Overclocking Radeonke

poruka: 57
|
čitano: 3.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Overclocking Radeonke

hmmm... ako se dobro sjecam 3870 ne moze preko 860 jer je zakljucano u bios-u. da nemaju mozda novije kartice drugi bios?

BTW kolika je razlika u brzini stock/oc u igrama?

Najbolje su vinske mušice...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Overclocking Radeonke
r420r kaže...

hmmm... ako se dobro sjecam 3870 ne moze preko 860 jer je zakljucano u bios-u. da nemaju mozda novije kartice drugi bios?

do nekih 5-15 fps (barem slucaj kod mene)

...iskustvo je zbir naših razočarenja... http://computerstuff-forum.forumotion.com/forum.htm
17 godina

Moze preko 860, barem moja, sad bas testiram preko ati toola

17 godina
r420r kaže...

Možeš ti clockat pomoću drugih programa na koliko god hoćeš, pogotvo sa ATT-om. Riva Tuner je dosta ograničen što se tiče oc-a, ali ATT nije.

Zaključano je samo u CCC-u, no i to se da sredit modificiranjem biosa.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:03 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
r420r kaže...

Možeš ti clockat pomoću drugih programa na koliko god hoćeš, pogotvo sa ATT-om. Riva Tuner je dosta ograničen što se tiče oc-a, ali ATT nije.

Kako kvragu da zadrzim svoje postavke... ak ti nije problem pojasnit ukratko, riva tuner sam lako shvatil...

17 godina
Batista kaže...
Hyperion kaže...
r420r kaže...

Kako kvragu da zadrzim svoje postavke... ak ti nije problem pojasnit ukratko, riva tuner sam lako shvatil...

Evo samo da instaliram, nisam ga koristio par mjeseci otkako je riknula grafa.

Stavit ću par slika, i dali želiš da ti pokažem kako radit 2D/3D profile i da ti automatski prebacuje iz 2D u 3D clockove i obrnuto (veoma korisno kod tih big kartica, puno manje troše i punooo manje se griju)

17 godina

Pa napravi kako je tebi najlakse, evo kad idem na set clocks u ati toolu cak i za 1 MHz ne zeli stavit nego vraca default, kvragu ... prvenstveno me zanima kako povecat voltazu i da zadrzim frekvenciju na ATT

17 godina
neaktivan

ajde baci koji benchmark na stock i oc.

[EDIT]

kriva slika... Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:10 (r420r).
17 godina
r420r kaže...

ajde baci koji benchmark na stock i oc.

pogledaj sliku.

koji je to oc tool ?

17 godina
neaktivan

sa cime overclockas?

17 godina
Overclocking Radeonke

ajde riva tuner ili ako bas ati overdrive, druge ne "hvatam". Evo s CCC-om stavim na max 885 MHz i kad idem na test - pise passed, meni je goruca zelja doc do 1 GHz, hladjenje nije problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:18 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Overclocking Radeonke

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1126081&postcount=2

Pod rješenje drugo ti pišu upute da ja nepišem bezveze.

Mislim da nije napisao kako namjestit da se namjesti limit clockanja i downclockanja :

Odeš na general options kao na slici

1 1
I onda odeš na advanced tab, overclocking configurations i namjestiš overclock limit i downclock limit. (100% znači duplo više od defaultnog clocka,a može se i više postavit, 100% za downclock znači do 0MHz možeš podesit)

2 2

Najnovia verzija Ati Tray Tools-a. Da nisi ti koristio ATi Tool??? To nepodržava ni x1*** kartice čovječe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:20 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odeš na general options kao na slici

I onda odeš na advanced tab, overclocking configurations i namjestiš overclock limit i downclock limit. (100% znači duplo više od defaultnog clocka,a može se i više postavit, 100% za downclock znači do 0MHz možeš podesit)

Kad udjem u general options izbaci mi neki problem s jezikom... nema veze, kad postavim parametre kako si mi pokazao preko screenshota ne mogu izac iz prozora ako ne pritisnem cancel, ok ne prihvaca...

17 godina
Overclocking Radeonke

koju verziju imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

beta podrzava sve.

17 godina
Hyperion kaže...

koju verziju imaš?

evo sad je ok

16 godina
neaktivan
Overclocking Radeonke

Evo i ja sam se malo poigrao sa ATT-om i voltažama GPU-a i došao sam do 810MHz/1150Mhz stabilno 100% (što je inače bilo nedostižno), ali ipak sam ga maknuo jer ipak mi je OC grafičkih nepotreban, a i mogu birati samo da clockam ili Sapphire ili Sapphire i Gainward zajedno (a vent mogu samo za Sapphire kontrolirati)

Atomska bubamara - Last known good rank
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Overclocking Radeonke

kad pritisnem bench tada mi javi access is denied, pa odmah iza toga neki problem s driverima... a gpu-z odmah registrira povisene taktove, a ona voltaza koju ATT pri ulasku u overclock mod sam prikaze - to je default ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 20:47 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

kad pritisnem bench tada mi javi access is denied, pa odmah iza toga neki problem s driverima... a gpu-z odmah registrira povisene taktove, a ona voltaza koju ATT pri ulasku u overclock mod sam prikaze - to je default ?

da

Ta grafička nemože na 1Ghz nisam još nikog vidio sa takvim taktom.

A najbolje je kada uzmeš u obzir da je hd4890 otprilike duplo brža od hd3870 na def, a ide na 1GHz.

Odmak između svake generacije je poprilično velik hd3870 -> hd4870 -> hd5870, skoro 100% zavisi do aplikacije, a broj shadera 320 -> 800 -> 1600.

17 godina
Overclocking Radeonke

evo jedna slikica, nisam testirao jer znam i sam da nema teorije bit stabilno, kada prelazim preko 1010 MHz, tada tek GPU-z pocinje ocitavat takt veci od 1 GHz, ali za cas slijedi BSOD.... voltaza je max, sta mislite o HD4770 - jel bi s njom imao sanse za 1 GHz ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 21:01 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

evo jedna slikica, nisam testirao jer znam i sam da nema teorije bit stabilno, kada prelazim preko 1010 MHz, tada tek GPU-z pocinje ocitavat takt veci od 1 GHz, ali za cas slijedi BSOD.... voltaza je max, sta mislite o HD4770 - jel bi s njom imao sanse za 1 GHz ?

Samo ako se digne voltaža, i to ne trun. Asusova mislim ima omogućeno dizanje nemalo voltaže.

17 godina
Overclocking Radeonke

Kolko traje Furmarkov stability test ?

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Kolko traje Furmarkov stability test ?

Probaj, ja sam samo koristio "prženje"(kada se malo modificira) i bome prži karticu više nego ijedan program.

16 godina
neaktivan

Koliko želiš (ja sam rekao da sam skoro 4h testirao)

Atomska bubamara - Last known good rank
17 godina

Sad sam samo testirao oko 10 min, i 3 min je variralo od 57-58, znaci vise od 60 i mozda koji stupanj na default postavkama ne smije prelazit. Sutra budem probao s vecim clockom, samo mi je zao ko psu kaj ne mogu dat vise napona Viče

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 21:41 (Batista).
17 godina
Batista kaže...

Sad sam samo testirao oko 10 min, i 3 min je variralo od 57-58, znaci vise od 60 i mozda koji stupanj na default postavkama ne smije prelazit. Sutra budem probao s vecim clockom, samo mi je zao ko psu kaj ne mogu dat vise napona Viče

A voltmod ili pencilmod?

17 godina

u to se ne bi vec upustao, istina je da grafu nisam platio niti lipe ali ipak mi bi bilo zao kad bi samo tak riknula...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice