Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
bik kaže...

Nepotrebno kidanje sistema, 1h je sasvim dovoljno. Ako ne prođe 1h test nece ni 6h.

Ali ako prođe 1h, to neznači da će proći 6h.

Onaj tko vrti enkodiranje po 10 i više sati on naravno da će pustit stress test isto toliko kako bi se uvjerio u stabilnost.

13 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Jedno pitanje, kad overclockam procesor, ne mogu povecat mnozitelje vise od 9x, samo FSB, cuo sam da, ako povecam FSB overclockam i ostatak konfe, a to ne zelim, postoji li mogucnost da povecam fsb, a negdje kod rama i grafe smanjim oc? procesor: Q6600 revizija: G0, matična ploča: ASUS P5K(najnoviji update za bios)
Hvala unaprijed :D

kupujem sve pomalo, Rest In Peace Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Jedno pitanje, kad overclockam procesor, ne mogu povecat mnozitelje vise od 9x, samo FSB, cuo sam da, ako povecam FSB overclockam i ostatak konfe, a to ne zelim, postoji li mogucnost da povecam fsb, a negdje kod rama i grafe smanjim oc? procesor: Q6600 revizija: G0, matična ploča: ASUS P5K(najnoviji update za bios)

To je normalno. Al ko ti je reko da ako klokas proc klokas i grafu nek se pokopa. U BIOSu stavi FSB 333, multi 9, spusti multi rama i to je to. eventualno dignes napon proca.

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
dombak1608 kaže...

To je normalno. Al ko ti je reko da ako klokas proc klokas i grafu nek se pokopa. U BIOSu stavi FSB 333, multi 9, spusti multi rama i to je to. eventualno dignes napon proca.

kako se tocno zove to za rame? :)

kupujem sve pomalo, Rest In Peace Steve Jobs
15 godina
neaktivan
Croatum kaže...
berto kaže...

slobodno ga postavi na 400x8, a mnozitelj memorije na 2,0 i dobivas 3,2GHz-800MHz DDR

trebao bi drzat bez problema na tom naponu (pretpostavljem da ti je cpu voltage postavljen na Auto trenutno)

onda pogledaj temperature i ako treba nabavi bolji cooler i nemas frke :)

EDIT: ups nisam citirao ovo je islo kolegi Croatum-u

Hvala kolega na savijetu. Smanjio sam množitelj na x8, povećao frekvenciju na 326 mhz, i mnozitelj memorije na 2.

Voltažu sam stavio na 1.35. za sada proc na 2,6ghz. Testirat cu jos malo. Jer svakodnevno koristim ovaj komp (cijeli dan je ukljucen)

a za koji dan izlazi BF3 pa će bit pod višesatnim punim opterećenjem pa mi je bitno da bude stvarno stabilan.

Ako misliš da trebam još, upregnut ću ga još malo :)

Nove slike:

Meni je E4600 sa stock coolerom radio vise od 2 godine konstantno na 3,2GHz (400x8) na gigabyte ep43-s3l i nikad problema s njim, ipak bi ti preporucio da stavis neki malo bolji cooler i nemas se sta brinut :)

a sta se tice bf3, E4600@3,2 u kombunaciji sa hd5770 i dalo se odigrat bf3 betu...

jos jedna stvar, pri 800MHz FSB, northbridge se voli poprilicno zagrijat pa treba obratit paznju na to ako ploca nema adekvatno hladenje, bilo bi dobro ako bi cpu cooler usput puhao po NB-u ili da se namontira neki mali vent na NB ako ga vec nema...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 22:18 (berto).
16 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

kako se tocno zove to za rame? :)

a nez sad tocno, na svakoj mbo drukcije. slikaj bios di su ti postavke za oc pa cu ti rec {#}

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan
berto kaže...
Croatum kaže...
berto kaže...

slobodno ga postavi na 400x8, a mnozitelj memorije na 2,0 i dobivas 3,2GHz-800MHz DDR

trebao bi drzat bez problema na tom naponu (pretpostavljem da ti je cpu voltage postavljen na Auto trenutno)

onda pogledaj temperature i ako treba nabavi bolji cooler i nemas frke :)

EDIT: ups nisam citirao ovo je islo kolegi Croatum-u

Hvala kolega na savijetu. Smanjio sam množitelj na x8, povećao frekvenciju na 326 mhz, i mnozitelj memorije na 2.

Voltažu sam stavio na 1.35. za sada proc na 2,6ghz. Testirat cu jos malo. Jer svakodnevno koristim ovaj komp (cijeli dan je ukljucen)

a za koji dan izlazi BF3 pa će bit pod višesatnim punim opterećenjem pa mi je bitno da bude stvarno stabilan.

Ako misliš da trebam još, upregnut ću ga još malo :)

Nove slike:

Meni je E4600 sa stock coolerom radio vise od 2 godine konstantno na 3,2GHz (400x8) na gigabyte ep43-s3l i nikad problema s njim, ipak bi ti preporucio da stavis neki malo bolji cooler i nemas se sta brinut :)

a sta se tice bf3, E4600@3,2 u kombunaciji sa hd5770 i dalo se odigrat bf3 betu...

jos jedna stvar, pri 800MHz FSB, northbridge se voli poprilicno zagrijat pa treba obratit paznju na to ako ploca nema adekvatno hladenje, bilo bi dobro ako bi cpu cooler usput puhao po NB-u ili da se namontira neki mali vent na NB ako ga vec nema...

Necu onda jos stavljat na 3,2ghz dok ne nabavim cooler. Trenutno su mi postavke multi x8, cpu freq 350, mem.multi x2 FSB:Dram 1:1

Neznam s voltažom jedino što bi. NA auto ide previše 1.39 čak. Stavio sam manualno na 1,35 i kusur, i +0,1 na rame i FSB pa ću vidit kako radi.

Što je to NB? :)

13 godina

Bate miš,ja ovog svog dualca nikako nemogu na stok voltažama dignut poviše 3.1GHz,čitam gledam svi ga dignu bez problema 3.6,3.8 ,na stock hlađenju a moj se grije ko blesav!!

Viđu sliku!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Bate miš,ja ovog svog dualca nikako nemogu na stok voltažama dignut poviše 3.1GHz,čitam gledam svi ga dignu bez problema 3.6,3.8 ,na stock hlađenju a moj se grije ko blesav!!

Viđu sliku!!

Jesi probo mozda otvorit kuciste i pocistit od prasine?

14 godina
volegradele kaže...

Viđu sliku!!

Kupi Katanu III i ocni ga na 4ghz+.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

E to nisam napravio

Nego kada podignem Fsb više od 250 ja mislim, piše mi na početku biosa overclock fail

Stavi FSB 240 za pocetak, spusti multiplier rama i vozi. Testiras sa LinXom, ako prođe idemo dalje. Dignes na 250 pa 260 (a preko 250 pise OC fail) i dignes napon.

Znači evo nisam htio krenuti bez savjeta...vidio sam u bios-u piše PCIE freqency (to je taj multiplier rama jel??) piše da je 100, sad na koliko da ga spustim i krenem dizati fsb??? I po koliko da ga spuštam svaki put?

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Znači evo nisam htio krenuti bez savjeta...vidio sam u bios-u piše PCIE freqency (to je taj multiplier rama jel??) piše da je 100, sad na koliko da ga spustim i krenem dizati fsb??? I po koliko da ga spuštam svaki put?

To ne diraj. Pusti na 100. Koju mbo imas? ispuni Moj PC, jer ovako se nis ne moze rec.

14 godina
=xfact= kaže...
itomic009 kaže...

Koliko god hoćeš ! Sesije za davanje prolazne ocjene stabilnosti OC bi trebale bit 10 do 12 sati najmanje.

nisi sav svoj..

Šta ti taj komentar treba značit !!

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

To ne diraj. Pusti na 100. Koju mbo imas? ispuni Moj PC, jer ovako se nis ne moze rec.

Evo update-ao sam Moj PC. Pa pogledaj molim te. Hvala!

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Jel ti BIOS izgleda ovako otprilike kad je OC na manual?

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Jel ti BIOS izgleda ovako otprilike kad je OC na manual?

Ne mogu trenutno screenshot napraviti pa sam zapisao na papir

Znači skroz na vrhu dok sam u biosu imaju tabovi: Main, Advanced, PCIPnP, Boot, Chipset, Performance i Exit

Na Performance se nalazi ovo za overclock

Ovak izgleda

CPU Frequency settings [235]

PCIE Clock by [AUTO] (može i manual ali postavljeno je na auto)

PCIE Frequency settings [100] (zamagljeno pošto je iznad opcija postavljena na auto)

CPU Voltage [Default]

FSB Voltage [Default]

Memory Voltage [Default]

DRAM Frequency [Auto]

Configure DRAM Timing By SPD [Enabled]

I to je sve što mi je u tom Performance tabu. Sad neznam dali ima veze ali u AIDA 64 mi piše da je bios verzija starija od 2 godine pa preporučuje update...nisam htio ništa update-at dok ne pitam za savjet.

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Ne mogu trenutno screenshot napraviti pa sam zapisao na papir

Znači skroz na vrhu dok sam u biosu imaju tabovi: Main, Advanced, PCIPnP, Boot, Chipset, Performance i Exit

Na Performance se nalazi ovo za overclock

Ovak izgleda

CPU Frequency settings [235]

PCIE Clock by [AUTO] (može i manual ali postavljeno je na auto)

PCIE Frequency settings [100] (zamagljeno pošto je iznad opcija postavljena na auto)

CPU Voltage [Default]

FSB Voltage [Default]

Memory Voltage [Default]

DRAM Frequency [Auto]

Configure DRAM Timing By SPD [Enabled]

I to je sve što mi je u tom Performance tabu. Sad neznam dali ima veze ali u AIDA 64 mi piše da je bios verzija starija od 2 godine pa preporučuje update...nisam htio ništa update-at dok ne pitam za savjet.

pa slikas s mobom/foticem {#}

dram frequency -> tu pogledaj koje frekvencije sve imas pa napisi sta sve pise.

btw, stavi cpu frequeny settngs na 240, da imas zaokruzenih 3GHz. {#}

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

pa slikas s mobom/foticem {#}

dram frequency -> tu pogledaj koje frekvencije sve imas pa napisi sta sve pise.

btw, stavi cpu frequeny settngs na 240, da imas zaokruzenih 3GHz. {#}

Ma znam, trenutno sam posudio fotić, dobijem ga nazad navečer :) evo za 5 min javim frekvencije

14 godina
neaktivan

Evo piše za frekvencije

Znači ima: Auto, 626 Mhz, 783 Mhz, 940 Mhz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Evo piše za frekvencije

Stavi ovu srednju (783MHz), i neka ti brzina uvijek bude sto bliza 800MHz.

14 godina
neaktivan

procesor mi je 2.93 Ghz a ploca je ASUS P5QPL-AM E7500 kako da klocam komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovo ja stvarno nista ne razumijem dali ima neki tutor kako i sta da ovo odradim po mogucnosti na nasem jeziku

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 19:28 (mirkossam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mirkossam kaže...

ovo ja stvarno nista ne razumijem dali ima neki tutor kako i sta da ovo odradim po mogucnosti na nasem jeziku

Nije da su 2 tutorijala ovdje na forumu al nema veze. -_-

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Evo piše za frekvencije

Stavi ovu srednju (783MHz), i neka ti brzina uvijek bude sto bliza 800MHz.

Ok i što nakon toga?

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Ok i što nakon toga?

Saveas. Sta oces ti uopce napravit?{#}

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Ok i što nakon toga?

Saveas. Sta oces ti uopce napravit?{#}

Hoću vidjeti do koliko ga mogu clockati a da radi stabilno uvijek. 

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Ahaa, onda ovako. FSB stavi na 266, Multiplier x12.5 (266x12.5=3.33GHz), napon ostavi takav kakav je, i frekvenciju rama stavi da ti je sto blize 800MHz. Saveaj i testiraj sa LinXom ili Primeom. I to je to.

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle. ლ(ಠ益ಠლ
14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Ahaa, onda ovako. FSB stavi na 266, Multiplier x12.5 (266x12.5=3.33GHz), napon ostavi takav kakav je, i frekvenciju rama stavi da ti je sto blize 800MHz. Saveaj i testiraj sa LinXom ili Primeom. I to je to.

Ok evo skinuo sam Prime, koje postavke i na koliko dugo da testiram?

16 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Testiraj nekih sat vremena sa small fft, skini i linx, njemu stavi ovakve postavke:

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle. ლ(ಠ益ಠლ
14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
iAvenger kaže...

Testiraj nekih sat vremena sa small fft, skini i linx, njemu stavi ovakve postavke:

Ok, javim se kroz 2 sata sa informacijama. Hvala!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice