Pomoć oko 6970

poruka: 47
|
čitano: 4.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć oko 6970
athlon64 kaže...
minikdo kaže...
ako je to epic fail, daj mi onda ti neki ducan koji ima jeftinije, a ne da mi pametujes

evo gamer me preduhitrio , 600kn razlike je ogromna razlika dušo ;)

A možda je on pun para pa mu je 600 kn sitnica.{#}

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
minikdo kaže...
nisu puno jeftiniji, tolika razlika u cijeni bi mi bio putni trosak do zg-a, tak da mi je svejedno di kupim

Pa čuj razlika između gtx 570 u admu i linksu je oko 600 kn,a meni to i je razlika.

btw. adm ti ima besplatnu dostavu za iznose preko 200kn.

Dostava je besplatna preko 2000kn a ispod toga je 45kn {#}

14 godina
protjeran
athlon64 kaže...
minikdo kaže...
ako je to epic fail, daj mi onda ti neki ducan koji ima jeftinije, a ne da mi pametujes

evo gamer me preduhitrio , 600kn razlike je ogromna razlika dušo ;)

nemoj ti meni duso, nisi mi cura. za besplatnu dostavu nisam znao, hvala na informaciji za ubuduce
Ovdje treba ici miniprofile od xfirea. Bu.
14 godina
iggypc kaže...
gamer34 kaže...
minikdo kaže...
nisu puno jeftiniji, tolika razlika u cijeni bi mi bio putni trosak do zg-a, tak da mi je svejedno di kupim

Pa čuj razlika između gtx 570 u admu i linksu je oko 600 kn,a meni to i je razlika.

btw. adm ti ima besplatnu dostavu za iznose preko 200kn.

Dostava je besplatna preko 2000kn a ispod toga je 45kn {#}

Ispravljeno.{#}

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

ventilator postavi na 40% i nece se cut a hladit ce dovoljno dobro...i to nije nista cudno..xfx ovi hladnjaci 6xxx serija su takvi...

Nije to do XFX-a jer je hlađenje referentno. Ali da, ja sam držao na 40% tokom igranja i vent je bio nečujan, kao i na 50% dok su sluske bile u upotrebi. Vent na 20% je smrt za takvu karticu jer temperature odu preko 100c. Isto tako potrebno je imati adekvatno kućište s dobrim airflowom koji uvelike znači u smanjenju temperatura i zato kućišta od 100,200,300 kn ne dolaze u obzir uz takve grafe.

svaki referentni hladnjak od xfx je ajme glasan iznad 60% a 40% je dovoljno...i da..dobro si reka..airflow je bitan...ja sam se sa svojom 6850 preporodia sa vecim kucistem i par ventova...a ona se dosta manje grije jer je i slabija od 6970

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina

Cijena dostave za narudžbe do 2000 kn je 45kn, dok je dostava besplatna za narudžbe iznad 2000 kn. Vrijedi za cijelo područje Hrvatske.

Sa ADM-ove stranice.

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!
14 godina
Pomoć oko 6970

O čemu je ono bila tema malo sam se zgubio čitajući postove a daaaa nešto kao Pomoć HD 6970 ili neee....

Strašno

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ajde ja opet malo van teme ali po nesto i u temi. Razlika izmedju GTX580 I 6970 je mnogo veca nego 6970 i 6950. 6970 je hteli vi da priznate ili ne bolja karta od 570 probao sam na kratko GTX570 a imao 6970. E sada dolazimo do problema. 6970 ispravni modeli rade vecinom na 80-85C, a bar 20%-30 radi i do 90-95 i to su temp gde ljudi ili vracaju ili stavljaju aftermarket cooler ako su prepujni para i ne zarezuju garanciju. To je rizik za sve u kucistu. Moja se upropastila posle rada na toj temp govorili vi ili ne da je to normalno, nije. Moze da radi sat vremena tako i ona nije vise dobra karta ma koliko je rashladio. Mnogo ima overheating problema jer je karta blindirana, inzinjerska bolest mozga. Ono bolestan covek samo moze da napravi onako nesto posle otvorene ATI5870 koja lepo hladi i ima otvore napred odakle uvlaci vazduh. Kao namerno da su uradili, ja drugacije ne vidim to. Sada Cooler koji ne pase na Caymana Accelero Xtreme Plus kosta oko 55e sa heatsinkom 65e. A novi koji pase Accelero Xtreme Plus II ne znam koliko kosta ali moze vise. Tu dolazimo sa unistenom garancijom na 20-30e od GTX580 koja sa 16xAA ima 5fps vise u Crysis nego 6970 na X8AA. Nije to neka razlika karte a videce se tek za godinu dana mozda ali ATI ima razloga zasto kosta 300e. 

Sto se mene tice karta ako vam zatreba preko 50% ventilator ugasili ste ga. A profil ventilatora fabricki je cista bolest i grozota. Pusti je da se przi do 90 a onda pomahnita oscilacija 30-65% na 5 sec.Vuuuuu Vuuuuu

Drugo idle temp su nebitne moja je radila 45C idle 95C full load i verujem da su je temp upropastile sopstvene pa je pocela da blokira testove.

A pored toga je imala mogucnost povecanja kloka u CCC i power control settings to ne znam kako radi niti sam smeo da probam kao ni Furmark.

A tvoja karta nije radila na 20% ona je povecala na mozda 25-30% posto je fan na auto i kao sam dize kako se ona greje ali je profil bolestan jer ona tako cuti do 90C a onda krece sa 60-65% da ladi i pusti na 30% pa se za 5 sec zagreje pa ponovo 65%.

Tako je kod mene bilo bar. To pise 21C ali je opcija zakljucana dok ne ukljucis manual a onda ti stavis fiksno inace sama ona dize. Ali jako malo i kada predje opasne temp. Tek kada brani zivot sama sebi na 90C pomahnita. Tada se seli iz kuce bolje. 

Sto se mene tice Cayman je pravi Nvida spijun. Prevodi ljude na Nvidia bolje od svih njenih karata.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 20:36 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Ajde ja opet malo van teme ali po nesto i u temi. Razlika izmedju GTX580 I 6970 je mnogo veca nego 6970 i 6950. 6970 je hteli vi da priznate ili ne bolja karta od 570 probao sam na kratko GTX570 a imao 6970. E sada dolazimo do problema. 6970 ispravni modeli rade vecinom na 80-85C, a bar 20%-30 radi i do 90-95 i to su temp gde ljudi ili vracaju ili stavljaju aftermarket cooler ako su prepujni para i ne zarezuju garanciju. To je rizik za sve u kucistu. Moja se upropastila posle rada na toj temp govorili vi ili ne da je to normalno, nije. Moze da radi sat vremena tako i ona nije vise dobra karta ma koliko je rashladio. Mnogo ima overheating problema jer je karta blindirana, inzinjerska bolest mozga. Ono bolestan covek samo moze da napravi onako nesto posle otvorene ATI5870 koja lepo hladi i ima otvore napred odakle uvlaci vazduh. Kao namerno da su uradili, ja drugacije ne vidim to. Sada Cooler koji ne pase na Caymana Accelero Xtreme Plus kosta oko 55e sa heatsinkom 65e. A novi koji pase Accelero Xtreme Plus II ne znam koliko kosta ali moze vise. Tu dolazimo sa unistenom garancijom na 20-30e od GTX580 koja sa 16xAA ima 5fps vise u Crysis nego 6970 na X8AA. Nije to neka razlika karte a videce se tek za godinu dana mozda ali ATI ima razloga zasto kosta 300e. 

Sto se mene tice karta ako vam zatreba preko 50% ventilator ugasili ste ga. A profil ventilatora fabricki je cista bolest i grozota. Pusti je da se przi do 90 a onda pomahnita oscilacija 30-65% na 5 sec.Vuuuuu Vuuuuu

Drugo idle temp su nebitne moja je radila 45C idle 95C full load i verujem da su je temp upropastile sopstvene pa je pocela da blokira testove.

A pored toga je imala mogucnost povecanja kloka u CCC i power control settings to ne znam kako radi niti sam smeo da probam kao ni Furmark.

6970, GTX570, 580 sve redom loadaju na 85-90 i to je posve normalno jer je cip dizajniran da podnese tolike temperature. Fermi GF100 je radio i na 95c pa nikom nista. A ti postoci neispravnih modela su blago receno smijesni. Evidence na sto'

14 godina
protjeran

Pa evo ja imam neispravni model mogu da se opkladim da ga je temp unakazila.

Zato se nadam da mi ova ENGTX580DC II nece dizati temp NB za 10C ia svega ostalog za 5C sa 6 nemocnih ventilatora. 

Ne znam samo sto je zamrzavala na sve nizim temp. Prvo na 98C a posle nekada i na 92-93C. Pa kada dodje na 80-82C ponovo nastavljam igru kao pause da sam pritisnuo. Sve vidim na tastaturi tacno temp koje su. Kada je zamrzne vrtoglavoi padaju dole.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 20:40 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Pomoć oko 6970

Ok, ako ti tako kazes... al mene konkretno zanima odakle ti taj postotak defektnih kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa overheating je za mene neispravno. Za mene je sve preko 85C u igrama neiospravno i opasno za ostale delove. Na kraju bi samo karta radila i trotlovala i ona. 

Na nekom sam sajtu video da prodavac kaze da ASUS ima veliki broj sa overheating problemom ali je to i dalje dobra karta za te pare. Za mene je to poluispravno. Oni mogu da dizajniraju i da radi na 140C i kazu da chip radi na toliko.

Alki to neka jave pre lansiranja. Za ove karte trebaju slusdalice, ove karte rade na 90C. Da ljudi ne kupuju jer ako stave nesto sto ugrozava svojim radom ostale delove ono je za reklamaciju. Prvi je na udaru jadni NB. 1cm od tacke kljucanja. 

Mislim to je kada kupis 90C za godinu dana je 100C. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 20:44 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Pa overheating je za mene neispravno. Za mene je sve preko 85C u igrama neiospravno i opasno za ostale delove. Na kraju bi samo karta radila i trotlovala i ona. 

Na nekom sam sajtu video da prodavac kaze da ASUS ima veliki broj sa overheating problemom ali je to i dalje dobra karta za te pare. Za mene je to poluispravno. Oni mogu da dizajniraju i da radi na 140C i kazu da chip radi na toliko.

Alki to neka jave pre lansiranja. Za ove karte trebaju slusdalice, ove karte rade na 90C. Da ljudi ne kupuju jer ako stave nesto sto ugrozava svojim radom ostale delove ono je za reklamaciju. Prvi je na udaru jadni NB. 1cm od tacke kljucanja. 

Mislim to je kada kupis 90C za godinu dana je 100C. 

Tu smo dakle. To je cisto subjektivno razmisljanje jer razlika između cistog i dokazanog "JE" i "za mene je" jeste povelika. Vecina highend kartica ukljucujuci prosle generacije radilo je na 85-90c pod normalno, pa cak i na vecim temperaturama. Da ti tvrdnja zaista stoji, GTX480 imao bi 99% RMA zahtjeva od ukupnog postotka isporucenih grafa.

Cayman throttla mislim tek na 100c koje sam postigao jednom prilikom u Heavenu kada sam zaboravio prethodno fan staviti na veci broj okretaja.

14 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

A tvoja karta nije radila na 20% ona je povecala na mozda 25-30% posto je fan na auto i kao sam dize kako se ona greje ali je profil bolestan jer ona tako cuti do 90C a onda krece sa 60-65% da ladi i pusti na 30% pa se za 5 sec zagreje pa ponovo 65%.

Tako je kod mene bilo bar. To pise 21C ali je opcija zakljucana dok ne ukljucis manual a onda ti stavis fiksno inace sama ona dize. Ali jako malo i kada predje opasne temp. Tek kada brani zivot sama sebi na 90C pomahnita. Tada se seli iz kuce bolje. 

Sto se mene tice Cayman je pravi Nvida spijun. Prevodi ljude na Nvidia bolje od svih njenih karata.

gle meni nije jasno o cemu ti pricas, kakvih 90 stupnjeva.  ako si igrao crysis 2 na extreme postavkama sa rezom 1920*1080 dok je vent bio na auto, temp ti je mogla biti do 70 stupnjeva, toliko je meni bila. da ide na 90 C ja bih odma graficku mijenjao jer je to prevelika temperatura na kojoj se kartica doslovno polako pocinje prziti. tvoja je stoga vjerojatno bila neispravna i zato nemoj pisat da ih je puno neispravnih kad ja nisam nigdje ikog vidio da se zali. meni je vent trenutno na 55% i u idle-u je temp 39-42 C, dok je npr na crysis 2 na extreme do 60 C. cod2 ide oko 55 C. po meni vent na toj kartici i nije nesto, a niti ona plastika zatvorena na njoj nije dobra. bilo bi bolje da su stavili cooler sa 2 ili 3 venta koji bi obuhvacali cijelu karticu, a ne jedan koji vrti zrak po kucistu kartice, jest da ona ima otvore, ali za 2 otvora nisu dovoljna. bilo kako bilo, ja sam kupio tu karticu, a ako se tebi ne svida nemoj ju kupovat. ako ti ne pase temperatura kupi onda nvidiu koja je mozda malo tisa, ali ja sam uvijek za amd (ati). 

14 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pa evo ja imam neispravni model mogu da se opkladim da ga je temp unakazila.

Zato se nadam da mi ova ENGTX580DC II nece dizati temp NB za 10C ia svega ostalog za 5C sa 6 nemocnih ventilatora. 

Ne znam samo sto je zamrzavala na sve nizim temp. Prvo na 98C a posle nekada i na 92-93C. Pa kada dodje na 80-82C ponovo nastavljam igru kao pause da sam pritisnuo. Sve vidim na tastaturi tacno temp koje su. Kada je zamrzne vrtoglavoi padaju dole.

pa ako tvoja nije radila ispravno, imas garanciju i reklamiraj ju. zamijeni za drugu koja ce biti ispravna.

14 godina
neaktivan

Ja imam dvije udaljene 1 pci-e slot, složio sam fan profil u afterburneru i temperatura je bila maksimalno 75 stupnjeva tak da su ove tvrdnje o jako visokim temperaturama referentnih kartica po meni prilično neosnovane... Naravno da će se svaka kartica grijati ako joj fan radi na npr. 30 % pri punome opterećenju. Naravno pitanje je koliko buke čovjek želi podnijeti, ali osobno ja više ni ne čujem dva referentna hladnjaka ( pri gore spomenutih 75 stupnjeva radili su na otprilike 55% )

15 godina
Pomoć oko 6970

Stari moj kaj to pili, UBIJA I MENE. Ko da sam kod zubara na stolcu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice