Overvoltage :D

poruka: 4
|
čitano: 944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Proc je Intel E6550, 2 x 2,33 Ghz, 1333 MHz FSB.

Inace radi na standardnom taktu i standardnoj voltazi (1,25V).

Procesor clockam samo zimi, kada je u sobi hladno. Stavim u BIOSu voltazu na automatski i on mi je drzi na 1,35 ili 1,36V. Medjutim htio sam nesto vidjeti u 3D Marku te sam podigao FSB sa 333 MHz na 400 MHz (znaci takt procesora sa 2,33 GHz na 2,80 GHz). Voltazu sam u BIOSu stavio automatski. Pokrenuo 3Dmark, i kad je dosao CPU test, nakon 2 min komp se ugasio. Ja ga odmah upalim, ocitam temperaturu procesora, kad ono 105°!! Mislio sam da mi se mozda (stock) cooler nije otkacio. Steta sto sam zaboravio slikat.

Pogledam voltazu, kad ono 1,52 V (a na Intelovim stranicama pise da ne ie iznad 1,5V).

To je bilo jucer.

Prije sat vremena stavim ja opet voltazu na automatski, rashladim sobu na 20°, dignem takt, i pustim ga 20 min da tek tako stoji u BIOSu. Otisao sam nesto pojest, i kad sam se vratio - slika govori tisucu rijeci.

Dakle, proc je bio 0% opterecen, i tako stajao 20 min. Btw, pogledajte voltazu :D

BIOS BIOS
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 11:30 (Jopa123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa nemoj stavljat voltažu na auto nego je sam postavi.

Ovako kad ti je na auto i kad dižeš fsb bios ti sam namješta voltažu što često nije dobro jer on to radi prema nekim čudnim proračunima pa ti može dati previše kao što si se sam uvjerio.

To je uredu!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overvoltage :D
Jopa123 kaže...

Proc je Intel E6550, 2 x 2,33 Ghz, 1333 MHz FSB.

Inace radi na standardnom taktu i standardnoj voltazi (1,25V).

Procesor clockam samo zimi, kada je u sobi hladno. Stavim u BIOSu voltazu na automatski i on mi je drzi na 1,35 ili 1,36V. Medjutim htio sam nesto vidjeti u 3D Marku te sam podigao FSB sa 333 MHz na 400 MHz (znaci takt procesora sa 2,33 GHz na 2,80 GHz). Voltazu sam u BIOSu stavio automatski. Pokrenuo 3Dmark, i kad je dosao CPU test, nakon 2 min komp se ugasio. Ja ga odmah upalim, ocitam temperaturu procesora, kad ono 105°!! Mislio sam da mi se mozda (stock) cooler nije otkacio. Steta sto sam zaboravio slikat.

Pogledam voltazu, kad ono 1,52 V (a na Intelovim stranicama pise da ne ie iznad 1,5V).

To je bilo jucer.

Prije sat vremena stavim ja opet voltazu na automatski, rashladim sobu na 20°, dignem takt, i pustim ga 20 min da tek tako stoji u BIOSu. Otisao sam nesto pojest, i kad sam se vratio - slika govori tisucu rijeci.

Dakle, proc je bio 0% opterecen, i tako stajao 20 min. Btw, pogledajte voltazu :D

Lekcija broj jedan:Voltaže od bilo koje komponente diži ručno i to u malim odmacima od prijašnje.
Lekcija broj dva.Nikad ne diži napone CPU-a,a da tog hladi stock cooler.
I za kraj:Kupi novi(BOLJI)cooler pa tek tada se igraj sa naponima i taktovima(RUČNO)CPU-a.
I mislim da si sretnik ako taj CPU još radi bez problema.
M.C
17 godina
neaktivan
RE: Overvoltage :D

Ma sve je meni to jasno, ne clockam procesor prvi put.

Kad sam tek kupio komp, sve sam napone rucno dizao. I jednom sam probao stavit na Auto i sve je bilo OK (napisao sam da je odrzavao voltazu na 1,36 V). Dakle, ploca poprilicno dobro izracunava. Ali ocito je negdje doslo do kvara. Sad sam probao stavit originalni takt (2,80) i automatsku voltazu, opet se popela na 1,5V. Inace kad procesor nije clockan drzim snizenu voltazu na 1,175V i sve radi OK.

Idem odmah resetirat BIOS.

Al jos mi ne ide u glavu, kako se komp nije ugasio prije. Nije vazno, postavio sam rekord u kvartu Smijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice