna nema razlike!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Volt mod

Da li je moguće preko BIOS-a

mijenjat voltažu grafe?

radi se o 8800GTS 512mb

ako bi mogao povečat voltažu

tada bi grafa bila stabilnija na višim frekvencijama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Volt mod

Bila bi! 8800GT se moze softmodati LINK! 8800GTS vec dolazi s vGPU 1.1V tako da nista od toga!

Evo jos malo za 8800GTS LINK!

I vjerojatno najjednostavnije objašnjeno LINK!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 23:05 (Rino).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rino kaže...

Bila bi! 8800GT se moze softmodati LINK! 8800GTS vec dolazi s vGPU 1.1V tako da nista od toga!

DAMNIT!
žao mi je....

pa i ne mogu nigdje naći za moju grafu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice