evo makasan cpu host frequency saauto na manual
i poveća mi se radni takt sa 2.26 ghz na 2.55
Aj uslikaj bios sa mobom ili foticem i stavi sliku pa cemo vidit...
Ipak imam problem...
Malo sam probo igrat igre i nakon određenog vremena ekran mi se zamrzne i komp se restarta...Temperature su od 53-55.
Nakon toga sam opet uso u drugu igru ekran mi se opet nakon nekog vremena zamrznuo i pojavila mi se poruka od ATI-a,neznam tocno kako ide,i ugl. rezolucija mi se smanjila sa 1280x1024 na 800x600.Vratio sam se u bios i stavio proc na 2.8 opet uso u windows i vratio postavke na staro i sve normalno radi...
Jeli iko zna sta bi to moglo bit??Događa se samo u igrama...
MOLIM POMOC. HITNO!!
Unaprijed hvala
Nisam nasao tu opciju u biosu al problem je rijesen...
Igre me samo izbacuju kad su mi ukljuceni programi(ili speedfan ili EVEREST)a kad nisu sve je ok i sve je stabilno...
Inace hvala na pomoci...
np
Opet problem...
Probo sam malo igrat H.A.W.X. i odjednom me izbacilo i ugasio se komp.Temperature 54 C
Moze pomoc,jel iko imo ovakvih problema...
Molim pomoc!!!
Dajte ljudi plizz...Hitno mi je...Jel treba nesto enableat/disableat u BIOSU ili nesto tako...
Molim POMOC
Niko?????Dajte ljudi molim vas POMOĆ...!!!
e ljudi bi li mozda bio problem u VPU recoveru,cuo sam da on zna cesto za*ebavat,sad sam ga iskljucio i testiram komp s tim da sam digo proc na 3.15
Inace u igri me izbacivalo nakon 15-ak min igranja i izbacivalo neku poruku od ATI-a i kao nesto problem sa Vpu recoverom....
Koristi gumb uredi, a nemoj pisati 5 poruka zaredom. Ako netko zna i želi pomoći će ti svejedno bez obzira napisao jednu ili 10 poruka zaredom.
Ovako samo forum postaje nepregledniji i riskiraš da dobiješ karton.
Moze li meni netko overclockat celeron procesor
Intel Celeron CPU 1.70gHz
na koliko bih to moglo ici..??
moze li mi netko to napraviti preko team viewera posto sam ja noob za te stvari
ostavit cu vam xf ili neki podatak ako treba tj trazite na pm....
Moze li meni netko overclockat celeron procesor
Intel Celeron CPU 1.70gHz
na koliko bih to moglo ici..??
moze li mi netko to napraviti preko team viewera posto sam ja noob za te stvari
ostavit cu vam xf ili neki podatak ako treba tj trazite na pm....
Ne može preko teamviewera zato jer se OCa iz biosa a ne winsa
Ljudi sta znaci ova vatrica pokraj temp 2.Evo slika....Molim pomoc....Inace ta temperatura je na 2.7ghz...Do kolko moze bit visoka temperatura da komp radi stabilno?
Ta vatrica ti znaci da ti je temperatura prevelika i moze biti opasno za hardware....
imam celerona 2.8ghz i probao bi ga clockat.bili ga uspio
svoga sam celerona uspio clockati 31%.sa 2.8 na 3.6.ovo je moje prvo veliko clockanje.temperatura je 49 stupnjeva
Ja koristim intel celeron-m420 kako da ja njega overlocam preko biosa. Može li mi neko to objasnit. Matična je Asus a9rp series.
Ipak imam problem...
Malo sam probo igrat igre i nakon određenog vremena ekran mi se zamrzne i komp se restarta...Temperature su od 53-55.
Nakon toga sam opet uso u drugu igru ekran mi se opet nakon nekog vremena zamrznuo i pojavila mi se poruka od ATI-a,neznam tocno kako ide,i ugl. rezolucija mi se smanjila sa 1280x1024 na 800x600.Vratio sam se u bios i stavio proc na 2.8 opet uso u windows i vratio postavke na staro i sve normalno radi...
Jeli iko zna sta bi to moglo bit??Događa se samo u igrama...
MOLIM POMOC. HITNO!!
Unaprijed hvala
Probaj zaključat frekvenciju PCIEx, jer ako nije onda kako dižeš FSB diže se i frekvencija PCIEx.
ovo je asrock ploca,koliko mogu vidit po biosu,imao sam istu takvu i nije tesko,samo dizi
imam ovaj procesor i ovu maticnu dolje . uradio sam OC procesora sa 1.6 na 1.9 i to mi se cini nekako premalo , pokusao sam dignuti još ali se windows ne boota onda . pitanje je jel se može još povecati clock ( s promjenom napona ili na neki drugi način ) bez problema pri bootanju i bez promjene i nadogradnje hardwera ?
digni malo napon, za namanju jedinicu i onda pokušaj bootat.
to je x2 celeron koliko vidim,na njiima je teže ali probaj voltažu dignit.možda je problem i u matičnoj
u BIOS-u imam ponuđene 4 voltaze -V-core voltage
- 3,3 voltage
- 5 voltage
12 voltage
Koju da povecam ??
jbg , dalje od 1,9 ne ide , googlao sam malo i ova maticna nije bas extra za klokanje , jbg . bolje ista nego nista haha
hvala .
Ne isplati ti se clockat taj procesor jer ces dobit jako male performanse a problemi ti mogu bit veliki govorim iz iskustva.
što mislite do koliko bi mogao oc ovaj moj celeron
ne baš puno..to je prescott jezgra..ona je poznata po jako visokim temperaturama...na def. naponu 200-300Mhz, iako nećeš nikakve preformanse dobit..
celeron podnosi velike temperature,diži ga dok se ne bude rusio,onda ga malo smanji i bit ce u redu