Vaš prvi ili najbolji overclock

poruka: 249
|
čitano: 65.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Vaš prvi ili najbolji overclock
Arai kaže...
emerik kaže...
Arai kaže...

Maximalna temp. je bila 71 stupanj. Zato i pitam, da nekaj ne zahebem.

Dobro,ak ti nije preglasna možeš još malo povećati bzinu venta(trebaš ATI Tray Tools).Bolje da je temperatura niža.A koju točno imaš grafu?

Sad budem skinul ATI Tray Tools... Hvala na savjetu!
Imam Sapphire ATI Radeon HD 4850.
 to ti je malo puno meni su temperature bile 35-40 i dok je bilo full load oko 63 najvise
intel-nvidia :( (glavni pirat na forumu)
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Arai kaže...
emerik kaže...
Arai kaže...

Maximalna temp. je bila 71 stupanj. Zato i pitam, da nekaj ne zahebem.

Dobro,ak ti nije preglasna možeš još malo povećati bzinu venta(trebaš ATI Tray Tools).Bolje da je temperatura niža.A koju točno imaš grafu?

to ti je malo puno meni su temperature bile 35-40 i dok je bilo full load oko 63 najvise

Sad budem probal povećat brzinu venta, pa da vidim kakve će bit onda temperature
16 godina

Ali on ju je overclockal,poglej u prijašnjim postovima kolko.Viče
AC Milan
16 godina
protjeran
emerik kaže...

Ali on ju je overclockal,poglej u prijašnjim postovima kolko.Viče
 lol pa i ja sam clocko al dobro cuo sam da te kartice mogu i do 100C tak da nije strasno valjda
intel-nvidia :( (glavni pirat na forumu)
16 godina
neaktivan

Ne 70C je granica inače slijedi pucanjue tekstura

fotoforum.forumotion.net
16 godina
 lol pa i ja sam clocko al dobro cuo sam da te kartice mogu i do 100C tak da nije strasno valjda
 A u "Moj PC" ti piše da imaš nVidia karticu.
AC Milan
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Kak može nakon 70 C slijediti pucanje tekstura? Najmanje 15-20 kartica imaju temperaturu preko 70 C pod punim opterećenjom, a neke čak i bez opterećenja...
Šta bi bilo s Gigabyteovom GeForceicom 9600 GT Turbo Force, ona ima pasivni hladnjak i grije se na 112 C...
Na defaultnim postavkama moja se ne grije preko 64 C.  ATI Tray Tools mi ne radi, instalirao sam ga ali ga neće pokrenuti. Ima možda još koji program koji
regulira brzinu venta? Mislim da sam vidio ne što u Riva Tuneru... Može pomoć ako ko zna?
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 10:19 (Arai).
16 godina
neaktivan

I moja Gainward 4870 kada sam skinuo sam modul sa ventovima grijala se u idleu na 60C, kada bi pokrenuo neku igru, čim prijeđe 75-80C gotovo, VPU recovery. Inače 4850 i 4870 imaju isti GPU pa sam procjeni

fotoforum.forumotion.net
16 godina
Arai kaže...
Oly_E3 kaže...

Kak može nakon 70 C slijediti pucanje tekstura? Najmanje 15-20 kartica imaju temperaturu preko 70 C pod punim opterećenjom, a neke čak i bez opterećenja...
Šta bi bilo s Gigabyteovom GeForceicom 9600 GT Turbo Force, ona ima pasivni hladnjak i grije se na 112 C...
Na defaultnim postavkama moja se ne grije preko 64 C.  ATI Tray Tools mi ne radi, instalirao sam ga ali ga neće pokrenuti. Ima možda još koji program koji
regulira brzinu venta? Mislim da sam vidio ne što u Riva Tuneru... Može pomoć ako ko zna?
 Riva Turner ti je za nVidia kartica,a ne ATI.ATI Tray Tools koji ja imam i radi ti je na ovoj adresi.
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:01 (emerik).
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Arai kaže...
Oly_E3 kaže...

Riva Turner ti je za nVidia kartica,a ne ATI.ATI Tray Tools koji ja imam i radi ti je na ovoj adresi.

Znam da je Riva Tuner za nVidiu... Ali opet isto sr*nje, download-am, instaliram i dvokliknem na ikonu i ništ se ne događa.
Neće je otvoriti.
16 godina
Arai kaže...
Znam da je Riva Tuner za nVidiu... Ali opet isto sr*nje, download-am, instaliram i dvokliknem na ikonu i ništ se ne događa.
Neće je otvoriti.
 Moraš instalirati ATI Tray Tools.I njega ne otvaraš na običan način.Prvo instaliraš i onda ti se u desnom donjem kutu(Taskbar) pojavi jedan ikonica od ATI Tray Tools,desni klik-Hardware-Overclocking Settings-Fan i tam si narihtaš.Nadam se da sam ti pomogel.
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:21 (emerik).
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Arai kaže...
Neće je otvoriti.
 Moraš instalirati ATI Tray Tools.I njega ne otvaraš na običan način.Prvo instaliraš i onda ti se u desnom donjem kutu(Taskbar) pojavi jedan ikonica od ATI Tray Tools,desni klik-Hardware-Overclocking Settings-Fan i tam si narihtaš.Nadam se da sam ti pomogel.

Kužim!! Hvala puno... Sad budem to ja naštelal.
16 godina
neaktivan

Riva tuner je i za nvidiine i za ATieve kartice. Ja sam sa Rivom  naganjao 4870 do 840MHz

fotoforum.forumotion.net
17 godina

steta sta nemam vise validacija na kompu

ali definitnvo e8400 na 4.3ghz i q6600 na 4.2ghz pri zracnom hladenju (oba dva hladena scythe orochijem tada)

16 godina
neaktivan

Još sam malo OC-ao grafu. No, temperature mi se čine velike 74 C...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Arai kaže...

A si povećal okretaje ventilatora?
AC Milan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Arai kaže...

A si povećal okretaje ventilatora?
  Da, jesam. Sad mi je GPU na 705 MHz, a memorija na 1080 MHz.
  Zakaj nebrem stavit screenshot?
16 godina
Arai kaže...
 Ali to je sad skoro nikakav ocerclock,za 5 Mhz.
AC Milan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Arai kaže...
 Ali to je sad skoro nikakav ocerclock,za 5 Mhz.

Znam... Stavil bi ja i više, ali nejde. Već na 710 MHz se ruši. Budem kasnije probal povećati takt memorije, bez da diram GPU.
Bilo kakav prijedlog je dobrodošao!
16 godina
Arai kaže...

Znam... Stavil bi ja i više, ali nejde. Već na 710 MHz se ruši. Budem kasnije probal povećati takt memorije, bez da diram GPU.
 Ne,pusti ga na 705 i 1080 Mhz,samo povećaj s Ati Tray Tools brzinu venta.
AC Milan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Arai kaže...

Ne,pusti ga na 705 i 1080 Mhz,samo povećaj s Ati Tray Tools brzinu venta.

Povećal sam ja brzinu venta, vrti se na 100%, ali nema neke razlike u temperaturi. Prije sam ga imal na 80% i temperature
su skoro pa identične. Stavil bi ja screenshot, ali nebrem...Neka greška se javlja!
Zakaj nebi probal podići takt memorije, bez da diram GPU ?

Moja kartica nije referentna i izgleda ovak.

A ovo je referentna kartica. Za svoju neznam kakve su MAX. temperature.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 10:13 (Arai).
16 godina

Za sada mi je najbolji clock, q6600 @ 3.6 Ghz @ 1.51V

krpelj sa bazukom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja sam svojeg Q6600 uspio nekim čudom natijerat iznad 3,6Ghz.

No voltaže su i više nego normalne.Na Vcoreu je 1,60v.Na FSB-u je +0,15v više nego normalno.I na GMCH-u je +0,25v više nego normalno.

Ja sam koji jesam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORG kaže...

A jel stabiln?.Ja sam isto probal na 1,51v.No pod opterečenjem(EVEREST 5.0) mi se sruši za deset sekundi.
Ja sam koji jesam.
16 godina
microman kaže...
BORG kaže...

A jel stabiln?.Ja sam isto probal na 1,51v.No pod opterečenjem(EVEREST 5.0) mi se sruši za deset sekundi.
 Nije stabilan ali u igrama se nerusi, nas dvojca smo bas dobili losu verziju, kad vidim neke forumase koji drze q6600 3.6Ghz na 1.36V srce mi pucaMršti se
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
microman kaže...
BORG kaže...

Nije stabilan ali u igrama se nerusi, nas dvojca smo bas dobili losu verziju, kad vidim neke forumase koji drze q6600 3.6Ghz na 1.36V srce mi pucaMršti se
 Ja imam MB Gigabyte X48-DS4.Neznam koju ti imaš no ako imaš Gigabytovu sa sličnim BIOS-om probaj povečat napon FSB-a za +0,5 i napon GMCH-a za +0,25v i radit če ti stabilno kao meni.
No ja ti to ne preporučujem da imaš tak stalno ako nemaš aktivno hlađenje na čipsetu ili ako imaš CF.Uglavnom činjenica je da imamo jako lošu verziju.
Ja sam koji jesam.
16 godina
microman kaže...
 Ja imam MB Gigabyte X48-DS4.Neznam koju ti imaš no ako imaš Gigabytovu sa sličnim BIOS-om probaj povečat napon FSB-a za +0,5 i napon GMCH-a za +0,25v i radit če ti stabilno kao meni.
No ja ti to ne preporučujem da imaš tak stalno ako nemaš aktivno hlađenje na čipsetu ili ako imaš CF.Uglavnom činjenica je da imamo jako lošu verziju.
 Imam EP35-DS3, losija nego tvoja ali ja se necu previse igrat sa naponom FSB-a da nekaj ne zeznem, jer ne mjenjam tak cesto komponenteNamigiva
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 14:10 (BORG).
16 godina
neaktivan

Athlon X2 5400+ sa 2,8 na 3,2 GHz, najvise je isao do 3,36 GHz (nemam SS), na FSB preko 240 MHz bi mi dosao BSD.

A grafa me iznenadila, ide ona ovako bez problema, mislim da oce ona i vise. Temp grafe je 40 u idle, 65 u load, vent radi na 100% stalno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam pitanje. S koji programom mogu pogledati temperature u idle-u (neaktivno) i load (opterećeno)??

Koji vi koristite, koji je nabolji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arai kaže...

Imam pitanje. S koji programom mogu pogledati temperature u idle-u (neaktivno) i load (opterećeno)??

Koji vi koristite, koji je nabolji...

Ako je za proc onda Core Temp.Nema pouzdanijeg od toga.
Ja sam koji jesam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice