Problem nakon overklokiranja

poruka: 23
|
čitano: 3.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ako moze pomoc !!!
Posjedujem sljedeću konfiguraciju cpu Intel pentium 4 3 GHz, mbo Asus P5GD1 PRO , RAM 1,5 gb Kingston 400. Htio sam ga overklokovati ali ne previše ,overklok sam uradio sa Asusovim Aiboosterom programom koji je došao sa matičnom pločom, uradio sam overklok u postocima 10%. Sve je bilo super i sve je stimalo, da bi nakon otprilike 3 tj dok sam bio na internetu komp zablokirao i ja sam ga restarto, kod podizanja sustava javilo mi je da je overklokiranje neuspjelu i da bi trebao napraviti neke ispravke u biosu, to sam probao tj vratio sam sve na pocetne vrijednosti al svejedno nista. Probao sam i izvaditi bateriju s maticne ali ni to ne pali. Sto mi je raditi??? Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reci nam što točno piše kada ti se pojavi pogreška- i da li ti se ta pogreška pokaže u os, prilikom bootanja os-a ili kod biosa.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

prilikom bootanja os-a.

nije mi tu komp pa ne znam tocno sto pise, al prevedeno overklokiranje je neuspjelo, rekonfigurirajte postavke u biosu. To sam probao pa nista svejedno se vraca na staro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam jel sam u pravu, ali koliko sam ja shvatio (imam maticnu P5K) AIbooster radi na taj nacina da ukoliko procesor opteretis nekim aplikacijama, igrama ili necim drugim, on ce pokusat sam overclockat sistem u postotcima koje si ti definirao, znaci tih 10%. U svakom slucaju ako vec radis overclock napravi ga manualno i pokreni sve moguce stress testove, AIbooster nije bas nesto pouzdan.

Sto se tice tvog problema, ako mozes podignut OS bez problema onda su ti postavke vracene na default, jedino sto ti pri svakom bootanju napise da overclock nije uspio (+ sigurno ti pise da stisnes F1 za BIOS setup) zbog ukljucenog AIboostera, jesi probao u BIOSu namjestit na default postavke? I jesi li mozda probao prebaciti jumper za reset cmos-a?

P.S. jesi  AIbooster podesavao iz windowsa ili bios-a?

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. Xvision GF8600GT 512MB
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 13:23 (expozed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne mogu podignuti OS u tome i je problem, probao sam u biosu postavke na default i napravio sam reset cmos-a i nista mi ne pomaze. Iz windowsa sam podesavao aibooster

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi probao ugasit komp i iskljucit napajanje te ga nakon par sekundi ponovno upalit i probat bootat?

Kod mene to uvijek pali.

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gainward radeon HD 4870,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesam al ne vrijedi!

Maticna mi ima    C.P.R.(CPU Parameter Recall), dal se to nalazi na ploci kao jumper za reset CMOS-a ??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovu maticnu imam

http://www.asus.com.au/products.aspx?modelmenu=2&model=632&l1=3&l2=11&l3=24

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno bedasti odgovori.Normalno da ti to piše kad ti prilikom podizanja ustava Windowsi prek tog programa overcklockaju komp,bios ti ništ ne znači kad nisi komp overcklockal prek njega.

Sad možeš sam probati ući u safe mode od Windowsa,pa taj program izbrisati,ili promjeniti postavke u njemu.U safe modu ti se komp ne bi trebal overcklockati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 13:51 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a kako da udem preko safe moda kad nema ponudene te opcije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa stisni F8 prije podizanja sustava,jeb..Pa to bi bar trebal znati prije nego se ideš baviti sa overcklockom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e kad bi to bar bilo tako jednostavno onda ne bi ni bio na forumu, ne mogu zato i pitam za pomoc

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem nakon overklokiranja

F8 pritišći..... F8
kad ti se boota - počni pritiskat kad ti se pojavi ona tablica na bootanju - onda će ponuditi safe mode... 

imam život, nemam grobno mjesto
16 godina
neaktivan

Dobro je tomo rekao, samo pitanje do koje faze se odvija bootanje, pitanje je da li upoce moze doc do OS meni-a za Safe mode, jer nam nije rekao tocne simptome do kuda dolazi s bootanjem i da li se komp zbloka ili mu mozda nece uopce OS dignut... Ako se komp zblokao a napravio je reset u kriticnom trenutku nemora bit da je overclock u pitanju vec OS...

Ugl. ne mozemo ti pomoci (ako se da :) ) ako nam ne das konkretne informacije

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. Xvision GF8600GT 512MB
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 13:54 (expozed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda pozabi moj savjet jer sam ja mislil da ti se komp ruši kod podizanja Windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako to ne uspije dal postoji jos koji nacin?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gle, mozemo ovako do sutra, kada saznas zbog cega se nece boot-at OS, tj. pise li sto (Operating System Not Found?), zamrzne li se u nekoj fazi bootanja, ugasi si se komp  ili slicno, ne mozemo znat o cemu se radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro, javim sutra malo detaljnije jer mi nije tu komp!

moze na pvt??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa mislim da nije problem ako i tu stavis svoje opis problema, vjerujem da ce i drugi pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako nista drugo probaj staviti cd od windowsa i probaj reinstall..samo ti to moze donekle pomoci ako nista do sada nije(pa ni safe mode)Iznenađen

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo dode mi do ovoga

---------------------------------------------------

Pres DEL to run Setup

Pres f8 for BBP POPUP

PC-2700 Dual Channel Asymetric

Checking NVRAM....

Initializing USB Controllers.. Done.

1536 OK

Auto-detecting pri master... ATAPI CD-ROM

Auto-detecting 3rd master...IDE Hard disk

Pri master:_NEC DVD_RW

3rd Master: WDC

Auto-detecting USB Mass Storage devices...

Overclocking faild! Please enter Setup to re-configure your system

Press F1 to run SETUP

Press F2 to load default values and continue.

----------------------------------------------------------------------------

to sa f2 ne pomaze, kao ni sa f1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zbilja cudno, jesi siguran da ti tipkovnica ukljucena?:D shala

No cudno je to da stane na tim opcijama i ne krece dalje, jesi probao preko jumpera resetirati BIOS (slika prilozena sam manuala od tvoje maticne).

Probaj to, inace nemam ideja, osim ako nije nesto riklo (cmos..)?

Mozda je netko ima slicne probleme pa ti se javi

EDIT: Jesi probao prije samog pocetka kod chekiranja RAM-a stiskti DEL za ulazak u BIOS

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 21:03 (expozed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj da li ti je FSB ispravno naštiman..... 
Tvoja matična ima ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) - što znači da u slučaju neuspjelog clockanja sredi postavke s prvim restartom...
I stvarno pogledaj tipkovnicu.... a ako je usb - probaj neku s PS2 (iako bi i usb trebala raditi)

imam život, nemam grobno mjesto

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice