Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Gman kaže...

Ne prigovaram mu ja u vezi kupovine grafe, njegov je novac, zeli bolje performanse, sta ima veze neka kupi.

Ali on prica da HD6950 "ne valja", jer se nije dala unlockati i clockati ..

Grafička kartica HD6950 valja. I ta je kartica možda best buy 2010., istina izašla je kasno Q4/2010 samo ipak za 600kn manje dobiš high-end? Hmm

Razlog: unlocked i OC-ing. Ne valja moj primjerak i ja sam ga se riješio. Moja je kartica davala artefakte, BSOD i freezala se svako malo u igrama na stocku! Znači HD6950 stock je bila neispravna. Ne uvijek i ne u windowsima, na forumu, YouTubeu, desktopu nekim app kao Nero 10, ali jest činjenica je!

Ova mi je svakako dobro došla da se malo izchillam nakon 5 mjeseci natjeravanja sa njom. Nisam ju dao u servis jer sam se bojao da neće ništa biti i da ću opet dobiti Gigabyte nazad drugi primjerak, a za njih sam čuo da su malo lošije izvedbe kod serije 6950. Sry na spammu morao sam.{#}

EDIT

Ontopic

Btw clock speed na CPU je sada 3807,5MHz tako da mi ni tu ne morate više ništa prigovarati, a komp i dalje radi savršeno, u njemu još uvijek kuca Q6600 sada na 3.8GHz{#}

i do but you have a clue...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 13:20 (stoncin3).
16 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Poludija nam je stoncin jer kad ga se sjetim iz vremena kad nije tija ni čut o overclocku,eto ja san kriv šta san ga nagovorija.Stoncince triba bit umjeren u tomen.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 19:41 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Komenatr na Stoncina,lega ti si zakon !! Kupiš zvjer od grafe (HD 6950) pa neš kemijaš s njom. Pa je prodaš i onda uzmeš za klasu slabiju grafu, pa tek onda sa procesorom ! Uzmeš najskuplji hladnjak da bi dobio još 200 Mhz, koje što kaže IMBA NIGDJE nećeš ni osjetiti ni iskoristiti.  Ako imaš para, onda se zezaj, meni zanimljivo sa strane vidjet šta sve ljudi gluposti rade {#}.  Ti si pravi car {#}.

16 godina
neaktivan
dery kaže...

Poludija nam je stoncin jer kad ga se sjetim iz vremena kad nije tija ni čut o overclocku,eto ja san kriv šta san ga nagovorija.Stoncince triba bit umjeren u tomen.

E dery, sada sam snosi krivnju što si stončina zapalio za OC ili nađi (ili ga uputi) stončinu nešto za pod jajca, a da nije Q6600 {#}

Definitivno forumaš koji je više vremena proveo u BIOS-u nego u windowsima. Svaka čast, to se zove guštanje {#}

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 21:43 (Oly_E3).
17 godina
protjeran

Q6600 @4005MHz, samo napon neću preko 1.6V. Ne boota se ispod 1.6V, a na tolko ga sigurno ne želim držat 24/7. Tako da ostaje na 3.6 do daljnjega i guštanje je prošloxD

Ugl Q6600 je izdržao moje torture višegodišnje i sad je sa Noctua-om chilla na 49°C u desktopu, tih je, brz, zadovoljava moje gaming potrebe. Mis neće ići iz kuće do kraja 2012-te iako možda dogodine na zimu ponovo potegnem na ovih 3.8GHz

jer će paralelno još malo oslabiti naspram novih Sandy-ja:D i tako ostavim dok ne prodam kantu. Btw cooler ostaje njega nedam, Q6600 vraćam na stock 2.4GHz prije prodaje, nek ga voda nosi i onaj kome je dosta za osnovne potrebe nakon 5 gdn korištenja i igranja{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

stoncine nedaj se i trosi i uzivaj dok mos {#} sry za {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hehe lol nea više se šta trošit

GPU je moj izbor, konačno mis ne želim ovu mjenjat, volim jako apgrejdat svake gdn graf

ali ovu sam trebo uzet nakon 5850 i to bi bilo to

Rasprave, teme, stranice, postovi sve bi bilo bez toga{#} 1000kn potrošeno

Cooler OK Yasya nije dost za 3807MHz itd. drugo OK

Ne trebam novi PC još, iam quada, clockan je do boli, dobar je, igre igram

koristim komp za ono što sam platio, grafa mi dobra-neće bit sad za DX11 patch Crysis 2 na maxed out samo to je jedna i jedina stavka ali to je CrysisxD

Neću sad plakat zbog jednog extreme detalji nego spustiti na Very High i vidit malo DX11 na djelu i na 1080p

Mis da ne trebam puno riječi trošit uzeo sam ispravno sve ovo novo i cooler i full HD i clockao malo jes zajeb* sa grafičkim k. ali u kur** šta je tu je xD

15 godina

Kako ću saznati je li mi memorija ddr-533,ddr-400 i sl?

Molim vas nemojte odmah ovo slati u humor ako sam nešto jako veliko provalio. 

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Kako ću saznati je li mi memorija ddr-533,ddr-400 i sl?

Molim vas nemojte odmah ovo slati u humor ako sam nešto jako veliko provalio. 

CPU-z skini i tamo ce ti pod memorija pisat frekvencija nje..ili otvori kutiju i na plocici ti pise

15 godina

Frekvencija mi je 266.9MHz, a sjeljitelj mi je 1:1. Mogu li imalo povećati FSB na ovome svome core 2 duo e6300?

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
14 godina

Frekvencija mi je 266.9MHz, a sjeljitelj mi je 1:1. Mogu li imalo povećati FSB na ovome svome core 2 duo e6300?

mos..potrazi po netu tutorijale..za oc...

15 godina

Digao sam FSB na 280 Mhz. Pustio sam ga pola sata na OCCT Linpack testu. Sve je prošlo u redu no brine me određeno odskakanje 12 voltnog napona na pčetku testa što se vidi iz grafa:

Je li to normalno?

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
14 godina

Digao sam FSB na 280 Mhz. Pustio sam ga pola sata na OCCT Linpack testu. Sve je prošlo u redu no brine me određeno odskakanje 12 voltnog napona na pčetku testa što se vidi iz grafa:

Je li to normalno?

to ti je do raila od napajanja..ovisi koliko odskace...malo odskakanje je normalno

15 godina
neaktivan

Je li to normalno?

Probaj staviti FSB na 310, pa odvrti test.

Tih 100MHz ti niš ne znači...(u smislu perf)

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
15 godina
Plahi kaže...

Je li to normalno?

Probaj staviti FSB na 310, pa odvrti test.

Tih 100MHz ti niš ne znači...(u smislu perf)

Probao sam na 300 i srušilo mi se odmah na početku.

Mrzim svoj nadimak!!!
15 godina
neaktivan

Je li to normalno?

Ne vjeruj softveru kad je napon u pitanju. Ništa bez multimetra.

Meni se napon na 12V prema OCCT-u vrti na cca 2-3V {#}

Uslikaj BIOS da vidim šta te koči. Vjerojatno množitelj memorije ili fali napona.

14 godina

jesi uopce ti diza voltazu?

0 0 hvala 1
15 godina

Ne, samo FSB. 

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
14 godina

e pa moras dignit voltazu i dat mu malo soka..vidim da neko nije odradia domacu zadacu i procita tutorijal o ocanju a uvatia se oc-a...

1 0 hvala 1
15 godina

Pročitao sam, no bojim se dirati voltažu trenutno tbog slabe memorije, a obo i nebi smio raditi.

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
14 godina

udi u bios i slikaj ga sa mobitelom pa cemo mi prosudit sta te zeza...i nece ti to nastetit kompu ako imas dobar cooler i sve ok nastimano..neboj se...

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

udi u bios i slikaj ga sa mobitelom pa cemo mi prosudit sta te zeza...i nece ti to nastetit kompu ako imas dobar cooler i sve ok nastimano..neboj se...

Ovo je najveći problem. Cooler je standadni koji je došao sa procesorom prije točno 6(ili 5) godina (baš na današnji dan). Temparature su mi pri punom opeterećenju 77 i 78°C. Da dodam ulje na vatru problem je još što kompjuter nije otovaran više od godinu dana i vjerovatno imam loše stavljenu pastu. Meni kompjuter nije uopće dopušteno otvarati. Mene je overklockiranje oduvijek zanimalo pa sam malo htio probati i sada sam barem nešto napravio. 

Uglavnom hvala svima na pomoći. Pričekat ću kad nikoga ne bude u kući pa ću onda malo barem očistiti kompjuter od prašine i onda isprobavati različite kombinacije. Jer ako sada zabrljam sumnjam da ću moći u tajnosti otvoriti kompjuter i resetirati bios.

Mrzim svoj nadimak!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 21:22 (captain_soap_McTawish).
14 godina

komp cisti redovito od prasine..kad ti bude triba link za neki drugi aftermarket cooler samo se javi..i nemoj ga ocat sada..a pastu minjaj svako 2 godine...cak neki kazu godinu al ja mislim da je ok svako 2 godine...

0 0 hvala 1
14 godina

Ovisi o kučištu, ali oko 3.3G mislim da bi bilo ok, a za dalje je stvar hlađenja cjelokupnog

14 godina

To su ti već temperature koje su u granicama, zapravo PREVISKE. Kupi si termalnu pastu, a to nekošta puno. Pogledaj na youtubu clip o promjeni termalne paste. Skini hladnjak i počisti sve živo koliko možeš, pa stavi pastu kako ide i hladnjak vrati pa ćeš vidjet kakve su temperature. Ako ti temperature nebudu oko 50 stupnjeva ili malo više, zaboravi na overcloking !!

14 godina

Pozdrav, trebao bih pomoć oko OC mog E5200 koji je sad na 2,50 Ghz što se vidi po OCCT-u, čitao sam tutoriale tu na forumu i moram priznat da ne kontam ovo sa voltažama i strah me da nešto sje*em pa bolje da pitam vas što i kako namjestiti. Bdw. imam 3 gige rama (2+1 keks) na 667Mhz.

E sad, na matičnoj imam i te overclocking profile i kada je na najvećem to je kao 30% više i onda je proc na 3,2. Sad me zanima kako da sam namjestim isto na 3,2 , tj. kako namjestiti voltaže? Isto tako ako želim ići više od toga osim dizanja CPU frekvencije po 10 kako da dižem i voltaže dalje? Ako treba još koja informacija ili slika vičite.

Hvala.

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prva stvar kod overclokiranja je da se okaneš tih automatskih profila za clockanje !! Druga stvar, da nešto sjebeš je šansa izrazito mala jel je to sve fino napravjeno da se automatski gasi ako pretjeraš u nečem tako da nešt ode to moraš extra smuvat. Sad računaj na kojem FSB-u ti treba bit sabirnica da bude 3.2Ghz ako je multiplier 12.5 ( što je kod tebe slučaj ). To ti je 256. Važnije je ti je da ti se FSB poklapa sa djeliteljem memorije, jel ti FSB mijenja i brzinu memorije. Ona ti je sad na 667 mhz stock što znači da je djelitelj 3.33 ( jel 200 fsb x 3.33 je 667 mhz frekvencija memorije). Ti sad gledaj koje imaš omjere za memoriju da kad digneš FSB da ti memorija bude otprilike na 667 Mhz taktu, ili malo manje. To ti je u tvom slučaju 2.5 množitelj, pa ga stavi na taj ako imaš. Vjerojatno moraš podići i voltažu, ali to zavisi od ploče koliki je njen Vdroop ( razlika između voltaže u Biosu i voltaže koje CPU dobiva, u prijevodu ti staviš u BIOS-u 1.38v a u windowsima cpu-z ti očitava 1.34v ) pa probaj za taj takt bi moglo bit dosta oko1.3v što nije puno. Ovo s voltažom ti nije isto svima tako da to trebaš sam nać sa metodom pokušaja i promašaja :). Stavi pa testiraj.

14 godina
vrba5 kaže...

Pozdrav, trebao bih pomoć oko OC mog E5200 koji je sad na 2,50 Ghz što se vidi po OCCT-u, čitao sam tutoriale tu na forumu i moram priznat da ne kontam ovo sa voltažama i strah me da nešto sje*em pa bolje da pitam vas što i kako namjestiti. Bdw. imam 3 gige rama (2+1 keks) na 667Mhz.

E sad, na matičnoj imam i te overclocking profile i kada je na najvećem to je kao 30% više i onda je proc na 3,2. Sad me zanima kako da sam namjestim isto na 3,2 , tj. kako namjestiti voltaže? Isto tako ako želim ići više od toga osim dizanja CPU frekvencije po 10 kako da dižem i voltaže dalje? Ako treba još koja informacija ili slika vičite.

Hvala.

Temperature su ti previsoke za stock takt procesora. To neide iznad 50 stupnjeva na stocku !! Probaj skinut hladnjak, promjenit pastu i dobro očistiti hladnjak i ventilator.

14 godina

To je nakon 7 minuta 100% loada, vidiš da je u pola testa slikano.. Sve je čisto i stavljena nova pasta prije 2 mjeseca, jedino ako ne valja Scythe pasta..

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
14 godina
vrba5 kaže...

To je nakon 7 minuta 100% loada, vidiš da je u pola testa slikano.. Sve je čisto i stavljena nova pasta prije 2 mjeseca, jedino ako ne valja Scythe pasta..

ta pasta je ok..meni stoji na procu i super je...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice