Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

ja imam Intel dual core E6300 2.8GHz (266x10.5) želim ga kloknut na 3.5-3.8 e sad da li da spustim množitelj pa dignem fsb(9x423) ILI da sam dignem fsb a množitelj nek ostane na 10.5(362x10,5) i da li trebam povećat cpu voltažu(u biosu je na automatski, da ju ja stavim na kolko?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Intel dual-core E6300 kaže...

ja imam Intel dual core E6300 2.8GHz (266x10.5) želim ga kloknut na 3.5-3.8 e sad da li da spustim množitelj pa dignem fsb(9x423) ILI da sam dignem fsb a množitelj nek ostane na 10.5(362x10,5) i da li trebam povećat cpu voltažu(u biosu je na automatski, da ju ja stavim na kolko?)

i ja imam taj procesor,i meni će dobro koristiti odgovor

množitelj ostavi isti,digni fsb a mislim da bi proc mogao bez mijenjanja voltaže do 3,2 GHz,negdje sam našao da su sa stock voltažom došli do 3,4 GHz a sad nisam siguran je li to istina,moguće da jest

15 godina
protjeran

ja imam Intel dual core E6300 2.8GHz (266x10.5)  želim ga kloknut na 3.5-3.8  e sad da li da spustim množitelj pa dignem fsb(9x423)  ILI da sam dignem fsb a množitelj nek ostane na 10.5(362x10,5) i da li trebam povećat cpu voltažu(u biosu je na automatski, da ju ja stavim na kolko?)

uz neko osrednje napajanje i hladjenje komotna ga puknes na 10x400  fsb:ddr 1:1 sve voltaze mogu na minimum dok bi cpu voltage na def. (koja je ako se ne varam 1.35v) trebala bit dovoljna za tih 4.0. ako se ne rusi spustas voltazu dokle ide stabilno, vrijedi i suprotno

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
protjeran

Znači prvo spustim množitelj na 10 i podignem fsb na 400(odjednom) i testiram ga orthopusom 30min ako ne stane znači ostavim ga tak(jel može tak radit 16 sati na dan da igram samo igrice neprestano) voltaža cpu-a je u biosu na auto<<<(to ne diram jel tako)

15 godina
neaktivan

Znači prvo spustim množitelj na 10 i podignem fsb na 400(odjednom) i testiram ga orthopusom 30min ako ne stane znači ostavim ga tak(jel može tak radit 16 sati na dan da igram samo igrice neprestano) voltaža cpu-a je u biosu na auto<<<(to ne diram jel tako)

Kad os cpu oca nikad nije preporučljivo voltažu ostavljati na auto, nego staviti na default, pa do kolko ide osim ako nemaš neki bolji cooler pa da ga onda staviš na 4.0

Ja bi ti preporučio 333*10,5=3.5GHz,

Mrog
15 godina
protjeran

cpu voltage <default> ili je cak rucno mozes podesit - pazi na vdrop

obavezno prije clockanja posikljuci opcije koje trebas u biosu - imas vodic miislim cak i na ovom forumu

ja koristim u zadnje vrijeme OCCT al dobar je i Orthos, prati i temp

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
protjeran

sad ću stavit SilverStone Nitrogon(dva venta(60mm))

16 godina

evo ovako imam glupu intelovu matičnu Intel Corporation DP35DP (J1PR) i u biosu nemogu overclockat, možete li mi reći što da radim jer sam na netu čitao da se nekoliko ljudi shebala kad su koristili softverski overclock (setfsb). Moj procesor je  Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz, a ram 2.0GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz 5-5-5-16

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

evo ovako imam glupu intelovu matičnu Intel Corporation DP35DP (J1PR) i u biosu nemogu overclockat, možete li mi reći što da radim jer sam na netu čitao da se nekoliko ljudi shebala kad su koristili softverski overclock (setfsb). Moj procesor je  Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz, a ram 2.0GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz 5-5-5-16

ja se s tom plocom ne bi igrao, prije ce ti s njom nesto riknut nego sto ces dobit na perfomansama

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Kako su ovo inžinjerski primjerici na njima nema OC-inga (osim na onima sa high end chipsetom: X975, X38, X48 i X58)

Stoga ako želiš clockati kupuj drugu ploču Namigiva

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
protjeran

kako da saznam cpu voltažu Intel dual core E6300 2.8GHz oču ga klokat na 3.5GHz ali u biosu NE MOGU stavit voltažu na <default> nego <auto> ili <da ju ja unesem, pa kolko da ju unesem za taj proc da radi stabilno 24 sata na dan 3.5GHz> cooler ću stavit SilverStone Nitrogon

Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako da saznam cpu voltažu Intel dual core E6300 2.8GHz oču ga klokat na 3.5GHz ali u biosu NE MOGU stavit voltažu na <default> nego <auto> ili <da ju ja unesem, pa kolko da ju unesem za taj proc da radi stabilno 24 sata na dan 3.5GHz> cooler ću stavit SilverStone Nitrogon

Izlanuo se

Sad neznam točno koja je default voltaža za tvoj proc, al na mojem quad-u je 1.2875 pa je vjerojatno na tvom malo niža. Za 3.5 bi trebalo biti dosta 1.3( meni na q8300 za 3,5 treba 1,36v).

Inače intel preporučuje voltaže 0.85V-1.3625V evo linka http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41493, makar sa dobrim coolerom do 1.45v je sigurno za 24/7

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 9:46 (mrog 33).
15 godina
protjeran

ja ću probat ovak(10.5 x 334) i Cpu voltage=1.30000 ak su temperature visoke malo ću smanjit na 1.280000 ili ak su temp niske dignem na 1.350000 ili 1.40000.

komp mi služi za igranje igrica cijeli dan

(jel bi bio stabilan 10.5 x 334 cpu voltage=1.32000)

Reci svoje mišljenje ?

15 godina
neaktivan

Mislim da bi trebao biti stabilan na 3.5 sa 1.32, cilj overclokinga je dobiti stabilan takt sa čim manje voltaže što onda rezultira nižim temperatirama. Probaj staviti 334x10,5 sa 1.32v i testiraj ga sa prime95 il nekim drugim alatom bar 2h. I ak bude sve u redu i temperature nebudu prek 65 to bi trebalo biti dobro. onda ga možeš tak ostavit il probat stavit manju voltažu recimo 1.3v i opet testirat. Jel manja voltaža=manje zagrijavanje

Mrog
15 godina
protjeran

budem probal, ali sorry nije mjesto za to pitat ali jel možda znaš gdi ima za kupit podnožje za cooler SilverStone Nitrogon LGA775

15 godina
neaktivan

Neznam sad sam pogledal po stranicama diskonta 24 oni nemaju, pogleadaj još ADM ili vemil.

BTW Sretno s klokanjem, kad budeš gotov javi rezultate

Mrog
15 godina
protjeran

naravno,ali moram kupit to podnožje a to nebu tak brzo , hvala ti puno sad sam shvatio to sa voltažom, kad ga klokam obavezno budem tu napisal.

Hvala još jednom!

Namigiva

15 godina
neaktivan

Nemaš frke

Mrog
15 godina
protjeran

kako da saznam cpu voltažu Intel dual core E6300 2.8GHz oču ga klokat na 3.5GHz ali u biosu  NE MOGU  stavit voltažu na <default> nego <auto> ili <da ju ja unesem, pa kolko da ju unesem za taj proc da radi stabilno 24 sata na dan 3.5GHz> cooler ću stavit SilverStone Nitrogon

Izlanuo se

za 3.5Ghz bi ti trebalo bit dosta 1.3v iako dosta ovisi o samom primjerku proca, u svakom slucaju kreni s 1.3v pa onda ovisno o tempraturi zatezi voltazu ili dizi clock

15 godina
protjeran

kolka je tvoja voltaža vidim da imamo isti proc

15 godina
protjeran

kolka je tvoja voltaža vidim da imamo isti proc

meni sada s 1.35v radi na 4ghz iako sam ga do nedavno drzao na 4.2 ali mi se je prije nekoliko tjedana poceo rusiti u igrama

ja imam kirurski uradjen pencil mod a ti ne, zato pazi na vdrop tj na stvarnu voltazu a ne na onu u biosu

15 godina
neaktivan

evo moj prvi vlastoručni uradak nakon puno pokušaja...Smijeh

4GHz 4GHz
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

gdje da pogledam kolka je voltaža, pa da ne stavim pre veliku pa da ne pregori proc ili MBO

15 godina
neaktivan

gdje da pogledam kolka je voltaža, pa da ne stavim pre veliku pa da ne pregori proc ili MBO

u BIOS-u

17 godina
protjeran

moš i u everestu i cpu_z

loss of interest question wonder ways of fear they pull me under
15 godina
protjeran

da li da proc opteretim orthopusom pa da onda pogledam voltažu ili u normalnom radu da pogledam voltažu

15 godina
protjeran

Namjestis je u biosu a provjeravas je u cpu-z

Evo kako treba testirat stabilnost, btw bilo bi vrijeme da vec probas

smrad06 kaže...

u BIOS-u

kratko i jasno: NE

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 19:40 (dado8).
15 godina
protjeran

to sam i napravio piše 1.216 V na kolko da dignem voltažu

15 godina
protjeran

to sam i napravio piše 1.216 V na kolko da dignem voltažu

CEK POSTAVIO SI RUCNO U BIOSU NA 1.3V A POD WINDOWSIMA U CPU-Z JE 1.216V ?

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
smrad06 kaže...

u BIOS-u

kratko i jasno: NE

ti mene sad uvjeravaš da se u BIOS-u ne može vidjeti kolika je voltaža??? LOL-čina na N-tu potenciju!!!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice