Pomoć oko 6970

poruka: 47
|
čitano: 4.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Glasnoća XFX 6970

evo kupio sam xfx 6970 2 gb i stavio ja nju u kuciste, upalio komp i sve tako tiho ko i prije (a imao sam 5670 512 mb)... i tako sam bio oko 1 sat na kompu kad sam se sjetio da bih mogao vidjet malo kako je to igrat crysis 2 na extreme :D

i pocnem ja igrat, kad ono ekran mi se pocne mutit, svaka tockica mutna i dotaknem malo graficku i osjetim da je ultra vruca. onda mi je bilo jasno da je to zbog one neglasnoce ko i na staroj grafi, pa sam u driverima otkljucao overdrive i vidio da je fan stavljen na 20 % -.-

pojacao sam ga na 50 % i odjedanput ko da je neko upalio usisavac ispod mene, ali doslovno. ne zelim ni probat kako bi se tek culo na 100%

i sad ja vas hocu pitat dal je to normalno da se na 20% vrtnje fan-a tolko grijala (temp je bila oko 65 stupnjeva u igri, 50 na idle)?

i dal je za boga dragoga normalno da se tak jako cuje fan na 50%? sad je temp na idle oko 40-45 stupnja.  nisam mislio da cu kupiti usisavac kad sam kupovao grafu :)

Ovdje treba ici miniprofile od xfirea. Bu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć oko 6970

Sad ta temperatura joj nebi  trebala bit problem. Al ti digni vent na 30%. Nebi se trebala čut a temp bi bila niza. To uvezi mućenja ekrana neznam sta je to ce ti rec neki iskusniji forumas.

EDIT: Kad si vec kupia takvu grafu steta ti je da nekloknes proc (kupis mu neki cooler)i do 3.5 i vise ako moze.

recod
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 0:43 (r3c0d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970

znam, zelio bih ga kloknuti, samo ne znam kako. imam cooler xigmatek gaia na njemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć oko 6970

ventilator postavi na 40% i nece se cut a hladit ce dovoljno dobro...i to nije nista cudno..xfx ovi hladnjaci 6xxx serija su takvi...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko 6970
zoharbizo kaže...

ventilator postavi na 40% i nece se cut a hladit ce dovoljno dobro...i to nije nista cudno..xfx ovi hladnjaci 6xxx serija su takvi...

Nije to do XFX-a jer je hlađenje referentno. Ali da, ja sam držao na 40% tokom igranja i vent je bio nečujan, kao i na 50% dok su sluske bile u upotrebi. Vent na 20% je smrt za takvu karticu jer temperature odu preko 100c. Isto tako potrebno je imati adekvatno kućište s dobrim airflowom koji uvelike znači u smanjenju temperatura i zato kućišta od 100,200,300 kn ne dolaze u obzir uz takve grafe.

14 godina
protjeran

Ja sam imao 95C sa fanom na AUTO koji je radio i na 65% i imao bolesni avion u kompu. U Srbiji su mi mnogi govorili da je karta ispravna a ASUS I AMD da verovatno nije i na kraju je ispalo da je neispravna i da osim temp ima jos problema koji su verovatno uzrok pregrevanja.

Uglavnom u ponedeljak idem da doplatim i uzmem ENGTX580. Sada cemo da vidimo tu Nvidiu o kojoj toliko se prica. Prvi put u zivotu Nvidia. Uglavnom sa Caymanom sam zavrsio. Ja da sam zakucao ventilator na 50% imao bi 100C u Martu mesecu na fabrickom kloku sa 6 kulera u kucistu. Bolesno hladjenje, kovceg. Inzinjerski propust ravan debilima. AUTO je dizao i preko toga. Najvise me je nervirala smelost ljudi koji kazu da jedan primerak radi na 70 a drugi na 95C u bolje rashladjenom kucistu, sa boljim napajnjem i ostalo. Samo kada se uporede ispravna i neispravna razlika je 30C za isti chip. Uglavnom karta je bila nestabilna, ugrozavala NB i ostale delove jer su skakale temp svega. NB za 10c. Dok nisam izmenjao 5 drivera i shvatio da nisam normalan sto to drzim u kompu.

Mogu samo da vam kazem ako suvise pominjete hladjenje kucista da ja imam kuciste koje je jedno od najboljih po pitanju hladnjena sa 6 ventilatora i da nisu mogli da joj obore temp ni za 1C. Samo su malo stitili ostali komp naravno bezuspesno. Ne mozete da zamislite kakav je vazduh sistao napolje. Da pechete pile. Pola stranice bocne vruce, a sada je laadno koliko imam ventilatora. 30C mi je ambient temp. Onda je iz svih koji biju napolje vruce izlazilo. Mnogo Caymana je na reklamaciji referentnih po Evropi od ljudi koji nece da unistavaju garanciju sa kulerima. 

Nekada se ljudi suvise frljaju sa ciframa a preko 80C za karetu nije dobro. Preko 85 vise ventilatori nemaju efekta na izvor toplote a preko toga pamtis kako izgleda to. To retko ko vidi u zivotu. Jer je jako jako vruce i to je opasno po kucu i stan ne samo po komp.

Ali mnogi koji pricaju o 95C nisu osetili ni 90 inace ne bi tako pricali kao da je 60C. Razlika 80-90 je znate koja. Primetna jer kazem ventilatori vise ne mogu nista tui da urade ako imamo konstantni izvor od 85-90-95C.

Ali znate kako kazu promeni driver, driver cleaner i te fore i rashladi bolje kuciste su cuvene recenice kojim okrive nesto sto nema veze sa problemom. Ti ventilatori kakvi god da su nisu dizajnirani da hlade ringlu i tacku kljucanja. Nemaju efekat. Samo raspiruju konstantnih 80C na koliko obore C tog vazduha a ne komponentu svuda po kucistu.

A kuler je ovakav kao i svaki taj cuveni ATI nazubljeni tocak od 1$.

Eto ovako je to ko nema neka vidi. I moli boga da ne zatreba preko 45% jer neprijatelj u igrici postaje maskiranm zvukom, dobija saveznika u grafickoj karti. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 14:11 (Vlada011).
14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970

gle ovo mi je prva zasebno kupljena graficka kartica koju sam dugo zelio. previse sam ju platio da bi ti sad pljuvao po njoj i mislim da je puno bolja od nvidiinog protivnika (580 gtx ako se ne varam). uostalom trazio sam savjet za brzinu i buku fan-a, a ne dal je grafa dobra ili losa. odlicna je i amen.

btw sad mi je fan na 55% i na idle je 40 stupnja, a dok igram cod 2 je oko 54 stupnja. crysis 2 jos nisam probao.

sad imam jos jedno pitanje. svaki put dok probam pokrenuti amd catalyst dode mi error i pise: Catalyst control centre host application has stopped working.

to se desavalo i kad je bila 5670 u kompu. problem sam rjesio tak da sam na windowsu napravio jos jedan acc na kojem sam trenutno, samo nemam sve fileove koji su bili na starom. ako se taj error na starom acc-u neda rjesit, postoji onda mozda neka opcija da nekako prebacim sve fileove sa starog na novi acc? (stvari s desktopa, my documents, itd)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970

Najbolje ti je da skines Sphire TriXX i stavis auto fan ili ovako podesis krivulju.

Eee...kuda ovaj svijet ide...di su vremena kad je sex bio siguran, a utrke opasne?
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 15:30 (Granny).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
minikdo kaže...

gle ovo mi je prva zasebno kupljena graficka kartica koju sam dugo zelio. previse sam ju platio da bi ti sad pljuvao po njoj i mislim da je puno bolja od nvidiinog protivnika (580 gtx ako se ne varam). uostalom trazio sam savjet za brzinu i buku fan-a, a ne dal je grafa dobra ili losa. odlicna je i amen.

btw sad mi je fan na 55% i na idle je 40 stupnja, a dok igram cod 2 je oko 54 stupnja. crysis 2 jos nisam probao.

Probaj podesiti brzinu vrtnje ventilatora s Msi Afterburnerom kod mene radi i nema problema, imaš tutorijal tu na forumu

14 godina

Momak 6970 se nemože mjerit sa gtx 580. Rang 6970 je 570 a da se uvjeris evo ti bench.

6970 vs 570

6970 vs 580

To je moje mišljenje a svatko ima pravo na to...

recod
15 godina
Granny kaže...

Najbolje ti je da skines SApfire TriXX i stavis auto fan ili ovako podesis krivulju.

msi afterburner ftw ;)

14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970

Usput, puno je bitnije da kartica ne pregori nego da ima malo buke.

Htio si makinu, dobio si je.Jake grafe su kao superautomobili.Snazni, odlicnih performansi, žedne, skupe, bučne , vruće...

Eee...kuda ovaj svijet ide...di su vremena kad je sex bio siguran, a utrke opasne?
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
r3c0d kaže...

Momak 6970 se nemože mjerit sa gtx 580. Rang 6970 je 570 a da se uvjeris evo ti bench.

6970 vs 570

6970 vs 580

To je moje mišljenje a svatko ima pravo na to...

Nemoj molim te pomozi mu ako hoces ali ovo zaista nema smisla, plz.

15 godina
Granny kaže...

Usput, puno je bitnije da kartica ne pregori nego da ima malo buke.

Htio si makinu, dobio si je.Jake grafe su kao superautomobili.Snazni, odlicnih performansi, žedne, skupe, bučne , vruće...

dobro rećeno ;) , trebao si možda kupit nereferentni model s boljim hladnjakom , ali ne mozes opet ocekivat neku tišinu , hd 5670 je pitoma igračkica koja se moze i pasivno hladit , ne mozes od te životinje ocekivat da bude tiha i hladna.

14 godina
protjeran

svejedno, kad malo pogledas razlike u cijeni, onda se moze mjerit, jer je 570 skuplja za 500 kn, a 580 za nekih 1000 kn, a dobis najvise 30 fpsa vise

14 godina
protjeran
minikdo kaže...

svejedno, kad malo pogledas razlike u cijeni, onda se moze mjerit, jer je 570 skuplja za 500 kn, a 580 za nekih 1000 kn, a dobis najvise 30 fpsa vise

ovo se odnosilo na korisnika r3c0d

14 godina

e moj kolega, trebao si se informirati prije kupnje prvo ! Svi ti referentni hladnjaci  na tim karticama su bučni ako nemaš 8 ventova !!!

14 godina
minikdo kaže...

GTX 570 kšta i isto ko i HD 6970 pa i manje !!! Gdje si to to uspoređivao cijene ?

15 godina
itomic009 kaže...

e moj kolega, trebao si se informirati prije kupnje prvo ! Svi ti referentni hladnjaci  na tim karticama su bučni ako nemaš 8 ventova !!!

a ako ima 8 ventova onda nisu bucni jer ih drugi ventovi nadjacaju a ne zato sto je hladnije u kejsu hahahaah

14 godina
athlon64 kaže...
itomic009 kaže...

a ako ima 8 ventova onda nisu bucni jer ih drugi ventovi nadjacaju a ne zato sto je hladnije u kejsu hahahaah

Lool, ma htio sam samo reć  da su ti referentni ventovi loši {#}. Po meni je to potpuno glupavo ako ideš iskeširat  2500 kn i onda uzmeš grafu koja buči ko avion !!! To kad tolike pare daješ, obavezno treba uzet sa nereferentnim hlađenjem.

15 godina
itomic009 kaže...
athlon64 kaže...
itomic009 kaže...

Lool, ma htio sam samo reć  da su ti referentni ventovi loši {#}. Po meni je to potpuno glupavo ako ideš iskeširat  2500 kn i onda uzmeš grafu koja buči ko avion !!! To kad tolike pare daješ, obavezno treba uzet sa nereferentnim hlađenjem.

a nec , one msi lightening verzije , mmmmmmm

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...
minikdo kaže...

GTX 570 kšta i isto ko i HD 6970 pa i manje !!! Gdje si to to uspoređivao cijene ?

u linksu

15 godina

u linksu

pffff epic fail >.<

14 godina

Postoje dućani i osim Linksa {#}.

14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970
ako je to epic fail, daj mi onda ti neki ducan koji ima jeftinije, a ne da mi pametujes
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina
minikdo kaže...
ako je to epic fail, daj mi onda ti neki ducan koji ima jeftinije, a ne da mi pametujes

http://www.adm.hr/

http://www.protis.hr/

http://www.magazinrs.hr/

14 godina
protjeran
Pomoć oko 6970
nisu puno jeftiniji, tolika razlika u cijeni bi mi bio putni trosak do zg-a, tak da mi je svejedno di kupim
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
minikdo kaže...
nisu puno jeftiniji, tolika razlika u cijeni bi mi bio putni trosak do zg-a, tak da mi je svejedno di kupim

Pa čuj razlika između gtx 570 u admu i linksu je oko 600 kn,a meni to i je razlika.

btw. adm ti ima besplatnu dostavu za iznose preko 2000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 18:49 (gamer34).
15 godina
neaktivan
Pomoć oko 6970

Free postarina? :)

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
minikdo kaže...

evo gamer me preduhitrio , 600kn razlike je ogromna razlika dušo ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice